מפעל הרעל בדרך לפוליטיקה? ..

Harrington

Well-known member
מנהל
השינאה כלפיה היא לא נגד אמא שסה"כ דאגה לשחרור בנה, היא עשתה יותר מ"לדאוג לשחרור בנה" היא הפגינה שינאה תהומית כלפי נתניהו , אבל כל עוד זה היה לפני שחרור בנה אז אין טענות ( לפחות לי ), אמא תעשה הכל לשחרור בנה ואפשר להבין שהיא בחרה בדרך הזאת ( התקפות על נתניהו ודרישה שיכנע לדרישות האויב) , כל אחד והסגנון שלו , אין שופטים אדם בצערו.

אבל היא ותומכיה לא יכולים לבאו בטענות על מפגני השינאה נגדה אחרי ששוחרר בנה , בעקבות השינאה התהומית שהיא ממשיכה להפגין נגד נתניהו שעשה גם הוא מאמצים לשחרור בנה.

לגבי האמת , אני לא מסכים עם "האמת" שלך שכאילו לביבי אין חלק בשחרור בנה וטראמפ כפה עליו את זה. ביבי החליט לכבוש את העיר עזה וזה מאד קידם את שחרור החטופים. לטראמפ אין כל כך השפעה על החמאס קטאר ומיצריים, לצה"ל יש הרבה יותר השפעה - האויב מבין בעיקר כוח.
הבעיה היא שאתה מציג אמת נטו, מבלי שהשקפתך הפוליטית משפיעה עליה או קובעת מהי. זאת לא אותה אמת של רל"בניקים אדוקים (וגם לא של ביביסטים כאלה כנראה).

evglev1

Well-known member
מנהל
אני אנסה להסביר לך, אולי גם אחיך כרותי האונה יבינו ....אולי.
1. הנושא - הפתיל הזה !!.
2. התוכן - כולו שנאה יוקדת לאמא שסה"כ דאגה שבנה יחזור הבייתה בחיים.
3. אפילו כרותי האונה ציינו אותה לשבח כאשר היא חיבקה את הגברת שרה נתניהו....[כאשר טענתי שהיא מוכנה גם להתחבק עם נמר בכדי לשחרר את בנה]
4. המוטיב העיקרי בפתיל הזה אצל כרותי האונה - שנאה !!. על המוטיב הזה הם משליכים כל מיני סיפורים ואגדות מה ביבי עשה/לא עשה. מה היא קיבלה /לא קיבלה ועוד שאר ירקות.
5. אמת יש רק אחת ואנחנו יודעים אותה.
הפתיל הוא לא על המאבק שלה לשחרור בנה, למרות שגם זה היה, אלא על רצונה לרוץ לפוליטיקה. אותו זעם היה גם על נועם שליט ז"ל. אני מניח שאם האבא של אבנון היה רץ לכנסת בליכוד או בציונות הדתית או בעוצמה יהודית השמאל היה כועס לא פחות.

xyxy210

Well-known member
הפתיל הוא לא על המאבק שלה לשחרור בנה, למרות שגם זה היה, אלא על רצונה לרוץ לפוליטיקה. אותו זעם היה גם על נועם שליט ז"ל. אני מניח שאם האבא של אבנון היה רץ לכנסת בליכוד או בציונות הדתית או בעוצמה יהודית השמאל היה כועס לא פחות.
אתה יודע מה ? אנסה לזרום איתך....[אל תראה בזאת מנהג קבוע....].
"רצון לרוץ לפוליטקה" הינו תמיד!! חלק מהשלם.
אתה למשל רוצה לרוץ לפוליטיקה, אתה יכול לרוץ 10 מרטונים...לאן תגיע ? ליהופיץ .
בהחלט יתכן, שפנו אליה [החלק ה-1] ואולי היא אף הסכימה [החלק ה -2]כי יש שרואים בה אלקטרולט ראוי.
אורלי לוי היתה טובה יותר ?
עכשו לך לפתיל הנ"ל וקרא אותו שוב .
כל הימנמנים כרותי האונה מדברים על "אהבת הארץ" [עלאק], על פילוג ושאר ירקות.
אם תנסה לראות את כל הסיטואציה בעיניים אוביקטיביות - כולה אמא שניסתה בכל כוחה להביא את בנה הבייתה בחיים.
היא אפילו חיבקה את שרה נתניהו ששזה מוכיח מעל כל ספק את אמינותה וחרוף נפשה להצלת בנה !!.

Harrington

Well-known member
מנהל
אבל מצופה ממנה להגיד תודה לנתניהו שבזכות הלחץ הצבאי שהורה להפעיל על האויב שוחרר בנה.

