מפצלת שרשור... התודעה..

מפצלת שרשור... התודעה..

היי מיקי.... ציני או לא, ואני חושבת שלא, אני רוצה לנסות לענות על חלק משאלותיך, אלא שהן כל כך רבות, נבהלתי לרגע ממה שנהיה פה בשעתיים וחצי שנעדרתי
חשבתי שטעיתי בפורום
צוחקתתתת לפני שאני אומרת משהו, מזכירה שזו דעתי, זו הבנתי, וזה בסדר לא לקבל ולהסכים אימי. אחרי הכל כל אחד מאיתנו נושא ומאמץ את האמונות שמשרתות אותו בדרך הטובה ביותר עבורו. שאלת באחת ההודעות שלך שם: מה זאת תודעה
האם התודעה מתפזרת לאחר המוות
האם ניתן לקבץ חזרה את התודעה
מבחינתי התודעה היא אותה "ספריה קוסמית", מאגר הידע הקולקטיבי, תקרא לזה איך שנוח לך, סך כל הידע שקיים ביקום. יש תודעה אישית (מודעות)ויש תודעה קולקטיבית, כאשר אני מדברת על אישית, אני מחלקת אותה לשני מרכיבים עיקריים: מודעות עצמית - הכרה ותת מודע. קיים חלק ששוב חוזרת אליו, הוא ה"על מודע" שמחבר אותנו לאותה תודעה קולקטיבית. לשאלתך, אני חושבת שסך כל החוויות שלנו בגלגול חיים אחד, או בכל הגלגולים, "אצורים" איפה שהוא באותה תודעה קולקטיבית, ולכן אין היא מתפזרת לאחר המוות, או כן מתפזרת והופכת נגישה לא רק לי או לך כנשמות, אלא לכולן. שאלת כמה נשמות יש ביקום.. לדעתי מספר הנשמות הוא קבוע.... כן, כך אני חושבת, ואל תבקש ממני להסביר משום שלא ממש יכולה. לכן אמרתי קודם שיש דברים שאני פשוט מאמינה בהם ברמת ידיעה שאינה ניתנת להסבר, לפחות לא משהו שאני יכולה לסדר בהגיון של הזולת. אני מצטטת מספרה של לילי רוזנפלד –
"התודעה – הדרכים להתפחותה"
"התודעה היא סוג מסוים של ידיעה שאינו קשור לפעילות המוח. ראשית מודעות האדם לעצמו: למה שהוא, להיכן שהוא נמצא, והידיעה מה ביכולתו לדעת ומה אינו יודע. התודעה היא דבר נרחב הרבה יותר ממה שמצוי במוח. הטעמים, הריחות, וכל מידע שמקנים לנו החושים, הם חלק מהתוכן של התודעה – אך לא התודעה עצמה, וכך גם החלומות, התחושות, האמונות והתמונות החולפות במוחנו" ג'ון וויט. ועוד... האלוהות היא הדרגה הגבוהה ביותר של התודעה, המילה תודעה מכילה בתוכה הרבה מילים כגון: דת, דעת, הוד, הודעה, הד... ה"הד" יכול להצביע על כך שקיימות דרגות תודעה שונות שכל אחת מהן היא הד לתודעה גבוהה ממנה, וכך תודעתנו היא רק ההד של התודעה האלוקית, שהיא התודעה המוחלטת, החובקת כל אך אינה נתפסת בתודעה שלנו. התודעה היא סוג של אנרגיה שמקבלת צורות שונות. מהותה היא להתפתח לדרגות גבוהות יותר ולתדירויות גבוהות יותר. התודעה היא אור ורוח כאחד, המציאות היחידה, שבה החומר הוא רק ביטוי גלמי, שמצוי במצב קפוא ודחוס ביותר. בני האדם הם ביטוי של תודעת הבורא, שהיא התודעה הטהורה מכל."
לפני שאני שולחת, יש לי שאלה אליך: האם קיים גלגול נשמות מבחינתך
סוף שבוע רגוע

