מפיק

gynt

New member
מפיק

מנהלות, לא ידעתי לאן לשרשר, מצטערת

אני ממש בייאוש טוטאלי. ככל שאני "מתקדמת" בארגון אני מבינה שאולי כל העסק הזה לא בשבילי.
אני לא נהנית מזה ואני כל הזמן בלחץ.
חשבתי לקחת מפיק/ה.
מה אתם אומרים?
אשמח לשמוע אם למישהו יש ניסיון עם מפיק
כל תשובה תעזור

ראשית תנשמי!

יש מקומות שמארגנים לך את הכל
יש לך כבר אתר לחתונה?
במועדון כליף למשל עושים לך את הכל... השבוע הייתי שם בחתונה היה מושלם. מיוחד, שונה, חגיגי, טעים.

כאן בפורם תקבלי שפע של סיוע.
מזל טוב.

edna28

New member
באמת מקום מיוחד. אחותי התחתנה שם

והיא סגרה הכל דרך איזיווד כך שיצא לה משתלם והארגון עבר להם ממש בקלות.

מפיק עולה כסף

יש לך כסף מיותר? קחי מפיק
אחרת, תשתפי בני משפחה בארגון, או תעשי הערכה מחודשת של הציפיות שלך - למשהו יותר ריאלי (אם יש אלמנט בחתונה שלארגן אותו קשה במיוחד - תבדקי אם אפשר לוותר עליו)

gynt

New member
חברה סיפרה לי שהיא מכירה מפיקה

שלא גובה כסף מהלקוחות אלא עמלה מהספקים.
הבנתי שגם איזיווד לא גובים כסף....

elinoket

New member
אני לקחתי מפיקה

אבל לקחתי אותה רק לניהול ביום האירוע ולא לכל ההפקה שלפני.
אני יכולה להגיד לך שאני מאוד מרוצה שלקחתי אותה והיה שווה כל שקל לדעתי
גם אני והבחור וכמובן המשפחות שלנו יכולנו להנות מהערב בלי שום דאגות או שיפנו אלינו בנושאי תשלום/בעיות וכ"ו
וגם היא חסכה לי כסף בנושאים אחרים ועזרה לי במלא דברים מסביב ככה שהיא החזירה את ההשקעה שלה.
אם את רוצה מישהו שיעזור לך בכל התהליך ואת יכולה לשלם על כך אז למה לא? מגיעה לך לעשות בדיוק מה שאת רוצה :)

gynt

New member
תודה רבה!

את יכולה להגיד לי מה הייתה העלות?
בדקת גם את האפשרות לקחת אותה להפקה מלאה ולא רק ליום האירוע?

elinoket

New member
תשובות

אם אני זוכרת נכון זה עלה 2000 ליום ההפקה אבל זה כלל צופרים כמו האישורי הגעה וממתקים מגומי בבר
לא בדקנו עלות להפקה מלאה כי הסתדרתי עם הכל וגם היינו על תקציב.
אני ממליצה לך לדבר איתה ולברר, היא מקסימה וממש עזרה לנו מלא מעבר ליום החתונה
קוראים לה ORITA (אורית עטר)

ronitvas

New member
מישהו קרא לי?

ברור שאני משוחדת, אבל הנה משנתי

טיעונים בעד השימוש בשירותי הפקה (שפה, אגב, זה מאוד מקובל ומעטים הזוגות שמפיקים לבד):
ניסיון - נגד זה אין כל ויכוח. מפיק/ה הם בעלי ניסיון גדול יותר באירועים מסוגים שונים. יש לנו הרבה יותר ניסיון בניהול משא ומתן בנוגע לאירוע (מול ספקים ונותני שירות), אנחנו מכירים דפוסים שונים של זוגות, משפחות, תרבויות, טקסים מיוחדים וכדומה.
רעיונות – מפיק טוב הוא גם בעל רעיונות מגוונים ויכולת להתאים את הרעיונות לאירוע ולזוג.
תקציב - פעמים רבות מפיק יודע טוב יותר לנהל את תקציב החתונה. למפיקים יש, בדר"כ, מחירים טובים יותר מול ספקים מסויימים.
הכרת השוק - מכירים ספקים מתחומים שונים ויודעים את יתרונותיהם וחסרונותיהם.
ליווי האירוע - יש מישהו שתמיד נמצא עם היד על הדופק. מכיוון שהוא גם שותף לכל התהליך שלפני החתונה, הוא יכול לדאוג שהכל יהיה כמו שסוכם (ויש מספיק סיפורים לתנאים שלא קויימו או שקויימו בחלק רק בחלק מההסכמים). זה משחרר את הזוג ואת בני המשפחה להנאה בלבד. כל הדאגות עוברות למפיק/ה.
המפיק הוא גורם בלתי תלוי והוא יכול לפשר, במידת הצורך, מול ההורים והמשפחה (הרבה פעמים אנחנו עומדים מול גחמות כאלה ואחרות של ההורים, שלזוג לא נעים להגיד לא, מה גם שברגע שלוקחים מפיק, בדר"כ ההורים לוחצים פחות)...
זה המקצוע שלנו ואת זה אנחנו יודעים לעשות הכי טוב, אני מאמינה שאנשים עושים דברים שהם טובים בהם, למרות שיש יוצאים מהכלל.
מנהל אירוע - פעמים רבות שוכחים שמנהל אירוע משרת רק אינטרס אחד - של בעל המקום! זה נכון שהוא רוצה לעשות עבודה טובה בגלל שלקוח מרוצה מביא לקוחות נוספים והם עובדים קשה מאוד בשביל שמם, אבל האינטרס הוא ברור. ז"א שאם יווצר מצב בו מנהל האירוע יצטרך להחליט באם לתמוך בבני הזוג או בהנהלת המקום, במרבית הפעמים הוא יתפוס את צד מעסיקו. היו פה לא מעט סיפורים לא נעימים (בלשון המעטה) על התנהלות מנהלי אירועים במקומות שונים. מפיק שנשכר על ידי בני הזוג נלחם עבור האינטרסים של בני הזוג בלבד!!!!
טיעונים נגד
ה"חיסרון" היחיד שאני יכולה לציין זה הכסף, אבל גם לגבי זה יש לי השגות....
תורידו את כאב הראש בתקופה שלפני וביום האירוע, וזה כבר שווה את המחיר, לדעתי.
חוצמזה, כפי שכבר ציינתי קודם, הרבה פעמים לנו, כמפיקים, יש תנאים טובים יותר מול הספקים.

