מפלגות וכלי מדיה שמקדמים אותן

StrengthHonor

New member
מפלגות וכלי מדיה שמקדמים אותן

ממ , תקנו אותי אם אני טועה: ידיעות = העבודה (לא ממש ברור אבל אפשר לראות קרבה היסטורית מסויימת ועמדה פוליטית דומה) הארץ = מרצ (כאן זה דיי ברור מאליו הרוב המוחלט של הצוות שמה תומך מרצ בגלוי) אומדיה = ישראל ביתנו (כותבים שמה הרבה תומכים של המפלגה , הרבה כתבות על הפעילות רובם ככולם מברכות ולא ביקורתיות ויש שמה ארכיונים של מאמרים שמתאימים לנושא שי"ב הולכת איתם) ערוץ 7 = המפד"ל (והאיחוד הלאומי גם) ... דיי ברור מאליו הליכוד = ??
 

kapoya

New member
אין כלי מדיה שמקדמות מפלגות ימניות

אומדיה וערוץ 7 זה לא דוגמא לכלי מדיה רציניות שמייצגות מפלגה. ההשפעה שלה נמוכה.
 

goldy

New member
אתה צודק בהחלט!

אבל העם חכם, הוא לא מקשיב לעיתונים אלא הולך רק למי שמוביל בסקרים
 
חלוקה שגויה

הארץ זה עיתון שמאל קיצוני. ידיעות ומעריב אכן מקדמים את השמאל. אומדינה לא מקדם אף אחד. ערוץ 7 בעד הימין, שומר על האינטרסים שלנו ולא נותן במה לתעמולה שמאלנית זולה.
 

StrengthHonor

New member
ומרצ לא שמאלאנים קיצוניים?

רוב ערכת הארץ וואלה כמובן(החשיפה העיקרית של שוקן) הם אנשי מרצ... בגלל זה זהו עיתון מרצ בכל אופן , יש שמה גם את השמאל הקיצוני שמשווה את ישראל לאפרטייד , מקבל מימון מגורמים אנטי ישראליים מובהקים וכו'... כי הם הרי "פלורליסטים" ונותנים "לכל הצדדים" (שהם מסכימים או לא מפחדים מדבריהם) לדבר...
 
מר"צ אכן שמאל קיצוני

אבל זה לא פייר כלפי העבודה, כי לשם מגיעים פליטי שלום עכשיו. עמיר פרץ, ראש המפלגה לא ממזמן, היה פעיל של הארגון השמאל קיצוני הזה. יולי תמיר ייסדה את הארגון הזה. שני אנשים במקומות מאוד בכירים.
 

StrengthHonor

New member
העבודה עוד

נקראים שמאל ציוני , עד כמה שהאידיולוגיה הזאת שגוייה לעומת שלום עכשיו שקוראים לעצמם שמאל ציוני רק כדי למתן את תדמיתם (לא שהם מתקשים בזה כ"כ)
 
לקרוא לעבודה שמאל ציוני זה להתעלם

מהמציאות. זה כמו לקרוא לרוסיה מדינה ידידותית כאשר היא מעבירה נשק ותחמושת לארצות אויב ועוזרת לאירן לבנות כור גרעיני.
 

pelegs

New member
זה ממש לא ככה

אין עיתון נפוץ שמקדם מפלגה ספציפית. יש עיתונים שבבירור העורכים שלהם, הבעלים שלהם או רוב הכתבים שלהם במובהק פונים יותר שמאלה או ימינה, אבל בפירוש אין זה ייצוג של מפלגה (מה גם שיש אידיאולוגיה ופוליטיקה מחוץ לממסד המפלגתי, אגב). למשל, ללא ספק המו"ל של "הארץ" פונה שמאלה בעניינים מדיניים. זה ממש לא משנה אם הוא מצביע ל"קדימה", ל"עבודה" או ל"מרצ" (לא שאני אישית רואה בשתיים הראשונות מפלגות שמאל, אבל מילא), כי מתחתיו יש עורכים שקובעים את אופי הידיעות בעיתון, וכתבים ופובליציסטים שלכל אחד דעה משלו. למשל, גדעון לוי ועמירה הס כנראה יותר "שמאלנים" מגדעון סאמט, ואלוף בן באופן עקבי די במרכז. יש גם בעלי דעות ימניות מובהקות כמו ישראל הראל ומשה ארנס שכותבים שם, אם כי הם באמת מיעוט. אני מבטיח לכן שכל אחד מהנ"ל מצביע למפלגה אחרת, אם בכלל, וממש ממש אי אפשר להגיד על "הארץ" שהוא תומך במפלגה כלשהי. אני חייב לציין לטובת "הארץ" שהמו"ל שלו מאד ליברלי בקשר לביקורת על העיתון עצמו, והרבה מאד מוצאים בחלק ב' שלו מאמרים שמופנים כנגד דברים שהעיתון עושה (קצת כמו ל"מקור ראשון"). בצורה דומה, גם "מעריב" ו"ידיעות אחרונות" אינם מייצגים אף מפלגה, כל אחד ואחת שכותב/ת שם יש לו/ה דעה שונה, אני מניח. עם זאת, יש עיתונים מפלגתיים, כמו למשל "זו הדרך" של המפלגה הקומוניסטית הישראלית (איזה שם יהיר). שם בבירור העיתון מייצג מפלגה מסוימת. ועוד משהו קטנטן לסיום - בכל העולם, עיתונאים נוטים להיות יותר ליברלים מהחברה סביבה, מה שבישראל נקרא "שמאלני" בנושאים מדיניים. זו לא הפתעה, ולא שום קונספירציה ממוסדת. גם בשמאל הרדיקלי נוטים לראות בעיתונות שופר של הצד השני - האמת היא שהדעה רווחת מושפעת מהעיתונות הנפוצה ולפחות להיפך - משמע העיתונות הנפוצה (כמו "ידיעות אחרונות" אצלנו) תהיה במרכז כי היא קובעת את דעת הרוב, ולא הפוך.
 
