מפסק פאקט

benjamin112

New member
מפסק פאקט

שלום לחברי הפורום
האם בדירה שבה יש חשמל תלת פאזי, אך המזגן אינו, חלה עלי חובה להתקין בשנת 2013 עדין מפסק פאקט?
הרי זה לא יותר פשוט להוציא תקע משקע למען בטיחות?

אם אין אני מעוניין בהתקנת מפסק פאקט, אני אוכל לעבור בקורת של חברת חשמל בסיום שיפוץ דירה?

תודה רבה

רשר

Well-known member
מנהל
ערבבו לך את השכל

מזגן חד-פזי מוזן מתוך הבית (תקע/שקע) ולא נדרש עבורו מפסק פקט חיצוני,
מזגן תלת-פזי מוזן ישירות ליחידה החיצונית ולכן נדרש עבורו מפסק פקט

אגב המפסק עולה עד 60 ש"ח לא כולל התקנה

אורח212

New member
תשובה

המפסק פאקט נועד להגן על הטכנאי שבה לתקן, וכן צריך גם במזגן חד פאזי וגם במזגן תלת פאזי פאקט, במזגנים משלוש וחצי כח סוס, אמנם עשיתי עבודה באיזה בית, של 5 מזגנים שכל אחד 1 כח סוס והביקורת חייבה לשים גם בהם מפסק.
רשר גם המזגנים חד פאזי משלוש וחצי כח סוס מוזנים היום מהיחידה החיצונית רק שאפשר לעשות הזנה גם מהפנימית אבל זה לא לפי התקן.

יוסיזיו

New member
הגדרת הדרישות למפסק פקט או אמצעי ניתוק

התקן והדרישה היא לכל מזגן שהוא באם חד פאזי או תלת פאזי שיהיה אמצעי ניתוק במעבה כל עוד הוא לא בקשר עין עם היחידה הפנימית /שקע המזגן
והמתקן קרי הבית/דירה /צרכן לא יקבל חיבור חשמלי ללא האמצעי הנ"ל.
יש מזגנים בהם יש פלאג שקע תקע במעבה ואז זה תופס ברוב המיקרים כי יש בודקים שלא מסתפקים בכך ודורשים פקט.
גם מזגן של 1 כ"ס חד פאזי וגם מזגן 5 כ"ס תלת פאזי הדרישה היא להתקנת מפסק למעבה באם אין קשר עין בגלל בטיחות הטכנאי.
רשר ,נכון שמפסק עצמו עולה בממוצע 60 ש"ח אבל העבודה מסביבו היא גדולה כי צריך לחבר לקיר ולך תעבוד בקומה 8 מחוץ לבית או כבר נתקלתי בכאלו שהתקינו מפסק על המעבה והבורג איך לא ישר בצנרת.
בבתים שכבר מחוברים לחשמל אם המזגן לא תלת פאזי להזנת מעבה בדרך כלל לא מתקינים מפסק ,אני מציע אבל 90% אומרים נייט.

למעלה