מפלצת ושמה אבא

אלי פלס

New member
חווה מתוקה...../images/Emo7.gif

אני קורא את מה שאת כותבת ובוכה... לצערי, אני מכיר אישית סיפור דומה ואני מודע לקושי שב"סחיבה" של תיק כזה אבל, יש דרך החוצה. יש דרכים להתמודד... במגבלות המקום שבו אנחנו כותבים כרגע אני לא יודע מה לומר חוץ מלשלוח לך חיבוק אחד גדול ולהגיד לך את מה שאני חושב באמת. את אמיצה... יש ב´תפוז´ כמה פורומים שם אולי תוכלי להיעזר.. אני מציע לך לפנות לפורום המקום יש שם את אילנה ודניאל (מנהלי הפורום) שהם אנשים נפלאים... הפורום הוא חלק מאתר. אוהב ומחבק, אלי

אלי פלס

New member
קל מאוד לתת עצות...

קל מאוד להגיד "צאי מזה" ו"לכי להתלונן במשטרה" ועוד אלף ואחת עצות שימושיות שקל מאוד לתת אותן אבל... אני לא יודע... אוף... איבדתי את המילים שלי...

מצטרפת לאלי.כי הרי

אין לי שמץ של מושג מה את עוברת,כך שלא אוכל לומר "תהיי חזקה".

giingiit

New member
חווה שלום

הודעתך הובאה לפורום נטעים ומסורת יהודית כדרך להכליל על חברה שלמה וכהסתה נגד כל הציבור. לא יכולתי שלא להגיב גם פה כי אני חושבת שמה שעברת זה נורא ואני לא יכולה שלא להתיחס. אני חושבת שגבר שמתנהג בצורה כזו הוא חלאת אדם אבל אין זה קשור כלל לעובדת היותו חרדי (איך מישהו שמתנהג כך יכול להיות מכונה חרדי?) או חילוני אלא פשוט מחלה שלו באופן אישי וניסיון שאת צריכה לעבור ולצערנו הרב מחלה כזו קיימת בכל מגזר ומגזר. אני אישית חושבת שגברים שמתנהגים בצורה כזו עושים זאת בגלל מחלת נפש שיש להם ולא בגלל החברה או הסביבה בה הם חיים. גם אי דיווח של ילדים על הוריהם לא קשור לסביבה אלא לפחד הילד מפני ההורה והביטחון שילד נותן בהורה שאם ההורה עושה לו משהו, כנראה מגיע לו. אונס קטינים זה לא תוצר חברתי, זו מחלת נפש. לכן אני רוצה להציע לך שתדווחי את אביך כדי שלפחות אחיותיך לא יעברו את מה שעברת את. אביך חולה וזקוק לעזרה ודיווח יביא אותו לקבל את העזרה לה הוא זקוק ולמנוע נזקים לילדות אחרות. ולך אני מציעה חווה, לנסות לשקם את חייך ולבנות אותם בדרך הטובה ביותר שאת יכולה. זה לא קל לשקם חיים שנהרסו בגלל מחלה של מישהו אחר אבל זהו הניסיון שאותו את צריכה לעבור ואני בטוחה שיש לך את הכוחות לעבור אותו. אדם לא מועמד בניסיון אלא אם כן יש לו את הכוחות והכלים לעבור אותו. אם תרצי להתיעץ עם מישהי חרדית שמתמחה בבעיות דומות, תכתבי לי ואפנה אותך לייעוץ. בכל מקרה, אני מחזקת את ידיך ומקווה באמת שהכל יסתדר עבורך על הצד הטוב ביותר. בקשר לספרים של נעמי רגן, מטרתם היא אחת - לעשות כסף על גבם של חרדים. לא כל החרדים הם כאלו. ישנם חולי נפש בכל מקום ואל תסחפי אחרי כל ספר וסיפור שנשמע כאילו הוא נכתב מצד האמת. זה לא. לא כולם כותבים מתוך תמימות ונעמי רגן לא כותבת חווית אישיות כדי לחלוק אותם. סיפוריה אינם דיווחים אלא רומנים שמתאימים לאנשים שורצים להציץ לחדרי השינה החרדים. בכל אופן, אם תרצי להתיעץ עם מישהי באופן אנונימי, את מוזמנת לכתוב לי פה, או לאימייל שלי: [email protected] אני חושבת שאת צריכה כרגע להתרכז בשיקום שלך. אשמח לעזור אם אוכל. בברכה תמנה

הדרך ארוכה ומפותלת !

