מפחיד?

מפחיד?

פייר? לפעמים, כשאני חושבת על זה לעומק, מפחיד אותי להתחתן שוב רק בגלל הפחד מגירושים, ועוד יותר- הפחד מגירושים עם ילדים, שכמובן אין בזה משהו רע, פשוט מפחדת לבחור לא נכון לעצמי שוב את החיים... אחחח...

בטח מפחיד..

אה-מה-מה? יש דבר יותר מפחיד.. הפחד. לדעת שמתוך פחד אנחנו משהים את הבחירות שלנו לדעת שמתוך פחד ..אנחנו מתכננים עתיד גרוע יותר ולא מתעסקים בבנייה של הווה מבטיח.. צריך להאמין מותק, שהחיים בסה"כ מזמנים לנו דברים נהדרים. ולא משנה מה, התסריטים בסופו של דבר תמיד מסתדרים על הצד הטוב ביותר. ולהתעורר בבוקר..ולדעת שקמת ליום חדש ונקי, וביום הזה אתה אחראי למה שיהיה בו.. כי אם חושבים נורא נורא בהגיון..? כזה קר ושקול? אנחנו בדרך כלל לא ממש מסוגלים לתכנן איזו צרה תיפול עלינו..אבל לתכנן וליישם דברים טובים, אנחנו תמיד יכולים. תזכרי את זה. אולי יהיה קל יותר אחר כך.

NoaModiin

New member
דברים נורא יפים אמרת כאן, אבל...

לא מספיק לדעת שאתה לא יכול לתכנן איזו צרה תיפול עליך- צריך לדעת איך להקטין את הסיכוי לצרות. ואם אני כבר עברתי צרה מסוג מסוים - אולי אני יכולה באיזו דרך לנסות להימנע מאותה הצרה שוב ?? והדברים לא סותרים את דבריך- זה מעולה ויפה לחשוב ולתכנן דברים טובים, אך בה בעת אפשר להימנע מלהכניס את עצמנו למילכוד. אני עברתי גירושין קשים - ולכן כיום מעדיפה לא למסד קשר ברבנות, ולהכין את עצמי מראש עם הסכמים.

kleo patra

New member
כל אדם והמסגרת המתאימה לו.

כמו שלכל תמונה מתאימים מסגרת משלה, אחת קטנה- אחת רחבה, אחת שקופה.... כך גם בחיים, כל זוג והמסגרת האינדיבידואלית שלו. אני יודעת למשל - הפעם לבחור אחרת. מסגרת שתהיה מתאימה לי- אבל רק לי. לא לכל אחד מתאימה מסגרת הנישאין ולא לכל אחד יתאים זוגיות בלי נישואין.

אני אנסה בדימוי שאני תמיד נותנת לבנים שלי:

אש מכלה, אש שורפת, אבל אש גם יש לנו בכירה במטבח.. והתבשילים שלי ברוך השם מצליחים לא רע בכלל..
ולדברייך:"ואם אני כבר עברתי צרה מסוג מסוים - אולי אני יכולה באיזו דרך לנסות להימנע מאותה הצרה שוב ??" הצרה שעברת היא לא בעצם זה שנישאת..אלא בעצם זה שאיך התפתחו החיים במהלך נישואייך.. הרי לא תוותרי על זוגיות, על משפחה, על החיים רק בגלל שמשהו השתבש.. אבל כן ללמוד מנסיון טעיות העבר, לבנות את העתיד שלך בעזרת הווה יציב, בטוח, שזוכר יפה מאוד מה השתבש, שמנסה ללמוד מהטעויות"..

אהבתי אהבתי אהבתי.

במיוחד את זה: "אנחנו בדרך כלל לא ממש מסוגלים לתכנן איזו צרה תיפול עלינו..אבל לתכנן וליישם דברים טובים, אנחנו תמיד יכולים. תזכרי את זה." אחלה.ממש אחלה.לקחתי לי. תודה.

zomery

New member
בהחלט מובן..

