מפלגת הסבתות

ronen1981

New member
וידידי אני מציע לך לקרא תמצא.

ואת עיתון חודש נובמבר ולראות כי יש לנו מצע מדיני בטחוני ברור ובטח שבטח כלכלי שזה הדגל המרכזי שלנו שנישא בצמוד לזה של שויון זכויות וחובות דת ומדינה ומנהל תקין. שינוי המועצה שלה הראשונה שתמכה בהקמת גדר הפרדה שינוי תמכה בפועל במדיניות הסיקול הממוקד. שינוי בעד ניהול מו"מ אם חוגים אלטרנטיבים לערפאת. שינוי בעד פינוי התנחלויות בלתי חוקיות.

EverMan

New member
מהפך קורה שיש אידיאולוגיה שונה.

לא כאשר אין דעות. מה תבטיחו בנושא המדיני ? כלום כמו עכשיו ? מה תבטיחו בנושא הכלכלי ? עזרה רק לאנשים שלא זקוקים לה ? מה תבטיחו בנושא הביטחוני ? כלום כמו היום ? כמובן ! יבחר ראש ממשלה לא של כל העם - רק של האנשים האתאיסטים בו... שמענו עליכם. שינוי תגיע בבחירות הקרובות רק ל8 מנדטים. ולפי מה שקורה כיום - העבודה רק מתחזקת ומתחזקת. להפך אפילו. הסקר הכי לא מחמיא שאני ראיתי נותן לשינוי 6 ולנו 25 , וזה האחרון... שינוי הייתה ותישאר מפלגת שוליים המטיפה לשנאה ולחוסר אידיאולוגיה.

ronen1981

New member
תקרא את המצע.

שינוי בעד גדר הפרדה בעד ניהול מו"מ עם חוגים אלטרנטיבים לערפת בעד פירוק התנחלויות בלתי חוקיות בעד המשך הסיקול הממוקד כנגד טרוריסטים .....(ראה המצע.) נושא הכלכלה שוב מפנה אותך למצע לעיתון התנועה חודש נובמבר . תביא לפה את הקישור לסקרים אני טוען שאתה שקרן תכנס לואלה (שידוע בכך שהיא לא אוהדת של שינוי.) לYNET להארץ לNFC למעריב תראה את הסקרים בהם ותראה ששינוי מקבל כ12 מנדטים לרוב. בטח יש אנשים שלא מבינים למה שינוי מדגישה כל כך את נושא החינוך ולמה כל כך חשוב לה להפוך את החינוך נגיש לכל, כך שכל אחד יקבל הזדמנות להתקדם עלפי נתוניו וכישרונותיו . כעת הינה משהו לפי הבנתי בנוגע לכלכלה. ובכן הבה נבחן המציאות בישראל: ישראל כידוע מדינה עניה מאוד במשאבי טבע. ישראל כידוע גם לא בדיוק עשירה במשאבי מיים (דבר שגורם לכך שעלות המיים לא זולה ,וכמות המיים מוגבלת,וגם השטח הינו מוגבל.) ישראל היא מדינה בה הציבור הורגל לחשוב במוסגים של סטנדרט חיים גבוה יחסית (טלויזיה מקרר מחשב בבית וכד..). שלושה ארבעה ימי עבודה גם במשכורת של עובד שמקבל מינימום הינו בגובה שכר עבודה חודשי (אם לא יותר) שלא מעט ממדינות עולם שלישי ושני (מה שאומר שלישראל אין היתרון שבכח "עבודה מסורתית" מבחינת עלות.) מי שמסכים אם הקביעות לעי"ל וממשיך איתם אם המשמעויות שלהם מבין מדוע תעשויות מסורתיות בארץ מתקשות עד מאוד להתקיים בעולם התחרותי ולהיות רוחיות ולמה לא מעט מפעלים (למשל אלה הקשורים בבדים) הועברו מישראל למדינות אחרות בהן כוח האדם (שלא דורש מיומנות אינטלקטואלית גבוה.) זול. היכן לישראל היתרון בטח נשאלת השאלה הכמעט רטורית בעיני. נכון בכוח האדם האיכותי המשכיל . מדינת ישראל בניגוד ללא מעט ממדינות העולם השלישי (אם לא כולן) והשני יש מוסדות השכלה מוערכים ביותר ויכולת אנושית גבוה (עימה מדינות עולם שלישי לא יכולות להתחרות כיום.) בו בזמן השכר של אותו כוח אדם איכותי יחסית למערב הינו זול ,ופה בדיוק היתרון שלנו כוח אדם אינטלקטואלי איכותי שזול יחסית. ועלכן על ישראל להשקיע בהגדלת אותו כוח אדם איכותי ולעודד יצריה של תעשיות עטירות ידע. אותם תעשיות שיתפתחו ויגדלו ידרשו מין הסתם שירותים נלוים (חומרי גלם ,תיקון של ציוד,שירותים נלוים אנושיים וכד..) וזה יצור עוד מקומות עבודה עבור אילו שלא מסוגלים (למרות שכולנו נולדנו שוים לא כולנו בעלי אותם יכולות וכישורים) לרכשו השכלה גבוה דיו. וזו אחת הסיבות למה לדעתי שינוי מדגישה כל כך את נושא החינוך ולמה הוא כל כך חשוב.

