" מפעל " תעסוקתי

ayeletg1

New member
" מפעל " תעסוקתי

אנו מעוניינות לפתוח בביה"ס שלנו ( פיגור בינוני וקשה) מפעלון קטן פנימי לצורך הכנה לתעסוקה, חשבנו בתור התחלה על ייצור צמידים או מחרוזות מחרוזים בגודל אותו הם מסוגלים להשחיל.השאיפה היא למכור את התוצרת בבזארים ושהילדים יוכלו להרויח גם כמה פרוטות. רציתי לדעת אם יש כאן מי שהקימה מפעלון מסוג זה בבית סיפרה ויכולה לעזור ברעיונות או בנקודות למחשבה. בבית הספר פועל כבר פרוייקט "בית קפה" מוצלח מאד.

3יואלה

New member
מנצל"שת על בית הקפה.

לגבי הרעיון המקורי מכירת מחרוזות - אצלנו במעון, מורה למלאכה עובדת עם הדיירים ויחדיו מכינים תכשיטים. את התכשיטים מוכרים לרוב בארועים שעורך המעון כמו: מסיבת קיץ, הפנניג שעורכים מידי פעם. אני אעקוב אחר השרשור ואולי אקבל רעיונות בעצמי להעביר הלאה. ואם כבר סיפרת על פרוייקט בית הקפה, אפשר להרחיב?? איך פועל? מי מפעיל? האם עבדת על מיומנויות כלשהן טרם פתיחת בית הקפה? איך בחרת את הצוות המפעיל...וכל מה שעולה בדעתך, ספרי. אשמח לשמוע וירטואלית.

ayeletg1

New member
בית קפה

אז ככה- אני לא בצוות המפעיל את בית הקפה. מפעילות אותו מרפאה בעיסוק עמיתה וקלינאית תקשורת עם בוגרי ביה"ס ( אני השנה עובדת עם הצעירים).בית הקפה הוצג בקיץ שעבר בהשתלמות של עובדים פארארפואיים במשרד החינוך.אני לא עובדת בביה"ס הזה באותו יום , כך שהידע שלי לא מושלם, אבל בגדול: הפעילות מתבצעת פעם בשבוע למשך שעתיים.מפעילות מרפאה בעיסוק, קלינאית וסייעות. הילדים מחולקים לקבוצות של סדרנים, מלצרים וכ"ו. יש ילדים שפותחים את השולחנות המתקפלים ומסדרים אותם ברחבה. אח"כ פורשים מפות ועורכים. הילדים מזמינים מהתפריט תוך שימוש בלוחות שטיח אליהם מצמידים כרטיסיות עם מרכיבי המנות (תמונות של לוח תקשורת) כגון: סלט חצילים (מיוצג ע"י תמונת חציל וכ"ו). הטבחים מכינים את המנות והמלצרים מגישים לשולחן. לפני שהתחילו אני יודעת שעבדו על כל המיומנויות בנפרד(זה בערך מה שאני עושה היום עם הצעירים יותר - מוכנות לתעסוקה) למשל קיפול מפיות, מיון סכו"ם חד פעמי , עריכה, בחירת כרטיס, בניית תפריט. אם יש לך שאלות נוספות אשמח להתעדכן אצל עמיתותי. רק אציין שבסוף השנה נערך אירוע סיום בבית קפה בעיר (מרשת ידועה וגדולה)שפותחים לנו כבר מספר שנים את ליבם וביתם בבוקר , ואז כל ילד מזמין מתפריט מובנה את מה שהוא חפץ. באשר למחרוזות אנו בהחלט מתכוונות לערב את המורה למלאכת יד . בנתיים אנחנו בשלב הרעיון ובודקות אם זה בכלל בר ביצוע עם האוכלוסיה שלנו. חשבנו לערוך באזר בתור התחלה ביום הורים. קודם כל נחליט על כיוון ונבצע פיילוט קצר שיכלול ניתוח פעילות בדיקת עלויות, בניית קבוצות וכ"ו.

ayeletg1

New member
רב גילאי

הצעירים ביותר שמסוגלים למיומנויות סבירות הנדרשות הם בערך בני 9 והבוגרים ביותר בני 19,20

ענתשמר

New member
אם כך, אני ממליצה

לקרוא את השירשור בנושא "עבודות שיקומיות" שנמצא כרגע בעמוד 2 בפורום אוטיזם השכן בתפוז. הפורום מאוד פעיל, אז ייתכן שהשירשור יידחק במהרה לעמודים אחרים. בהצלחה, ענת.

למעלה