מפעל הפייס.

ובאותו נושא

הגיעה אלי הביתה עם העיתון מעטפה ובתוכה טופס ממולא ע"י מחשב שכל מה שנותר זה לשלם עליו ולשלוח. אני פתחתי את המעטפה ונהנתי לקרוע את הטופס.

ronen1981

New member
יש את ההגרלה החדשה של כל יום 100000

נראה לי אני אקנה כרטיס אחד אם הוא לא יקר מידי לא יזיק לי כסף לרכב משלי.

../images/Emo150.gifמפעל הפיס

יותר טוב שיסגרו את מפעל הפיס,כי זה בזבוז כספי מדינה וגפ פרסומות מעצבנות ומיותרות ברדיו ובטלויזיה. חבל ששינוי לא פעלה לסגירת מפעל הפיס!

אנדרי ז

New member
מפעל הפיס עושה לפעמים דברים חשובים

אבל הוא מממן אותם מכספי אנשים קשי-יום שמכורים להימורים, שאת התמכרותם הוא מעודד ומעצים באמצעות קמפיינים מסיביים תוך שימוש בהטעיות מכוונות. לפחות את המשך הפרסומים מהסוג הזה צריך לאסור.

gershon17

New member
איזה אחוז מההכנסות בה מהתמכרות?

ואיזה בא מאנשים שממלאים לוטו פעמיים בחודש יחד עם עוד 10 אנשים בעבודה? ואיזה בא ממינויים? איזה אחוז מגיע מאנשים "קשי יום" ואיזה מאנשים "קלי יום"? מאיפה היומרה לדעת מה טוב לאנשים אחרים? מה, רק בגלל שהתוחלת שלילית נראה לך לא סביר להשתתף בהגרלות? אם כך אני מניח שאין לך ביטוח מקיף לרכב, וגם לא ביטוח חיים או ביטוח נגד שריפה לדירה שלך (גם שם התוחלת שלילית, ככה חברות ביטוח מרוויחות).

אנדרי ז

New member
תעקוב קצת אחרי הפרסומות שלהם

ותראה מהר מאוד שהם פשוט מוכרים אשליות. אין לי בעיה שאנשים יזרקו את הכסף שלהם על חלומות באסמפיה, אבל לפחות שיידעו בדיוק מה מוכרים להם.

gershon17

New member
הם מוכרים יותר אשליות מקוקה קולה?

או מנייקי? כל הפרסומות מוכרות אשליות.

אנדרי ז

New member
זה ממש לא נראה לי אותו דבר

לדעתי מי שבאמת מאמין שבעקבות שתיית קוקה-קולה יקפצו עליו פתאום כל איילות החן של העולם יש לו כמה בעיות שאני לא אנסה לתפור לו אותן. וחוץ מזה קוקה קולה טעימה לפחות לחלק מאיתנו, ונייקי פשוט מייצרים נעליים איכותיות. אבל איזה ערך מוסף יש למשחקי מזל, לולא האמונה האמיתית שיש לך סיכוי ממשי לזכות ולהרוויח בוחטה?

gershon17

New member
הערך המוסף הוא כמובן

הסיכוי לזכות (ויש סיכוי לזכות. תוחלת הרווח היא שלילית, אבל הסיכוי לזכות קיים). עוד ערך מוסף הוא ההתרגשות, והמחשבות על "מה יקרה כשאני אזכה". אלה דברים שאנשים נהנים מהם, אחרת לא היו מהמרים. לבוא ולהגיד לאנשים מבוגרים "אתם טיפשים, השיקולים שלכם לא נכונים, אתה לא מבינים שום דבר, אסור לכם להשתתף בהגרלות הלוטו" זו הגבלת חופש מסוכנת. מי שלא מסוגל להחליט בעצמו דבר כזה פשוט, איך אתה נותן לו לנהוג? או לגדל ילדים? הגבלת חופש זה דבר מאד מסוכן.

אנדרי ז

New member
לא הצעתי לאסור על הימורים

להיפך, מבחינתי שיאפשרו גם קזינו. אבל צריך לוודא שאותם אנשים מבוגרים (שחלקם הגדול לא ממש מתנהג כך...) יידעו מה באמת הסיכויים שלהם. ועוד בעניין הגבלת החופש: האם מותר לומר לאנשים מבוגרים "אתם טיפשים, השיקולים שלכם לא נכונים, אתה לא מבינים שום דבר, אסור לכם לצרוך סמים"? גם בסמים יש ערך מוסף של התרגשות...

gershon17

New member
באמת יש לי בעיה עם איסור צריכת סמים

עוד לא התגברתי לגמרי על האנטי הבסיסי שיש לי כלפי אנשים שמשתמשים בסמים באופן קבוע, אבל קשה לי להביא את עצמי להגיד שצריך לאסור על מישהו מבוגר להשתמש במריחואנה. או באלכוהול. עם החופש מגיעה גם אחריות. אתה לא יכול לתת לאנשים חופש, אבל לא לאפשר להם לקחת אחריות על החיים שלהם והגוף שלהם. זה לא עובד ככה. זה או זה, או זה.

פלסטיק

New member
פיס זה מס על עניים

את המס גובים יותר מהעניים ופחות מהעשירים. אחרי כן חלק מהמס הולך להשקעות, חלק לבירוקרטיה, ומקום נהדר למינויים פוליטיים של אנשים חסרי כישורים. צריך להגביל את מספר הכרטיסים שאדם יכול לקנות לאחד

gershon17

New member
לא, לא צריך להגביל

פיס הוא לא מס, אף אחד לא מכריח אותך לקנות פיס. אנשים קונים כרטיסי הגרלה של מפעל הפיס, ממלאים טפסי לוטו או טוטו - מבחירה. אדם בוגר שמחליט על דעת עצמו לקחת את הסיכון - אין שום סיבה לאסור עליו לקחת את הסיכון. להחליט שאתה יודע יותר טוב ממישהו שרוצה להשתתף בהגרלה זו התנשאות בוטה.

אנדרי ז

New member
ובתנאי שהוא מבין טוב מהו אותו סיכון

ולא קונה את האשליה שיש לו סיכוי ריאלי לזכות במשהו.

gershon17

New member
אתה מבין טוב מה הסיכון

כשאתה עושה ביטוח? מישהו מסביר לך את האחוזים כמו שצריך? מישהו מספר לך מה תוחלת הרווח שלך כשאתה מבטח את האוטו? למה שם לא ובפיס כן?

אנדרי ז

New member
בהחלט!

לפני שנה עשיתי ביטוח מנהלים ושמעתי הסברים מפורטים על מרכיביו, סכומים שונים ומשונים ותרחישי מוות שמאוד "נהניתי" לעבור עליהם. כך שהתשובה לשאלתך היא בהחלט חיובית.

gershon17

New member
ומי שלא מקבל את ההסברים האלה

(כמה אנשים מקבלים אותם כשעושים ביטוח מקיף לרכב?) - אסור לו לעשות ביטוח? הסטטיסטיקה אותה סטטיסטיקה. למה כשהתוחלת שלילית בביטוח זה בסדר, וכשהתוחלת שלילית בהגרלה זה לא בסדר?

למעלה