מפחד לעשות משהו...

Itay Shamir

New member
מפחד לעשות משהו...

היי, החלטתי להרשם לפורום מתוך כוונה שהפורום יעזור לי להתמודד עם כל הדברים שעוברים עליי,כי אני לא מצליח....
הסיפור הוא כזה:
יש לי ידידה ממש טובה כבר שנה. אני דלוק עלייה בסתר כבר חצי שנה בערך,אני מדבר על זה עם חברים הכי טובים שלי,אני חושב עליה הרבה במהלך היום ואני מדבר איתה לפחות פעמיים ביום.
העניין הוא שאני חושש לעשות משהו בעניין בגלל שיש אפשרות שהיא לא תרצה ואז בעצם הקשר יתנתק,מצד שני אני צריך להתחיל לעשות משהו כי היה לה חבר לתקופה ונורא כעסתי על עצמי,היא נפרדה ממנו לפני חודשיים ואני מאז תקוע בהתלבטות נוראית כזו.
לפעמים יש דברים שהיא אומרת שגורמים לי לחשוב שהיא כן רוצה גם,אבל יש תמיד דברים אחרים שסותרים את זה,וזה מכניס אותי למצב של בילבול רגשי, אפשר לומר.
אני ממש מפחד לעשות משהו פזיז ולהתחרט עליו,כי כבר קרה שעשיתי משהו וזה עלה לי ביוקר....אני פונה אליכם לעצה ותמיכה, תודה :)

s w e e t 18

New member
הייי

איזה מסרים סותרים היא מראה לך?
תן דוגמאא...
ותלוי עד כמה הקשר שלכם קרוב...
ואם ניסית פעם והיא לא רצתה... מה גרם לך לחשוב על זה שוב?

Itay Shamir

New member
ניסיתי לפני כמה שנים אבל לא איתה...

זה זיכרון שחוזר אליי עכשיו פשוט.
ואני משתף אותה בכל דבר שעובר לי בחיים: דברים רעים,טובים...הכל.חוץ מהעובדה שאני דלוק עלייה ><
לפעמים יש שיחות שאנחנו מדברים ויוצא שכל אחד מדבר על תכונות טובות של השני...וכשאני מתכתב איתה אז היא שמה לבבות וסמיילים וכאלה...ומצד שני,למרות כל האמוציות האלה,זה לא ממשיך לשום מקום,אני אומר לה שאני רוצה לראות אותה ושנעשה משהו ביחד אבל זה לא קורה בסוף...אני כבר לא יודע מה לחשוב

lolypop6

New member
לבבות וסמיילים לא אומר שהיא רוצה אותך בקשר

רומנטי.. וכנל אם יש תכונות שהיא אוהבת בך.. מצד שני זה גם לא אומר שהיא לא רוצה קשר רומנטי איתך.. מה שאומר שהדרך היחידה לברר אם היא רוצה אותך זה פשוט להיות ישיר איתה.. לא לגמרי.. אל תגיד לה שאתה דלוק עליה וזה וזה וזה.. רק תגיד לה שממש נחמד לך איתה ואתה מרגיש מאוד נח איתה וכייפי (ומה שעושה לך את זה בה -אני לא מכירה אתכם) אז מעניין אותך איך זה יראה בתור קשר שהוא מעבר לידידות.. כמובן עוד לא יודע אם זה יעבוד אבל בשביל זה אנחנו צריכים לנסות.. אז מה את אומרת.. נצא ל.... (לא יודעת לאן חח).. פשוט תעשה את זה בצורה קלילה כזאת בראש קליל וזורם שלא תלחץ מזה שאתה דלוק עליה ומפנטז עליה מאז שהתחלתם לדבר וזה..כי היו לי ידידים שעשו לי ככה וזה הלחיץ אותי בטירוף ברמה שלא הייתי מסוגלת להסתכל עלינו בתור משהו אחר מעצמם ההלחצה הזאת.. זאת אינפורמציה שלא כל אחת יכולה לקבל במכה אחת..חח צריך להיות עדין.. ולא לחשוף את הרגשות שלך גם מהסיבה שזה יפגע בך במידה והיא לא תרצה.. ותדע שאם היא לא תרצה זה לא כי אתה לא טוב ולא אמור להוריד לך את הבטחון חלילה! (או משהו שקרוב לזה!).. יכול להיות שאתם פשוט לא מתאימים מבחינתה מסיבותיה האישיות והבלתי ידועות.. פשוט תנסה.. אין ברירה אחרת..באמת..
ואם אתה לא מסוגל לנסות, וגם לא מסוגל לסבול מהשהייה לצידה(אתה בהחלט לא צריך לסבול) אתה יכול להתחיל פשוט למנן את השיחות איתה לאט לאט עד שלא תדברו יותר.. כי רק הזמן והמרחק יכולים להרחיק את האהבה מליבך.. ANYWAY, מה שתבחר לעשות אתה צריך להיות שלם עם עצמך עד שתתחיל בפעולה.. ובשביל זה אנחנו כאן:)
מקווה שעזרתי!:)

Itay Shamir

New member
אני כן הגעתי למסקנה שזה מה שצריך לעשות,אבל...