מיקי הקורא../images/Emo124.gif ../images/Emo24.gif

טוב... עכשיו קיבצתי את שאלותיך יקירי
כמה נשמות יש ביקום? לא יודעת...
עם מי הן עושות את ההסכם? נדמה שנשמות עושות הסכמים בינן לבין עצמן בטרם הן יורדות לחוות את עצמן בפיזי. הלא השיעורים והרצונות הם כל כך רבים שלא ממש ניתן לחוות את כולם בגלגול או שניים, לכן, כאשר אני מדברת על הסכם כזה, אני מתכוונת גם למה שהנשמה הסכימה לקחת על עצמה כחוויות לגלגול הנוכחי.
מדוע במהלך החיים אין אפשרות לנשמה לשנות את ההסכם? מי אמר שלא ניתן? האם לא שמענו על כאלה ששינו את שמם למשל משום שהרגישו שאינו משרת אותם עוד, שאינו מתאים להם עוד, ועוד מיליוני סיבות טובת אחרות. ייתכן ויהיו כאלה שיקראו לזה "מקרה", אני לא.
אם עשיתי הסכם עם נשמה פלונית שאני ארצח אותה או אאנוס אותה האם היא צריכה להודות לי לאחר המעשה? אולי, ואולי לא.. אולי כאן נכנסת זכות הבחירה שלך כאדם מודע, של לרצוח או לא לרצוח...
האם הטלר מתגלגל מצחוק בגן עדן יחד עם גנדי? לך תדע...
האם הנשמה היא חלק מהאלוהות וההסכם איתו? לדעתי כן, כולנו חלק אלוה ממעל, ובכולנו פועם אותו חלק אלוהים שמאפשר לנו את החיים פה בפיזי, הנשמה היא בעצם אותו חלק אלוהי ששוכן כרגע בגוף.
היש בכלל אלוהות או השגחה עליונה? הסבר – השגחה עליונה.
האם מכלול הנשמות הם האלוהות או הכח המניע את היקום? מכלול הנשמות מבחינתי הם האלוהות בטרם פוצלה למרכיבי האנושות או "החיים" והן הכוח המניע את היקום. הכוונה אם יש מספר מסוים של נשמות המתגלגלות שוב ושוב? או בכלל האם יש מקור ליצירת נשמות חדשות? אולי הוא נגמר, אזל?
אם אני הייתי את באחד הגילגולים? מה זה אני או את
כאילו הסבר ווקשה.
אולי אני לבד ביקום וכל השאר זה רק דימיון או חלום? אולי,,,
אולי אני רק נזכר במה שתכננתי לפני שנולדתי? אולי...
מי הקובע מתי בני יוולדו? הבת שלי מברכת אותי ואומרת ברוך שבחרתי בך לאבא. האם היא הבוחרת? לדעתי כן, היא בהחלט בוחרת אותך לאבא ואתה בוחר בה לבת, זה ממש מדבר על חלק מהסכמי נשמות – משם התחיל השרשור/דיון הזה.
ב
טובה

כל הכבוד לך על הסדר.

עם מי הן עושות את ההסכם? נדמה שנשמות עושות הסכמים בינן לבין עצמן בטרם הן יורדות לחוות את עצמן בפיזי. הלא השיעורים והרצונות הם כל כך רבים שלא ממש ניתן לחוות את כולם בגלגול או שניים, לכן, כאשר אני מדברת על הסכם כזה, אני מתכוונת גם למה שהנשמה הסכימה לקחת על עצמה כחוויות לגלגול הנוכחי. כאן יש בעיה אתית. אם בחרתי את האדם שירצח את אישתי, ויאמלל אותי מכורח הסכם שנוצר לפני הלידה שלנו. ולמען הענקת החוויה הקשה גם לי וגם לו. הוא צריך להיות נשמה שאני ממש אוהב, כדי שלא אכעס עליו שם כשנפגש שנית בשמים. לכן כעס על הטלר או עמלק הוא כעס אנושי. אם ניראה את החיים כמו שאנו אוהבים סרטים (ריצרד באך) אז כולנו אוהבים כל מיני סרטים קומדיות, אקשן, אימה, רצח, וכו'.. אף אחד לא כועס על השחקנים או הבמאי, אפילו אנו מעניקים להם פרסים. אולי חיינו הם סרט. העבר בחיים שלנו הוא זכרון בלבד. ההוה הוא כהרף עין אם בכלל. והעתיד הוא תוכניות. לכן אולי כשאנו ממש רוצים משהו ומתחילים לתכנן אותו שלב אחר שלב, הוא הופך תוך כדי מעשה לזיכרון. אוליייי אנו רק נזכרים בדברים ונדמה לנו שאנו עושים ופועלים כמו בחלום. הרי אף אחד לא חושב שיש בחלום עשיה ממש. באהבה רבה מיקי

אז.....

