הנה כמה
נחש עקלתון - לא יודע עליו הרבה חוץ מזה שמדובר בנחש ממש ממש ממש ממש גדול. תולעת שמיר - תולעת המסוגלת לחתוך אבנים. מסתבר שלא מדובר בתולעת של DUNE אלא בתולעת גודל טבעי שהשתמשו בפרטים מהמין שלה כדי לסטט לבנים לבניית המקדש שאסור שכלי ברזל יהיו מעורבים בבניתו. את בהמות ולוויתן הזכירו לפני - בקץ הימים הם אמורים להיאבק זה בזה ולהיקטל זה בידי זה, ואז מגופו של לוויתן יעשו אוהל ובו ישבו כל הצדיקים ויאכלו לשובע מבשרו של בהמות. יש כמובן מלאכים ושדים למיניהם - שני שדים מוכרים הם קטב מרירי ועקרות (אני מקווה שאני מבטא נכון). לילית - אשתו הראשונה של אדם שלא הסכימה להיות "למטה". הפרידה של מאדם הצילה אותה מהמבחן של גן עדן ולכן היא מוסיפה לחיות לנצח. היא מתוארת בתרבויות רבות כאישה פרועה מכונפת עם טופרי ציפור במקום כפות רגליים. היא מוכרת גם כסקובוס ומואשמת בימינו בתופעת הקרי-לילה. אם מציצים מעבר לפולקלור היהודי אפשר למצוא במזרח העתיק גם: טיאמת שהזכירו לפני - אלת התנין העתיקה ממנה ריקע מרדוך (ראש האלים המסופוטמי) את הרקיע. ג'ינים ואפריתים - אני לא בטוח אם מקום אכן פרה-איסלמי או מהאיסלם. זה מה שעולה לי בראש כרגע...