shiranit4

New member
שניה לפני שאת מתייאשת

כמו שכבר הציעו לך- תנשמי עמוק!
תזכרי רגע למה את בעסק הזה.... הייתה שם בטח טבעת והצעת נישואין, הבן זוג החלומי הזה שסביר להניח שוכב לידך במיטה.
מה אני מנסה להגיד? שהארגון של היום הגדול אמור להיות משמח וחגיגי כי זה באמת שמחה ענקית להתחתן עם מי שאוהבים... ולפעמים שוכחים את זה בין כל הארגונים ואז מגיעים לכדי ייאוש.
ועכשיו כשנזכרנו, אז לדעתי לחץ זה חלק בלתי נפרד מהארגון, כי אנחנו רוצים שהכל יהיה מעולה ובינינו- יש אנשים שזה באמת פחות בשבילם.. אני אישית נעזרתי באיזיווד לארגון כי הרגשתי שטבעתי בים של אינפורמציה והייתי חייבת סדר. אז יכול מאוד להיות שזה גם מה שיעזור לך.
זה לא מפיק שעושה בשבילך הכל, אבל כן נפגשים וכל האינטרקציה היא מולם (את לא מנהלת מו"מ מול כל ספק בנפרד בעצם) ובעיניי זה חוסך המון טרטורים וכאבי ראש.. יש לך איש קשר אחד שסובל הצקות טלפוניות אבל עושה את זה באמת מכל הלב..
שיהיה מלא בהצלחה, וכל פעם שאת מתייאשת- תזכרי במה שכתבתי בהתחלה (זה מה שאני עושה אחרי כל ריב משפחתי שמגיע אחרי שיחות החתונה... )

gynt

New member
תודה

אני מבינה שכבר התחתנת.... את יכולה להגיד בסופו של דבר איך היה אחרי?
הייתם מרוצים מספקים וכדומה?
יש קישור לקרדיטים שלך שאוכל לקרוא?

orangeada

New member
זה שאיזיווד

מצמצמים לך את רשימת הספקים, לא באמת שלא "לטבוע בים האינפורמציה". באותה מידה אפשר להסתכל באתר שלהם כהמלצה ולפנות עצמאית לספקים. הרי גם באיזיווד צריך לפגוש כל ספק, זה שאולי את לא מרימה טלפון לצלם אלא איזיווד לא ממש משנה או חוסכת טרטור.
אגב גם לא בטוח שהמחירים יהיו בהכרח גבוהים יותר, עם כל הכבוד, גם איזיווד גוזרים קופון ולא עובדים בהתנדבות...
בעייני אפשר לגמרי להסתדר בלי מפיק, אבל אני מניחה שזה מאוד תלוי בבנאדם.
בהצלחה

shiranit4

New member
עונה לשתיכן

אני עדיין לא התחתנתי, אבל ממש ממש אוטוטו... ואז אוכל לצרף קרדיטים ומשהו הרבה יותר מסודר מהיום.
בכל אופן, בחרתי ספקים שאני מאמינה שאהיה מרוצה מהם. הרוב שם יחסית מוכרים אז כמעט ואין לך סיכוי ליפול (אבל טפו טפו טפו שאני לא אפתח לעצמי עין הרע עכשיו :) )
וזה שהם גוזרים קופון, זה פחות מעניין אותי. מעניין אותי הקופון שלי... מחישובים שהבן זוג שלי עשה- יצא שהמחיר יצא טיפונת יותר נמוך מכפי שתיכננו אבל בכל מקרה היתרון שלהם בעיניי הוא זה שהם מארגנים באמת את האינפורמציה. וכן, את נפגשת עם הספק שסגרת איתו, אבל את לא מנהלת איתו שיח ודיאלוג על המחיר- וזה ההבדל המרכזי בעיניי.
זה לא מתאים לכל אחד, אבל לדעתי זה עדיף על פני מפיק חיצוני שעושה הכל, כי בכל זאת, אני רציתי כן להיות מעורבת בחתונה, ונראה לי מפיק עושה ממש הכל הכל, והחתן והכלה רק מגיעים להתחתן, או שזה ככה רק בסרטים?

למעלה