על מה אנחנו מתווכחים בעצם? כי נראה לי שאנחנו די מסכימים במה שנאמר עד כה, אלא שכל אחד מאיתנו מנסח את זה אחרת, או שזו רק התאומים שבי, שלעולם לא יכול להיות שופט

גילי

האם לא שמענו על כאלה ששינו את שמם למשל משום שהרגישו שאינו משרת אותם עוד, שאינו מתאים להם עוד, ועוד מיליוני סיבות טובת אחרות. ייתכן ויהיו כאלה שיקראו לזה "מקרה", אני לא. אם עשיתי הסכם עם נשמה פלונית שאני ארצח אותה או אאנוס אותה האם היא צריכה להודות לי לאחר המעשה? אולי, ואולי לא.. אולי כאן נכנסת זכות הבחירה שלך כאדם מודע, של לרצוח או לא לרצוח... עד כאן ציטוט. אני חושב שלא רק שינוי שם משנה את האדם. כל לילה כשאדם ישן, באמצעות החלימה הוא נפגש עם כל אלה שיצר איתם הסכמים ויכול לשנותם מעת לעת. בזמן החלימה אני נמצא בעולם אחר שיש לו חוקים אחרים, כגון: אין זמן ומרחב, והשכל כמעט ולא משתתף בכך. כמו בעולם הבא, עולם ההויה. ואם כך אין לי מספיק זכות בחירה של אדם מודע. כי הדברים ברובם נובעים מהתת מודע. כמו שיגעון, התפרצות, גחמה, צורך נפשי, התאהבות, אפילו רצח. גם אנשים נורמליים נוהגים לפעמים בחוסר מודעות, או עושים דברים שלא היו מיעצים לאחרים לעשותם. אולי בגלל זה אנחנו אנושיים כל-כך. מיקי

דליה08

New member
וואוווו../images/Emo121.gif../images/Emo121.gif-טובות

מעניין ומרתק הכתוב בשרשור הנשמות הטהורות אנסה מהידע הצנוע שלי לתרום משהו לנאמר, ונאמר כבר הרבה,, אך בנושא הזה אף פעם זה לא יותר מידיי. האם התודעה מתפזרת לאחר המוות..מהו מוות..המוות הוא רק של הגוף הפיזי, ברגע שאין נשמה הכל נגמר, פופפפ..אין כלום. אך התודעה ממש לא, היא ממשיכה הלאה לעיתים עם אותה הנשמה,ולעיתים היא ממשיכה אצל האחר , החי שקיבל מאותה נשמה תודעה על ידי תובנה. כמות הנשמות (לא ניתן לויכוח , בטח לא איתי קיבלתי זאת ממוריי לפני)הוא סך של 660.000 נשמות אשר מתפצלות לעוד אלפי נשמות. בעיקרון יש 12 סוגי נשמות, הן מחולקות ל-12 המספרים לכל מספר 1, 2 עד 12יש תפקיד אותו ירדה לבצע. זהו התיקון שהנשמה ירדה לעשות. לדוגמא מספר 2 (ויש מיליונים שהם 2 - יש חישוב מיוחד שניתן לעשות על מנת הגיע לשורש נשמה של כל אחד מאיתנו) תפקידו ביקום להמשיך ולשמר את הידע. הנשמה השייכת ל-2 מגיעה עם הידע ותפקידה לאסוף ולשמר אותו ביקום. ההסכם נעשה מראש עם האלוהות.? היקום??. הדבר המופתי והעצום הזה שיש לו שמות למכביר, כמו השגחה עליונה. עולם ומלואו, בורא עולם לחלק מאיתנו. הכל מתכוננן לאותה עצמה אדירה שביקום. ומי אמר שלא ניתן לשנות הסכם.? כפי שציינה גילי..אומנם שינוי שם הוא השיעור שניתן לעזור כדי לתקן. כי את התיקון לא ניתן לשנות אולי הוא מוחלף באמצע הדרך, אם יש שינוי מהותי שעושה האדם ובכך משנה את יעודה של הנשמה.. מורכב ביותר.. אין מקור ליצירת נשמות, יש מאגר ענק של נשמות המחכות בתורן להיוולד. הנשמה בוחרת את האדם איתו היא נולדת. לעיתים היא תבחר את הוולד על פי הוריו כי היא מהווה תיקון להורים..!!! מעניין אההה... ובכן כן, זה מעניין מאוד.. יש נשמות אשר כל כך חטאו וכל גלגול שירדו לא הצליחו לתקן כמעט כלום ממשימתם, הם נשארות במקום הנקרא קלע דוד..ממש בקצה הקלע והן מחוייבות לגלגול קשה במיוחד על מנת לכפר את חוסר התיקון שלהם. לעומת נשמות אשר בכל גלגול חוות חלק מהתיקון. ומהו התיקון בכלל.??? בברכה שנדע להבין את התודעה בחיינו ונדע לזהות את ההזדמנות לתיקון הנשמה. לתת לנשמה את ההזדמנות לתקן דרכינו. דליה.

