מפתחות מעבר

tamarhp

New member
מפתחות מעבר

כל הזמן הרמיוני אומרת שאי אפשר להתעתק מחוץ ואל הוגוורטס, ולכן תמיד כשאנשים נעלמים אומרים שהם בטח עדיין בשטח ביה"ס, או עפו. אבל ראינו כבר כמה פעמים (בספר הרביעי והחמישי ואולי גם בשישי), שדמבלדור (או "מודי" בספר הרביעי) יוצר בקלות מפתח מעבר שאיתו הם מצליחים לצאת מחוץ להוגוורטס. אז נכון, צריך אישור בשביל לעשות מפתח מעבר (לפי הכעס של פאדג' בסוף הספר החמישי), אבל ממתי אישורים של משרד הקסמים מונעים מפושעים ליצור מפתחות מעבר כאלו ולהכנס או לצאת מהוגוורטס במקרה הצורך?

האמת?

מעניין הנקודה הזאת. אני לא אפתח עכשיו את כל הספרים כדי לבדוק לעומק (כי אין לי אותם פה
) אבל מצטרפת לשאלה!

tamarhp

New member
ועוד נקודה

בספר הרביעי אנחנו מבינים שמפתח מעבר זה חפץ שיש לו זמן מוגדר, ואם נוגעים בו באותו זמן מוגדר, הוא מעביר אותך למקום אחר. ולעומת זאת בטורניר המשולש, זה היה בלי זמן מוגדר. אז פשוט אפשר להגדיר עם זמן ובלי זמן?

כן,אבל יכולים להגדיר אותו

להמון זמן. אולי לכמה שעות טובות. הרי מודי לא ידע כמה זמן יקח להארי להגיע לגביע. והוא רצה להיות בטוח שהארי יגיע גם עם אחרי הרבה מאד זמן,הוא עדיין יוכל בעזרת מפתח המעבר ליפול בידיים של וולדי. וגם באליפות העולם בקווידיץ,בטח גם שם מפתח המעבר היה פעיל במשך שעות ואולי אפילו יום שלם. אנחנו לא יודעים כמה זמן לפני שהוויזלים,הארי והרמיוני הגיעו, המפתח היה פעיל.הרי אמרו שיש שם משפחות שהגיעו כשבועיים לפני. ( אם אני זוכר נכון )

tamarhp

New member
אממ

משפחות נוספות הגיעו כי היו עוד מפתחות מעבר. בטורניר הקוסמים הגדירו לכל מפתח שעה מדוייקת, כמו אוטובוס. הרי אחרי שהם הגיעו לטורניר, הקומסים זרקו את המפתח לקופסא - כלומר המפתח לא נשאר במקום בו הוא היה...

yuvi217

New member
המפתח לא היה פעיל לפני שהם באו

הייתה לו שעה מדוייקת. הרי כולם החזיקו את המגף כמה דקות לפני שהוא פעל...

Pr0NgS

New member
אפשר להגיע עם מפתחות מעבר

להוגוורטס רק אם הוא כבר הגיע משם! זו סברה מאוד הגיונית. ונראה לי שאפשר לארגן מפתח-מעבר מהוגוורטס, ואז בזכות זה אפשר גם לחזור. אבל סתם לארגן להוגוורטס, אי אפשר.

tamarhp

New member
עדיין -

אם יש מישהו שהיה בשטח ביה"ס ונעלם (דמבלדור בספר החמישי, קראוץ' ועוד) - תמיד אומרים שאי אפשר להתעתק אז הוא בטח עף או נמצא בשטח ביה"ס - למה לא אומרים שאולי הוא יצר מפתח מעבר? ועוד: מזתומרת אפשר לחזור רק אם הוא בא משם? מה זה נקרא "הגיע משם"? אם הייתי בהוגוורטס לפני שנה זה נחשב? ואם הייתי בהוגוורטס, עברתי למקום A עם מפתח מעבר, הלכתי למקום B ברגל, הגעתי למקום C באוטונוס הלילה - זה נקרא שהגעתי למקום C מהוגוורטס?

yuvi217

New member
אם הוא הגיע משם..

המפתח. אם מפתח המעבר נוצר בהגוורטס [כמו הגביע של הטורניר] הוא יוכל גם להחזיר אותך להוגוורטס.

אבל

המפתח שדמבלדור יצר במשרד הקסמים בספר החמישי לא היה כזה, הוא יצר אותו במקום. אבל אולי זה בגלל שזה דמבלדור, והוא יכול להפר את ההגנות וכל זה.

Pr0NgS

New member
יש אפשרות קלושה שאפשר להניח שאם

דמבלדור יצר מפתח מעבר מהוגוורטס, אז ידוע שהוא יכול ליצור חזרה, אבל בכל מקרה מתקבל יותר שהוא יכול להפר את ההגנות, במיוחד רק למשרדו.

מה שאתה אומר מזכיר לי עוד 2 דברים:

האחד- די קשור: זה מזכיר גם את הארונית שבה נעלם מונטגיו בשישי. והשתמש בה דראקו. אולי יש לה מין קסם מעבר כזה, ואפשר להצפין את אותו קסם גם במפתחות מעבר. בלי הגבלת זמן. השני- ממש לא קשור: זה היה יכול להיות רמז מעולה למדקדקים שבנינו אילו זה היה מוזכר ספר ומעלה קודם, אבל נכון כשהארי מוצא את טרלוני מועפת מחדר הנחיצות, בדיוק כשהוא לדמבי?? זוכרים?? היא אמרה לעצמה במלמול: "המגדל מוכה הברק.. זה הולך ומתחזק.. לא משנה איך אני פורשת את הקלפים.." ובאמת זה קרה בסופו של דבר. אבל 2-3 פרקים אח"כ כבר גילינו שזה היה רמז נכון.. אז סתם להעיר את תשומת לבכם לפרט הזה

המפתח המעבר בספר הרביעי

נוצר בידי "מודי" שהיה כמובן אוכל מוות. הוא בטח בירר אצל דמבלדור מהן ההגנות שהוא שם על הטירה. ואז לפני המשימה השלישית, אותו "מודי" הוריד את ההגנות ששומרות על הטירה. וכך לדעתי הוא הצליח ליצור מפתח מעבר.ובספר החמישי קצת יותר קשה להסביר למען האמת, כי אני לא יודע אם דמבי יכול להוריד את ההגנות על הוגי עם הוא במשרד הקסמים. אלה אם כן, הוא תיאם הכל מראש עם מקגונגל, והיא זאת שהסירה את ההגנות סביב הטירה כדי לשלוח את הארי.

אם כבר מדברים על זה,

שמתי לב למשהו ממש לא הגיוני בספר הראשון כשהחבר'ה של צ'ארלי באו לקחת את נורברט. איך לעזאזל הם נכנסו להוגי?הם הרי רכבו על מטאטאים

למעלה