EverMan

New member
אני קראתי את המצע של שינוי

וכל מה שיכולתי לעשות כל כמה שורות זה לצחוק. רואים שזה מודבק רק בשביל היופי. המציאות מדברת אחרת. המציאות מראה שאתם נמנעתם מכל הצבעה אפשרית. שאתה מפלגה ללא דרך מדינית אלא רק מרכזים אנשים במלחמה נגד החרדים. בנוגע לליברליזם - אין לי כוח להיכנס לזה. אז אני פשוט אתן סיסמא : זה באמת מה שישראל לא צריכה. וזה סיסמא רק כי אין לי כוח , אם אתה רוצה - נעשה ויכוח של ליברליזם/סוציאליזם בהזדמנות - לא עכשיו. התפיסה של שינוי לתת לכולם את השוויון בפני החוק לא אפקטיבי - בעיקר שיש 300 אלף אנשים שלא עובדים במדינה ועוד 300 אלף שמתחת לקו העוני. צריך לתת להם את הבסיס- וזה נוגד את התפיסה הליברלית שלכם. בנוגע לסקרים הללו .. רובם לא מכלילים ערבים ישראלים - כי הם לא גולשים באתרים ישראלים. או עולים חדשים. או עולים ותיקים. או קהל מבוגר וגמלאי. או אנשים עובדי יום לרוב כי הם לא נכנסים הרבה לאינטרנט. כל אלו - רובם מציביעים לעבודה ולא לשינוי. וזה לוקח ממכם את ה"12" מנדטים (בחלום שלך) והופך אותם לתוצאה הריאלית - 6-8 במקרה הטוב.

ronen1981

New member
ידיד בן ה17 אתה מבלבל.

בין המדגם הלא מיצג של YNET (שבו אגב שינוי קיבלה כ26-29 מנדטים.) בין סקרים מיצגים מדעים של מינה צמח מכון דחף גאו.. ואחרים שמתפרסמים הן בעיתונות והן באינטרנט. אותם הסקרים נתנו לשינוי לפני הבחירות הקודמות כ4-5 מנדטים ומשום מה לא רק שלא קיבלנו 2-3 מנדטים כפי שהיה צריך להיות אם היה ממש בדבריך אלה אפילו קיבלנו 6 מנדטים.

EverMan

New member
אני גם מדבר על כלל האוכלוסיה.

לא רק על המדגם הלא מייצג של YNET. סקר בין 500 איש שעושה מינה צמח - לא מעיד על אוכלוסיה של מיליון וחצי מצביעים.

EverMan

New member
בבקשה לך יקירי.

רוב הכתבה בהתחלה מאוד קשה לעקוב אחריה , היא מזבלשת דיי הרבה גם על חרדים ודתיים , ומחשיבים הרבה דברים לא נכון. אם תיקח את גוש החרדים דתיים יחד עם העבודה באותה מידה - יש לך גם את ה50 מנדטים - וזה בלי כל שאר הדברים. תעבור ישר לסוף העמוד. קצת קשה לקרוא את הסקר. המספרים למטה הולכים כך : מימין לשמאל : המפלגה , כנסת נוכחית , תוצאת הסקר , הפרש בקרב בטוחים , עבודה+מרצ , ביבי בראשות האיחוד הלאומי.

למעלה