מפלגת שינוי = אכזבה!!!

tapuzina2001

New member
מפלגת שינוי = אכזבה!!!

בתור מצביעת שינוי אני מאוד מאוכזבת. לקראת הבחירות לכנסת עבדתי עם המטה בעירי למען שינוי ואכן 20% מתושבי עירי הצביעו עבור שינוי המפלגה הזו בעיקר מנסה לנגח את החרדים במקום לנגח אותם שידאגו למעמד הבייניים שהולך וקורס אלפי עסקים קטנים ובינונים נסגרים - מה נעשה בתחום הזה? תשובה - כלום. ואל תגידו לי שלקיחת כסף מאחרים וניתנתם לאחרים היא דבר נכון לעשות פרט לטומי לפיד ופורז והשרה לאיכות הסביבה משהו שמע מה עושים 11 ח"כי שינוי בכנסת משהו יודע?? משהו יודע אילו חוקים הם חוקקו למענכם ולמען מעמד הביניים שאותו הם מתימרים לייצג או אולי הם רימו אותנו בגדול?

kundason2003

New member
תשובה...

[...]מפרט את הישגי שינוי בקרב הפוליטי והענייני על תקציב המדינה לשנת 2004. קרב שבו הצליחה שינוי להטביע חותם ברור. מדובר בהישגים ששינוי יזמה והובילה, וכאלו שהיא הייתה שותפה עם מפלגות אחרות: 1) הגדלת תקציב התרבות ב-120 מיליון ₪ (ביחד עם משרדי האוצר והחינוך). 2) הפחתה של 3% בשכר הלימוד לסטודנטים. 3) תוספת של 100 מיליון ₪ לתקציב י המוסדות להשכלה הגבוהה. 4) החזרת 13 מיליון ₪ למשרד לאיכות הסביבה. 5) הקטנת הקיצוצים בתקציבי הפיתוח והמענקים של המדען הראשי. 6) ביטול הכוונה להפחית הפטור על פיצויי פיטורין. 7) ביטול הקיצוץ בקרן לחיילים משוחררים בסך 45 מיליון ₪. 8) התחלת יישום החוק לחישוב מס נפרד של בני זוג העובדים באותו עסק. 9) אפשרות לגבות ארנונה על נכסים של חברות מבעלי החניות ולא מבעלי הנכס. 10) ביטול הכוונה להעלות את ההיטל על עובדים זרים. 11) ביטול ההגבלות על הפריות מבחנה. 12) אי העלאת מסי ארנונה. 13) דחייה בשנתיים של חוק הדיור הציבורי. 14) ביטול ההגבלות על הפריות מבחנה. את זה לקחתי מהאתר של שינוי.

kundason2003

New member
טוב, אני יכול לתת לך ציטוטים. רוצה?

