מפת ארץ ישראל

מפת ארץ ישראל

הגיעה לידיי מפת חצי ארץ ישראל ממטולה עד באר שבע. בשוליים התחתונים שתי כתובות ZINK.M.PIKOVSKY.JERUSALEM GOLDBERG'S PRESS JERUSALEM יש למישהו הערכה ממתי המפה?

הנה מירכוז רכבת העמק

רואים שלושה כבישים: 1. מחיפה דרך נהלל לנצרת 2. מחיפה דרך שולי הכרמל מגידו לג'נין 3. מנצרת לג'נין מכיוון שבעמק החלו לסלול כבישים בתחילת שנות השלושים, אז המפה מלפני כן? נקודה נוספת למחשבה, עין חרוד ממוקמת מזרחית לגבע ולא דרומית לכפר יחזקאל, ז"א שמדובר כבר בישוב הקבע של עין חרוד שאליו עברו ב-1929

כ"כ אף אחת מהקריות לא קיימת

קרית אתא הוקמה ב-1925 אבל עדיין מופיע שמו הערבי של הכפר, למרות שבתחילה נקראה קרית אתא "כפר עטה".

סיכום וחידה

המסקנה המתבקשת לנוכח מספר סימנים ששנת ייצור המפה 1929-1931 כעת לחידה. דרומית לכנרת מופיעים שני שמות: כפר-גון ו-מרקנהוף כעת נראה אתכם: מה זה ? תשובה מלאה.

אני מעריכה שמדובר על ראשית שנות

השלושים. הישוב תל אור - של עובדי מפעל נהריים הוקם לדעתי רק כאשר המפעל עבד - כלומר, אם אינני טועה ב-1931. דגניה 1,2,3 - בוודאי לא דייקו במיקום היישובים, כי המפה מיועדת להציג את רכישת האדמות. על מה שנועד להיות דגניה 3 יושב קיבוץ בית זרע. לגבי שאלותיך (חידותיך) אנסה לבדוק. אנא, אל תמהר לענות.

alonaski

New member
יפה מאוד!! ../images/Emo45.gif אחלה מפה!! ../images/Emo13.gif

ומה זה בניין התירס הזה בחיפה?... - של סנפרוסט?...

alonaski

New member
= זה הבנתי אפילו לבד!! ../images/Emo8.gif ../images/Emo6.gif

אבל של מי הבניין? זה בניין של חברת הייטק?...

dubaf

New member
המפה (אני אמנם לא מדריך מוסמך)

מיכאל פיקובסקי מת ב 21.10.1943 כך שהמפה חייבת להיות לפני תאריך זה. הוא נולד ב רוסיה ב 1866 ולמד בוינה ב"המכון המלכותי לתהליכי הרפרודוקציה". היה בעל בית דפוס וצינקוגרפיה באודסה.ערך עיתון מקצועי בשם "דפים פוליגרפיים". עלה לארץ בשנת 1924 והקים צינקוגרפיה בירושליים. ייסד את העיתון הדו-שבועון הראשון בארץ - "המזרח".

dubaf

New member
ולמאיר שפירא - עוד מפה

של רכבת העמק מ 1938. אמנם אני לא מורה דרך מוסמך, אבל לא התאפקתי....(אתה יודע כבר את יחסי למפות).

דובה, רב תודות לך על המפה

שים לב שלא נמחקת, כיוון שמכירים אותך ויודעים שאתה "מנטש". שמחתי לראות את המפה, ואני יכול לאמר לך שאם אתה צריך את המפה הזו (בידעי את יחסך למפות) אני מוכן לשלוח לך אותה ואני מסתפק בתמונה הסרוקה. אגב, סוף סוף השם של שפרעם כתוב נכון "שפע-עמר". כמו כן למרות שמחד מופיעה במפה גניגר אבל מאידך ג'דה למרות שזה לא אומר כלום כי רמת ישי לא מיד נקראה בשם זה, וכמו ישובים לא מעטים בתחילת דרכה נקראה בשם הערבי המקורי.

dubaf

New member
למאיר שפירא - עוד מפה מעניינת

א. תודה למויש'לה שלא מחק אותי (יום אחד עוד אוציא תעודת מורה דרך מוסמך רק כדי להכנס לפורום הזה !!!). ב. אשמח מאד לכל מפה שתשלח לי. מבטיח להחזיר לך לאחר שאצלם אותה. אני משתמש במכון צילום שעושה עבודה נפלאה בצילומי מפות עד גודל של 1.20 מטר, ובצבעים אורגינאליים. ג. מצרף מפה מעניינת שהוכנה לפני 1924 (כי היא לקוחה מהאינציקלופדיה הראשונה של ארץ ישראל - ב 10 כרכים, אשר הודפסה בברלין ב 1924.האנציקלופדיה נקראת "אוצר ישראל", והיא נדירה מאד היום.)

ב-"לתת" התכוונתי למשמעות הברורה

קניתי את המפה במגמה שאוכל לצרף חומר לעבודה. סרקתי אותה והיא מצורפת לעבודה, ומכיוון שאינני אספן מפות, הרי חשוב שהיא תימצא אצל מי שעניינו בכך, ואמנם אשלח רק שאתפנה קצת, כיוון שבסריקה לא יצא לי החלק התחתון עם האסמתכתא ואצטרך לסרוק אותו שוב. מכל מקום, אמנם סיימתי את העבודה על רכבת העמק אבל כל הזמן אני מקבל עוד ועוד חומר ומראיין אנשים, וכך העבודה תופסת נפח, ואני עדיין מעוניין בכל חומר שקשור לרכבת העמק, תחנות וסיפורים. הענין האחרון (הספר בדרך אלי) מסתבר שקריניצי מי שהיה ראש העיר רמת גן, במטרה להתחמק משירות בצבא הטורקי, קיבל על עצמו תפקיד של האחראי הארצי על אספקת עצים לרכבת בכל ארץ ישראל, ויש בספר לפי מה שנאמר לי פרק שלם בנושא.

EYTAN155

New member
למשה פרנק ושאר חברי הפורום

אני מציע שנקבל את דובה כחבר כבוד בפורום!

למעלה