מפתח אתרים צבאי?

r0nka

New member
מפתח אתרים צבאי?

כרגע אני לוחם בגדוד אב"כ בהנדסה קרבית מחזור אוג' 12. לפני הגיוס היה לי תחביב שמהר מאוד הפך לעבודה והייתי אפילו אומר דרך חיים וזה היה פיתוח ועיצוב אתרים(גראפיקה בכללי). עם התגיוסתי ליחידה קרבית לא חשבתי על זה שאני התנתק מהתחום למשך 3 שנים מה שבעולם האינטרנט הרבה מאוד זמן שכימעט בלתי אפשרי להשלים. הפרופיל שלי ירד מ97 ל72 בבקו"ם עקב בעיות גב שרק מחמירות ושככל הניראה יגרמו לפסילתי מקרבי(חשש לדלקת בגב, מחכה לרופא כבר תקופה).
רציתי לשאול האם ישנה איזה דרך להגיע לתחום הזה? מחיפוש באינטרנט ראיתי שיש מקצוע כזה ושיש דרישה אליו עקב מחסור באנשים. אשמח מאוד למידע בנושא ולעזרתכם!

makmako

New member
יש כמה וכמה מקצועות

בתחום הגרפיקה והאינטרנט - אם תודח מקרבי זה אומר שתצטרך לעבור מיון מחדש למשהו אחר... אז תתעקש על מקצוע כזה, תגיד שיש לך תיק עבודה בהישג יד, נסיון בתחום והרבה אהבה למקצוע.

בחיל האוויר יש את מפיק מולטימדיה - שזה הפקת כל מיני חומרים להדרכה בעזרת תכנות גרפיות - אז נכון שזה לא עיצוב אתרים, אבל זה בתחום.

בצה"ל בכלל יש גם שרטט\ת גרפי\ת, כותב\ת לומדה וכו'. אני חושב שבחיל הירוק יש עוד כמה תפקידים שבהם יש שימוש בגרפיקה - פשוט תדרוש משהו כזה ותתעקש על זה.

אני לא הייתי אומר שיש מחסור במקצוע.... כי להגיע לזה זה לא כזה פשוט אבל זה בהחלט אפשרי.

r0nka

New member
במידה ואפול מקרבי יש לי סיכוים להגיע לתפקיד?

makmako

New member
בוודאי, כמו לכל אחד אחר

אל תהסס גם לדחות את השירות עד שיהיו מיונים - אם קצין המיון יגיד שאין מחזור מיונים בזמן הזה. בקיצור - תלחם על זה. תגיד שאתה רוצה רק משהו שקשור לזה לכל מפקד\קצין מיון שתראה.

Gohan SSJ2

New member
תכלס היית צריך לדאוג לזה לפני הגיוס,

עוד מהצו הראשון.

כרגע יהיה לך קשה מאוד להגיע לתפקיד כזה. אם תיפול מקרבי ככל הנראה יפנו אותך להיות תומך לחימה כלשהו.
הדבר הכי חשוב שעליך לזכור הוא שבמידה ואתה באמת רוצה ג'וב במקצוע שלך, אסור לך לעבור קורס! ברגע שיש לך כבר מקצוע בצבא יהיה לך קשה שבעתיים לעבור לאן שאתה רוצה. אם זה באמת חשוב לך אז תסרב קורס, גם אם זה אומר לשבת בכלא כמה ימים. כלא צבאי זה לא ביג דיל, מניסיון. תתעקש ותעשה סירובים עד שתקבל את התפקיד שלך. תאבק במערכת עד הסוף. תרים ידיים רק כשאתה יודע שכבר ניסית הכל.
בצבא הדברים הולכים בכוח, אין מה לעשות. לא נותנים לך את התפקיד שאתה רוצה; תסרב קורס, תיהיה נפקד, רק על תיכנע.

וכל זה, שוב, רק במידה שהמקצוע הזה הוא באמת השאיפה העליונה שלך.

Solopeak

New member
התגובה שלך מאוד מעצבנת אותי

יודע למה?

כי אתה כותב כאן ע"ג פורום שאינו מעודד סרבנות, נפקדות, עריקות וכל היוצא בזה - כאשר ההודעה שלך קריאה לעיני כל.
אני לא רוצה לדעת בכלל אם יש מישהו שהקשיב לעצתך.