מעשים לחוד ודיבורים לחוד.יש לי בעייה של ביטחון עצמי במה שקשור לבנות,ביום יום שלי אני לא חסר ביטחון אני יודע איך להשיג דברים שאני רוצה וכולי....כשזה מגיע לבנות אני חוזר להיות נער בן 15 שלא מבין כלום מהחיים שלו

lolypop6

New member
כן אני מבינה.. יש הרבה בנים שקשה להם ככה...

וזה מאוד טבעי.. בגלל זה אמרתי לך תתחיל ברכות.. הרי אתה מרגיש נח איתה.. אז פשוט תגיד לה מה שאמרתי לך, מה שיהיה יהיה.. אם היא לא תרצה תוכלו להשאר ידידים כי אתה לא תגיד לה שאתה דלוק עליה אלא רק תציע לה לצאת כדי "לנסות" ולא כי יש לך רגשות עצומים אליה..

Itay Shamir

New member
זה נכון לעשות את זה

יש תמיד את המחסום המנטלי-רגשי הזה של ללכת למישהי...הוא יותר קשה לדעתי כשזו מישהי שאתה כבר מכיר והכל

שלום

אל תמהר, אלא התקרב אליה בהדרגה בעזרת הרבה מלים טובות וכנות ומעשים טובים וכנים. ככל שתהיה טוב ונחמד אליה, תוכל לקרב אותה יותר והיא גם תחוש באהבתך וברצון לקרב את הקשר ואולי ייטיב אתה ויחמיא לה.

עד כמה אתה רוצה להשאר ירח?

כדור הארץ והירח קשורים זה לזה בכח משיכה. שים לב: לשני הגופים החלליים האלה יש כוח משיכה,
אך לכדור הארץ הכוח חזק יותר. לאורך יותר ממיליארד שנים הירח מקיף את כדור הארץ, קצת מושך אותו
(בגלל זה הגאות והשפל בחופים), אך לעד יישמור מרחק. לא הולך לשום מקום, ולא מתקרב.
זו גם מערכת היחסים ביניכם: הידידה שלך היא כמו כדור הארץ, יש לה כוח משיכה מאד חזק עליך,
ואתה מקיף אותה, מושך קצת - אבל ההשפעה שלה עליך גדולה מההשפעה שלך עליה.
אתה יכול להמשיך ולהיות ירח, להקיף אותה, להיות גורם חשוב בחייה אך לא משהו שייצור הבדל,
או להחליט שאתה גדול יותר - ולהתחיל להשפיע עליה בדיוק כמו שהיא משפיעה עליך, ואולי אפילו יותר.

יותר מדי ידידים שהופכים לאוהבים נשארים להיות ירח. זה אומר שלעולם לא ייפגשו, והכח המשיכה שלהם
יהיה חלש יותר מהשני. איתי, נשמע לי שאתה יותר חזק מהירח! אתה יכול להתקרב, אתה יכול להפסיק
ולהקיף אותה, ולהתחיל למשוך אותה אליך! בקיצור, ידידי, במקום להיות ירח - תהיה כוכב!

ואם ניישם זאת למשהו יותר פרקטי - הפחד ישאיר אותך במרחק, אלא אם תחליט שאתה רוצה למשוך אותה אליך
על אף הפחד. ולך תדע - אולי בסוף תגלה שאתה השמש שלה...

Danab220

New member
כדי למנוע פרשנויות מיותרות

להתנהגויות שלה, או לדברים שהיא אומרת- פשוט תזמין אותה לצאת.

כן, זה יכול לגרום לכך שתאבד אותה- אבל זה גם יכול לגרום לכך שתהיו יחד.

אז אין לך הרבה ברירות- תפסיק לנסות להבין רמזים ותתחיל לפעול

Itay Shamir

New member
רציתי לעדכן אתכם...

היא התחילה לצאת עם מישהו אחר...תודה לכולם על התמיכה

למעלה