מפלגת העבודה

redran

New member
מפלגת העבודה

התנועה נמצאת בשלב לפני התעוררות, לעולם לא להספיד אותה, כי שינוי היא בלון והליכוד פצצת סירחון.

Haemek

New member
כל פעם יש את הקטר התורן

היה זה ברק, היה זה מצנע ועכשיו מביאים את פינס. בחייך, במקום לעשות בדק בית עמוק ומתחייב במפא"י (ואף אחד לא יספר לי ששינוי שם משנה מפלגה, זה עדיין מפא"י הרקובה שם עמוק בפנים), אתם מעמידים בראש את הקטר התורן ומקווים שהוא ימשוך את הגוויה מהבוץ לשלטון. אתה באמת חושב שהעם כל כך אדיוט?

יוֹאב

New member
מישהו העמיד בראש את פינס?

הוא בסה"כ קיבל כמות גדולה של קולות בכדי לכהן כשר, וזאת לאחר הצבעה של 5 שמות, המסקנה היחידה היא שמפלגת העבודה רוצה אותו בחמישיה המובילה שלה, וזה לגיטימי. מאיפה הגעת למסקנות שהגעת אליהן - אלוהים יודע.

Haemek

New member
נכון, אתה צודק. הכל 100 אחוז.

באמת בעבודה הכל בסדר, למה להשתפר אם אפשר להאמין שהכל טוב. למה להשתנות בכדי שהציבור יבחר אם אפשר פשוט לחכות שלעם ימאס מהליכוד והוא יחשוב שאולי באמת במפא"י היה שינוי? עדיף לשבת על התחת ולתת לקטר התורן להוביל את מפא"י לשלטון, ובא לציון גואל. למה מי מת?

Haemek

New member
תיקון: 1100 איש ורובם אזרחים

ואתם עכשיו ממחזרים את ברק שוב. למה? למה? למה? הפסה הבושה? האין גבול לחוצפה שלו? כמה מגוחכים אפשר להיות? הציבור מטומטם (הוא בחר בברק - גם אני בחרתי בו אז) והציבור משלם.

Haemek

New member
אתה רומז ששרון אשם במלחמה זו?

אתה בטח גם יכול להסביר? כי למיטב זכרוני, המלחמה החלה לאחר שברק השוטה וחבר הפודלים ביילין ובן עמי נכשלו במשא ומתן וערפאת פנה לחלק במשא ומתן שהוא מכיר הכי טוב - לאלימות. אני גם זוכר שהעם העיף את ברק בקשת לפח הזבל של ההיסטוריה ואני גם זוכר שהעם בחר בשרון (אז מוקצה עם ההילה שהשמאל הצמיד אליו כאחראי ישירות לפקודה לרצוח בסאברה ושתילה) ואני גם זוכר את מנהיגי הערבים אומרים בשחצנות שהם יעשו הכל כדי להוכיח לעם ישראל שאפילו שרון לא יעזור. הם ניסו וניסו וניסו, אבל שרון ניצח, אז עכשיו תורך לפרשן את משפט השיר הסתום קמעה.

EverMan

New member
אני חושב ששרון אשם בהרבה

מההרוגים בכך שלא פעל קודם לבניית גדר.

Haemek

New member
תפנים: הגדר לא עצרה את הטירור

המשתולל. מה שעצר את הטירור היתה ההכרה שישראל שוב נחושה ומתגמלת בנדיבות פעולות כנגדה. הגדר לא שלמה והיא יכולה במקרה הטוב לחסוך, אבל לא זאת ישראל צריכה להציג - לא מנסים לחסוך הרוגים, לא לנקוט בהגנה - מנסים למנוע הרוגים בכלל - לנקוט בהתקפה עזה ונושה. זאת השיטה שישראל תמיד דגלה בה (עד למעשה הפשע של פרס - עיסקת גיבריל) - כל הפוגע בישראל יפגע פי 7 - זה תמיד עבד. כל ישראל הוקמה - בנחישות ובעוצמה, ורק כך היא תשרוד במזרח התיכון. שום גדר לא תעצור משהו שחושב שמעשהו ישפיע. רק ההכרה שדבר לא יעזור תעצור את המתאבד או הטיל או הרקטה. ראב מטח הפצצות היורד על ישובי עזה, שלאחר שהם יתקפלו (הערבים ראו שזה עובד), המטח הבא יפול במקום אחר, והשאלה מה גובה הגדר שאתה ממליץ לבנות?

EverMan

New member
אני לא לא מסכים.

