מפחד מרופא ....

lili81

New member
מפחד מרופא ....

אני כבר לא יודעת מה לעשות הבן שלי מבועת מכל הקשור לקופת חולים . איך שאנחנו ניכנסים לקופה הוא מתחיל ליילל ( לא לצרוח או להשתולל ) פשוט מיילל .. ומפחד ורועד , , ממש קורע את הלב . ואת זה הוא מתחיל הרבה לפני שאנחנו ניכנסים לחדר הרופא שמה הוא מתחיל כבר ממש לבכות . אני לא יודעת מה לעשות . מצד אחד אני יודעת שהוא לא מרגיש טוב כי הוא בכה כל הלילה משהו מציק לו ואני לא יודעת מה . ומצד שני הייתי איתו לפני יומיים בקופה והוא לא הסכים שיגעו בו ויבדקו ... לא יודעת מה לעשות אני רוצה לטפל בו . ואני לא יודעת איך . הוא גם בוכה כל הדרך הביתה .... זה נורא קשה . עזרה או עצה תתקבל בברכה. תודה

lili81

New member
אין ממש

סיבה לכך - זה התחיל לפני חודשיים בערך - הוא פשוט מפחד מכל מי שבחלוקים לבנים גם בבית מיקרחת הוא לא מוכן להיות

jojo04

New member
גם אצלנו ככה

מגיל 0. לא משנה אם זה רופא/ה, אחות, טיפת חלב, אוטופד, חדש, ישן, מרפאה.... היא בורחת. בתוך החדר, קטסטרופה. טרור היא עושה לנו. שום דבר לא עוזר. הגעתי למסקנה, שאם הזמן, היא תבין יותר. אם למישהו יש פתרון, אשמח גם לשמוע

כמה רעיונות:

תלוי בן כמה הוא, אבל בגדול... 1. לקנות כלי רופא ולשחק בבית ברופא וחולה 2. לקחת גם את הבובה לרופא ושהרופא יבדוק גם אותה. 3. לעשות הכנה מוקדמת לפני שמגיעים לרופא, לעשות כאילו את הרופא ולהגיד מה הוא יבדוק וכו.. 4. פעם חיכיתי בתור לרופא, ואמא ליידי הראתה לילד שלה בטלפון הנייד, איזה שיר ילדים, אני לא יודעת של מי שמדבר על ביקור לרופא, אולי מישהי פה תדע באיזה שיר מדובר. 5. לחכות שיגדל

השיר מדיג דיג דוג

זה הולך בערך: הבוקר כשקמתי הרגשתי מן כאב לחץ לי בבטן ראשי הסתובב אוי ואבוי לי אמא אמרה בוא מהר אל הרופאה בדרך בכיתי חששתי מזריקה אבל הרופאה רק עשתה לי זריקה בסטטוסקופ היא הקשיבה ללב זה קצת קר זה לא כואב אה אה תגיד לרופאה לפתוח את הפה גדול ויפה עכשיו להשתעל לנשום עמוק לא להשתולל ולא ולצחוק בסוף היא נתנה לי מן סירופ בבקבוק קח שתי כפיות עם קצת דבש וחיבוק בלי שום בעיות שתיתי הכל והבראתי כמו גדול

אצלינו זה קרה עם רופאה ספציפית

עד גיל חצי שנה הלכנו למרפאה אחת שיש שם 2 רופאות. איתן ממש שנא כל פעם ללכת לשם. היינו מגיעים ונכנסים לרופאה והילד היה מתחיל לבכות. בגיל חצי שנה עברנו לרופאה אחרת והוא פשוט התאהב בה. היא באמת בן אםד מקסים ואוהב ילדים. לא לובשת חלוקים לבנים. מדברת איתו ברוך ומתנצלת אם היא צריכה להכאיב לו קצת. לפני איזה חודש, הוא היה חולה והרופאה עבדה רק בערב ולא רציתי לחכות אז חיפשתי רופא אחר וראיתי שאחת מהרופאות במרפאה מקבלת אז קפצתי לשם. איתן שיחק בחדר המתנה והיה בסדר גמור אבל ברגע שנכנסנו לרופאה והוא ראה אותה הוא ברח לדלת ואמר אמא החוצה... הוא עכשיו בן שנתיים ופעם אחרונה ראה את הרופאה בגיל חצי שנה אבל כנראה שהיא משדרת משהו לא נעים שפשוט גרם לו לרצות ללכת משם... בקיצור - אולי כדאי לנסות להחליף רופא...

lili81

New member
ניסיתי ...