ח"כ אילן שלגי: הצעת חוק הזכות לקבורה אזרחית חלופית. הצעת חוק הוראות ואיסורים בעניין הגרלות והימורים (פרסום סיכויי הזכייה ואיסור מכירה לקטינים): הצעת חוק לימוד חובה התש"ט 1949 (תיקון גיל): אלה היו בודדים, יש עוד. ויש פרוט של כל אחד באתר. מלי פולישוק-בלוך: הצעת תיקון חוק הרשויות המקומיות (בחירת ראש הרשות וסגניו וכהונתם הצעת חוק לתיקון סדרי מנהל (תשלום חובות המדינה) הצעת חוק שירות ביטחון (תיקון: משך השירות) הצעת חוק לתיקון חוק הגנת הצרכן(תיקון: חיוב ספקי האינטרנט בידוע לקוחות) כמו כן, גם כאן לא שמתי את הכל. יש עוד באתר. רוצה עוד? בבקשה. רשף חן: הבנאדם הציע 42 הצעות חוק. מה אני אעשה? אכתוב הכל? עזבי שטויות: http://www.shinui.org.il/site/members_group.asp?ID=10 ח"כ רוני בריזון: (אגב, אני מאד מאד מחבב אותו, בנאדם טוב) הצעת חוק פקודת הטלגרף האלחוטי (איסור פרסום באמצעי תקשורת בלתי חוקיים) הצעת חוק איסור מכירת משקאות משכרים לקטינים (חוק מעצבן, אבל נחוץ...) הצעת חוק השלמת פערי חינוך הצעת חוק איסור הונאה בכשרות (תיקון – סייג לשיקולים במתן הכשר) הצעת חוק יום המנוחה השבועי (למי שלא בקיא: אין בחוק אסירת פתיחת עסק בשבת. בתי הדין לעבודה קורסים תחת "תיקי השבת" על העסקת יהודים בשבת. החוק קובע יום מנוחה לכולם. אנחנו לא הולכים רק נגד כל הזמן. גם הולכים עם, אבל בשכל...) הצעת חוק הביטוח הלאומי (סיוע למשפחות ברוכות ילדים) – ביטול סעיף 14 הבא זה ח"כ אהוד רצאבי, שלא תגידו שרק אשכנזים יש לנו... הצעת חוק אימוץ ילדים (תיקון - אימוץ על-ידי בני הזוג). הצעת חוק זו באה לאפשר לבני זוג שאינם נשואים לאמץ ילד ללא קשר להעדפתם המינית. הצעת חוק הגנת הצרכן (תיקון- איסור נקיבת מחירים מטעים). הצעת חוק ההוצאה לפועל (תיקון-נכס של בן משפחה). מוצע להפסיק את עיקולי הרכוש במסגרת ההוצאה לפועל של קרוב משפחה של בעל חוב. הצעת חוק המים (תיקון - איסור הספקת מים חינם). הצעת חוק הביטוח הלאומי (תיקון - השבת תשלומי מעביד בגין שירות מילואים). הבאה: אתי לבני: תיקון לחוק הפונדקאות אשר יאפשר לאישה רווקה לפנות לשירותי הפונדקאות. תיקון לפקודת העיריות אשר יאסור ניתוק מים על-ידי הרשויות המקומיות לפרטים אשר ידם משגת מלשלם חשבון מים. (זה לא מעמד הביניים חמודה, זה למעמד התחתון) תיקון לחוק החברות אשר יצור שוויון בין גברים לנשים המתמנים לדירקטורים חיצוניים. מספר 13 ברשימה, אילן ליבוביץ. כן, זה שאחראי על הנוער... הצעת חוק לתיקון פקודת העיריות (תיקון-יושב ראש מועצה), התשס"ג-‏2003 (יו"ר עיריה זה תפקיד בלי שכר, רק שתדעו) הצעת חוק התכנון והבניה (תיקון - מבני דת), התשס"ג-2003 הצעת חוק שעות עבודה ומנוחה (תיקון-הפחתה בשעות העבודה של בן זוג הורה לילד), התשס"ג-‏2003 אגב, אני לא שם את כל החוקים, גם ככה אני בספק אם מישהו יקרא את כל זה... חמי דורון: 1. הצעת חוק רשות השידור (תיקון - ביטול אגרה ומימון באמצעות תקציב המדינה), התשס"ג - 2003 . 2. הצעת חוק הביטוח הלאומי (תיקון - עבודה מועדפת), התשס"ג - 2003 . הסבר: חייל משוחרר העובד כחצי שנה בעבודה מועדפת, זוכה למענק שאינו פטור ממס. מוצע לתקן את החוק באופן שיפטור ממס את המענק וזאת על מנת לתת תמריצים לאותם חיילים לעבוד באותן עבודות הנחשבות מועדפות. 3. הצעת חוק חסינות חברי כנסת, זכויותיהם וחובותיהם (תיקון - איסור כהונה כנבחר ציבור), התשס"ג - 2003 . 7. הצעת חוק יחסי ממון בין בני זוג (תיקון - איזון בפקיעת נישואין) התשס"ג - 2003 9. הצעת חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות (תיקון - שלילת אפוטרופסות מהורה רוצח הורה), התשס"ג - 2003 . 10. הצעת חוק לתיקון פקודת הראיות (נוסח חדש) (תיקון - סייג לאיסור עדות בן זוג) , התשס"ג - 2003 . 11. הצעת חוק - יסוד : הכנסת (תיקון - סייג לדיון בהצעת חוק). הסבר: מוצע לעגן בחוק היסוד כי לא תונח על שולחן הכנסת הצעת חוק שהיא גזענית במהותה או שוללת את קיומה של מדינת ישראל כמדינתו של העם היהודי, בשל חשיבותה של הוראה זו כעיקרון יסוד מנחה במדינתנו. (כיום סעיף זה מופיע רק בתקנון הכנסת). יש 15 של חמי דורון... זהו, סיימתי. אני מאד מקווה שתקראי את זה, ושתשני את דעתך.

