מפתח ליבי - ציקו

dmaryan

New member
מפתח ליבי - ציקו

סאפ אנשים, מה נשמע, אני חבר חדש בפורום שלכם, הכינויי הוא: צ´קו- הילד. אני כבר כותב ליריקה המון זמן והנה השיר האחרון שלי, זה שילוב של ראפ ושירה (כמו pooks$), הפיזמון הוא שירה, הבתים זה ראפ. אני לא בטוח שתכנסו לזה, אבל זה נכתב עם לב פתוח, זה אפילו יצא ככה שזה די אישי ופגיע, כמו יומן. כתבתי את זה למישהיא מאד מיוחדת לי - כמו שתבינו מהשיר... לקחתי את הביט מהשיר של מיס דינימייט - I´m just miss dinemite - רק את הבתים, לא את הפיזמון... טוב אז הנה: מפתח ליבי - צ´קו אני מאלה שאף-פעם לא יכלו לדבר אבל רואה ושומע טוב מכל אחד אחר אף פעם לא היתה לי, בחורה אמיתית אבל יש לי לב גדול וכבר תקעו בו חנית אני רואה מן הצד, זה הרבה יותר קל אבל תבינו נכון, אני חושב שזה חבל אני תמיד לא יודע איך להסביר את עצמי אבל מרגיש אנשים, כאילו מבפנים אני מדגיש - את שמחת החים אני מרגיש - פנים מול פנים אני רואה, אותה, את כל יופיה כמו אור שמשתקף מבעד למראה שקופה אני נמס, כשאני, מסתכל לה בעיניים הגוף שלי ממשיך אבל אני כבר בשמיים ---------- פיזמון: אני... עוד צעיר עוד לא למדתי אהבה... אבל את... הוא הדבר הכי קרוב שקרה... לי אומרים שאהבה, באה למי שמחכה, כבר חיכיתי הרבה זמן, תם, כאן, שם אני רוצה, רוצה אותה ! ---------- יש לי תיבה ועליה מנעול רוצה להפתח אבל עכשיו הוא סגור את המפתח לי כדררת, בטיול השנתי עכשיו הכדור, כאן במגרש איתי אמרת שאת בגיל ומחפשת חבר (אהה רמז ברור) אבל מה אני, אוגר? (סתם) ביננו יש שנתיים, אני פה מחכה אז תפתחי עיניים, גיל לא משנה את הדבר הכי חמוד, שראיתי בעולם ואני מרגיש לחוד, בין שאר בני-האדם אני חושב שמישהוא, שם עלי קללה אף פעם לא פתחתי את התיבה הנכונה את תפרי, את קללת הנעורים הנה המפתח, אני מרגיש שהוא יתאים... ---------- פיזמון: אני... עוד צעיר עוד לא למדתי אהבה... אבל את... הוא הדבר הכי קרוב שקרה... לי אומרים שאהבה, באה למי שמחכה, כבר חיכיתי הרבה זמן, תם, כאן, שם אני רוצה, רוצה אותה ! ---------- כל חרוזי האהבה שבשירים נראים לי עכשיו, כל כך אמיתיים אני רואה, את פנייך, בכל פרח את אור עינייך בכל יום שזורח נולדתי מחדב ברגע שאת נגעת בי התעוררתי לעולם חדש קסום ופילאי כמו פרח שנפתח לראשונה בחיו כל דבר חדש שהוא רואה - הוא מאוהב אלוהים התאמן על הבנות האחרות אבל כש-חשב עלייך, ידע בדיוק מה לעשות את הדבר הכי יפה, שבחיים מפתח לליבי, כמו אור לעננים ולמרות מה שאומרים מה שרואים - זה אף פעם לא מה שמקבלים 2X ---------- פיזמון: אני... עוד צעיר עוד לא למדתי אהבה... אבל את... הוא הדבר הכי קרוב שקרה... לי אומרים שאהבה, באה למי שמחכה, כבר חיכיתי הרבה זמן, תם, כאן, שם אני רוצה, רוצה אותה ! ---------- טוב, אז תגיבו?
:) צ´קו.

RotemY

New member
../images/Emo55.gif ברוך הבא!