במקום זה היא הודתה רק לטראמפ ( שבהחלט מגיע גם לו , אבל מי שעשה את העבודה השחורה והמסוכנת הם חיילי צה"ל שנשלחו בהוראת ביבי ללחוץ צבאית על האויב ) והיא תקפה את ביבי שלא חתם על הסכם כניעה לפני שנתיים שאולי היה משחרר את בנה אבל בטוח היה מחזיר את האיום על עוטף עזה .

יש פה אנוכיות גדולה מצידה, מילא שבנה היה בשבי אפשר להבין שלא איכפת לה מתושבי העוטף והיא דואגת רק לגורל בנה , זה טבעי, אבל עכשיו אחרי ששוחרר מצופה ממנה שתזדהה גם עם תושבי העוטף שלא רצו הסכם לפני שנתיים שהיה מחזיר את האיום על ישוביהם .
כל אלה שבחרו להודות לטראמפ לא סתם הודו לו, אלא יצאו באמירה מפורשת במעשיהם זה שהם בדווקנות לא מודים לממשלת ישראל ולעומד בראשה. בעברית פשוטה זה נקרא: פוליטיקה קטנה נטו. לא שום דבר מעבר לכך. ברור שממשלת ישראל וראש הממשלה הפכו עולמות להחזיר את החטופים (ואגב כמובן שגם פעולות טראמפ נובעות בדיוק מזה) וברוך ה' אכן הצליחו בכך במידה כמעט מוחלטת. אז אני לא יודע אם חייבים להודות להם שכן זה כמובן בדיוק תפקידם, אבל לצאת באמירות פוליטיות דווקניות שכל עניינן פוליטיקה, כלומר לא להודות בדווקנות כשכן מודים לגורמים אחרים, כאמור, סתם פוליטיקה קטנה של אלו שנהגו כך.

ככה זה כשכל היום מכונת הרעל מפמפמת באוזני הציבור (ולענייננו, באוזני הורי החטופים בזמנו) עוד ועוד רעל, שקרים ופילוג (כמובן תוך שהיא צווחת שהצד השני עושה זאת).

עצוב וחבל שזה קיים, אבל זאת המציאות ואיתה, על אף הכל למרות הכל, ננצח.

רוב הזמן נח

Well-known member
בכל הפתיל הזה - כמה רעל יכול להישפך מקבוצה של כרותי אונה על אשה שנלחמה בכל כוחה להשיב את בנה בחיים הבייתה.
מה לא נאמר כאן - קיבלה כסף, עזרה לחמאס, התנהגות בזויה, ושאר מרעין בישין.
אני מרשה לעצמי להשתמש במטבע לשון שהנפיק כאן מר אדון הרינג-מיציתי-אשריך : אסופת נבלות ימנית קיצונית.
אבל יש אנשים אחרים שהיו בדיוק במצבה ולא התנהגו כמו מפעל לרעל.

Harrington

Well-known member
מנהל
אבל יש אנשים אחרים שהיו בדיוק במצבה ולא התנהגו כמו מפעל לרעל.
כל אחת ואחד והדרך שנראית לו הנכונה ביותר. היו הורים אצילים שידעו לפעול ולהתבטא באופן שמנע פגיעה במדינה ובבטחונה, ובעיקר בחטופים. היו אחרים שנקטו כמו הגב' המדוברת כאן, בדרך שהפגיעה שלה בחטופים ובנסיונות הישראלים להביא לשחרורם הייתה מובהקת וברורה לכל בר דעת. היו הורים שפעלו פסיבית, לא נקטו בדרך מיוחדת והשאירו את הבמה לעסקני ויחצ"ני מטה כזה או אחר לפעול בשמם, בלי לשים לב שאלה רק פועלים לקידום האג'נדה הפוליטית האישית שלהם ולא באמת מתעניינים בשלום החטופים.

שלל דרכים, שלל אפשרויות. אי-אפשר לשפוט אף אחד מהם. אפשר להביע כבוד והערכה לדרך כזו או אחרת ובמקביל לגלות הבנה גם למי שבחר בדרך אחרת. כל עוד אנחנו לא עומדים בנעלי ההורים הללו וכולי תקווה שאיש מאיתנו (ואף יהודי אחר) לעולם לא יעמוד, אין לנו שמץ של מושג כיצד אנחנו היינו נוהגים במקרה כזה. ממילא אנחנו לא במקום של לשפוט אחרים. לא בקטע הספציפי הזה בכל אופן.

למעלה