מפריעה רק לרגע

מפריעה רק לרגע

אני רואה כאן בעיקר שיחות על טיולים בארץ. האם למישהו יש ניסיון עם טולים בחו"ל עם ילדים?
חשבנו על איטליה (דולומיטים) השאלה מאיזה גיל זה מתאים, אם זה לא יהיה להם קשה.. האם ניתן לקחת תינוק בן שנה וחצי על מנשא גב?
יש לנו מתבגר אחד קצת מסוגר, מקווה שהוא לא יעשה פוזות ויצעד איתנו בכייף..

oggi2

New member
יש, אבל

ההמלצה שלי היא להכנס לפורום טיולי משפחות באתר של "למטייל"
אנחנו חזרנו עכשיו מטיול מקסים בסלובקיה- עם בן שנה וארבעה - הרוב במנשא ובת ארבע וארבעה- שבועיים וחצי של כיף ונופים משגעים.
לגבי המתבגר- זה כבר פורום אחר...

שלגיה60

New member
לדעתי

זה מאוד תלוי בילדים, איך הם בטיולים KNAK בארץ? הם אוהבים לטייל?
הילדים של אחותי למשל שונאים ללכת ברגל ותמיד מקטרים אז טיול שדורש הרבה הליכה לא בא בחשבון.//
לגבי איטליה לא הייתי שם אז אני לא יודעת אבל לפי מה ששמעתי זה איזור יפה...
אולי תבררי יותר מה יש לראות באיזור ואם יש גם אתרים שמתאימים יותר לילדים.
אולי כדאי לשכור רכב ולטייל....
בהצלחה!

כן בגדול אנחנו לא משפחה שמטיילת כל שבת

למרות שבתור ילדה אני זוכרת שאבא שלי היה לוקח אותנו ונורא אהבנו את זה ותמיד הוא היה מתגאה שאני יודעת את כל השמות של כל הפרחים בטבע.
עם הילדים שלי זה קצת אחרת.. אולי בגלל בעלי.. בכל אופן אני כן רוצה להחדיר להם את זה. האם השכרתם רכב בסלובקיה?

עוד אלה

New member
לא הבנתי למה סלובקיה?

הדולמיטים הם הם רכס הרים המהווה חלק מהרי האלפים. הרכס נמצא בצפון איטליה גובל עם שוויץ. לאיטליה יש גבול עם סלובניה לא סלובקיה.
אתם מעונינים לעשות שם סקי עם מנשא?

michaela10

New member
הכל תלוי בלאן נוסעים

אם אתם נוסעים לעיר גדולה ומטיילים רק בה אז לרוב לא שווה לשכור רכב ולהסתבך עם חניות, עדיף לברר על תחבורה ציבורית.
אם אתם נוסעים לאיטליה או סלובקיה או כל מקום אחר אבל רוצים לטייל בין הערים והכפרים אז באמת רצוי לשכור רכב ולעשות את זה כבר מהארץ ולקחת אותו בשדה תעופה..
לגבי חברת השכרה, כדאי פשוט לעשות סקר שוק כי יש הרבה חברות... אנחנו נסענו לא מזמן ליוון רק אני והחצי ושכרנו רכב עוד מהארץ מחברת אלבר (שם נתנו לנו רכב של טריפטי) והיה מוצלח, הרכב היה נקי ובמצב מעולה.
אגב, מנסיון כשנוסעים רק זוג אז התוכנית פחות חשובה ואפשר לזרום ולנסוע לאן שמחליטים באותו רגע אבל עם ילדים כדאי לתכנן מראש (פחות או יותר עד כמה שניתן) לאילו אתרים נוסעים, לוודא שיש מפה וכמובן לדאוג שיהיו גם אתרים שמתאימים לילדים...

oggi2

New member
למה לא סלובקיה?

נתתי עוד אופציה, לא שקירבתי את סלובקיה לאיטליה. השכרנו רכב -יצאנו מווינה. ככה שיש לכם הזדמנות גם לעיר גדולה וממש אחלה לילדים וגדולים.
סלובקיה- המון טבע ומסלולים מהנים, מתאים לילד במנשא, לגדול- יש מסלולים מאתגרים, פארק חבלים, פארקי מים, כל מיני דברים עם גלגלים :) (מודה שאנחנו לא דגמנו אותם כי לנו זה לא התאים, אבל מי שניסה- נהנה)
יחסית לאירופה-זול
אני מצרפת לך לינק לסיכום שעשיתי, ובכל מקרה- תכנסי לפורום ותקראי הודעות נוספות.
אצלנו הגדולה מאוד רגילה לטיולים ולכן באמת שלא הייתה לה בעיה גם ללכת 9-8 ק"מ, לטפס, להנות ולא לקטר.
הקטן- עוד במנשא אבל נתנו לו ללכת כשהיה אפשרי.
אם אתם לא רגילים לטייל הרבה, אז לא צריך להפיל עליהם את זה בגדול. אפשר לשלב מסלולים בפעילויות אחרות, וכמובן- גם סתם לנוח.
אם הייתי חושבת על אופציות אחרות באירופה- יוון אולי, בולגריה, מזרח אירופה בכלל. ספרד והפירניאים.

למעלה