tapuzina2001

New member
ואיך כל זה עוזר למעמד הביניים?

איך כל החוקים הללו עוזרים למעמד הביינים ולכל אלו שכבר קרוב לשנתיים מחפשים עבודה ואין אז מה עוזר לשכבות הביינים חוק אפוטרופסות כאנשים לא מביאים ילדים לעולם כי אין באפשרותם לכלכל אותם מה עוזר חוק פטור ממס כשאין עבודה

kundason2003

New member
יש לך בלבול לגבי מעמד הביניים.

אלו שכבר קרוב לשנתיים מחפשים עבודה ואין? זה, אגב, בולשיט. כי יש עבודה. כל אחד יכול לעבוד בשדה או בבניין, או בניקיון. יש עבודה, רק לא רוצים לעבוד בה. מי שאין לא כסף לכלכל ילדים אז הוא לא מביא אותם, הוא לא ממש ממעמד הביניים, ואני לא מתנשא. אבל מה שכן, יש לו שכל. חוק הפטור ממס המדובר הוא לגבי עסקים פרטיים, מה שנקרא: עצמאים. זה מעמד הביניים. זה נועד לעזור למנוע את הקריסה של העסקים הקטנים. עוזר או לא עוזר?! סתם, באת לתקוף ואיבדת את הצפון.

tapuzina2001

New member
כשאין לך מושג על מה אתה מדבר

פשוט אל תגיב לידעתך אנשים בעלי תארים מתקדמים כמוני שהולכים ללשכת העבודה לא מפנים לעבודות מסוג זה - אני בעלת תואר דוקטור הלכתי ללשכת התעסוקה וזו התשובה שקיבלתי. דבר נוסף מהנתונים של הלישכה המרכזית לסטטיסטיקה - בחודש האחרון של שנת 2003 היתה ירידה של 6% במודעות הדרושים אז הינה לך עוד נתון שלא ידעת שסותר את מה שאתה אומר נתון נוסף לידעתך בשנת 2003 נסגרו 62000 עסקים קטנים (עצמאיים) שבעליהם לא נמנים על העשירון העליון נסגרו - אז על מה אתה מדבר תגיד לי!! ומה שאמרת רק מחזק את מה שאמרתי באשר לילדים מי שאין לכסף לא רק שהוא לא מביא ילדים לעולם הוא גם לא מאמץ אז למה נועד חוק זה שיהיה לך יום טוב

kundason2003

New member
אם את בעלת תואר מתקדם...

אז שיהיה לך לבריאות. אבל אם חסר לך כסף באמת את תעבדי בכל עבודה. תוכלי לטאטא רחובות עם הדוקטורט אם זה מה שיהיה צריך בשביל אוכל. ואם היתה ירידה של 6% במודעות הדרושים, סימן שיש מודעות דרושים שאפשר לענות עליהן. ואם נראה לך, שאחרי שנה בשלטון, אפשר לשנות כ"כ הרבה, אז את ממש טועה. לא יודע במה יש לך דוקטור, אבל במדעי המדינה או בכלכלה, זה בטח לא.

