מפחדת להודות

ליאל ד

New member
מפחדת להודות

פשוט נטרפת פחד, ומנסה לכתוב את ההודעה בפעם העשירית, אבל כנראה שלא יהיה מנוס מלהודות שכנראה שיש לי מוקד ברקטום. אני מאובחנת 3.5 שנים בלפרוסקופיה להוצאת 2 ציסטות שוקולד בגודל 12 ס"מ כל אחת, נראו הידבקויות בין שחלות לחצוצרות, ובמעיים. אחרי ניתוח טופלתי בגלולות באופן רצוף, עם הפסקות כל 3-4 חודשים, והכל היה תקין חוץ מציסטה קטנה שהופיע ישר אחרי הניתוח אבל לא שינתה את גודלה במהלך השנים. מזה 7 חודשים אני מנסה להרות ולא נוטלת גלולות, הציסטה גדלה קצת, והופיעו מוקדים חדשים באגן.. המחזורים נהיים בלתי נסבלים. ולאחרונה הטוסיק מדמם גם, ובמחזור האחרון חשבתי שהוא עומד להתפוצץ, כל התקפת כאב הרגישה כאילו שיש לי צורך להתרוקן, אפילו שכבר לא היה מה להוציא.. ועכשיו, שבוע אחרי המחזור אני מרגישה שיש משהו ברקטום שמפריע ומציק כשאני יושבת. לא כאב שמצריך כדור - אבל בהחלט אני מרגישה שיש משהו בפנים... וגם בניסיון לקיים יחסים עם בעלי, מאוד כאב לי (משהו שלא קרה אף פעם לפני זה). מה עושים??? איזה בדיקות? ביום ראשון אצור קשר עם תה"ש לקביעת תור (אפילו שפעם אחרונה ויחידה שם לפני 3 שנים היתה טראומתית, הגעתי במיוחד מהצפון, שעתיים וחצי נסיעה , מי שקיבל אותי היה רועי משיח, חודש אחרי ניתוח ישר הציע לי לעבור ניתוח נוסף עוד לפני שבדק אותי, ואפילו לא התלוננתי על כאבים כי הרגשתי מצוין. זה עשה לי הרגשה מאוד רעה, שלא מתייחסים אליי ולאנמנזה שלי). הייתי במעקב אצל גניקולוג מעולה, אבל החלטתי שכדאי לתת "הזדמנות" נוספת לתה"ש - כשיש איברים נוספים שמעורבים.... אבל עד שיגיע תורי - מה עושיםםם?? יש בדיקות שכדאי לעבור לפני שאגיע לשם? איך להתמודד? ושאלה נוספת אם אפשר, סיפרתי לרופאת פוריות שלי על החמרת אנדו' - היא הציע להתחיל דקא 0.1 מיום 21 למחזור... האם זה ישבש את הביוץ שלי? כרגע אני מבייצת טיבעי כמו שצריך.. צילום הרחם וחצוצרות תקין, הזרע תקין גם הוא, ולכן מנסים הזרעות טבעיות. הבעיה שבעלי לא מוכן לטיפולים הורמונליים - הזרעות הורמונאליות ו-IVF מבחינתו לא באים בחשבון... הוא לא מסכים שאתעלל בעצמי ובגופי, וטוען שמעדיף לאמץ ילד ושאמא בריאה תגדל אותו, ולא אמא נכה וסובלת לילד ביולוגי.... ). אז בינתיים רציתי לבדוק מה דקא יעשה לגופי... תודה מראש למתייחסות...

בוקר טוב

סביר להניח שבעקבות כך שאת מנסה להרות ואת לא על דיכוי המוקדים גדלו. בהחלט רצוי להגיע בהקדם למרפאה בתה"ש או בכרמל. לדעתי אין צורך להתעלל בך עכשיו בלחפש אילו בדיקות לעשות ידוע שיש לך מוקדים ידוע שיש לך אנדו שהחמיר חכי לפגישה בתה"ש שם יגידו לך מה לעשות...ולכן רצוי להגיע בהקדם. איך להתמודד נשמע שיש לך בעל מדהים שתומך בך והוא הדרך שלך להתמודדות... לגבי נושא הפוריות הדקא יכול להכניס לדיכוי וזה טוב אבל כשהמטרה דיכוי ולא פוריות .....אם משם תמשיכי לפוריות ההורמונים שתקבלי יכולים להחמיר את המצב במידה ולא יושג הריון. אני אמא שאימצה שני בנים מדהימים מאותה הסיבה שבעלך ציין - להיות אמא בריאה לילד מאומץ מאמא חולה לילד ביולוגי..... בתור אמא מאמצת אני לא רואה שום הבדל בין לאמץ לללדת.....ועל זה אוכל לדבר הרבה אם תרצי..... בהצלחה ותרגישי טוב אני כאן

