מפקח בניה

מפקח בניה

כן, אני יודעת שהנושא נטחן פה אז אם בכל זאת תוכלו לענות לי בכמה נקודות קצרות אודה לכם: התכניות שלנו עוברות השבוע לוועדה על מנת לקבל היתר בניה. בינתיים חשבתי לחפש מפקח בניה ואין לי מושג איך מתחילים, מה לשאול, כמה ואיך מה המחיר המקובל, צורת תשלום וכו' אשמח למי שיוכל לעזור לי. תודה ושבוע טוב

הכי טוב המלצות מחברים

מחירים 50000 - 70000 טווח סביר. צורת תשלום חודשי על פני כ 10 חודשים או לחלופין להשאיר 10% אחרי טופס 4.

בינא

Member
הייתי ממליץ לך להתחיל ממה ניתן לקבל ממפקח

ומשם להמשיך הלאה ורק בסוף..., על-סמך הדרישות שלכם מהמפקח, כמו: > גודל המבנה ; > פשטותו/מסובכותו ; > שיטת הבניה שבחרתם ; > שיטת העבודה שאתם רוצים (קבלן ראשי, או קבלן שלד וקבלן גמר, או קבלן שלד וקבלני משנה), אם אחת הדרישות היא שהמפקח יבצע גם ניהול-בצוע... ; ...רק אז תבקשו הצעת מחיר מכמה מפקחים, שניתן לקבל שמותיהם מבונים שעומדים לסיים את הבניה ו/או חברים ו/או המלצות מחברים לעבודה וכיו"ב. אזהרה: המחירים שמתפרסמים כאן בפורום, טובים רק למצב מאוד מסויים, במקומות מאוד מסוימים ובתנאים שמחייבים מהמפקח למצוא הכנסה נוספת שמגיעה בדרך כלל מהספקים ו/או מהקבלנים ו/או משניהם, בלא ידיעתכם... מפקח טוב אינו נמדד על-פי הצעת המחיר אותה הוא נותן, אלא אם היא נמוכה מידי יחסית לעלות המבנה... להבהרת הנושא במספרים: בונים בית במליון ש"ח עלויות בניה והמפקח נכנס לעבודה רק כשיש תוכניות עבודה מוכנות ומסיים עם גמר הבניה ומסירה ללקוח... 5-7% שהם 50-70,000 ש"ח הם תמורה הולמת...אם המפקח מגיע מהסביבה הקרובה ויש לו עוד כמה בתים באזור... אם המפקח מעורב בשלב התכנון לפני ההגשה ומסיים עם גמר שנת האחריות, מה שצריך להיות...הסכומים שלמעלה אינם רלוונטיים... למה? כי הוא תלוי באדריכל ובמהנדסים שקובעים את כמות שעות העבודה שעליו להשקיע בבדיקה, תאום-תכנון והוצאת כמויות ומפרטים טכניים, עד קבלת תוכניות עבודה שניתן להוציא לקבלנים כדי לקבל הצעות מחיר... וגם כי הוא תלוי בקבלנים, בשיטת הבניה, במיקום המבנה וכיו"ב, במהלך הבניה ובשנת האחריות... בכל מקרה, להתנות מתן גמר תשלום בטופס 4 זה לא להבין בכלל במ טופס 4 כרוך, כי אז יוצרים תלות של המפקח בפקידי הרשות המקומית וועדת בנין ערים שהזמן לא מעניין אותם בכלל והם קיימים רק כדי להאיך אותו, תוך גרימת הוצאות מרובות ככל הניתן לבונה השחוק כספית גם כך. למפקח צריכה להיות התחייבות חוזית לטיפול בכל הקשור לטופס 4, אבל אין להתנות זאת בתשלם, כי רוב מה שקורה בנושא זה, אינו תלוי בו, אינו באחריותו ואינו בשליטתו ולכן אין, לדעתי, לעכב תשלומים למפקח בגין טופס 4...מה גם שמי שאחראי על הבצוע הם הקבלן הראשי ו/או קבלן השלד הרשום וקבלני הגמר להם שילם הלקוח ישירות.

בינא

Member
נ.ב....כדי ללמוד מה תפקידי המפקח...

כמו גם שאר הגורמים המעורבים בתכנון ובבניה, ניתן לגלוש לאתר "בית" ולהתחיל מהפרק הדן בתפקידי האדריכל, המהנדס והמפקח: http://www.geocities.com/b-i-n-a/Advice.htm

sack1

New member
מפקח בניה

קודם כל על מנת לקבל הצעת מחיר ממפקח עליכם לקבוע איתו פגישה במקום כדי שיתרשם מהמגרש , תנאי הגישה וכד'. עליכם למסור למפקח לפחות גרמושקה לצורך מתן הצעת מחיר. עליכם להחליט מהי שיטת העבודה הרצויה לכם (קבלן מפתח או קבלני משנה). עליכם לשאול את המפקח על ניסיונו בפיקוח בניה. עליכם להחליט האם רצונכם רק בפיקוח או גם בניהול הבניה. עליכם להחליט מהי תדירות ההגעה של המפקח לבית. על פי החלטות אלה המפקח יוכל לבנות הצעת מחיר. אם אתם בונים באזור חדרה וצפונה אתם מוזמנים לפנות לחתום מטה.

למעלה