ו.. קראתי ת´ליריקה שלך עד הבית השני, זה קצת ארוך אבל נחמד בייותר.. אתה מתחרה בקרח למי יש יותר בתים בשיר או משהו?!?! :) צוחקת.. אבל.. משהו אחת לא מובן לי... "אמרת שאת בגיל ומחפשת חבר (אהה רמז ברור) אבל מה אני, אוגר?" אההה לא.......... תחליף תחליף ושוב ברוך הבא

dmaryan

New member
ארוך?

בטח שלי יש יותר ארוך מאשר לקרח
סתאם אבל איך הגעת לארוך? זה ראפ... זה דווקא קצר לדעתי... חוצמזה, בשירים יש שלושה או שני בתים, אם יותר אז זה כבר לא שיר, זה ספר. אה ותודה, כן, האוגר באמת מטומטם. :)

dmaryan

New member
אה נו ברור...

לאף אחד לא איכפת? תכתבו פשוט שלא נכנסתם לשיר וזהוא...

hermoni

New member
עכשיו באמת בא לי להוציא קצת קיטור

בןאדם!! עברה רק שעה מאז שפירסמת וזאת לא בדיוק השעה שאני נכנסים לפורום וכאלה ראבק תן לזה זמן אם אתה שם בצהריים תבדוק בערב אם יש תגובות או אולי למחרת אבל תאמין לי שזה שתכתוב הודעה מתבכיינת שאף אחד לא מגיב לך לא יעזור לך בזה שאני יבואו לקרוא את ההודעה שלך ראבק אנשים תנו לפורום לעכל קצת הודעה זה לא ש100 אנשים עכשיו מחוברים מחכים לכל שביב מידע שיכנס ישר להגיב עליו ועל שלך לא מגיבים כי לא איכפת להם ממך....

g i l i

New member
כל מה שיש לי להגיד זה...

איזה יופי.. אני רק מקווה שלא שרת את זה לה.. כי זה היה שיר ערש נחמד מאד.. אבל סה"כ זה נחמד מאד.. חוצמזה אנשים תפסיקו לרדת עליו..הבחור מאוהב.. והוא נורא רוצה לדעת מה תגידו על השיר שלו.. תראו קצת אהבה!!!!!!!!!!!!!SHOW SOME LOVIN יאללה

RiRo

New member
ביקורת בונה:

אז ככה אח שלי.. דבר ראשון עשית צעד ראשון טוב נתת ללב שלך לכתוב את השיר + גדול. עכשיו בקשר לנושא הכללי בתאחלס הרעיון יפה לדבר על אהבה ועל כמה שאתה רוצה אותה והכל לפי דעתי האישית אח שלי אתה כולה בן 16 שאני ארצה לשמוע שיר שמדבר על אהבה אני אלך למישהו בן 30 שעבר חצי חיים שיכול לספר לי בשיר הרבה יותר מאשר אהבת נעורים (שיר מומלץ לפי דעתי sage francis - rewind ) זאת הדעה שלי ואני בטוח שהרבה יחלקו עליה אבל לפי הדעה האישית שלי הנושא עצמו חלש. בנוסף לכך את הליריקס שלך אתה ממש ממש לא ליטשת השיר היה נשמע הרבה יותר יפה אם היית מחדד את המילים כך שהוא היה נשמע הרבה יותר פוגע בשבילך לשחרר את כל הרגשות לא לפתוח רק חצי דלת נסה בשירים הבאים שלך להשתמש במילים שינסו להעביר את רוב המחשבה שלך למאזין ככל שהמילים יותר חדות אפשר להבין את הכאב או הציפיה שלך הרבה יותר חזק אם רק תנסה לנסח את המילים באופן קצת פחות פשטני. חוץ מזה אתה צריך לשפר את סגנון החריזה שלך הוא חלש ביותר + למצוא משפטים כמו משפט האוגר שהורס את כל העיקרון של השיר.. איך אתה חושב שיבוא מישהו יקרא את השיר מנסה להיכנס לתוך הלב שלך והמחשבות שלך. ופתאום ישמע את המילה משפט של ילד בגיל 3 (בלי להעליב) זה קוטע את חוט המחשבה דבר שאתה צריך ללמוד איך להעביר אותו יותר יפה.. תראה בכלליות השיר חלש לפי דעתי אתה צריך לשפצר ולשפצר עוד הרבה הרבה הרבה דברים נתתי לך כמה דברים שלפי דעתי לא בסדר וזאת הדעה שלי לא באתי לרדת עלייך או משהו כזה. לתת לך כולה עידוד להמשיך אבל להמשיך יותר נכון דעתי