לשנות רופאה-לא עזר הילד בתראומה מרופאים.

פלגיה

New member
אני מכירה תופעה כזאת

ואל חייבת להיות טראומה מהעבר. יש ילדים שבעיניהם כל הסיטואציה הרפואית מפחידה ומאיימת. אחיינית שלי בכתה "לא רופא" גם בבניין משרדים שלא שייך לאף קופה ואין בו שום דבר רפואי. אם את יכולה למצוא רופא שמקבל בבית רגיל ולא בתוך קופת חולים, והוא רופא נעים ונחמד ולא לובש "בגדי רופא" - מה טוב. אם לא - העצה שלי היא להימנע עד כמה שאפשר ללכת לרופא (הרבה פעמים אפשר לפתור בעיות בהתייעצות טלפונית) באותן פעמים שאין ברירה וחייבים להיבדק - אז אין ברירה, ולמרות הבכי וההשתוללות את תקחי אותו בכוח. בנוסף כדאי לך לגלות אמפתיה לפחדים תוך כדי, ואולי גם לפנק אותו בדרך חזרה מהרופא בצ'ופר קטן, כדי ליצור התניה של דבר חיובי עם הבדיקה.

ר ע נ נ ה

New member
היינו באותו המצב

גם ליהי מגיל שנה וחצי צורחת ומשתוללת איך שהיא רואה רופא ויש לנו שני רופאים ששניהם מקסימים לא לובשים חלוק, מדברים איתה משחקים איתה ובכל זאת אם היית עומדת מחוץ לחדר היית חושבת שמדובר בניתוח כואב ולא סתם במדידת חום בבית השחי! אין אפשרות לא ללכת לרופא - אנחנו החורף היינו אצלו כל שבועיים מרוב מחלות - ואם דוחים את הביקור לפעמים המצב רק מחמיר. אני שמחה לאמר שבפעמים האחרונות נרשם שיפור - מה שעזר אצלנו זה כך: - קנינו משחק של ערכת רופא ונתנו לה לבדוק את הבובות שלה (נרשמה התלהבות) - כשאני הולכת איתה לרופא, אני מבקשת מהרופא קודם כל לבדוק אותי ורק אחר כך הוא בודק אותה - הרופא תמיד מציע לנו לבדוק את החיות או הבובות שאנחנו מביאים או את אלו שיש לו במרפאה אבל במקרה שלנו זה לא כ"כ השפיע - בבית אנחנו גם משחקות ברופא וחולה - היא לוקחת את המדחום (האמיתי) ואני נותנת לה לבדוק לי חום בבית השחי ואחר כך היא בודקת את עצמה היא מאוד נהנת מהציפצופים של המדחום ואני חושבת שגם אם המדחום יתקלקל זה עולה הרבה פחות מכל צעצוע ממוצע... - הרוופא גם תמיד נותן לנו מקלון עץ לגרון וגם בזה אנחנו משחקות בבית- היא בודקת לי את הגרון ואני לה לגביי זריקות אין לי פתרון - בפעם האחרונה שהיא קבלה חיסון היא כ"כ השתוללה שהמחט התעקמה בתוך הירך...

גשמלית

New member
גם לנו זה קרה

החלפנו כמה רופאות ולא עזר. הילדה היתה בהיסטריה מרופאים ולא הסכימה להיבדק. הפתרון היה להגיע לרופא הנכון
וכנראה גם הגיל (זה הסתדר בסביבות גיל שנתיים וחצי, אולי קצת אחרי) הגענו לרופא מסויים עם כאבי בטן, הוא לחץ לה על כמה מקומות בבטן והכאב נעלם במקום (כנראה זה היה גזים). מאותו רגע היא התאהבה בו
תנסו לחפש רופא עם גישה מעולה (לא פחות) לילדים. אולי כדאי גם ללכת לרופא פרטי אם זה מישהו באמת שווה.

תשיגו חלוק של רופא או משהו דומה

ותקנו צעצועים שנראים כמו כלים שלרופא (סטטוסקופ וכ'ו). אולי אם תשחקו עם זה הרבה בבית הוא פחות יפחד. תוכלי להגיד לו: הולכים לרופא כמו ששיחקנו ברופא וחולה בבית ואולי אפילו תגידי לו שיילך עם החלוק/סטטוסקופ כדי להראות לרופא שגם לו יש.

למעלה