מפעל הפיס (לוטו)

מני 23

New member
מפעל הפיס (לוטו)

לעשות לוטו נקרא השתדלות? או שזה מראה על חוסר ביטחון בקב"ה? או שזה בכלל אסור בגלל מדין משחק בקוביה? או שאסור בגלל שחלק מהכסף הולך למקומות לא טובים? בלשון עדינה.. או שצריך לעשות כמו שיותר הרבה שאולי... מה אתם אומרים?

לוטו מותר לכל הדעות.

וזה בכלל לא דומה למשחק בקוביה ולוטו הולך לדברים כשרים שלא כמו הטוטו שהולך לחילול שבת. וברור שיש בזה מן ההשתדלות.

לא מדויק, אני דוקא שמעתי שיש חילוקי

דיעות בנושא. יש כאלה שאומרים שגם הלוטו נכנס בגדר של "משחקי מזל" שנאסרו. הראיה היא פשוטה, ישנם אנשים שמכורים לזה וקונים כרטיסי לוטו במאות שקלים בעוד הם מסובכים בחובות ואין להם כסף מיותר.

מני 23

New member
הלוטו גם הולך לחילול שבת.

בכספי הלוטו בונים בין היתר הרבה מתנסים שפועלים בשבת ורק בשבת אז ככה שאני לא מבין מה ההבדל בין הלוטו לטוטו.

אם זה אסור מדין משחק קוביה אז...

לא שייך כאן בכלל הנושא של בטחון בקב"ה. זה אסור וגמרנו. אני אומרת שהדבר שהכי טוב לעשות זה שכל אחד ישאל את הרב שלו האם מותר לקנות כרטיס לוטו או אסור, שכן נאמר "עשה לך רב והסתלק מן הספק".

וכי זה חדש לך?

מה עם החרדים כאן שגולשים באינטרנט? הם שאלו רב? זה חדש לך שיש כאלה ששואלים רב על כל דבר ויש כאלה שלא?

ויש הרבה רבנים שלא ממלאים לוטו

מה תגיד על זה? אגיד לך מה אני אומרת - יש חילוקי דיעות בנושא. לכן גם אמרתי שכל אחד ישאל את הרב שלו מה לעשות.

רבינו הגאון

רבי חיים קניבסקי אמר לי שזה לא בגדר ההשתדלות אבל אין איסור ולאחרונה יצא ספר ממנו בשם דרך שיחה וגם שם כתוב שזה לא בגדר ההשתדלות

מני 23

New member
אני לא הבנתי בדיוק מה אמר

מה אמר ר` חיים? הוא אמר שזה לא נקרא השתדלות? אז זה בעל תשחית? או שמה? ומה אמר ר` עובדיה? שאסור לגמרי? מתי הוא אמר? כתוב באיזה מקום?

זה לא בל תשחית

כי אתה מספק את התאוות שלך או את הפנטזיות שלך רק שזה לא נקרא השתדלות שצריך לעשות וחוץ מזה לא שמענו שאם אני קונה משהו שאני לא צריך אני עובר על בל תשחית למה את מה בדיוק השחתתי והרב עובדיה התכוין לא לקנות לוטו אלא לשדוד עיין ערך ש"ס סתאאאאאאם צחקתי

הרב דסלר במאמרו על

אמונה וביטחון מסביר שהשתדלות זו רק קללה ולא מצוה ולכן יש להמעיט בה כמה שיותר ומביא לדוגמא את הפיס, די בקנית כרטיס בשביל השתדלות אבל צריך לעשות מתוך אמונה שאין קשר בין כמות ההשתדלות לתוצאה אלא השתדלות דבר אחד ומה שיש דבר שני, נפרד. ויש להזהר לא לעשות זאת מתוך עצלות ולהיות בדרגת האמונה המתאימה, ומי יכול להעיד על עצמו שהוא בכזו דרגה? שמאמין שכל מה שיש לו וכל מה שאין לו רק מידי הקב"ה ועפ"י רצונו ולא תוצאה של מעשיו וההשתדלות?

א77

New member
לפי פסק הרב עובדיה יוסף

אסור להשתתף במשחק הלוטו. כמובן שאיסורו ודאי אינו מקיף את האשכנזים. לעדות המזרח בכלל, ולפי הסתמכותו, איני זוכר בדיוק, יש לברר, האם פסקו מחייב כל מזרחי. לגבי חילול שבת מהלוטו, הרי שהטוטו הוא מיועד מלכתחילה לחילול שבת, לא כן הלוטו. כמו שאין חשש לעלות לאוטובוס בקו 453 או 534 או כל קו אגד שייתכן שהוא יוצא במוצ"ש טרם צאת השבת [כמו גם בדן, אפשר לראות בשבתות אחה"צ, אוטובוסי דן בעוד החמה זורחת], כך לא נראה שיש בעיה עם הלוטו. מכספי הלוטו הגיעו גם למוסדות תורה. וודאי שיש לדון בנושא, אך לא לאסור לוטו בשל חילולי שבת במתנ"סים שונים שהגיעו מכספיהם.

מני 23

New member
בכדי שיעשה..

אסור לעלות לאוטובוס במוצאי שבת מיד במקרה שידוע שבלי שהנהג היה יוצא בשבת האוטובוס לא היה מספיק להגיע! ולגבי החילול שבת רוב המשחקים של הטוטו בשבת זה במגרשים שנתרמו ע"י הלוטו..

למעלה