מפצלת שרשור... התודעה..
היי מיקי.... ציני או לא, ואני חושבת שלא, אני רוצה לנסות לענות על חלק משאלותיך, אלא שהן כל כך רבות, נבהלתי לרגע ממה שנהיה פה בשעתיים וחצי שנעדרתי
חשבתי שטעיתי בפורום
צוחקתתתת לפני שאני אומרת משהו, מזכירה שזו דעתי, זו הבנתי, וזה בסדר לא לקבל ולהסכים אימי. אחרי הכל כל אחד מאיתנו נושא ומאמץ את האמונות שמשרתות אותו בדרך הטובה ביותר עבורו. שאלת באחת ההודעות שלך שם: מה זאת תודעה
האם התודעה מתפזרת לאחר המוות
האם ניתן לקבץ חזרה את התודעה
מבחינתי התודעה היא אותה "ספריה קוסמית", מאגר הידע הקולקטיבי, תקרא לזה איך שנוח לך, סך כל הידע שקיים ביקום. יש תודעה אישית (מודעות)ויש תודעה קולקטיבית, כאשר אני מדברת על אישית, אני מחלקת אותה לשני מרכיבים עיקריים: מודעות עצמית - הכרה ותת מודע. קיים חלק ששוב חוזרת אליו, הוא ה"על מודע" שמחבר אותנו לאותה תודעה קולקטיבית. לשאלתך, אני חושבת שסך כל החוויות שלנו בגלגול חיים אחד, או בכל הגלגולים, "אצורים" איפה שהוא באותה תודעה קולקטיבית, ולכן אין היא מתפזרת לאחר המוות, או כן מתפזרת והופכת נגישה לא רק לי או לך כנשמות, אלא לכולן. שאלת כמה נשמות יש ביקום.. לדעתי מספר הנשמות הוא קבוע.... כן, כך אני חושבת, ואל תבקש ממני להסביר משום שלא ממש יכולה. לכן אמרתי קודם שיש דברים שאני פשוט מאמינה בהם ברמת ידיעה שאינה ניתנת להסבר, לפחות לא משהו שאני יכולה לסדר בהגיון של הזולת. אני מצטטת מספרה של לילי רוזנפלד –
"התודעה – הדרכים להתפחותה"
"התודעה היא סוג מסוים של ידיעה שאינו קשור לפעילות המוח. ראשית מודעות האדם לעצמו: למה שהוא, להיכן שהוא נמצא, והידיעה מה ביכולתו לדעת ומה אינו יודע. התודעה היא דבר נרחב הרבה יותר ממה שמצוי במוח. הטעמים, הריחות, וכל מידע שמקנים לנו החושים, הם חלק מהתוכן של התודעה – אך לא התודעה עצמה, וכך גם החלומות, התחושות, האמונות והתמונות החולפות במוחנו" ג'ון וויט. ועוד... האלוהות היא הדרגה הגבוהה ביותר של התודעה, המילה תודעה מכילה בתוכה הרבה מילים כגון: דת, דעת, הוד, הודעה, הד... ה"הד" יכול להצביע על כך שקיימות דרגות תודעה שונות שכל אחת מהן היא הד לתודעה גבוהה ממנה, וכך תודעתנו היא רק ההד של התודעה האלוקית, שהיא התודעה המוחלטת, החובקת כל אך אינה נתפסת בתודעה שלנו. התודעה היא סוג של אנרגיה שמקבלת צורות שונות. מהותה היא להתפתח לדרגות גבוהות יותר ולתדירויות גבוהות יותר. התודעה היא אור ורוח כאחד, המציאות היחידה, שבה החומר הוא רק ביטוי גלמי, שמצוי במצב קפוא ודחוס ביותר. בני האדם הם ביטוי של תודעת הבורא, שהיא התודעה הטהורה מכל."
לפני שאני שולחת, יש לי שאלה אליך: האם קיים גלגול נשמות מבחינתך
סוף שבוע רגוע
היי מיקי.... ציני או לא, ואני חושבת שלא, אני רוצה לנסות לענות על חלק משאלותיך, אלא שהן כל כך רבות, נבהלתי לרגע ממה שנהיה פה בשעתיים וחצי שנעדרתי