dmaryan

New member
תודה

תודה על הביקורת הבונה, אתה האדם הריאשון שבאמת אמרתה משהוא חכם על מהשהוא שעשיתי, כל השאר סתם או בתפלספו או סתם לא רצו להיכנס לזה... והזה עם הקיטור, אני ישבתי וראיתי איך מול העיניים שלי יוצאות שני הודעות חדשות וכל אחת מתפתחת לשירשור מתי שבהודעה שלי אין כלום. אז לא צריך, קח את הקיטור שלך אל מישהוא אחר... אה ומה קשור שיר ערס? מה.. זה שיעמם אותך?! מה כל מה שמרגש אותך זה אגו טריפים ? שהרבה יותר קל לכתוב דרך-אגב... תודה גם רותם וגילי, כל השאר... מה אתם עושים פה אם לא להעריך דברים של אנשים אחרים? ובהזדמנות גם לכתוב דברים של עצמכם כדי שאחרים יעריכו ? עשיתה אותי די מדוכא עכשיו... כי לפי מה שאתה אומר... אני חרא בכתיבה... אמממ... אולי זה בגל שזה בעיברית, כי זה השיר הריאשון שלי בעיברית, כל השאר הם באנגלית, אולי אני לא יודע להתבטא טוב בעיברית... טוב אז בישביל לדעת אם בכלל יש לי איזשהוא עתיד... אני אכתוב את השיר הכי טוב שלי באנגלית ואני מקווה שהביקורות יהיו בונות ולא מקטרות...

2Pac Rule

New member
חוץ מזה

אתה לא צריך להגן על הכתיבה שלך מביקורות של אנשים אולי הם לא מבינים במוזיקה או שסתם הם כותבים דברים שעיצבנו אותך אתה לא צריך לרדת עליהם חזרה ("...מה כל מה שמרגש אותך זה אגו טריפים ? שהרבה יותר קל לכתוב דרך-אגב...") תקשיב רק לאנשים כמו רירו לדעתי תשפר פה ושם והשיר יהיה בסדר גמור

dmaryan

New member
פשש... תודה

ליפני רגע אמרו לי משהוא אחר אבל טוב לישמוע מילה טובה :) תודה

RiRo

New member
אחי RELEX

אל תבוא ותאמר הכתיבה שלך חרא זה ממש לא נכון אתה חושב שלכל האומנים הטובים לקח שנייה עד שהם הגיעו לתהילה? ממש לא ! היכולות שלך יתקדמו עם הזמן כך גם היכולת המילולית שלך והמחשבתית שלך. לפי דעתי ראפ זה דרך להעביר את המחשבה שלך ואת הרגשות אם הזמן תדע איך להעביר אותם יותר טוב קח את האי סי קיו שלי 148877302 דבר איתי אני בטוח יוכל לעזור לך KEEP IT GOING MAN PZ

da^Lord

New member
נחמד דווקא השיר.

כמובן יש כמה שיפורים לעשות.. אבל אני אהבתי. וזה בא מהלב וזה טוב. כמו שאמרתי פעם שמשם זה צריך לבוא.

Grandmaster KC

New member
לדעתי השיר טוב מאוד

אהבתי.פה ושם צריך לשפר,אבל אני לא מסכים עם מי שאמר שהשיר חלש. אם לי היה את האומץ לפרסם את השירים שלי... פשוט תשפר כמה שורות,אבל השיר ממש טוב Respect אחי

השילוש המקודש

נשים המצב ואגו טריפ, לא ראיתי אף שיר פה שלא על אחד משלושתם... אולי שמישהו יגוון סופסוף???

RotemY

New member
As you´r whish...

