מפקד גם מחוץ לארון

che ringo

New member
מפקד גם מחוץ לארון

רס"ן (מיל') יוני שנפלד התנדב לשרת כסמג"ד לוחם במילואים • אך מינויו של הקצין ההומוסקסואל מעורר תסיסה • כמה חיילים איימו: לא נתייצב למילואים דובר צה"ל: הצבא לא מייחס חשיבות לנטיותיו המיניות של אדם אלא למקצועיותו הידיעה פורסמה בעמוד הראשון של "ישראל היום": http://www.israelhayom.co.il/site/digital.php

צריך לחזק את ידיו.

למרות שלפע הראיון שהיה איתו בגל"צ בצהריים-אפשר להגיד את המשפט "באתי לחזק ויצאתי מחוזק" אבל בכול זאת-מישהו יודע איך אפשר להעביר אליו מכתב/הודעת תמיכה?

Nחמן

New member
האם אין כאן אובססיה?

בכל פעם, ששמו של הומו מוצהר מוזכר באופן חיובי, מיד קופצים כאן כמה... (בלי להעליב) ומוחאים כפיים. האם אנחנו קופים? איתי היקר והנפלא! הנטייה המינית שלי או שלך לא צריכה להיות עניינו של אף אחד. לכל אחד יש את העולם הפרטי שלו. שמחתי לקרוא, שצה"ל איננו מתייחס לעצם הנטייה אלא לכישוריו של המפקד (כמדומני, שהועלה לדרגת סא"ל). בוא נתייחס גם אנחנו לכישורים ולמעשים החיוביים שלנו בלי כל קשר לנטייה. באמת זכיתי להכיר אנשים נפלאים מאין כמותם. אז מה אם הם הומואים? את מי זה אמור לעניין?

avitano

New member
לצערי

עוד לא הגענו ליום שזה כזה לגטימי וכן יש מקום לפרסום הזה ולהודעות כי אם זה לא יבוא מהצד הזה של הקדמה והפתיחות זה יעבור בריכולים ויגיע לכותרות בדרכים פחות נעימות אנחנו לא במצב שאפשר פשוט להגיד "מה זה משנה יש כמוהו עוד אלפים" בדיוק מאותה הסיבה שאנשי ציבור מרגישים צורך לצאת מהארון זה הכרחי.

Nחמן

New member
לא באתי לחלוק על איתי

לפחות במקרה זה. אני מקבל את העיתון במייל בכל מקור. הדבר הראשון, שאני פותח (אוי לאותה בושה!), זה הפורום ולאחריו את תיבת האי מייל שלי. קראתי את הידיעה בבוקר וגם אני שמחתי להיווכח, שבעלי נטיות הומוסקסואליות הם בני אדם ולא קופים. מה שהגבתי לאיתי לא היה מתוך זלזול אלא מתוך הבעת עמדה אישית, שהנה הגיע הזמן להפסיק לרקוד על הגגות ולהצהיר: אנחנו הומואים! צריך להחזיר בתגובות מהסוג, שבו הגבתי אני, להראות לכולם: הומוסקסואליזם איננה מחלה. כמו שאתה ואני בעלי דעות שונות כך יש גם אנשים בעלי נטיות שונות. האחד - חם מזג ומתלהם, והשני - קר רוח ושלו. האחד - הטרו, והשני - הומו. דווקא הפורום משרת אותנו בצורה יוצאת מהכלל ע"י פרסום פעילויות תרבותיות וטיולים... ונדמה לי, שהטיול לא נועד דווקא להומוסקסואלים. אין בו שום דבר שמייחד אותנו משאר האוכלוסייה. אני שמח על היציאה מהארון אבל פעם אחת. לא התחתנתי עם אשה ואני חי עם גבר משום שאני הומוסקסואל. מכאן ועד להתערבות בחיי הפרטיים והציבוריים... עד כאן! אז צריך לא רק לצאת מהארון אלא לעשות הפגנות שקטות מסוג זה של הסמג"ד (או המג"ד). הוא לא יוכל לדבר בפני הקהל ללא רשות דובר צה"ל אבל אנחנו יכולים לומר: תרדו מזה! נטייתו המינית איננה מעניינו של איש (אלא אם כן מדובר במורה בתלמוד תורה או בבי"ס דתי אחר).

konito

New member
אתה טועה

הנטיה המינית של כל אחד ואחד מאיתנו מאוד צריכה לעניין והיא עניין פומבי. אתה נוטה לבלבל אולי בין תיאורי מין לנטיה מינית. כשם שסטרייט מהלך בחוצות עם אישתו או חברתו ושם תמונות שלהן על השולחן במשרד או מדבר עליהן ליד הברזיה או בארוחת צהרים עם החברים וכו', כך גם הומו צריך לפרסם ברבים שהוא מחפש בן זוג, שהוא יוצא עם בנים, שהוא נשוי לגבר או חולק זוגיות עם גבר. זאת ועוד, כל ציון חיובי וכל הישג במאבק ביחס להומוסקסואליות יש לפרסם ובראש חוצות. רק כך נמגר את הרע ואת האפליה. על ידי פרסום של הדברים כאן אנו תומכים בכל אחד שכרגע מתבייש במי שהוא. עצם ההתנגדות לו מראה שהדרך ארוכה עוד ורבה. כמו כל ציבור שמתגאה במי שנמנה על שורותיו, כך במקרה שלנו. אין בכך כל פסול או רבב! יוני שנפלד הוא אדם ענק. אדם שיצא מהארון במסגרת מאוד לא מקבלת ומאוד "גברית" "מצ'ואיסטית". הוא ראוי לעידוד ולנשיאה על הכתפיים.