בישראל זה קצת אחרת...

פה ממש משדרים תעמולה שמאלנית בחדשות, מתעלמים מטעויות השמאל, ממשיכים בדרך ההזויה שלהם כאילו לא קרה כלום, התקשורת הישראלית היא פאשיסטית שמאלנית. השמאל הישראלי לא מייצג שום ערכים דמוקרטים והוא אינו ליברלי. הוא הזוי וסהרורי. פעולותיו נובעות משנאה לימנים ולדתיים. אי אפשר להגיד על התקשורת הישראלית שהיא ליברלית, זאת טענה שהופרכה שוב ושוב. היא מנסה בכוח להסיט דעת קהל ומפלגת את העם בשנאה שלה למתנחלים ואנשי ימין. אקדמאים שמשווים את חיילי צה"ל לנאצים ועושים חרם על ישראל זוכים לאהדה קלה ולקצת נימת ביקורת, ואילו פרופסור שמקלל חייל, מנגחים אותו ועושים לו לינץ' תקשורתי וסוחטים את הסיפור עד הסוף. אוניברסיטה שממנה יוצא מחבל, או אוניברסיטה שכמות המרצים בה אנטי ישראלים היא גדולה, מקבלת פחות ביקורת מאוניברסיטה שממנה יצא רוצח ראש הממשלה, ובה למד שנה אחת בלבד וכך היא הפכה ל"חממה של רוצחים" עפ"י השמאל המעוות. ונסיים בכך שנאמר שהתקשורת הישראלית זכתה לפרגון מנסראללה. אני לא יכול לדמיין לעצמי שהיטלר מחלק שבחים לתקשורת הבריטית בזמן מלחמת העולם השנייה.
 

pelegs

New member
נו באמת, גם אני יכול לכתוב את אותו

הדבר בדיוק: פה ממש משדרים תעמולה ימנית בחדשות, מתעלמים מטעויות הימין, ממשיכים בדרך ההזויה שלהם כאילו לא קרה כלום (המשך הכיבוש, המשך ההתעלמות מבכירים פלסטינים), התקשורת הישראלית היא פאשיסטית (מגנה אוכלוסיה שלא שרתה בצבא ללא הבחנה). הימין הישראלי לא מייצג שום ערכים דמוקרטים והוא אינו ליברלי. הוא הזוי וסהרורי. פעולותיו נובעות משנאה לשמאלנים ולערבים. אי אפשר להגיד על התקשורת הישראלית שהיא ליברלית, זאת טענה שהופרכה שוב ושוב. היא מנסה בכוח להסיט דעת קהל ומפלגת את העם בשנאה שלה לערבים ואנשי שמאל. אקדמאים ובכירים שמשווים את האזרחים בחרו שלא לשרת בצבא לעלוקות ועושים חרם על אמנים שלא עשו צבא זוכים לאהדה ולכותרות, ואילו פרופסור שמשווה את הכיבוש הישראלי לאפרטהייד בדרא"פ, מנגחים אותו ועושים לו לינץ' תקשורתי וסוחטים את הסיפור עד הסוף. אוניברסיטה שממנה יוצא רוצח, או אוניברסיטה שכמות המרצים בה ימנים ואנטי פלסטיניים היא גדולה, מקבלת פחות ביקורת מאוניברסיטה שבה לומד רוב ערבי (אוניסרסיטת חיפה). ונסיים בכך שנאמר שהתקשורת הישראלית זכתה לפרגון מברלוסקוני. אני לא יכול לדמיין לעצמי שמוסולוני מחלק שבחים לתקשורת הבריטית בזמן מלחמת העולם השנייה. רואה? זה קל. את הכל כתבתי מתוך אמונה, אם כי בצורה שטחית וללא הסברים. רוצה להרחיב ולהעמיק את הטיעונים שלך?
 
נו באמת

ואתה עוד מעז להפנות אלי את הנו באמת שלך? אתה מזכיר לי השמאלני ששומע שהציבור מבקר את ספרי השנאה שהתלמידים הפלסטינים לומדים ותוכניות הילדים של החמאס, ואז אומר שאיך אנו מעזים לבקר אותם אם פה הנערים מתגייסים לצבא או לומדים תנ"ך ועל כך שישראל שייכת לנו.
 

pelegs

New member
מעז גם מעז

לא נתת כאן שום טיעון מעבר לאמירות חסרות תוכן. אני אשמח להתדיין על זה איתך, אבל קודם תן טיעון - כי כאמור נורא קל להפוך את הטיעונים האלה (כמו שציינתי, אני אכן מאמין במה שכתבתי בתגובה, פשוט לא בצורה השטחית הזו).
 

סלוניק

New member
אמירותיך מופרכות ומוגזמות

באוניברסיטת חיפה אין רוב ערבי וזו מעולם לא הייתה הסיבה לרמתה הנמוכה! (או שאולי כן?)
 

pelegs

New member
רוב מובן של האוניברסיטה בעלת מספר

פלסטינים הגדול ביותר שלומדים בה. ז"א, גם בטכניון יש די הרבה (כמה חומוס טוב אכלנו במעונות
), אבל למיטב הבנתי אוניברסיטת חיפה לוקחת באספקט הזה.
 
למעלה