מפלי מתח

ניק

New member
מפלי מתח

בס"ד כידוע משנאי חברת חשמל יוצאים 3 פזות המגיעןת לצרכן. החישוב של מפל המתח לצרכן חד פאזי כולל את הזרם שצורך הצרכן עבור התנגדות של מוליך הפזה והאפס. אך מכיוון שבסופו של דבר כל החיבור הוא תלת פאזי מצד הלוח הראשי, למעשה הזרם שיזרום במוליך האפס תלוי באיזון הפזות מהשנאי של חברת חשמל. ולכן האם במוליך האפס זורם למעשה הזרם שזורם במוליך הפזה? הרי בתמונה כוללת כל חיבור חד פאזי הוא למעשה חיבור תלת פאזי בלתי מאוזן? אשמח לשמוע את תגובותיכם. שנה טובה וגמר חתימה טובה לכלכ בית ישראל ניק

lekner

New member
כאשר אתה מחשב מפל מתח חד

פאזי אתה לא מתייחס למערכת התלת פאזית אלא לצרכן חד פאזי בודד או לסכום הצרכנים החד פאזיים הפועלים ביחד על אותו אפס אכן בצרכנים חד פאזיים הזרם במוליך האפס שווה למוליך הפאזה שים לב שאתה מחשב מפל מתח אתה לא מחשב אותו עד השנאי אלא מהלוח עד לצרכן לכן לא מעניין איך המערכת מחוברת מהשנאי אלא בחישוב רשתות בגדול באפס הראשי אכן יזרום הזרם שזורם בכל הצרכנים הפאזיים ביחד וסכום מפלי המתח במתקן מחוברים וע"י כך מחושב מפל המתח הכולל ברשת

lekner

New member
דוגמא לטבלת חיישוב מפלי מתח

שים לב ש g בנוסחא שווה כפול כי אין לי במחשב הזה את התוכנה של הטקסט חישוב מפל מתח בלוח ראשי נעשה ע"י הזרם הראשי ומפלי המתח האומיים וההגביים

ניק

New member
מה שאני

בס"ד מה שאני שואל הוא לא איך מחשבים למעשה אלא אם אני אקח שני אמפרמטרים ואחבר אחד במוליך הפזה ואת השני במוליך האפס הסכום שהם יראו לי לא יהיה זהה. ויותר מכך אם תאורטית כל הבית מאוזן בדיוק במוליך האפס לא יזרום שום זרם בתוך המתקן.

lekner

New member
נכון במידה וכל הצרכנים חד פאזיים

במידה ויהיו צרכנים תלת פאזיים מאוזנים הזרם במוליך המופע יהיה גדול יותר בבית מאוזן בעל צרכנים תלת פאזיים בלבד לא יזרום זרם באפס

ניק

New member
לא הבנתי

בס"ד מה לגבי צרכנים חד פאזיים כלומר בו ניקח מצב של בית המקבל הזנה תלת פאזית מחברת חשמל ויש לו 3 צרכנים חד פאזיים, אם הבנתי נכון בכל מוליך אפס של כל פזה יזרום גודל הזרם שזורם במוליך המופע אך בפס האפס איפה שכל מוליכי האפס של הצרכנים מתחברים, שם הזרם יהיה אפס כי יהיה איזון ווקטורי?

lekner

New member
לא בפס האפס הראשי יזרום סכום

הזרמים כיוון שהצרכנים הם חד פאזיים ולא מאוזנים במידה והיה צרכן תלת פאזי מאוזן אז זה נכון מכיוון שאלו 3 צרכנים מפאזות שונות הזרם שיזרום באפס יהיה סכום וקטורי של הזרמים במידה וכל הצרכנים יהיו באותה פאזה הסכום יהיה אלגברי

למעלה