מפצח האגוזים

jlavi2002

New member
מפצח האגוזים

בבית שקניתי ואני משפץ יש עץ אגוזי מקדמיה מניב. היום כשפרקתי את ארגז הרוח לצורך שיפוצים גיליתי מאגר קליפות אגוזים.... איזו חיה גוררת לגג אגוזים ןמפצחת אותם???

drorjs

New member
דררה. זה באמת תוכי שחי חופשי בישראל

יש להקה גדולה בחמ"ד המושב של ההורים שלי באיזור המרכז. כבר מזמן הם הפכו למין מקומי. אני לא יודע אם הם מסוגלים לפצח מקדמיה אבל הם בטח היו שמחים לאכול את מה שבפנים... והנה תמונה של דררה. שים לב אם אתה שומע אותם בסביבה הקול שלהם הוא כמו שריקות חדות כאלה שהם משמיעים כשהם עפים.

הליויתן

New member
נקר סורי,נעים מאד-מפצח בקלות מקדמיה

וטיפ לפיצוח מקדמיות ללא מפצח: להכניס לכלי פלסטיק מחורר חסין מיקרו להכניס למיקרו לדקה או שתיים המקדמיה הטריה נחצית לשניים בהצלחה! ואזהרה חמורה: כדאי מאד להשתמש בפלסטיק!אחרת אגוז שמחליט להתפצח בעצמה,ולא להסדק עלול להרוס את המיקרו! השיטה פועלת גם על ערמונים,אבל אם לא חורצים אותם מראש הם מתפוצצים!

רוּפֵן

New member
רק נקר מסוגל לכך! וסיפור על עורבים

לא יאומן.. אך אמיתי.. ראיתי במו עיני ! בחדרה, באחת השכונות, בית פרטי עם כמה עצים, ביניהם עץ פקאן. עשיתי שם עבודה מסויימת ומדי פעם, אני שומע קול טפיחה ודירדור.. ו.. אגוז פקאן נופל מגג הרעפים אל החנייה המשופעת. ועוד.. ועוד.. נראה לי די מוזר ! העץ, לא כל כך נמצא מעל הגג בדיוק.. ורוח.. לא הייתה מי יודע מה.. עד שהגיע, בעל הבית עם קפה.. וצחק והסביר - אלו העורבים ! מאוד אוהבים אגוזי פקאן אך לא מצליחים לפצח אותם.. אז, קוטפים ומשליכים אותם במרומי הגג והם מתגלגלים לחנייה.. המכונית מועכת ומפצחת אותם והעורבים אוכלים.. אף חתול, לא מעז להתקרב אליהם הגג מלא באגוזים שלא התגלגלו מטה ובעל הבית, עולה מדי פעם, עם מטאטא ארוך לנקות את הגג מהאגוזים והמשפחה למטה, ממלאה ארגזים באגוזי פקאן מיובשים היטב. אם לא הייתי רואה בעיני, לא הייתי מאמין !

ראיתי עורבים מנסים.

באותה שיטה בה הם מפצחים אגוזי פקאן- הפצצת הכביש הקרוב באגוזים. איני יודע אם הם הצליחו.

הליויתן

New member
כבר היו לי כמה תצפיות על עורבים

שמשליכים אגוזים שונים על כביש,מחכים שהרכב יפצח,ורק אז נוחתים להנות מהשלל! חריפים התימנים האלו

YOYODIDU

New member
תוכי קקדו מכת מדינה באוסטרליה

להקות עצומות שמחסלות מטע מקדמיה בין לילה

למעלה