הגירושין שלי הספיקו לי בכדי להתעורר, לצאת מהנאיביות לפקוח את העיניים ולומר, כן! הלא יאומן קרה לך!!!!! בטח שזה מעורר את החששות מהזוגיות הבאה. מה היא תהייה? עם מי היא תהייה? איך? כמה? ולמה??!! מה יהיה אם חס וחלילה זה יקרה לי שוב והפעם עם ילדים. הרי אפשר להתרשם לא אחת מהנכתב בפורום עד כמה הנושא טעון, ומורכב עד מאד. ואפרופו נישואין שניים לומר לך את האמת, לא ממש בטוח שארצה למסד את פרק ב' דרך הרבנות היום כבר אין ערך למוסד הנישואין.

kleo patra

New member
יש פתרון לפחד

פשוט לא מתחתנים. אפשר לעשות ילד גם ללא חתונה זה הרבה יותר קל. אילו הייתי רוצה עוד ילד/ה לא הייתי מתחתנת. הייתי עושה ילד . למה להינשא ולהתרגש שוב? לא מבינה את זה. יש משהו בחתונה שמקבע ומכבה את התשוקה והאהבה.. חחח נסחפתי קצת..אני פשוט ככ נגד חתונות.

NoaModiin

New member
הבעיה עם זה היא...

שברגע שיש ילד - את קשורה לאבא שלו אם תרצי ואם לא (אלא אם כם מדובר בתרומת זרע). ואז - עם חתונה או בלי - הוא עלול לעשות חיים קשים... ומסכימה איתך בהחלט - גם לדעתי אחרי החתונה התשוקה והאהבה הולכים לאבוד... וכדי לשמור עליהם צריך לעבוד קשה. זה הפתרון לדעתי - אף פעם לא לקחת את בן הזוג כמו מאליו.

rrredshay

New member
מפחיד????

בכלל לא... אותי יותר מפחידה הכניעה לפחד. אני חושב שהבעיה היא לא הבחירה בזוגיות, אלא בחירת בן הזוג... אני מעדיף להתעורר עם אהובתי בבוקר עם חיוך, אפילו אם הסיכוי שיום אחד זה יגמר, מאשר לשבת ולפחד ולתפוס את עצמי יום אחד לבד בעולם הזה בגלל הפחד.

navy123

New member
../images/Emo45.gifכל כך נכון... ואמיץ../images/Emo70.gif

אבל מכיוון קצת שונה: מפחיד
מאוד
. אבל אותי מפחיד יותר לתת לפחדים שלי להניע אותי בחיים. עדיף להתמודד עם הפחד מהסיכון כדי להנות מהסיכוי
. זה ממש לא ביטוח מכשלונות ואפילו ההיפך אבל אני מעדיף את זה על האלטרנטיבה. מאוד מסכים אתך שעם בן/בת הזוג המתאימים שווה לקחת את ה"סיכון"

שרשירית

New member
../images/Emo45.gif

למרות שכרגע אני פחדנית גדולה בכל הקשור לזוגיות חדשה, אני מקבלת כל מילה שכתבת ויודעת שזו הדרך הנכונה לראות את הדברים. מקווה שמתי שהוא אהיה במקום שלך ואז אדע שאני מוכנה לפרק ב'.

kleo patra

New member
באופן עקרוני אתה צודק

אסור לתת לפחדים שלנו להניע אותנו אסור לתת לפחדים לשתק אותנו מסכימה ב 100 אחוזים!! לא בגלל פחד לא עושים...הפחד גורם לנו לדרוך במקום. אני למשל גם מאד פוחדת מהעתיד הצפוי -מעבר למקום אחר... מרוחק יותר.. וכל זה למען הזוגיות שלי.. אך אני הולכת על זה בכל הכח...כי אני מאמינה בו ומאמינה בי. אז אפשר לומר שאני מקבלת באופן עקרוני את שכתבת

ברמת העקרון

אם הפחד היה מניע אותנו, לא היינו כאן :) בגדול, פורום שכזה הוא במה לכל מי שלא נכנע לפחד..לא נכנע לפחד להישאר לבד..לא נכנע לפחד לרדת ברמת החיים..לא נכנע לפחד מה יקרה בעתיד.

DANAQ32

New member
מפחיד?

לא להתחתן בגלל הפחד שאולי בסוף מתגרשים?! נשמע לי הזוי, אם זה השיקול לא להתחתן, אז הוא מוטעה, בעיני, ואולי לא תתגרשי? ואולי תהיי מאושרת, ויהיה לך טוב? באופן אישי אני נגד נישואין כדת מוישה ושרוליק, אבל זה בגלל שאני לא מתכננת להביא עוד ילדים, יש לי 3 שיהיו בריאים , ובכלל אני חושבת שנישואין הורגים את האהבה. אבל לא מתוך פחד שאולי יום בהיר אחד אני אתגרש.

snoopy36

New member
עזבו הכל....זה מפחיד!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.keshet-tv.com/Ambatia/MediaPage.aspx?Me

למעלה