אכן - צריך להחזיר בריבוע (לארגוני הטרור , לא לאזרחים) אחרי כל דבר כזה. אבל הגדר בהחלט עצרה הרבה מהטרור. ואין על כך שום ערעורין. ולמי שהגיב מעליך : ברק ורבין לא היו צריכים גדר. היה להם אופק אחר , יותר טוב. רעיונות שונים למצבים שונים. בזמנו הגדר לא הייתה דבר נחוץ. היום , ולפני 3-4 שנים - כן.

וואלה

חשבתי שערפאת מעולם לא רצה שלום וברק הראה את פרצופו האמיתי של הראיס זיג זג? פיגועים החלו מאז שערפאת נחת פה (באשמת מי?) את הגדר רק שרון השכיל לעשות רבין מעולם לא הגיב על טרור כמו ברק (למעט התגובה לאחר הלינץ')

EverMan

New member
לרבין לא היה צורך להגיב

על הטרור כמו ברק. היו בכל תקופתו 3 פיגועים. מה עוד שבזמנו ברשות אשכרה נלחמה בטרור ברם. וערפאת בהחלט מעולם לא רצה שלום (בדיעבד) וברק (לדעתי) לא יצא לקמפ-דיויד בשביל לחשוף את פרצופו של ערפאת. זה פשוט מה שיצא. הפיגועים החלו עם ערפאת ?! מוזר , למיטב ידיעתי הפיגועים התחילו עוד לפני 48.

לרבין לא היה צורך להגיב

על עשרות נרצחים בתקופת ממשלת הדמים בראשותו? מה רבין עשה נגד הטרור? כלום! כנ"ל ברק וכנ"ל פרס רק נכנעו לטרור ולערפאת הרוצח אז ערפאת מעולם לא רצה שלום לא צריך לחקור את פשע אוסלו? לא צריך לחקור מדוע החל תהליך שלום כשהצד השני מעוניין בהשמדת היהודים? שרשרת פגועי ההתאבדות החלו בתקופת ערפאת מסע הרצח הערבי כלפי היהודים החל ב22

EverMan

New member
מאוד נחמד להיות חכם בדיעבד.

תשפוט את צ'רצ'יל על כך שלא עצר את היטלר בזמן ? תשפוט את ארה"ב על כך שלא מנעה מסין להפוך לקומוניסטית ? נו באמת. פיגועי ההתאבדות אולי החלו בתקופת ערפאת (גם לא נכון) , אבל הפיגועים ממש לא החלו שם. תלמד קצת מהתמונה המצורפת. אצל רבין היו פיגועים. "מועטים" אומנם ביחס לסטנדרט של היום , אבל היו. ומה שהיה - נלחמו נגדו. רוב הפיגועים דאז היו של החמאס , והחמאס נכתש לכדי כלום , עד כדי כך שבתקופת ביבי - כבר לא נותר כמעט ארגון כזה.

צ'רצ'יל בהחלט

היה יכול להיות יותר ערני למצב כי כשבן אדם (?) שכותב בספרו מיין קאמפף שהיהודים הם בעיית העולם ולאחר זמן קצר נהפך למנהיג האומה הגרמנית צריך לפקוח עליו עין אולי אתה צריך ללמוד שהסיבה שאצל רבין היו פיגועים "מועטים" היא שערפאת רק החל בבניית מסע הטרור נגד היהודים ואז באה תקופת אוסלו שבה ארגוני הטרור בעידוד ערפאת החלו לצמוח ולאסוף נשק וכשהגיע הזמן (תקופת ברק) הכל התפרץ לאינתיפאדת/מלחמת אוסלו

EverMan

New member
שוב - נחמד להיות חכם בדיעבד.

ספק רב לי אם צ'רצ'יל קרא את מיין קאמף , או ממש היה אכפת לו מה הולך בגרמניה דאז. (כל המדינה מתפרקת ממשבר כלכלי , ממש - גרמניה בראש מעייניו)

Lord Buksht

New member
צ'רצ'יל

היה המנהיג של ההתנגדות לגרמניה צ'רצ'י תקף את צ'מברליין נון סטופ על זה שהוא לא תקיף כלפי גרמניה צ'רציל היה ראש ממשלה רק בזמן מלחמת העולם השנייה בגלל שלא האמינו שגרמניה תתקוף אם יש מישהו שהיה חכם מראש, ולא בדיעבד, זה היה צ'רצ'יל, שידע בדיוק כמה גרועה גרמניה הולכת להיות!

למעלה