מפחדת...

shaked294

New member
מפחדת...

בשנה האחרונה קרה לי דבר מוזר ,ד"א אני מלא פעמיים חולמת חלומות צלולים . השנה אני חולמת הרבה סיוטים אני מבינה שאני נמצאת בחלום ומנסה להתעורר,ואז אני פותחת את העיניים בחדר,אבל העיניין הוא שהגוף שלי לא זז,אני משותקת לחלוטין ואז אני מבינה שאני עדיין בחלום ,זה קורה לי המון בחודשיים האחרונים ואז אחרי כמה שניות אני מצליחה להתעורר . השבוע קרה לי דבר הרבה יותר מוזר ,חלמתי סיוט,החלטתי להתעורר,וכרגיל אני פותחת את העיניים בחדר-אבל אני בחלום ואני משותקת ,הפעם ראיתי שיד של גבר מחבקת אותי,וממש נבהלתי ,ואז נזכרתי שאני ישנה עם חבר שלי,ואז הצלחתי להתעורר והייתי פשוט מבועתת , איך זה הגיוני?! איך ראיתי את היד שלו? באמת ראיתי את החדר במצב שהוא היה , אבל הייתי משותקת,וזה היה חלום .

veybybv

New member
זה מה שנקרא לדעתי שיתוק שינה,

שיתוק שינה זה דבר דיי נפוץ למיטב הבנתי, זה לא משהו שצריך לפחד ממנו, יש הסברים יותר מדוייקים בקישורים של הפורום לאתרים על חלומות צלולים חכי למומחים שיענו לך על זה, בדיוק השארתי שאלה משלי על שיתוק שינה מעל ההודעה הזאת...

makron2

New member
נשמע כך

לפי המידע שמסרת אכן את מתארת שיתוק שינה כפי ש-veybybv(קטנטנה?)ציינה,יש הרבה מידע בהודעות שפורסמו בימים האחרונים,תקראי קצת. הכול נורמלי לחלוטין.

Bluescale

New member
שיתוק שינה חלום צלול בצלילות נמוכה PRE-LUCID

משמעות - PRE LUCID קורה בגלל שאת מבינה שאת בחלום אבל לא נעשה עם זה דבר וזה נשכח/ את מתעוררת. בסיוטים, כיוון שרמת האנדרנלין ע-ו-ל-ה משמעותית הדבר גורם לעירנות ומעיר גם את הגוף [נשימות מהירות, יותר חמצן - הגוף חושב שהגיע הזמן להתעורר]. זה לגבי הטרום-צלול. לגבי השיתוק שאת חווה יש שתי אפשרויות - א. או שמדובר בהתעוררות שווא FALSE AWAKENING או FA ואת באמת חולמת שהתעוררת אבל בעצם לא. ב. צד שני, מאוד יכול להיות שהתעוררת אבל הגוף עדיין לא ייצא מהשיתוק עקב התעוררות פתאומית כזו - בכלליות - פעולה כימית במוח שמשתקת את הגוף לקראת שינה ובזמן חלימה עדיין לא הוסרה. דרך לטיפול - כדי למנוע את האפשרות א' ואת האפשרות ב' - תנסי לנשום יותר מהר ויותר עמוק כמו נשימות שלאחר מאמץ ספורטיבי כבד. הדבר יביא להזרמת יותר חמצן ולכן ספיחה יותר מהירה של הכימיקאל הזה במוח וגם עירות של הגוף ואת תצאי משיתוק שינה וגם אם זה היה חלום נוסף, תצאי גם ממנו בגלל זה. העיקר - אל תדאגי - ALL IS GOOD!
כאן לשירותך לעוד שאלות.

makron2

New member
תתעלם מהשאלה שלי על פרילוסיד...

קראתי את הודעה הזאת לאחר שכתבתי את השאלה

silverhawk

New member
../images/Emo45.gif

לדעתי מדובר באופציה ב' - שיתוק שינה. ראית את היד של החבר, לא בחלום, אלא במציאות. בשיתוק השינה את ערה, אך כשמו כן הוא - את משותקת ואינך יכולה להניע את השרירים, למעט את העיניים. וכמו שBluescale אמר, אין סיבה להלחץ. מדבור בהליך טבעי שיחלוף מעצמו תוך זמן קצר. כמ"כ, ישנן שיטות שונות 'להתעורר' ממנו, כגון זו שהוא ציין.

למעלה