היי דליה. איני חולק עליך רק מוסיף

מהגיגי. "אין מקור ליצירת נשמות, יש מאגר ענק של נשמות המחכות בתורן להיוולד". אין מקור לנשמות. איני יודע בוודאות. אך נשמות המחכות לתורן? את משתמשת במושג הארצי זמן. במקום הנשמות אין זמן ומרחב לכן לא מחכים שם. בעולם ההויה אין עבר ועתיד הכל קורה עכשיו. אפשר לבחור בגלגול זמנים שונים, בעבר ובעתיד. כל התקופות קיימות עכשיו.מכיוון שאני לא מאמין בשכר ועונש, אני לא מסכים עם המושג כף הקלע (קלע דוד) דרך הטהרות הנשמה במעבר שלה מהעולם הפיזי לעולם הרוחני נתפס בעיני אלה שחוו את זה כמשהו מפחיד. אני חושב שבלידה לשם, אנו עוברים תהליך לא קל ונותנים לו פרשנויות שונות בהתאם למציאות שלנו. באהבה רבה מיקי

דליה08

New member
איני חולקת עליך

הנושא כל כך מופשט ורוחני ולעיתים (ואחרים בכלל )לא ניתן לתפיסה רק לקבל את עצם היותו מושג כגלגול נשמות. ולכן אין אני חולקת עליך, כי הכל נכון ובעצם אין אפשרות להוכיח רק להאמין או לא... אני מאמינה בזה, מתעניינת בזה ללא התפלספות מיוחדת בנושא. קוראת , מקשיבה לאחרים ומקבלת את הדברים . דליה.

הי גילי. שבת שלום לך.

אם כך, תפקידנו להזין את הספריה הזאת, ספרית האקשי, תת מודע קולקטיבי, בתודעה שלנו. כך אולי, אנו חולקים את תודעתנו עם נשמות אחרות. באנו לכאן כדי לחוות, דברים, טובים או רעים, כדי להעשיר את הספריה הענקית. אולי מישהו ניזון מכך? אולי הוא ניהנה או משתעשע מכך, כמו שאנו ניהנים מסרט טוב. לגבי גילגולים אם מספר הנשמות קבוע, אז גן עדן וגיהינום הם פה. עניין של שכר ועונש. כמה פעמים אני צריך לחזור עד שאפסיק להתגלגל? לפני שנוצרתי בראשית גילגולי, האם נשמתי הייתה טהורה? האם היקום הוא עונש? או פרס? באהבה רבה מיקי. נ. ב. לגבי משחק המילים בעברית אהבתי. ומה עם שפות אחרות?

