מפי עוללים ...בני 10

מפי עוללים ...בני 10

רוצה לשתף אתכן בשיחה עם הבן הגדול שלי- הוא: אמא, שמת לב שלכל גיבורי העל יש אהובות שהם מגינים עליהן? אני: כן הוא: בסוף בסוף בסוף, מי את חושבת שהכי חשוב לו, העולם או האהובה? אני: לא יודעת , מה אתה חושב? הוא: אני חושב שהאהובה. כי האהבה נשארת לנצח. העולם? המממ.. לא בטוח . דמעות הציפו את עיני, וחום הציף את גופי, לשמוע את זה מפי ילד שהוריו בדרך לרבנות . חיבקתי אותו חזק ואמרתי לו שאף פעם לא יאבד את האמון באהבה ובכוח שלה. אז הנה פתיחה לשרשור של דברים שרגשו אתכן....

שירה1973

New member
אויש ../images/Emo10.gif

אני ממש בדרך החוצה, אכתוב יותר מאוחר על הדברים שריגשו אותי אבל לא יכולתי לעזוב מבלי לשלוח לך חיבוק גדול גדול של עידוד ושל כוח. אני מבינה שימים מאד לא פשוטים עוברים עליך, ממקום של מישהי שהיתה שם (בנסיבות האישיות שלי, ברור שכל סיפור הוא אינדיבידואלי לחלוטין) אני מחבקת אותך בתוספת הבטחה שגם אם הדברים נראים קשים מנשוא עכשיו - נקודת הראות משתנה ככל שעובר הזמן. (לא, אני לא הולכת לכתוב שום קלישאה בנוגע ולפצעים.... יש גבול !
)

../images/Emo24.gifתודה

כן אני יודעת, לא פשוט אבל אפשרי
לשמחתי המשפט של - לדעת עם מי להתחתן ועוד יותר לדעת ממי להתגרש , שאני שומעת אותו כל כך הרבה לאחרונה, מאד נכון לגבי כי לא יכולתי לאחל לעצמי מישהו יותר נפלא להתגרש ממנו מאשר בן זוגי. כן אני יודעת שזה נשמע מעוות משהו
ואני חושבת שהבן שלי ביטא את איך שהדברים מתנהלים בנינו באופן מושלם. הרבה כבוד ופרגון, עזרה וחברות. הסיפור מורכב, ואני לא אכנס אליו כרגע, אבל השורה התחתונה שלו היא שכל אחד מאיתנו הולך לדרכו בחיי הזוגיות. ההורות והחברות נשארים. השבועות האחרונים דומים לרכבת הרים, ימים של HIGH מטורף וימים של LOW מטורף לא פחות, ימים של שמחה וימים של כאב ועם זאת אני יודעת שלא רחוקים ימי האיזון.

שירה1973

New member
ריגש אותי מאד

הספר שקראתי במהלך השבת. הספר נקרא "אשתו של הנוסע בזמן" ואני לא אפרט כי אני מתכוונת לכתוב על זה רשומה בבלוג היום או מחר, אז לא אשעמם את עצמי פעמיים....
רק אספר למי שלא מכירה את הספר שמדובר בספר חכם, מרתק ומרגש על אהבה שמנצחת את הזמן. ומי מאיתנו לא רוצה אהבה שכזאת... מומלץ מאד למי שטרם קראה.

שירה1973

New member
התחלתי לקרוא אתמול

אני בעמוד 200 ומשהו ואני מרגישה חסרת סבלנות ועל קוצים כדי להגיע כבר הביתה ולבדוק מה קורה עם הדמויות.... (מקווה שהם לא עושות שום דבר מעניין בזמן שאני אינני !
) אחד הספרים הכי יפים שקראתי בזמן האחרון. כל כך הרבה אהבה. כל כך הרבה חכמה. כל כך הרבה שאלות קיומיות על אלוהים, על הגורל, על השליטה שלנו בחיים שלנו.

חדשה אבל חייבת להוסיף ../images/Emo7.gif

רק היום הגעתי במקרה (או שלא במקרה) לפורום הזה וההודעה הראשונה שקראתי היא שלך... והילד שלי (קטן בהרבה משלך) אמר לי לפני כמה זמן: אמא, איך זה שכל פעם שנופל לי ריס ואני מבקש משאלה שלא תהיו פרודים יותר זה לא מתגשם? הלב שלי נקרע ונשבר לרסיסים באותו רגע

../images/Emo24.gif

משיחות עם ילדים בוגרים כבר שהוריהם התגרשו הבנתי שלא משנה עד כמה הם מפנימים את הפירוד ועד כמה מבינים , החלום לראות את ההורים שוב יחד לא עובר אף פעם. גם כשמתבגרים זה נשאר איפה שהוא אי שם במגירה. וזה תמיד קורע את הלב. מחבקת ומחזקת אותך. מניסיוני הקצר יחסית בכל הסוגיה הזו דבר אחד מאד ברור לי שמצב הביניים, הלימבו הזה, שאיןשום דבר מוחלט הוא הקשה ביותר עבורם. השאלה היא עד כמה אתם ברורים במה שקורה בניכם? ככל שתהיו ברורים יותר לעצמכם כך יהיה לכם קל יותר להעביר את זה לילדים ולהם להפנים ולקבל את הדברים.

nataly36

New member
באותו העניין הבת שלי כשהיתה בת 7-8

הקשיבה לסרט מצוייר של טרזן שם היה בסוף שיר על "אהבה נצחית"... שאל אותה אחיה הקטן, "מה זה אהבה נצחית?" היא השיבה בטבעיות שממש עוררה בי צמרמורת: "זה כמו האהבה של אבא ואמא, אהבה לתמיד"!!!!

כל כך מרגש ../images/Emo24.gif

אני אוהבת את החכמה הנקיה והלא מעושה של הילדים. היכולת הזו לאמר את הדבר הכי פשוט והכי נכון שנוגע עמוק בפנים. לא מזמן מישהי אמרה בערב שהנחתי שלילדים יש כנות נפלאה, ולנו כמבוגרים אין. הזכרתי לה שגם אנו היינו ילדם ואת כל התכונות הנפלאות הללו היו לנו, רק שאיבדנו אותן בדרך.

למעלה