אני לא יודע איפה למדת את השיטה הזו - אבל חביבי, היא מזמן כבר לא פועלת ואני לא יודע אם פעלה בעבר.

הצבא לא נועד על מנת לענות לבקשתך ולעמוד בצרכים האיישים שלך.
יש צורכי צבא ובמקום שהוא זקוק - שם הוא יהיה.

בסביבה שלי - כל הדברים לא הולכים בכוח אלא בלדבר, לבקש.

שורה תחתונה ל-r0nka, גם אם המקצוע הזה הוא בסדר עדיפויות הראשון וזה המקצוע שאתה חולם עליו, תעסוק בו באזרחות אם לא יצא לך בצבא. לא מומלץ להגיע לנקודות שציין הבחור מעליי.

חג שמח.

אושי231

New member
בעיקרון זו תגובה שהייתה אמורה להמחק

אבל ענית כל כך יפה, מכובד ולעניין שמאוד רציתי להשאיר את התגובה שלך גם (אם התגובה שלו הייתה נמחקת, שלך גם- בגלל שהיא משורשרת אליה).

יישר כח.

אסטרטגיה לא מוצלחת במיוחד

עשיית בעיות טובה רק למי שרוצה לשנמך את התפקיד שלו, ולקבל שורה טיפשית בקורות החיים בתמורה לעוד כמה שעות בבית.

מי שרוצה לקבל תפקיד נחשק, די מקטין את הסיכויים שלו אם הוא עושה צרות - למה שמפקד שעל התקן הפתוח אצלו מתחרים לפחות שלושה אנשים יקח דווקא מישהו שהוכיח שהוא גם נפקד וגם סרבן? מה יקרה עם תבקש ממנו לעבוד בשעה לא נוחה והוא יעשה ויברח.

Wish Master13

New member
לא הבנתי את המשפט

"עשיית בעיות טובה רק למי שרוצה לשנמך את התפקיד שלו, ולקבל שורה טיפשית בקורות החיים בתמורה לעוד כמה שעות בבית."
כאילו את החלק הראשון של המשפט הבנתי, ואני גם מסכים איתו - לעשות בעיות זאת בהחלט דרך להקל בת"ש, אבל מה זה קשור לקורות חיים?

כי החיים לא נגמרים בשלוש שנות צבא

אחרי שמשתחררים, ועד שצוברים נסיון נורמלי, השירות הצבאי הוא השורה הכי משמעותית של "נסיון תעסוקתי" שיש לך ביד.

עכשיו, תחשוב שיש לך ערימה של איזה חמישים קורות חיים שמתמודדים על תפקיד אחד. לכולם אותה רמת השכלה ואותם ציונים לצורך העניין.

אתה מסתכל על הראשון בערימה, וכתוב שהוא היה קצין לוגיסטיקה. אתה אומר לעצמך: "וואלה, איזה יופי. הוא עבר לפחות פילטר אחד (תהליך של קצונה) בהצלחה, יש לו נסיון בלנהל אנשים ולהיות אחראי על ציוד".

אתה עובר לשני בערימה, ושם כתוב שהוא היה מכונאי גנרטורים. אתה אומר לעצמך "טוב, לא התפקיד הכי זוהר, אבל זה בחור שלא מפחד ללכלך את הידיים ויש לו חוש טכני. גם הציונים שלו סבבה והכל, שווה להזמין אותו לראיון ולראות מה יש לו להציע".

אתה מגיע לשלישי, ורואה שהוא התחיל בתפקיד לא הכי מרשים אבל פתאום אחרי זה עבר לתפקיד עוד פחות מרשים, מהסוג שלא דורש הרבה מאמץ אבל כן נותן הרבה ת"ש. אתה זורק את קורות החיים שלו לסל הניירות וממשיך לרביעי...

אושי231

New member
בנוסף למה שכתב ידידי, אנחנו חיים במדינה קטנה

וכולם מכירים את כולם. בכל תפקיד שחיפשתי בחיים גיליתי שהמראיינים שלי מכירים אנשים שעבדתי איתם/ מפקדים שלי מהצבא. בנאדם שדואג שהשירות הצבאי שלו יהיה בעייתי, שייקח בחשבון שזה יחכה לו אח"כ בסיבוב.

r0nka

New member
לא עד כדי כך רע לי פה

אומנם קשה והגב כאב ומגביל אותי בחלק מהפעולות אבל אני בחיים לא אעשה דברים כאלה. פשוט לא האופי שלי.