מיקי'לה ../images/Emo25.gif מואההה

כן, אני חושבת שגן עדן או גיהנום הם אכן פה, ולא איזה מקום אי שם בין גלקסיות. לא ממש מקבלת את הנושא של שכר ועונש, אלא אם תסביר לי למה אתה באמת מתכוון, כי אם זה "אל נקם" וכל אלה.. לא .. ממש לא. האם היית נשמה טהורה? כן, גם עכשיו אתה נשמה טהורה כפרע
האם היקום הוא עונש או פרס, לדעתי זה קצת תלוי בזוית הראיה שלך את החיים, משום שאני מניחה שחלק ניכר יכול לומר על פי מסכת החיים שלי שבאתי הנה לסבול ולעומת זאת, בחיי שאני מאושרת.. אז זה עניין של שיפוט לא? משחק מילים בעברית.. האם יש עוד שפה כזו
מישהו אמר פעם שאם אתה רוצה להבין מושג כלשהו, כדאי ללכת למילה העברית המתארת אותו, משום שעברית היא היחידה שמסבירה גם מתוך מהות האותיות את המושגים שהאותיות מרכיבות... מבחינתי, עברית היא הרבה מעבר לשפת תקשורת, וזה נושא לדיון נוסף
אוהבתותך, כבר אמרתי

נשמה טהורה.

אולי לא הבהרתי את השאלה. אם הייתי נשמה טהורה עוד בטרם גולגלתי ליקום בפעם הראשונה. ברור כי במשך הזמן והגלגולים פגעתי בבני אדם כמוני, ולכן גולגלתי שנית. איך אומרים כדי לתקן.
מ ה ל ת ק ן. רצחתי מתוך הסכם, פגעתי ונפגעתי מתוך הסכם עם נשמה אחרת. שנינו רצינו בחוויה הזאת גם הצער הוא חוויה שאין אותה במימד הרוחני. כשם שה
לא מתלונן שקטפו אותו גם ה
או
לא צריכים להתלונן שאכלו אותם בסין, כנ"ל כולנו. באנו לחוות כאן כדי לחוש ולדעת הכל. הצער, הבכי, העוני, העושר, האהבה, כל זה חוויה שאין אותה למעלה. אם זה כך,,,,,, אם יש הסכמה,,,,, אז בואו נסבול בשמחה.
מי מפחד בכלל ממחלה החיים יפים. אבל,,,, האם ההסכמים שלנו בעולם האחר טובים יותר מהמוסר ומהחוקים שלנו בעולם הזה? אולי בגלל שהם תקפים ללא זמן ומרחב, הם יותר טובים.

כן, היית נשמה טהורה... ויחסית בורה

עד כמה שנשמה יכולה להיות בורה. אתה עדיין נשמה טהורה, ותמיד תהיה, אבל למדת המון מאז. הרבב לא דובק בנשמה, כמו ששחקן שמשחק רוצח בהצגה, לא באמת מוכתם כרוצח. אבל הוא למד המון מההתנסות בתור הדמות הזאת. סבל הוא עניין של בחירה. יש אנשים שבוחרים לחוות אותו, יש כאלה שלא. לא כל מה שגורם לסבל לאדם אחד, בהכרח יגרום סבל גם לאדם אחר. העולם הזה הוא לא שכר ולא עונש. הוא בית ספר ענק, או יותר נכון, מעבדת ניסויים פרועה, ובאנו לכאן כדי ללמוד. כדור הארץ הוא המקום היחיד ביקום שיש בו בחירה חופשית. לכן הניסויים מתאפשרים באופן כזה. אין שום גורם שמגביל אותם. רק כאן אתה יכול להיות רע עד הסוף, או טוב יותר מכפי שהיית כשהגעת לכאן. למה צריך ללמוד? זה היה (ועודנו) ניסוי אלוהי בבחירה. אלוהים הכיל את שלמותו האינסופית באופן כל כך טוטאלי, עד שלא נותר שום כיוון חדש להתפתח אליו- הכל כבר היה נוכח. על כן נוצרה מעבדת הניסויים הזאת עם הבחירה החופשית שמאפשרת בריאה של אתגרים שלא נודעו עד אז בשום מקום. אתגר מאפשר התפתחות וגדילה, ובשביל אתגר צריך בחירה. על כן אלוהים פנה כנגד עצמו והתפצל לאין ספור נשמות שמהוות רסיסים שלו. הן התגלמו על כדור הארץ במציאות שמאפשרת את מלוא האתגר האפשרי. חלק מהחוקים במשחק המוזר הזה הוא שהנשמות שמתגלמות כאן לא זוכרות מי הן, מסתירות את העוצמה שלהן מעצמן, ולא מזהות את הטבע האמיתי של המציאות שהן נמצאות בה. האתגר שלהן הוא להשיג בחזרה מאפס את כל מה שהן היו, ואף להתעלות על כך. כל התנסות במישור הפיזי, מאפשרת התפתחות שלא תאומן במישור האנרגטי, שכן התנסות כזאת מאפשרת לנשמה התנסות בדברים שהיא לא התנסתה בהם בשום מקום אחר. הלמידה היא אדירה. ואלוהים נמצא בנינו, בתוכינו, לומד איתנו דרך ההתנסות שלנו, גדל ומתפתח באמצעותה. אפילו האינסופיות שלו מתפתחת ומשתנה בזכות ההתנסות שלנו כאן. בסופו של דבר, אנחנו לא חיות הניסוי כאן, אנחנו הנסיינים. הניסוי הוא לא בנשמות אלא באנרגיה, אבל זה נושא לדיון אחר.

