מפחד

josefinx

New member
מפחד ../images/Emo201.gif

חודש וחצי, זה הזמן שנשאר לי להיכנס לדירה חדשה. אבל אחרי כל החיפושים וההתרגשות, פתאום התחלתי לקלוט שאני עושה צעד ענק! בית משלי, לשלם הכל בעצמי, לחיות בצורה עצמאית, להיות יותר אחראי. אין יותר לזרוק את כל החשבונות לאבא, לצפות שתהיה לך ארוחת ערב מוכנה כשתחזור הביתה מהעבודה, שכל הבגדים יהיו מכובסים, שכל הבית יהיה נקי ומצוצח וכל מה שאתה צריך לעשות הוא לרבוץ על הכיסא, לראות טלוויזיה, לישון ולצאת! חודש וחצי, ואז הכל ישתנה, לטובה אני מקווה. עכשיו מתחילים להגיע ההיסוסים, אני אצליח להסתדר בעצמי? מה אם אכנס לחובות? מה אם המעבר רק יעשה לי רע יותר? וכו' בלה בלה בלה. משער שרק רציתי לקבל טיפת נחמה, שלא אבטל שוב את כל העניין ואשאר תקוע בבית לעוד כמה שנים!

מותר לי

New member
המון אומץ ורצון!

אין כ"כ הרבה חשבונות, רק 4, תשלם אותם ברגע שיתקבלו ותעיף אותם למגירת המסמכים! אל תקנה בהקפה ולא בכרטיס אשראי, תן לעצמך תקציב קניות שבועי, לפני כל קניה חריגה תבדוק את המצב בבנק, ותשתדל מאד לא להוציא יותר מחצי משכורת בחודש! (שוב קניות חריגות לא נחשבות!) זהו בינתיים, בהצלחה!

josefinx

New member
הייתה לי בנתיים שיחה עם האבא.

גרם לי לחוסר ביטחון עוד יותר גדול! התחיל לספר על כך שאנשים שחיים לבד בגיל צעיר בקושי מצליחים לגרד את החודש, עובדים רק בשביל להחזיק את הדירה ושטויות כאלה. הבעיה היא שהשטויות האלה השפיעו עליי, ואני שוקל לבטל את המעבר שלי בעוד חודש בחצי
. זה מעצבן! אני לא מאושר בבית, והוא הצליח לשכנע אותי שלא אהיה מאושר גם מחוץ לבית -_-...

נראה לי שיש הבדל

בין "אי האושר" שלך בבית לבין "אי אושר" אחר שיהיה לך מחוץ לבית
כשיוצאים מהבית נאלצים לשנות סגנון חיים. אין מה לעשות, זו המציאות. אני לא מכיר הרבה אנשים שיצאו מהבית והרוויחו משכורת שתאפשר להם להתפנק בנוחות. זה יכול להיות לעבור לשתות "פפסי" במקום "קולה" (אגב, הידעתם שיש הבדל של 6 ש"ח בקניית שישיה של פפסי?) וזה יכול להתבטא בביטול מנוי לחדר כושר. הכל תלוי באדם ובמניעיו.

אני הייתי מעדיפה לשלם עוד 6 ש"ח

ולהנות מהטעם. אבל מה אני מקשקשת בעצם, אמא ואבא מממנים לי את הדיאט קולה...

josefinx

New member
פפסי עם קרח יותר טעים מקולה |מסטיק

רק רציתי לשמוע תגובות של אנשים כאן בפורום שוב, בנוגע לחיים לבד. להציג את הצד החיובי בעניין, כך שאוכל לראות את שני צדדי המטבע.

זה לא בריא, קולה הורסת את השיניים!

מצד שני אני מעשן אז אולי כדאי שאני אשתוק

triny

New member
כמי שעברה את זה רק לפני חודשיים...

אני יכולה לומר לך שלי היו המון חששות ופחדים, אבל ברגע שממש עברתי לגור לבד, הייתי כל כך עסוקה שהכל נעלם. המון פעמים בחיים אנחנו מאוד פוחדים מהלא נודע, אבל ברגע שאנחנו בתוך הסיטואציה, אנחנו מגלים שהשד לא כל כך נורא. אני ממליצה לך לעשות חישובים כספיים ברורים, כך שתראה שתוכל לשלם את החשבונות. זה ייתן לך כרגע קצת ביטחון נפשי. מעבר לזה, שתדע לך שזה לא כל כך נורא לסדר לבד. אני נהנית מלגור לבד- אני מנקה מתי שאני רוצה, אוכלת מה שבא לי, אף אחד לא מסתובב סביבי. נכון שזה אומר שצריך להכין את האוכל לבד, שצריך לכבס, לעשות כל מיני דברים שבבית היו מובנים מאליהם וכעת גוזלים זמן אבל תחושת העצמאות והיכולות החדשות שאתה מגלה בעצמך גדולות, וכל הקשיים נעלמים איכשהו. שיהיה בצלחה! ואתה מוזמן לכתוב לי מסר אם אתה עדיין זקוק לעידוד..