אין צורך לחזור ולהביע את שאט הנפש שלי ממעשיו של אבא שלך, כולם כבר דנו בעניין הזה. אני יכול להוסיף ולומר שאת כבר התחלת את דרך השיקום שלך בזה שבאת וחשפת בפנינו את הסיפור הכואב הזה. אני מתאר לעצמי כמה קשה היה לך לכתוב את הסיפור העצוב הזה על מחשב, מילה מילה, לתאר איך את הופכת ל"תחליף אמא" כאשר היא עסוקה בלידה, התקוה שלך שאחרי שתתחתני הסיפור יסתיים - תקווה שהתבדתה וכל המילים האחרות שאת כותבת. בזה שאת כותבת כאן את הסיפור את תופסת עמדה ועוברת פזה מפסיווית לאקטיווית. אין ספק שאבא שלך חרא, מנוול ואיש רע אבל מה שחשוב לך כרגע, נדמה לי, זאת ההכרה בנזק שהוא גרם לך ובעמידה שלך מול הנזק והטראומה כ"בן-אדם" שיודע לקראת מה הוא הולך ויודע את הקשיים בדרך. מחכה לך תקופה מאוד מאוד קשה, אני מקווה שתמצאי נחמה בחברים ובחברות של הפורום הזה שיתמכו בך לאורך הדרך. >אני, כמו מטאור, חושב על כל מיני מעשים מגונים שאפשר לעשות ל"אבא" שלך, אבל כמובן שזה רק איחולים בלב<

חי אדר

New member
אדם ללא צלם

קראתי ושוב קראתי את הודעתך, והלב נצבט ונכמר. תחושה מרה ומצמררת חולפת ועומדת בשעה זו. כל מילה שלא נאמר, לא תוכל להמעיט את החייתיות ונמפלצתיות שבהיתנהגותו של אביך. בשלב זה אין לי אלא להיצטרף לדבריו האמיתיים של אתאיסט עם ציציות. בנוגע לתלונה על אביך אני מתנדב בעמותה של שדולת הנשים ושם תוכלי לקבל את כל המידע העומד לרשותך. אם תרצי אוכל להפנות אותך לגורמים המטפלים בכך. מאחל לך המון בהצלחה, והעיקר שתתשתדלי לא להכניס עצמך לרגשי אשם. גם אם לעת עתה אפילה רבה אוטרת סביבך, אט אט יבקיע השחר ואור חדש יזרח.

1חווה

New member
לא יודעת

לא יודעת מה אתם חושבים עלי עכשיו הפחד שלי זה שיראו אותי כמו מסכנה ומישהי חריגה שהיא לא כמו כולם . אני לא מבקשת שתטפלו באבא שלי בשביל זה יש משטרה לטפל באבא שלי זה מעליב אני מפחדת לגשת לארגונים של סיוע בשבילי , אז להביא את הכתובת של אבא שלי זה להחשף לגמרי וגם למה זה טוב לגינגית סך הכל כתבתי על עצמי אחרי כמה שנים שלא אעזתי לעשות דבר. ומה קשור בכלל הסיפורים של הסופרת רגן אם הם נכונים או לא לא בגלל הסיפורים שלה עברתי את מה שעברתי

adam222

New member
../images/Emo127.gif

אין לך מה לחשוש... רוב בחורי הישיבות של ימינו עברוו ניצול מיני כלשהוא.. גם הבנות לא ניצלו בענין! אין לנו שום סיבה לרחם עליך, אלא לרצות לעזור. תבואי בבקשה למפגש אחרי פסח

חיקה

New member
את לא מסכנה

אבא שלך מסכן שהוא מתנהג כמו חיה אין לי מילים להגדיר אותו. מצטרף

חיקה

New member
המשך.לבקשת אדם שתבואי למפגש את שווה

לכולם תבואי ותיראי...