tapuzina2001

New member
ילדון תלמד לכבד דעות של אנשים

המתנגדים לדעתך ולא חושבים כמוך ותגיב לעניין !! - מה עוד שאתה חבר במפלגה שדוגלת בפלורליזים - אז אולי תתחיל ליישם את מה שאתה דוגל בו. ומאחר שאתה כלכלן בכיר ודוקטור למדעי אתה בטח יודע קצת סטטיסטיקה וכלכלה,אתה בטח יודע שעם צמיחה שלילית לנפש כמעט ואין סיכוי שיפתחו מקומות עבודה חדשים כך שכל החוקים הללו לא שווים אם טומי לפיד תומך בהבעת עובדים זרים במקום אלו שעוזבים ועוד, ולא מקיים את מה שהוא הבטיח בבחירות- לא מאה אחוז אפילו לא חצי ממה שהוא הבטיח בבחירות שבעקבותהם מפלגת שינוי הפכה להיות המפלגה השלישית בגודלה בישראל ציינתי את העובדה שיש ברשותי תואר לא על מנת להשוויץ בו אלא לתת לך דוגמה שזו מדיניות - הידעת שבלישכת התעסוקה יש יחידה מיוחדת לאקדמיאים וגם אם תרצה ללכת ליחידה של עובדים ללא מקצוע אתה לא יכול לעשות זאת - ומה אם העובדים הזרים שגם אם למשל אני ירצה ללכת לקטוף פלפלים בערבה את מי אתה חושב שבעלי החממות יעסיקו ישראלים?? התשובה לשאלה היא תילאנדים /סינים / פלשתינאים - ובתור כלכלן בכיר אתה בטח יודע את התשובה לשאלה מדוע שוב אתה תוקף אנשים ואין לך מושג לאלו מקומות שלחתי קורות חיים ועם אלו אנשים דיברתי אתה לא יודע אילו מאמצים אנשים עושים על מנת להשיג עבודה ולא רק במקצוע שבו התמחתי אז שוב אם אין לך מושג על מה אתה מדבר אז שב בשקט!!!!!!!! נ.ב לא חובה להגיב על כל דבר - תלמד להקשיב - (הכינוי שלך מופיע בכל הודעה בפורום זה) יום טוב לך

kundason2003

New member
טוב. יש ביננו אי הבנה קלה.

אי ההבנה שלנו נובעת מהיחס שלנו לפלורליזם. פלורליזם- ריבוי דעות וקבוצות. זה שלא ידעתי לאן שלחת את קורות החיים שלך לא אומר שאני לא פלורליסט. למחוק את הודעותייך מהפורום, זה חוסר פלורליזם. אני מקשיב לך ומתנגד לך, אני פלורליסט. אז עכשיו שהורדנו את הנושא הזה מעל ליבי, נמשיך הלאה (ואגב, בהודעה על השגריר השוודי אני לא מופיע, פשוט כי אין לי ממש מה להגיד. ואני מופיע בכל השאר כי אין לי ממש חיים ואני נמצא רק פה כל הזמן, כבר אמרו את עלי (ציניות, חבריה)) מזתומרת טומי לפיד תומך בהבאת עובדים זרים חדשים במקום המגורשים? תביאי לי לראות על מה את מדברת... אני דיברתי על חרפת רעב. וכשמישהו יגיע לרמה כזו, הוא יהפוך עולמות בשביל להשיג אוכל, וישרוף את הדוקטורט שלו כדי לעבוד בשחור. אגב, אני לא חושב שבעצם זה שאני מגיב לכל הודעה, אני לא מקשיב לה. להיפך... למדתי כלכלה, דווקא. אז אני יודע מה זה צמיחה שלילית. לפני כמה שעות שמעתי שהתפנתה משרה בחברת הייטק בכירה. יש משרות, רק לוקח זמן ואנרגיה רבה לעלות עליה. אמא שלי לפני כמה חודשים עזבה את צ'ק פויינט. והתפנתה גם שם משרה. ראיתי בעצמי בדרושים... אם תקחי מבעלי החממות פחות כסף מאשר תאילנדי, הוא יעסיק אותך, מבטיח.

סלוניק

New member
שלום.