josefinx

New member
../images/Emo140.gif

תודה על העידוד
. ואני תמיד מנסה לחשוב על הדברים החיוביים שבעניין, אבל כשכל מי שמסביבך ממשיך להציג לך בצורה קיצונית את הצד השלילי, מתחילות לעלות ספקות עוד יותר גדולות
. בכל מקרה, עשיתי חישוב כספי כמו שאמרת, ואפילו העלאתי את ההוצאה המשוערת בחלק מהמקרים. ויוצא שנשאר לי בערך רק כ-500 ש"ח פנויים מהמשכורת
. צירפתי קובץ לחישובים. עדיין חסר לי כסף לקניית הרהיטים הכי בסיסיים, כך שלקחת הלוואה (כמו שתיכננתי) בשביל לקנות אותם לא בא בחשבון כי אז יישארו לי רק 200 ש"ח פנויים מהמשכורת! אז אני כנראה איתקע בבית לעוד כחודשיים-שלוש
, עד שאחסוך את שאר הכסף ואז אצא לדירה משלי. לבנתיים אמשיך לקרוא כאן בפורום ובמקומות אחרים, לקבל עוד ידע על הנושא
.

Sivangen

New member
אתה יכול להתחיל לברר

אצל חברים, משפחה מורחבת וכאלה לגבי ריהוט- תמיד יש איזה מישהו שמנסה להיפטר מספות, שולחן לסלון וכאלה, ואם יהיה לך מזל גם מיטה. כנ"ל לגבי סכו"ם, צלחות, מחבת או שתיים ושאר ציוד מטבח- תמיד יש דברים שלא משתמשים בהם אצל ההורים או קרובים אחרים. לגור לבד זה כיף! זה אמנם קצת טרטורים, אבל זה טרטורים שגורמים לך להרגיש גדול ואחראי על חייך. אף אחד לא מציק לך או דורש ממך דברים- זה רק אתה לעצמך. אתה מחליט- איך יראה הבית, מתי לנקות, לבשל, מה לאכול וכמה. אף אחד לא ישאל אותך לאן אתה הולך ומתי אתה חוזר ולמה וכמה ואיך. אני גרה כבר שנתיים בדירות שכורות, והדבר היחידי שהצטערתי עליו הוא שלא עשיתי את זה קודם... ומקסימום, אם דברים לא מסתדרים תמיד אפשר לחזור אחורה. אבל אין סיבה שזה יקרה עם תכנון טוב וחיים כלכליים זהירים. בקיצור, יהיה טוב
.

למה אתה "נעול"

על מעבר לדירה נטול ריהוט? למה שלא תמצא דירה מרוהטת וכך תחסוך את קניית הרהיטים ואת ההוצאה הכספית...

josefinx

New member
שתי סיבות..

הראשונה היא שבמקרה ואעבור שוב פעם דירה בעוד כשנה, אצטרך להינעל על דירה מרוהטת, כי לא אוכל לעמוד בהוצאה בקניית ריהוט חדש אחרי המעבר מבית ההורים. השנייה היא שאני לא מעוניין לקנות מכשירים שהשתמשו בהם לפני, אני מעדיף מכשירים כאלה כיד ראשונה ישר מהמפעל.

newKiticat

New member
על איזה מכשירים

ננעלת כבר? כלומר- מכונת כביסה ומייבש לדוג'- מיותרים בשביל הדירה הראשונה אם אתה גר בתל אביב. ותנור... גם לזה אין תמיד מקום... אז מה תיכננת לקנות? (ואגב, אני גם בעד, להשאר בבית עוד חודשיים-שלושה, לחסוך עוד כמה אלפים בשביל להצטייד באופן ראשוני...)

josefinx

New member
אני לא אגור בת"א

למרות שאני כן רוצה, כי מבחינת מיקום העבודה והדירה זה יהיה מאוד נוח בשבילי. בת"א הדירות הנורמליות יקרות מדי. אני לא רוצה לסחוב כל פעם את הבגדים שלי למכבסה, לבזבז שם כמה שעות ולסחוב את הכל חזרה לבית (עם החודשים אגב, יתקזז המחיר עם מחיר מכונת כביסה חדשה, כך שעדיף מכונה חדשה בכל מקרה!). מבחינת תנור, אני אקנה לי טוסטר אובן, שתופס מקום כמו מיקרוגל! גם זול, גם קטן יותר וגם אפשר לבשל בו בצורה רגילה
. לגביי הרהיטים הראשוניים שאני מתכנן לקנות, הם יהיו הדברים הכי בסיסיים. ואת השאר אוסיף עם הזמן. עשיתי קיזוז נוסף לרשימה, והגעתי לרשימת הרהיטים שמצורפת בקובץ (בעזרת חברי הפורום
).

newKiticat

New member
אגב

מכיוון שאני יודעת מניסיון- אוכל כלבים/חתולים אפשר לקנות בשקיות ענק ובזול (140 ל12 קילו לדוג). אז למרות שהכלב ייקח כמה חודשים לאכול את כל זה (אלא אם כן יש לך כמה חתולים שמעדיפים אוכל כלבים על פני האוכל שלהם...), אם יש מקום לאחסון שקיות ענק- אז יותר משתלם.

josefinx

New member
../images/Emo13.gif יופי...

אז כבר אוכל להוסיף חתול לבית, בנוסף לכלב...חשבתי שלא אוכל לעמוד בהוצאות האוכל של שניהם...

josefinx

New member
המחיר הממוצע

לדירת חדר וחצי, בלי שותפים, במיקום נורמלי. לפחות כך הבנתי ממה שקראתי.

למעלה