מפצח אגוזים

ziliyoni

New member
מפצח אגוזים

קיבלתי DVD של מפצח האגוזים של צייקובסקי יש שתי מערכות , אני פשוט לא יודעת על מה זה אפשר ליידע אותי על מה זה כדי שההנה יותר תודה על העזרה

lvbbb

New member
עלילת מפצח האגוזים של צ'איקובסקי

עלילת הבלט מפצח האגוזים של צ'איקובסקי: הסיפור של מפצח האגוזים מבוסס על סיפור של א.ת.א הופמאן הנקרא "מפצח האגוזים ומלך העכברים" משנת 1816. מערכה ראשונה: הסיפור מתרחש בערב חג המולד בבית משפחת שטאלבאום במאהה-19. כל בני הבית עושים את ההכנות האחרונות לקראת מסיבת חג המולד המסורתית בביתם. הילדים לא מוכנסים לחדר עד שמסיימים לקשט את העץ . כשמסתיים שלב הקישוט כל הילדים מוכנסים לחדר והמסיבה מתחילה, ביניהם גם קלארה ופריץ ,ילדיהם של דוקטור וגברת שטאלבאום , המסיבה תופסת תאוצה כשמגיע מר דרוסלמאייר, איש מלא מסתורין שהוא גם הסנדק של קלארה. מר דרוסלמאייר שבמקצועו הוא בונה צעצועים ואומן מחלק לילדים מתנות , אבל מחביא את המתנה של קלארה. בינתיים המסיבה בעיצומה , כולם רוקדים ושמחים , ההורים ,הסבא ,הסבתא . אחרי שהמבוגרים יוצאים מהחדר לארוחת החג מר דרוסלמאייר מפתיע את הילדים כשהוא מציג 3 בובות מכניות בגודל טבעי שרוקדים להנאתם של הילדים, ואז עם סיום המופע מר דרוסלמאייר נותן לקלארה את המתנה שלה , בובה של חייל עשויה מעץ מפצח אגוזים. קלארה שמתמלאת שמחה מהמתנה שקיבלה מראה לכל הילדים את הבובה ומתחילה לרקוד איתה . פריץ שמקנא בקלארה שובר את הבובה , אבל מר דרוסלמאייר שהוא אומן משכמו ומעלה מצליח לתקן את הבובה לשמחתם של כולם. לאחר שהמסיבה מסתיימת וכולם עוזבים, הילדים נשלחים לחדרם. קלארה שכל כך נרגשת מהמתנה שקיבלה לא יכולה לישון ויורדת לחדר שבו נערכה המסיבה ונרדמת מתחת לעץ האשוח כשמפצח האגוזים בידה. כשהשעון מצלצל לחצות מתרחש דבר מופלא. דברים בחדר מתחילים לגדול , עץ האשוח , הצעצועים והעכברים שנכנסו לחדר כדי לאכול את השאריות של המסיבה , הצעצועים שבחדר ומפצח האגוזים קמים לתחייה ומנהלים קרב מתיש וקשה מול העכברים המובלים ע"י מלך העכברים. כשנראה שהעכברים עומדים לנצח קלארה מתערב בקרב, זורקת את נעלי הבית שלה על ראשו של מלך העכברים והורגת אותו. קלארה מחבקת את מפצח האגוזים ומנשקת אותו , ואז מפצח האגוזים הופך לצעיר בשר ודם יפה תואר. הצעיר היפה תואר הינו בעצם אחיינו של מר דרוסלמאייר שכושף ע"י המכשפה של העכברים כעונש על העזרה שהגיש מר דרוסלמאייר בחיסול מגיפת העכברים , הקללה היתה אמורה לפוג רק אם נערה היתה מנשקת את הבובה. החדר שרק לפני דקה התנהלה בו קרב הופך לממלכת שלג ובו אנו פוגשים את מלכת השלג, נסיך הקרח ונסיכת הקרח שרוקדים לפני קלארה והצעיר הנאה . אחרי הריקוד הזה של השלישייה מגיע תורם של פתיתי השלג והקרחונים לרקוד. המערכה ראשונה מסתיימת כשקלארה והצעיר יוצאים לדרכם אל עבר ממלכת הממתקים. מערכה שנייה: המערכה השניה הינה בעצם סידרה של ריקודים רצופים. פיית הסוכר והמלווים שלה מברכים את קלארה והצעיר בבואם לממלכת הממתקים. פיית הסוכר ומלוויה מספרים בעזרת פנטומימה את סיפור גבורתם של קלארה ומפצח האגוזים. בהמשך נערכת מסיבה גדולה לכבודם ,אליה באים אורחים מכל העולם ובה מוצגים ממתקים ומאכלים מכל העולם. קפה:ע"י ריקוד ערבי,תא:ע" ריקוד סיני,שוקולד:ע"י ריקוד ספרדי ועוד...בסוף המסיבה פיית הסוכר והצעיר רוקדים את ריקוד פיית הסוכר המפורסם. אחרי שהמסיבה מסתיימת הפייה וכל הונכחים נפרדים לשלום מקלארה ומהצעיר, ואז קלארה מתעוררת בביתה. האם כל זה היה חלום ????!!!!! - הסוף ישנם גירסאות של הבלט שמתייחסות לכל הסיפור כסיפור שבאמת התרחש ולא כחלום ובה רואים את הצעיר, מלווה את קלארה לביתה ונפרד ממנה בנשיקה. בגירסאות מסויימות קלארה נקראת מאשה או מארייה ופריץ נקרא פרנץ או ניקולאס.ישנם גירסאות שבה קלארה רק מהממת את מלך העכברים ומפצח האגוזים הוא זה שהורג את המלך. בהרבה גירסאות מפצח האגוזים לא הופך לסתם נער צעיר יפה תואר אלא לנסיך.בגירסאות מעטות פריץ שובר את הבובה בטעות ולא בהתקף של קנאה. בגירסאות מסוימות מר דרוסלמאייר נוכח בכל הסיפור וצופה בכל הנעשה ואף מנווט אותה, למשל בזמן הקרב הוא משמש כשעון. בכל מקרה אם מדובר באחת הגירסאות הקלאסיות צפויה לך הנאה מרובה, אלא אם כן מדובר בגירסה מודרנית או אוונגרדית שעלולה לדעתי לפגום בהנאה מהבלט.

daniella2

New member
האם DVD שקיבלת

מציג את הגירסה שבה מופיע הרקדן המפורסם מיכאל ברישניקוב. הראו אותו לפני כמה שנים בערוץ 1 , אני זוכרת שהוא היה פשוט נפלא. בגללו מפצח האגוזים הבלט האהוב ביותר עלי.

ziliyoni

New member
../images/Emo6.gifכתוב על ה DVD

מה שכתוב על ה DVD קירוב בלט ST PETERSBURG THEATER AT THE MARIINSKY האם זה מה שאת חושבת בכל אופן מודה על השתתפות בשמחתי

ziliyoni

New member
תודה תודה ושוב פעם תודה

הפתעה נעימה היתה לי בבוקר באמת נרגשת ושמחה ובטוחה שההנאה שלי תהיה ממש שלמה

lvbbb

New member
ספרי לי בבקשה את התרשמותך..

אחרי שתצפי בבבלט, לפי מה שכתבת למעלה אני משער שמדובר במופע של קירוב עם הרקדנים לז'נינה ו-באראנוב.

למעלה