תודה רבה לך אש שבשמים.../images/Emo140.gif

דבריך דברי חוכמה. כייף לקרא אותך. לפי דבריך האלוהות חובקת כל, והיא חלק ממני וממך. יש בה את כל הטוב והרע שיש ביקום. זה סוג של התנסות חוויתית. כאילו שכואב לאל כשכואב לי, זה גם חלק מההתנסות שלו ושלי דרכי. אך חלק ממנו וממני הוא גם המכאיב, והאל הוא החווה זאת דרכי, יחד איתי. הרוע והטוב הם חלק מהקרמה האלוהית, חלק מההתנסות שלנו עלי אדמות. הזמן שלנו עלי אדמה הוא כהרף עין ביחס לנצח ולאין סוף. לגבי אפשרות הבחירה אפשר לבחור הכל, לא רק בטוב. אני לא רואה בכך רע או טוב, שהם מושגים ארציים ברוח התקופה הזאת או אחרת. כולנו אחד שהוא רבים. והחוויות שלנו אהבה שינאה קינאה כעס רחמים, הן חוויות רגשיות שעלינו לקבל אותן בהשלמה. אז למה לשאוף לטוב לב, למה לכבוש את היצר, למה לא לזרום עם התחושות עד הסוף? רוב החוקים המוסריים נוצרו כדי להגביל אותנו.
מיקי

חי אדר

New member
גלגול

תורת הנגלגול באה לעולם על מנת להסביר את שאלת הרע שבעולם ולנסות לתת מענה בעניין. אך במהות העניינים תורה זו אינה משיגה את המטרה הואיל והיא מבקשת להסביר את הנעלם ביותר נעלם, ומבחינה מסויימת אף טומנת בחובה בעיות נוספות אחרות כפי שאפרט להלן: תורת הגלגול בעצם מהווה בעיה חמורה במישור המשפטי. שהרי לפי תורה זו כל מה שקורה לאדם הוא תוצאה ותולדה של גלגול קודם,אם כן האדם אינו אישיות עצמאית בעל דעה ובחירה מקורית, אלא צל המשתקף מדורות קודמים. יתירה מזו לפי תורה זו האדם הוא שעטנז של נפשות שנפסחות לו ודבר זה יוצר חוסר וודאות מוחלט לגבי טיב זהותו העצמית של האדם. לשון אחרת לפי תורת הגלגול האדם הוא תערובת סכיזופרנית.בנוסף לפי תורת הגלגול ייתכן מאוד שהאדם בעצם לא דורך על הקרקע אלא על נפשות השייכות לגלגולים קודמים ודי בזה כדי להבהיל את הרעיון.ואם בכך עסקנו הרי שאפשר להוסיף נופך המובא בבדיחה שלקמן: מסופר על אדם הפונה לרב ומבקש ממנו עצה שואל אותו הרב מה קרה? מדוע אתה בלבטים? הלה מספר לרב שלפני ימים אחדים הוא הלך למקובל שאמר לו שהחמור שבביתו יש בו גלגול של אביו המנוח. ונפשו בשאלתו האם מותר לו לרכב על החמור, אולי יש בכך חשש לפגיעה בכבוד אביו, הרב שהיה ספקן כלפי אמונת הגלגול אמר לו: חמור על חמור אין כל בעיה ולפיכך תוכל להמשיך לרכב על החלמור ללא כח בעיה.

למעלה