בראש ובראשונה אבקשך למתן הודעותייך. כולנו אנשים בוגרים ואין סיבה כי לא נקיים דיאלוג תרבותי. וודאי קראת את נתוני הלמ"ס לגבי סיכום שנת 2003 שתיארו פרמטרים חיוביים ובראשם הצמיחה במשק, לראשונה מזה שלוש שנים. מובן מאליו שאין זה אומר שיצאנו סופית מן המיתון, אך יש בכך מגמה של "התייצבות". אם לא "תחילת הסוף" אז "סוף ההתחלה". מקובל בכלכלה המודרנית כי שוק העבודה מגיב בשלב מאוחר יותר על ההתפתחויות הכלכליות, ולכן לא ניתן לשפוט באמצעותו את מצב המשק. דווקא צמיחה כלכלית, היא נתון שהשלכותיו על שוק העבודה הן רחוקות טווח (שהרי צמיחה כלכלית מתבססת בעיקר על תהליכי התייעלות במגזר העיסקי). כבר היום ניתן לרשום נסיגה בשיעורי האבטלה. לפי "בנק ישראל" ברבעון הראשון נמדד שיעור של 10.8 אחוזי אבטלה, ובפרסום האחרון היא ירדה ל-10.7. בקרוב יפורסמו נתוני הרבעון הרביעי ל-2003, ולטעמי תמשך הנסיגה, או לפחות ההתייצבות על 10.8%. כך וכך, מדובר בנתון מעודד. נתוני הצמיחה של 2003 מסייעים במיוחד למגזר העסקי. עלעלי מעט בנתוני הבורסה לשנה החולפת. בשקט בשקט מדדי המניות טיפסו ברחוב אחד העם, והמשקיעים הניבו תשואה של למעלה מ-50%! משקיעים במדדי המניות הטכנולוגיות ראו למעלה מ-100% על כספם. לקראת סוף השנה חצה איזור המסחר את גבול מיליארד השקלים (להזכירך ב2002 הסתכמו היקפי המסחר היומיים בכמה עשרות מיליונים בלבד), מדד התל טק (מניות ההיי טק) עלה ב110%, ועוד שלל של מספרים מעודדים. איך שלא תסתכלי על זה, המגזר העסקי צפוי להתאוששות ולטעמי ההיי טק יהיה הראשון לצאת מהמשבר. לצערי, התקשורת אינה נותנת במה רחבה דיו לנעשה בבורסה, ומעטים מביננו הפותחים את המוסף הכלכלי מהעמודים האחוריים (היכן שמדורי שוק ההון מצויים). כך קרה שרוב הציבור החמיץ את הזינוק המטאורי של הבורסה, וגילה אותה רק לקראת סוף 2003. את אדם משכיל, ואני מניח כי אינך נופלת לדמגוגיות ולסיסמאות. ברור כי אין זה אפשרי לבצע רפורמות מקיפות כל כך במשק ולקוות לירידה מיידית בכלכלה. משהו יסודי השתנה במערכת הכלכלית. עד עכשיו ההחלטות היו תוצאה מיידית. כלומר, מחכים ומחכים, עד שנוצרת בעיה מסויימת, ואז פותרים אותה בתכנית כלכלית. נוצר משבר בקופות הגמל? מייצרים תכנית חירום. מס ההכנסה גבוה? מעבירים רפורמה. משרד האוצר של היום כבר לא מנסה לתקן את הבורות בכביש, הוא סולל כביש חדש לחלוטין. נסיעה נעימה.