איזה תפקידים מציעים לך במפקד הגדוד?

סביר להניח שתיפלט מלחימה על רקע רפואי. מה מציעים לך במפקדה?

r0nka

New member
עוד לא דיברתי על זה עם המפקדים שלי

בגלל שיש הרבה שרוצים לרדת מאבכ סתם וממציאים דברים ועושים בעיות בשביל זה רואים על המפקדים שלא משנה מה הסיבה אם מישהו אומר דבר כזה זה מוריד להם טיפה ממנו.
אני ביחס טוב עם המפקדים והם מעריכים אותי אז חבל לי לאכזב אותם לפני שאני מחליט סופית(ככה במידה ואין סיכוי למה שאני רוצה אני מעדיף להמשיך פה אלה אם כן אני באמת לא מסוגל ליותר בכלל).

בעקרון יש לי תור לפיזו רק עוד שבועיים.. צריך להתעקש לראות רופא..

שקלת להישאר במפל"ג?

אם טוב לך בפלוגה ואתה מסתדר עם המפקדים, יתכן שגם אתה וגם הם תעדיפו שתישאר במפל"ג כסרס"פ, ב'-קוד (אם יש לך רשיון מתאים) או משהו כזה.

r0nka

New member
אבל אני רוצה תפקיד שאני טוב בו

כמו להיות גרפיקאי מעצב מפתח אתרים משהו

כולם רוצים

אבל למערכת צרכים משלה.

יש למשל בצה"ל להקה צבאית. הייתה לי חיילת שידעה לשיר יפה ולנגן. היא הייתה ממש טובה בזה, אבל במקום זה ציירה בשבילי על שקפים.

ori239

New member
קיבלת פה הרבה עצות רעות

יכול לספר לך שעברתי תהליך דומה באופן אישי, וגם כשליש טיפלתי בעשרות חיילים שנפסל להם מקצוע, גם מסיבות רפואיות.
אם בסופו של דבר תיערך ועדה רפואית ויפסל מקצוע - הסבירות הגבוהה היא שתישאר ביחידה בתפקיד תומך לחימה, או שתיפלט לזרוע/סמכות (פקע"ר אני מאמין) לשיבוץ מחדש באחת מיחידותיה.

תפקידים כמו שהזכרת הם תפקידים שאליהם לרוב מתמיינים מראש בטרם הגיוס, והסבירות להגיע אליהם מתוך הצבא הם אפסיים עד לא קיימים.
תוכל לבקש זאת מק.המיון, אך אם אותו קצין יהיה שייך לפקע"ר גם אם הוא ממש רוצה להוציא אותך מהזרוע - יהיה לו קשה מאוד, מאחר והוא יכול למצות אותך בתפקידים כאלו ואחרים ואף אחד לא יאשר לו לפלוט אותך.

בקיצור - הייתי הולך על תפקיד טוב ביחידה/זרוע.

על צעדים פזיזים ולא אחראיים כמו שיעצו לך פה (סירוב קורס וכו') לא הייתי ממליץ,
בסופו של דבר הם עלולים להביא לכך שלא ילכו לקראתך ובטח שלא יביאו אותך למבוקשך

בהצלחה

מיצוי סד"כ

יחידות שדה נדרשות למצות סד"כ.

מה ז"א? שלפני שמביאים להם חיילי מפקדה חדשים-דנדשים מהבקו"ם/קורסים, המג"ד/מח"ט צריכים לסתום את החורים עם מה שיש להם. ומה יש להם? אנשים שכבר לא יכולים להיות לוחמים כי ירד להם הפרופיל/יש להם בעיות ת"ש/המפקדים שלהם העדיפו להיפטר מהם.

לפיכך, הסיכוי שמג"ד גדוד האב"כ שלך יחזיר אותך לשיבוץ-מחדש בבקו"ם בזמן שהוא צריך עוד מש"ק מודיעין, סמב"ץ או אלחוטן שואף לאפס, אלא אם כן במקום אחר יש מישהו שמשוכנע לגמרי ביכולות שלך, מוכן למשוך אותך אליו ואולי גם לסחור תמורתך בחייל מהסד"כ שלו...

למעלה