מפחדת מחלום צלול,

OmerGabco

New member
מפחדת מחלום צלול,

היי! אני חדשה בתפוז ואני מקווה שאני רושמת במקום המתאים.
לפני יומיים חיפשתי בגוגל מידע על התופעה שמרגישים מעין נפילה תוך כדי שינה והגעתי למידע על משהו אחר- החלום הצלול.
קראתי על זה קצת וקראתי הרבה תיאורים מאוד מפחידים, מצד אחד התופעה מרתקת אותי ומצד שני אני מוצאת את עצמי שוכבת במיטה ומתה מפחד שיהיה לי איזה חלום צלול סיוטי שאני אחשוב שהוא אמיתי ולא אצליח להתעורר ממנו.
אני מניחה שלא הבנתי כנראה באופן מושלם מה זה בעצם החלום הצלול אבל אני פשוט מפחדת לדעת עוד דברים שיגרמו לי לפחד ולהישאר ערה בלילה.
אם זה חשוב לציין אני בת 17 ואני בדרך כלל מודעת לעובדה שאני חולמת והדבר לא מפריע לי להמשיך לחלום חלומות באופן סדיר ולא מציאותי כמו כל חלום.
לילה טוב ומקווה שתעזרו לי להירגע קצת כי אני דיי מבוהלת מזה.

ravehor

New member
ברוכה הבאה

בטח תשמחי לדעת שאת לא היחידה שחושבת כך, הרבה אנשים שמגיעים לתחום החלימה הצלולה שותפים לפחד הזה.
חלום צלול הוא חלום בו את מודעת לעובדה שאת חולמת, וכתוצאה מכך מקבלת יכולת שליטה בחלום.
לכן לא יכול להיות לך "סיוט צלול" רציני - את הרי שולטת בחלום, בסביבה שאת נמצאת בה ובכוחות והיכולות שלך עצמך. אם יופיע משהו שמפחיד אותך, אין סיבה שהוא יתפתח וימשיך להפחיד אותך, פשוט תעלימי אותו.

בנוסף, תמיד יש לך את היכולת להתעורר מחצלול. את צריכה "להילחץ" - להעלות את רמת האדרנלין בדם ואת דפיקות הלב (אם את עושה זאת בחלום זה קורה גם בגוף שלך הישן במיטה), ואז את מתעוררת.

מקווה שזה הרגיע אותך. אגב האם הגעת לנושא דרך 9gag?

OmerGabco

New member
תודה,

תודה, אכן נרגעתי. בעצם עזרת לי להבין שחלמתי הרבה חלומות צלולים בחיים שלי. מדהים.
והגעתי לנושא דרך חיפוש בגוגל על תופעה שמרגישים בה כאילו נופלים בזמן שישנים וזה מבהיל, ואז הגעתי לחלומות צלולים, לא דרך 9gag :)

OmerGabco

New member
דרך אגב,

האם ידוע לך על איזשהו ספר שמסביר על התופעה ושמדריך איך לבנות חלום צלול?

ravehor

New member
תקראי את כל המידע באתר הבא

http://planet.nana.co.il/lucidity/

הוא באמת מסביר את כל מה שצריך לדעת מהתחלה ועד הסוף. על ספר לא ידוע לי, אולי מישהו אחר כאן יודע - אבל בכל מקרה את תמיד מוזמנת לשאול ולשתף

IdanSteiner

New member
9gag

אני הגעתי דרך 9gag למזלי, וזה נורא מעניין ואני שמח שהגעתי דרך שם!

Aldreamer

New member
לא צריך לפחד

חצלולים זה משהו מאוד כיף וחיובי וזה בכלל לא מפחיד. גם אני חשבתי ככה לפני שהתחלתי לחצלל אבל זה פשוט לא מפחיד..

למעלה