מפחד האם הצורה מפחד תקינה? אישית, אף פעם לא שמעתי על מישהו שפחד בחיריק.
C Cynoutt New member 10/5/05 #1 מפחד האם הצורה מפחד תקינה? אישית, אף פעם לא שמעתי על מישהו שפחד בחיריק.
ג גנגי New member 10/5/05 #2 זה כי אני מסתירה את הפחד הזה מחיריקים. בעצם אני מפחדת מהם מאוד, אבל רק בהווה, כי בעבר זה היה קל.
C Cynoutt New member 10/5/05 #5 מוזר לא נראה לי סביר שבשפה דינמית שתי צורות זהות לחלוטין במשמעותן תשתמרנה.
ג גנגי New member 10/5/05 #6 למה? לָחַם ו-נלחם לא מוכרות לך? ובעברית קצת יותר ספרותית יש סָרק את שכרו במקביל לסירק את שערו, כָּבס את בגדיו במקביל ל-כיבס אותם ועוד ועוד. מה לא בסדר בזה?
למה? לָחַם ו-נלחם לא מוכרות לך? ובעברית קצת יותר ספרותית יש סָרק את שכרו במקביל לסירק את שערו, כָּבס את בגדיו במקביל ל-כיבס אותם ועוד ועוד. מה לא בסדר בזה?
O or99 New member 10/5/05 #7 זאת לא את שאומרת... שאין בעצם מילים נפרדות, ושלכל אחת יש משמעות קצת שונה בשפה?
ג גנגי New member 10/5/05 #8 לא, בכלל לא. זאת אני שאמרתי שמילים נרדפות אינן זהות-משמעות. זאת לא אני שאמרתי שמילים מאותו שורש בבניינים שונים אינן יכולות להיות בעלות משמעות זהה. ושים לב שלא נתתי כדוגמה את "נִבָּא - נִבֵּא" אלא את אלה שנתתי.
לא, בכלל לא. זאת אני שאמרתי שמילים נרדפות אינן זהות-משמעות. זאת לא אני שאמרתי שמילים מאותו שורש בבניינים שונים אינן יכולות להיות בעלות משמעות זהה. ושים לב שלא נתתי כדוגמה את "נִבָּא - נִבֵּא" אלא את אלה שנתתי.
L Lalinka New member 10/5/05 #9 יש רק מילים נפרדות ../images/Emo3.gif גם הנרדפות ביניהן. אני חושבת שזה רוח דבריה של גנגי