מפת אובך למחר

shlomobar

New member


 
מפת אובך למחר

אחרי האובך הקל- בינוני שעבר אותנו היום מחר, geos-5 צופה מחר ראות הרבה יותר טובה מקו באר שבע צפונה.
 
סונדת ב.דגן טמפ' במפלסים השונים 1-11 אוקטובר

אחריי היומיים הראשונים של החודש עם טמפ' גבוהות במיוחד בשכבות הנמוכות, המשך החודש עד כה ממוצע לחלוטין (אם נתייחס לממוצע הדקדה הראשונה של אוקטובר מפלס 850 ברוב הזמן אפילו מתחת)
הטמפ' בקרקע היום שוב טיפסה ל-32.4 מ"צ הערך הגבוה ביותר החודש(ביחד עם ה-2 לחודש)
 

0צחי0

New member
ובינתיים...CFS במבחן הראשון השנה, בדרך

להצלחה. אוקטובר (למעט אירוע א.י.ס בתפר של ספטמבר/אוקטובר), לא מספק את הסחורה (לא בארצנו). להזכירכם, רק לקראת סוף הדקדה השנייה של החודש, אמורה להתחיל פעילות, שתימשך, (לפחות על פי התחזית שלו מאמצע ספטמבר), עד לסוף החודש. על פי המפות לימים הקרובים, אין שום אירוע מיוחד, לא משהו שכולנו כל כך מחכים לו, לפחות עד זמן הפציעות של הדקדה השנייה. .
תחזיקו אצבעות.
 

תוכון1

New member
הצלחה?

איך בדיוק הגשמים של ראשית השבוע מסתדרים עם המשפט ..."דקדה ראשונה וכמעט דקדה שנייה שלמה יבשות"? (וגשמי אוקטובר ממילא נוטים להצטבר לכמויות עלובות לרוב, אז טיעון לדוגמה שאלה היו גשמים לא משמעותיים בהחלט לא מתקבל בחודש כזה). וכמו שציינת המודל לא צפה את המזג אוויר המאד משמעותי שהיה בשני הימים הראשונים לחודש.

בהתחשב בזה שהדקדה הראשונה של אוקטובר ברוב השנים לא פעילה במיוחד אני חושב שדווקא השנה היא הייתה די סבירה. התחזית של המודל עד כה, לדעתי, נעה בין תחזית בינונית ביותר לגרועה.
 
איך בכלל המודל הזה נבחן?

אתה פשוט בודק אותו מתי שיוצא לך ולפי הבדיקה האקראית הזו מנסה לקבוע האם הוא טוב או לא?

לא פחות חשובה מהדיוק היא העקביות - בחינת השוני בין הרצות המודל לאורך ציר הזמן. בהחלט יכול להיות שיום למחרת התחזית שפירסמת בחודש שעבר השתנה כל הצפי (עד עכשיו, אגב, היא ממש לא מוצלחת)
 

0צחי0

New member
מה זאת אומרת איך נבחן???!!

ברור שלא על פי דקויות כי מדובר במודל ארוך טווח, אבל בהחלט, נבחנים פרמטרים של גובה/עובי שיכבה 500, לחץ פני הים ומשקעים.
המודל נבדק בחורף שעבר וצלח שתי מערכות מתוך שלוש שנבחנו. הוא נכשל באחת! בשתי ההצלחות, היה עיכוב של יומיים בתאריך, שבו החלה הפעילות.
לגבי הצפי שלו שנתתי בספטמבר, הצפי היה לשתי דקדות ראשונות יבשות. מה זה יבשות? מאוד אינדבידואל..בכפר יונה, ירדו עד כה 36% מהערך החודשי מענן בקוטר 2 ק"מ , שזה בגדר מעט וכך בעצם, ברוב האזורים כאשר ברובם, האחוז אפילו נמוך יותר ואף עומד על 0% ונכנס להגדרה (נכון להיום) של יבשים. לא צריך להיות צחיח ב-100% כדי להתייחס אליו כייבש. תסכים איתי, שאם אלו יהיו אחוזי המשקעים בסוף החודש, תקרא לו יבש לא?! הצפי הוא המשך דקדה שלישית פעילה וסיום החודש כגשום מהממוצע.
 
א. אין התייחסות לשאלת העקביות

ב. האם היובש שנצפה ל-2/3 הראשונים הוא יובש שהמודל צפה במפת המשקעים או יובש שהוסק מהמצב הסינופטי? כי מה שקיבלנו היה אטמוספירה פעילה מאוד - אי"ס פעיל כבר ביומיים-שלושה הראשונים ופעילות קרה יותר בהמשך - אבל כמויות מצטברות קטנות. אין לזה משמעות לאור הכמויות הקטנות ממילא שמאפיינות את אוקטובר, ועוד יותר כשידוע שהממוצע התוך-חודשי עולה ככל שמתקדמים לסופו.

כן, אפשר לשחק על המילימטרים הזעומים, אבל ביננו
"יבש", אם אתה אומר שהסתמכת על סינופטיקה, משמעו בלתי-פעיל. וזה לא מה שקרה.
 

0צחי0

New member
שמע, סה"כ אני עוקב אחריו מאוקטובר 11.

את נובמבר 11, הוא לקח די בסדר עם סטייה של שלושה ימים בתחילת הפעילות, אבל הוא נצפה והסתיים כחודש גשום מהממוצע וקריר כפי שהיה צפוי.

דצמבר 11, זה החודש הנכשל מבחינתו.

פברואר 12 הצלחה נוספת (צפי שלא פרסמתי את ממצאיו).

CFS (בתצוגות שאני משתמש), מתחיל מ-396 שעות והלאה. הצפי שנתתי, מתייחס ל-6-7 לאוקטובר ולא לפני (הצפי נכתב ב-21 לספטמבר), כך שהיומיים של הים סופי, לא נלקחו כלל בחשבון (עזוב כמה גשם ירד למה וכמה).

השילוב של צפי שקע/אפיק רום מערביים מידי (מה שהתרחש בפועל), וקרקע לא מועילה+מפות משקעים יבשות (+אותו אירוע ים סופי, החל להראות רק יומיים שלושה לאחר מתן הצפי), הביאו אותי לצפי של שתי דקדות יבשות. לפחות נראה, שאכן על פי הצפי, הדקדה השנייה תסתיים כיבשה וכחמה מהממוצע. לגבי הדקדה השלישית, אתה מכיר את הצפי ועוד מוקדם לדבר עליו.

ביחס למודל ארוך טווח, עם צפי של שבועות קדימה, הסטיות כאן, חייבות להילקח בחשבון. אתה לא מצפה ל-100% דיוק.
 

tcu6

New member
הלילה לפי הTAF המעודכן לערב- אפשרות לגשם

בן גוריון בין 9 בערב ל8 בבוקר, סיום התחזית, גשם מדי פעם, מ"ח עד מעונן בעננות נמוכה.
שדה דב כנ"ל בסבירות של 40% לירדת גשם מדי פעם.
מפרץ חיפה- כנ"ל, גשם מדי עם מעט ענני קומולוס מגדלי ומעונן חלקית עד מעונן בעננות נמוכה.
 
מכם גם הפירורים האחרונים מסרבים להיכנס

לישראל, בשעתיים האחרונות גושים מקומים נבנים מול חופי הצפון ולבנון וכולם נכנסים מקו הגבול צפונה
 

gal oz

New member
תצחק, אבל בסופו של דבר נמדדו כמויות

יפות בחוף הצפוני וגם על נקודה-שתיים בודדות במרכזי.
מתפתחת בועת פרדסיה!
 
למעלה