Nחמן

New member
תופתע לדעת

שגם עליך אינני חולק. רק בוא נעשה סדר בדברים. כשם שסטרייט מהלך בחוצות עם אישתו או חברתו ושם תמונות שלהן על השולחן במשרד או מדבר עליהן ליד הברזיה או בארוחת צהרים עם החברים וכו', כך גם הומו צריך לפרסם ברבים שהוא מחפש בן זוג, שהוא יוצא עם בנים, שהוא נשוי לגבר או חולק זוגיות עם גבר לא מדויק. ללכת עם החבר או החברה זה בסדר. ישאלו אותך, תודה: כן! אני הומו ותו לא. בזה נגמר הסיפור. ישאלו אותך: מדוע אינך מתחתן? תענה להם, כי אינך לנשים, וכי אתה מחפש בן זוג. אין לי בעייה עם זה. מעבר לכך כמו שסטרייט לא מספר ברבים על הנעשה בחדר המיטות, כך גם הומו לא צריך לפרסם זאת. אני מפקד בצה"ל ואין שום קשר בין תפקידי לבין הנטייה המינית. כל ציון חיובי וכל הישג במאבק ביחס להומוסקסואליות יש לפרסם ובראש חוצות אינני שולל את הפרסום לחלוטין אבל לא כפסטיבל אלא כידיעה חדשותית רגילה. במקרה של יוני העיתון נהג כדין בגלל המחלוקת עם החיילים. כמו כל ציבור שמתגאה במי שנמנה על שורותיו, כך במקרה שלנו. אין בכך כל פסול או רבב! ולכן יפה עשה איתי, שפרסם את הדברים, ואילו אני לא באתי אלא להוסיף מופך משלי ולבטא את הרגשתי האישית. יוני שנפלד הוא אדם ענק. אדם שיצא מהארון במסגרת מאוד לא מקבלת (מקובלת?) גם אני מעריך אותו מאוד על כך אבל יותר מזה אני מעריך אותו, על שידע להפריד הפרדה מוחלטת בין חייו הפרטיים ההומוסקסואלים לבין הנטייה. כך צריך להיות.

avitano

New member
רואה מה אמרת?

שאין בעיה שהוא יגיד שהוא הומו אבל זה לא מעניין מה הוא עושה במיטה והוא אמר שעצם פרסום הנטיה לא אומר מה אתה עושה במיטה, אם בכלל, ועם מי זה שאני אומר שאני הומו בפומבי לא אומר שאני מצהיר מה אני עושה במיטה אבל זה בדיוק כמו שסטרייטים דואגים להציג את עצמם ככאלה, גם אם לא במודע (וקל לזהות כשהם עושים את זה)

אתה איש נבון. אני שמח שאתה מנהל את הפורום

אין אומרים שבחו של אדם בפניו, אבל בפורום - כן

Nחמן

New member
האם לא הובנתי נכון?

הופיעה ידיעה בעניין ב"ישראל היום". עד כאן זה בסדר. איתי הביא את הידיעה לפורום, כאילו מצא אוצר יקר. אני ביקשתי לצנן את ההתלהבות. כל הכבוד ליוני וגם איתי בחור לא רע (במיוחד בזמן שהוא ישן...
) ובעצם באמת לא היה עניין מיוחד בשרשור זה. תגובתי הייתה מינורית לא משום שחלקתי על איתי, כי גם אני ראיתי ידיעה זאת באותו בוקר וגם לי זה עשה מעט טוב על הלב, שהומואים הם בני אדם נורמלים ונורמטיביים ועובדת נטייתם לא צריכה להפריע לשום מהלך בחיים. רק אמרתי: ביג דיל! הומו מוצהר קיבל תפקיד מג"ד בצה"ל. עוד מעט יעשו עניין מזה, שהרמטכ"ל הוא הומו או... האם לא היה ראש ממשלה, שביתו היא לסבית מוצהרת? משו מה אף אחד לא דיבר על בפורום. לזאת הייתה כוונתי. על כן נא לקחת זאת בפרופורציות והלוואי, שכולנו נזכה להרגיש שווה בין שווים.

אנשים קופצים כאן בגלל התגובה של המילואמניקים

ולא בגלל היותו של המפקד הומו

Nחמן

New member
לפחות הפעם זה משכנע

אני מסכים בהחלט לפתוח שרשור בעניין אותה ידיעה אבל לא בקשר לנטייתו של המפקד אלא בקשר לתגובותיהם של החיילים.

che ringo

New member
נראה שלא קראת כלל את הכתבה

אחרת היית רואה שהכותרת ששמתי להודעה שלי היא גם הכותרת של הכתבה שפורסמה.

Nחמן

New member
קרא קראתי

ואני מבהיר שוב: לא הייתה כאן ביקורת כלפיך על העלאתה לפורום. אני רואה בזה מעשה לגיטימי מלכתחילה. התייחסותי הייתה מזווית ראייה אישית בלבד, כפי שהגבתי כאן לאופיר ועוד. אתה יכול להרגיש בנוח גם בפעמים הבאות, שתמצא כתבות "פיקנטיות". אם אני אישית לא מוצא בזה עניין מיוחד, זו לא סיבה, שלא לעניין את הפורום. בכל מצטרף למברכים את המפקד הנועז ומייחל ליום, שהנושא ההומוסקסואלי ירד מהכותרות כלל.

למעלה