tapuzina2001

New member
מי שהתחיל לרדת לרמה האישית

הוא קונדסון. וחבל שלא קראת את הודעותיו לפני כתבת זאת. שנית אם על רפורמה אתה מדבר אז איזו רפורמה זו רפורמה כזו שמי שמשתכר מתחת לשכר המינימום מקבל 14 שקל בעוד שמי שמשתכר מעל 15000 שח בחודש מקבל 900 שקל בעוד שהדבר היה צריך להיות הפוך - שינוי יכלה לשנות זאת - אולי כך המדינה יכולה היתה לתת לנצרכים שיוכלו לגמור את החודש ולא לתת להם קצבאות - למה שינוי לא חשבה על זה אלא הלכה שבי אחרי פקידי האוצר שלא ידעו רעב מימהם האנשים שמקבלים את ה900 שקל וצוחקים כל הדרך אל הבנק בעוד ולא מנעים את המשק כפי שאומר שר האוצר כשאנשים שבאמת זקוקים לסכום כסף זה הולכים ומחפשים מזון בפחי אשפה או הולכים כל יום שישי לשוק לקנות פירות וירקות בשקל לאוכל לשבת ולבתי תמחוי לאכול ארוחה חמה ואני יכולה לתת לך דומאות נוספות ששינוי יכלה לעשות ולא עשתה. ולכן כל ציטוטי החוקים שהובאו קודם לכן אינם רלוונטים עבור האנשים שאותם שינוי מתימרת ליצג. סתם נקודה למחשבה תאר לך מה היה קורה אם עם ישראל לא היה עם שבו אחוז ההתנדבות בו יחסית לאוכלוסיה הוא מן הגבוהים בעולם מה היה קורה לאותם אנשים שהולכים לבתי תמחוי לקבל אוכל, שמהם המדינה מתנערת??? היינו נראים כמו מדינה נכשלת שלא דואגת לאזרחיה, אנשים היו נמקים ברעב ומה היה קורה אם לא היה יום ההתרמה בטלוויזה "יום טוב" עובר אותם ילדים שידם לא משגת לקנות מחשב. (אפרופו תוכניתו של שר האוצר מחשב לכל ילד) וישנם תחומים רבים שזקוקים לשינוי כמו למשל בחינוך (להזכירך יור ועדת החינוך שלגי ברוגז עם שרת החינוך) וכך נראת מערכת החינוך של מדינת ישראל וכך תראה מדינת ישראל בעתיד רפורמה בונים בהדרגה לא בדיבורים אלא במעשים.

סלוניק

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

בהתחלה ניסית לתקוף מכיוון מעמד הביניים, אח"כ כשקיבלת תשובה מפורטת לא ידעת מה לענות וניסית לתקוף מכיוון השכבות החלשות. עוד מקרה של "מצביעי שינוי ממורמרים" שלא הצביעו לה בכלל. חבל. אם היית קצת יותר עקבית אולי היית קצת יותר אמינה כשאת טוענת שאת מצביעה ופעילת שינוי לשעבר, ולא פרובוקטורית שמחפשת כיצד לנגח את המפלגה.

tapuzina2001

New member
כנראה שטעיתי שהצבעתי עבור שינוי

ולא רק בגלל מה שהמפלגה הזו לא עושה אלא גם בגלל הנוער שלה שלפחות לפי פורום זה רק מתימר לייצג פלורליזם וקבלת השונה כנראה ששמי שאמר לי שזו מפלגת כאילו צדק

סלוניק

New member
גברת נכבדה,

"כשאין מה לומר - צועקים". אני עוד מחכה לתגובה עניינית להודעה שלי. אם אין לך תשובה (ולפי ההתחמקות שלך כנראה שאין) אז תאמרי את זה וזהו. הטענות שלך על "מותו של הפלורליזם" בנוער שינוי (מה, מחקו לך הודעות?) הן מגוחכות ואינן מוסיפות לכבודך. יום טוב.

tapuzina2001

New member
תגיד לי אתה איך מגיבים ל- ../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

איזו מן תגובה זו??????????????????????????? אז חמוד שלי לפני שאתה מגיב בצורה כזו כדאי שתסתכל על תגובתך שהיא בלשון המעטה לא היתה לענייו

סלוניק

New member
מה לעשות שאת משעשעת?

מתיימרת להיות מצביעת שינוי לשעבר המתרעמת על כך ששינוי לא עושה דבר למעמד הביניים, וכאשר את מקבלת תשובה את נבהלת ומנסה לברוח לנושא אחר. אז אם אין לך תשובה עניינית, אני מציע שתרדי מהעניין ואל תנסי למשוך את זה עוד יותר. ועוד משהו, לא רק שקשה לי להאמין שאת חברת ומצביעת שינוי לשעבר, לפי צורת ההתבטאות שלך קשה לי להאמין שאת גם בעלת תואר דוקטור, כפי שאת טוענת.

למעלה