מפרק ירך

מפרק ירך

שלום! היום שמעתי את דבריו של רופא אורטופד (בתכנית טלויזיה) המומחה לבעיות בברכיים, שקיימת שיטת טיפול ע"י מתן 3 זריקות "המשמנות" את הסחוסים ומפחיתות את הכאבים. אני סובלת מאוד משחיקת סחוסים במפרק ירך ימין וצעירה מידי בכדי לעבור ניתוח החלפת מפרקים. שאלתי היא: האם ניתן לישם אותה השיטה גם במפרק הירך? ואם כן היכן עושים זאת? מודה על התשובה, שושי

זריקות למפרקים

ניתן לבצע גם למפרק הירך, אך זה מתבצע בבי"ח בלבד תוך שיקוף רנטגן. ההזרקה לברך פשוטה ומתבצעת במרפאות חוץ ובקופות החולים לרוב.

המשך לשאלתי- מפרק ירך

שלום! ראשית, אפתח בתודה מקרב לב על התשובה המהירה. שאלה נוספת לי אליך: לפני כשנה הזריקו לי לירך, תחת שיקוף ,זריקה שמטרתה לאבחן אם הכאבים בשוק הם כתוצאה מניוון במפרק הירך או מפריצת דיסק בגב התחתון( אני סובלת משתי הבעיות הנ"ל- הוכח ע"י צילומים: רנטגן, סי טי, מ ר י) הזריקה שיתקה למספר דקות את מפרק הירך. כתוצאה מכך הרופאים לא הגיעו למסקנה חד משמעית כי הכאבים אפילו התגברו. שאלותי הן: 1. האם הכוונה לאותה הזריקה? 2. האם יכול לחול שיפור בעוצמת הכאבים כתוצאה מהזריקה? ואם כן לכמה זמן? 3. אם תוכל להרחיב על טיפול זה אודה לך מאוד!!!!!!!!!! בברכה ובתודה, שושי

מפרק ירך

1. אותה השיטה, אך חומר שונה. 3+2. מדובר כנראה בהזרקה של חומצה היאלורונית. הזריקות יעילות לטיפול בכאב בשל שחיקת סחוס לטווח של חודשים, אך אינן מחדשות או בונות סחוס חדש.

למעלה