היו לי מפרשי ראשי כאלה וכאלה ולדעתי
אכן לשיטת צימצום/הורדה שאינה מחייבת יציאה מהקוקפית יש יתרונות של נוחיות ושל בטיחות הצוות, לראשי ולחלוץ. לשיטת גילגול ראשי אל תוך התורן..אין יתרונות נוספים מעבר לזה, אבל יש מיגבלות ו"מחיר" משמעותי במה שמפרש ראשי כזה "נותן" ובעיקר במה הוא לא.. : מפרש שטוח ללא "בטן" מובנית, פחות כוח, פחות חידוד לרוח,מרכז לחץ ממוקם לא נכון בצימצום,מתנופף בקלות ברוח חזקה,מתבלה ומאבד צורה מהר יותר... אישית, הראשי שלי כיום המתגלגל לתורן הוא פשרה "מוצלחת" מעט יותר בגלל שחיפים אנכיים שמייצבים אותו ,מחזירים לו מעט ROACH וכוח ומונעים נפנוף ובלאי מואץ... אבל עובי נוסף זה ( גם הבד מעט איכותי יותר..) מחייב גילגול מדוייק , רציף ו"צפוף" ,פנימה לתוך התורן והחוצה, כדי למנוע התקעות..כמו כן,וזאת רק במפרש מתגלגל עם שחיפים אנכיים, במפנה מסויים קל יותק הגילגול מאשר במפנה השני ,בגלל השחיפים הבולטים מהבד בצד אחד של המפרש ומתחכחים בשפת התורן בצד אחד יותר מבשני.. וב"פעם הבאה"..זה יהיה -כנראה- שונה : 1.Single או dual line reefing ( עם גלגלות איכותיות ו"סלידרים" ( תירגום??) חכמים המחליקים בקלות על התורן.. או2. אפשרות שזוכה לאחרונה לפיתוח מחודש מוצלח אבל עדיין יקר למדי, גילגול ראשי אל תוך המנור, שיטה שמשלבת את הנוחיות של "גילגול פנימה" של מפרש מהקוקפיט אבל שומר על כל היתרונות האחרים של מפרש רגיל עם שחיפים. לגבי חלוץ, גם כאן אני מסכים עם איזי, אין כמעט תקלות במערכות החדשות האיכותיות למעט כאלה שנובעות מבלאי של הזדקנות שלא זוכה לטיפול או שימוש לא נכון. אחד הדברים שראיתי זה חבל הגילגול של החלוץ שהושאר לא מתוח. במשך ההפלגה, חבל זה שמתנדנד וזז מעט בתוך התוף ועלול להסתבך מתחת ללואה קיימת בתוך התוף ולהתקע..