מטאור38

New member
אני כן יודע מה חושבים עליך

אני יגיד לך מה אני חושב עליך,שאת אמיצה.שהיה לך את הכוח לעזוב חברה ובית שבגדו בך.אני חושב שאת בתחילת דרך ארוכה שבסופה תהי הרבה היותר ומאושרת ושלמה.ואני וכולם פה מרגישים יותר קרובים אליך,אני בטוח שיש פה אנשים שרוצים לחבק אותך ולא מתוך רחמים אלה מתוך אהבה ורצון להיות שם בשבילך.ואני לא חושב שיש פה מישהו שחושב שאת מסכנה, אנשים מזדהים אתך ורוצים לעזור, להקשיב. לדעת מה קורה ואיך את מרגישה. אז בבקשה אל תחשבי עלינו בצורה כזו. וכל הקטע הזה עם המשטרה או ארגוני הסיוע,אני יודע שזה קשה וזה לא בדיוק הדבר הכי נעים בעולם לספר למישהו שאת לא מכירה את כל מה שעבר עליך,וזה קשה לחיות את הכל מחדש את הזיכרונות, הכאב.דברים שאת אולי מעדיפה לשכוח. ובאמת שאין לי את הזכות או היכולת להגיד לך מה לעשות.ואני מאמין שבסופו של דבר תעשי את מה שנכון,ובקצב שלך. ובקשר למכות שאני חייב לאביך שליט"א, אמרתי את מה שאמרתי כי באותו רגע הדבר שהכי רציתי לעשות זה לתלוש לו תסיפוק מהמקום.אני יודע שזה לא תרבותי,אבל זה מה שהרגשתי. ואני עוד מרגיש את זה,מה אני יעשה? >מטאור משום מה מרגיש הערב בודד מתמיד<

giingiit

New member
לא יודעת מה הקשר

רק זה שהזכרת את סיפוריה של נעמי ריגן וחשבתי שאת רוצה להעביר מסר כלשהו ברעיון זה. אין לי ספק שלא סיפורי רייגן הביאו למה שהביאו, אבל קריאת ספרי רומן לא נראה היה לי כל כך שייך להודעה כל כך עצובה. בכלל, תהיתי ולא נעים לי לשאול אותך. זה בקשר לשידוך כשהוצא לך. פשוט אני מתעסקת עם זה עכשיו ותהיתי אם אוכל לשאול אותך שאלה אישית לגבי זה. אפשר פה בפורום או אם את מעדיפה, בפרטיות. פשוט משהו במכתבך שעורר בי תהייה אחת עצומה ואיך נאמר - אין אושר אלא כהתרת הספקות. כמובן שזה תלוי בך אם את מוכנה שאשאל אותך. ולא צריך לקרוא בתוך דברי או לחפש משהו שלילי. כתבתי לך שאני מוכנה לעזור לך עם ייעוץ והכוונה לנשים חרדיות בתחום הזה. אני בטוחה שתרגישי הרבה יותר נוח לדבר עם מישהי מהמגזר שלך שמכירה את אורח חייך ויכולה להבין את אם לא את מה שעברת, לפחות את המצב שאליו נקלעת בעקבות הסיוט שעברת. רוצה שאקשר בינך לבין מישהי חרדית מבני ברק? בכל מקרה, אני באמת מאחלת לך שתמצאי מנוחה לנפשך, ותמצאי כוח להתמודד עם הניסיון שאת עוברת. בברכה תמנה

R a c h e

New member
ניסיון

בסוף ההודעה שכתבת את מאחלת לחווה שימצא לה הכח להתמודד עם הנסיון- המילה הזאת מכעיסה אותי מאחר ויש בה מן השיפוטיות, זה לא מבחן שמישהי/ו צריך לעבור, לדעתי גם בציבור הדתי צריך להזהר מלהשתמש במילה זו ושכל אחד יהיה אחראי לניסיונות שלו... רחל

giingiit

New member
אין בדברי כוונה לעצבן

אבל החיים מלאים בניסיונות ואין בזה משום שיפוטיות של כלום. ונכון שכל אחד אחראי לניסיונות שלו שיהיו קשים או קלים. אין בינינו אי הסכמה פה. שבוע נפלא תמנה

האהבה

New member
חוה היקרה! ../images/Emo140.gif

אין לך מושג כמה שאני מבינה אותך-- לכל בנאדם בעולם יש בחיים עליות ומורדות, חוויות טובות יותר וטובות פחות.. הגבורה שלך--העובדה שאת עברת את זה והתמודדת עם דברים נוראים כאלה נותנת לי פרספקטיבה שונה על החיים שלי. אנשים כאן--ואני בתוכם--רוצים לחבק אותך לא משום שאת שונה, אלא משום שאת חלק מאיתנו-- גם את, כמו רובנו, איש איש וסיבותיו, התרחקת מהעולם הדתי, ובכך כבר יש לנו המון מן המשותף.. אני אוהבת אותך, לא משום שאת שונה, אלא דווקא משום שאת בנאדם, כמוני, ועברת--והתגברת--על דברים מפלצתיים כאלה. ועל כך אני מעריכה אותך.
האהבה

חוה יקרה

חוה יקרה אם ברצונך לעזור לעצמך באמת פני להלל הם קיימים על מנת לעזור לאנשים שהחליטו לצאת מהעולם החרדי הטלפון הוא 1700707073 העזרה היא מקצועית וגם אוהבת וחמה ומתבצעת עי מתנדבים בלבד

למעלה