עקרונות/FlamE לא רוצה יותר לשיר על המצב לא מעניין אותי לשמוע כמה שאתה מאוכזב לא רוצה לשיר כל מה שמתנגן ולא רוצה לאכול כל מה שמתחרבן לא קונה כל מה שאתה מוכר ולא מעריצה על כוכב זוהר גם בכביש המהיר אני על כיוון אחר את הסטייל שלי לא תמצא בחנויות לא בג´ורנאלים על אותן הדוגמאנימאניות אף פעם לא אלך איתך על אותה המדרכה רוצה לעלות על הגל שלי? זו בעייה שלך אה אה אה אה אנשים לא להיות גלמים אף אחד לא רועה צאן ואנחנו לא עדר של כבשים רועים גוזמים ומשתיקים כבשים עומדים מסתדרים תעמדו על הדעות לא לתת השתיק > ששש.. בום בום קליק קליק, נהיה פה קצת מח-ניק? לא נכון! תן ת´מילה שלך אחרון תשיר מה שמתגלגל לך על הלשון אם תקרא לזה קרב הנשק הוא העיקרון טוס לרחבה כמו סילוווווווווון פזמון: עקרונות SEY WHAT?,NOT להיות או לא להיות ערכים אחים שלי סתכלו סביב הכל אותו דבר חיילים לעמוד למסדאאאאאאאאאר מתי כבר נפסיק לעשות את אותה הטעות? לחיות לפי הכללים בלי שום התנגדות שפוטים נותנים תרוץ את גיל ההתבגרות נגרר אחרי אחרים אחי אתה שרוט? בום שוט שוט תן מהלב קצת התבטאות צאו מהקטע תפסיקו ללבוש את אותם המדים אם תעשו אחרת לא תהיו פחות רישמיים אל תרצו לחיות חיים של אחרים תפסיקו לקרוא מה שאנשים לכם רק מכתיבים אף אחד לא משה רבינו ואין עשרת דיברות תזיז דברים ואל תיתן להם לקרות תקצין את הדברים אפילו בנורות נאון בולטות תצעק ברחובות תמציא תאוריות חדשות עשה רק מה בראש דבר על הדעות עשה מה בראש שלך ותזרוםםם... תמיד בתנועה גם אם ירוק ואדום אם כולם לובשים את הלבן אני את הכחול אם כולם הולכים לימין אני לשמאל שרה היפ-הופ ורוקדת מחול שוברת מיתוסים וכמוני גם אתה יכול אל תחכה לגדול ואל תבהל כי גם אתה יכול ליפול מתפוצץ לך הראש? קח אקמול!!! לא משנה מה תחליט אני שונה ממך אבל תמיד נוכל לשיר על אותה הבמה לא באה להיות הפוכה, רק להביא את המכה בראש שלך כדי שתבין ת´משימה ת´כוונה הנכונה עוד קצת וזה בוקע מהאדמה כי גם אם אנחנו על אותו קו המילים שלי שונות באות ממקום אחר בגוף, מקום של רגשות של תחושות אמיתיות ולא כדי לעשות קאש כי אותי תזכור אחרי פשוט כי זו אני, האש אתם הזרם החזק-נוער חדש תמיד זה מעל כולם, הזוהר אז תעביר את זה הלאה- לך תעבוד בדואר לשיר את זה אמיתי זה הכל בעקרונות אפילו הלב התחיל לעבוד שעות נוספות הגוף שלך ברעידות? תחושות ומחשבות יחדיו מתבלבלות פזמון: עקרונות SEY WHAT?,NOT להיות או לא להיות ערכים אחים שלי סתכלו סביב הכל אותו דבר חיילים לעמוד למסדאאאאאאאאאר ברוך הבא לעולם החופשי טירון אין פה הטפות מוסר ודיבורים על היגיון השאיפה הראשונה להיות תמיד מקום ראשון את השאר עוד תלמד איך לעשות את זה נכון תצא מהגרסא הזו ותחזור משופר! אני ממש לא מנסה ליצור פה עוד נהר עוד זרם עוד גֶרֶם במדרגות מה קרה? פתאום נהיה לך בראש קצת בעיות? כנס לים דלג על שלוליות זה רע להיות בובות שכולן אותו הדבר עכשיו זה הסוף המפעל שלך נסגר נכון טירון הכדור בידיים שלך ומה שתעשה עכשיו זה בדיוק מי שאתה כן יש עוד אלפים כמותך שיוצרים זרמים חדשים מתכוננים לרצונות של החיים פותחים דפים חדשים, נקיים עליהם מציירים חיים רצוים, לא מושפעים, לא מזוייפים רק אמיתים שלמים כנים ונכונים... פזמון: עקרונות SEY WHAT?,NOT להיות או לא להיות ערכים אחים שלי סתכלו סביב הכל אותו דבר חיילים לעמוד למסדאאאאאאאאאר נ.ב., אני יודעת שחלק ממכם כבר ראה את הליריקה הזו, אבל מה שיפה בזה זה שעוד מעט אני מקליטה את הליריקה......

למעלה