מפרש חלוץ תקוע

zerez

New member
מפרש חלוץ תקוע

אתמול קרוב לחצות חזרתי מהפלגת לילה. הים נהדר, רוח צפונית כ 8 קשרים עם גשם קליל מידי פעם שגרם לסיפונים להיות חלקים. כאשר התחלתי להוריד מפרשים הסתבר שהחלוץ תקוע. עליתי לחרטום למספר דקות ולא הצלחתי לשחרר אותו. החלטתי להכנס למרינה עם חלוץ מנופנף, נקשרתי לרציף האורחים ושם פתרתי את הבעיה והמשכתי למקום העגינה הקבוע. שאלתי - מה אתם הייתם עושים ? מתעקשים לפתור את הבעיה בחושך על סיפון רטוב בים, נכנסים למרינה עם חלוץ מנופנף או ... ?

מממ ??

לא מזמן דובר כאן על חלוץ שנתקע,אבל- תן קצת יותר נתונים. האם מדובר בחלוץ עם גיב רולר? מה בדיוק התקיעה?

zerez

New member
מדובר על גיב רולר

התקיעה היא הסתבכות של חבל הגיב רולר על מגן החבל.

Alex33

New member
זוהי תקלה שכיחה בסוגי ג'יב רולם...

מסויימים וניתנת לטיפול גם בהפלגה..מצד שני בלילה, קרוב למרינה,שהרוח חלשה מאד ואינה מנופפת את המפרש למצב קריעה או משפיע על השליטה הסירה,הייתי עושה כמוך..

2 תופעות בתוף הגיברולר

היכולות לגרום לתקלות ואפילו חמורות: 1. כשפותחים חלוץ יש לשמור על מתח קל בחבל הגיברולר,בכדי שיתגלגל יפה בתוך התוף. כאשר הוא מתגלגל רפוי,סיבוב עולה על סיבוב-תופעת הריידינג-ובסגירה יהיו צרות. כמו כן כדי מאד למנוע את המכה בסוף הפתיחה-מכה זו עוזרת להחלשת הונטה הקידמית בחלקה העליון. 2.לפעמים כאשר הגלגלת גיב רולר הקרובה לתוף "מטפסת קצת למעלה על עמוד הריילינג,בעת הפתיחה חבל הגיברולר יוצא מהתוף ונכרח על צינור הגיברולר. כאשר ניסגור את החלוץ,נגלה כי המערכת נתקעה. חכמנו אמרו: "נמשחק המקדים-הוא ה מ ש ח ק" ולכן,לאחר פתיחת החלוץ באופן נכון,יש לתת מבט אל התוף ולראות כי החבל כרוח כראוי. ובכלל,אם החלוץ לא נסגר בכח יד---> משהו תקוע !! אין להשתמש בכח מכל סוג שהוא ובפרט לא כננת ! יש לאתר את התקלה לפני הגלגול.

נהגת בצורה הנכונה ביותר../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

שאל את עצמך מה יותר מסוכן להסתובב בלילה על החרטום או לטפל בספינה קשור ויציב ליד רציף? יש איזושהו הרגל במקומותינו לקפל מפרשים בחוץ, לפעמים גם כזה לא בצורה בטוחה ביותר. שנים טיילתי בחופי ישראל עם ספינה של 55 רגל חוץ מבמרינה תל אביב שהיא קטנה ואין מספיק מרחב מים, אם חשבתי שבטוח יותר לקפל ראשי במרינה (בגלל ים גלי או לילה) עשיתי זאת בפנים. היה לי כבר תקלה דומה עם חלוץ של 80מ"ר וניכנסתי עם חלוץ מתנפנף למרינה אשדוד ברוח שמעל 15 קשר ושם טיפלתי בבעיה. לא מצאתי שום חוק או תקנה האוסרת זאת. היו מיקרים שהיו לי בעיות מנוע ואז ניכנסתי למרינה בעזרת מפרשים בלבד. לסיכום מה שתעשה עשה זאת כך שסיכון לאנשים יהיה הקטן ביותר.

דאויד

New member
בהתחשב בכך ש...

בהתחשב בכך שהרוח הייתה קלה יחסית ובהנחה שלא היית רחוק מהמרינה נהגת לדעתי (הצנועה ביותר) כהלכה. אם הרוח הייתה חזקה הרבה יותר והמרחק רב יותר, הייתה נשקפת סכנה לקריעת וונטה קדמית, נפילת תורן... ואין סוף לצרות.

דאויד

New member
כבר חוויתי

כבר חוויתי קריעת וונטה קידמית בגלל בעייה של לחצים עם מפרש חלוץ תקוע. אין כאן כל הגזמה. בלי וונטה קידמית (ובוודאי בים חזק) קרובה הדרך לנפילת תורן (לזה עדיין לא הגעתי).

ברגע שהחלטת שמסוכן לעבוד על החרטום

עשית בדיוק את הדבר הנכון !! אני תמיד, אבל תמיד! מוריד ראשי בתוך המרינה, חלוץ מתנפנף לא יגרום שום נזק לספינה, מקסימום לעצמו אם יפגוש זיז חד בדרך. כמו שאמר אלון, אסור בשום פנים לגלול מפרש על ידי שימוש בווינץ' אני הצלחתי לקרוע וונטה קדמית בדיוק בשיטה זו עקב תקלה לא פשוטה, לפני חצי שנה. ובואו נזכור שבמקרה שרחוקים מהמרינה אפשר ורצוי להוריד את המפרש למטה ולא להתעקש לגלול אותו. אני מניח שהוותיקים שבינינו עוד זוכרים שפעם לא היתה דרך אחרת.

למעלה