galim29

New member
ליאל../images/Emo26.gif

מבינה את הטראומה שהייתה לך ממשיח. הוא באמת זוועת עולם ובמקרה שלו התפוח בהחלט נפל רחוק מאוד מהעץ. (לא צמח אפילו באותו פרדס לדעתי).
הוא לא מקבל במרפאת האנדו כיום ויש שם את ד"ר דוד סוריאנו שהוא מנהל המרפאה ואת ד"ר רון שיינמן. לפעמים גם זולטי מקבל. אז תלכי ותעשי תיקון חווייה. הגיוני שהמוקד התפתח מאחר ואת לא על דיכוי אז האנדו משתולל בחופשיות. ייתכן כי גם עכשיו יציעו לך לעבור ניתוח נוסף ולהיות בפיקוח מבחינת פיריון אחרת זה יחמיר. אני עדיין לא נמצאת בשלב הזה של חיי אבל בהחלט מסכימה עם ז'ק שלא שווה להרוס תא הגוף שלך. ממה שאני רואה אצל חברות עם אנדו שהרסו את הנפש והגוף בניסיונות, לא חושבת שתמיד זו הדרך היחידה להפוך להיות אמא. ובהחלט יש לך פלוס ענקי- תמיכה מבן זוג שדואג לך והחשיבה שלו מבורכת. תקבעי תור עם סאלי במרפאת האנדו, וכשתגיעי לשם אם יהיה צורך בבדיקות הם יגידו לך בדיוק מה לעשות. אל תשגעי את הגוף שלך סתם לפני בבדיקות שלא בטוח שתצטרכי.

זואילי

New member
הי ליאל

נקווה שהפעם תהיה לך חווייה מתקנת עם מרפאת האנדו. לפחות בשנה האחרונה, משיח הצעיר כבר לא שם במרפאה. מציעה לך, עד לתור - תעשי יומן כאב אבל להתמיד בו יום יום עד לפגישה עם הרופא. תרשמי הכללללל. כל מיחוש, כל כאב, מה שנראה לך שור ומה שנראה לא קשור... כולל משככים אם לקחת או לא. אפילו תעשי לך סקאלת כאב ובכל יום תרשמי את דרגת הכאב. אם ייקבע לך תור רחוק, תמיד אפשר להתקשר בראשון או שלישי ולשאול אם ניתן להקדים את התור. כי תמיד יש ביטולים. כמו שכבר כתבו קודם, כל הווסתות מאז הניתוח עשו את שלהן, וכנראה שהאנדו הרים ראשו. אל תרוצי לבדיקות סתם, כי אם יהיה בהן צורך - אז תעשי את זה אחרי הביקורת במרפאה. מה שכן, את יכולה לבקש מרופא המשפחה בדיקת CA125 לראות מה המצב שם (על אף שזו לא בדיקה חד משמעית). לגבי ההצעה של רופא הפריון - הוא הציע לך את זה *במסגרת פרוטוקול טיפול פריון*, לא בשביל האנדו. כי הוא הציע לך דקא יומי ולא כזה חד פעמי של חודש. אז תשאלי אותו לגבי כוונתו.
מן הסתם, דיכוי, בגדול ישבש ביוץ כי זו מטרת הדיכוי. אבל זה לא יפגע לך כמובן בפוריות כי מדיכוי אפשר תמיד לצאת.. ומזכירה לך, שיש המוני סיפורים על הריון הכי נאטורלי, שהגיע על הדיכוי, תוך ניצול ה FLARE של הדקא'. לגבי עניין הטיפולים ההורמונליים - בעלך צריך להבין גם שהנסיונות הלא הורמונליים, שטרם הניבו הריון - גם להם מחיר גופני, עובדה - את מדווחת על החמרה. בסופו של דבר, תמיד יש מחיר לשלם. בין אם בנסיונות טבעיים ובין אם בנסיונות עם הורמונים. גם אני מאוד מעריכה את הדאגה של בעלך לגבייך - אבל אתם שניים בסיפור הזה וצריכים מן הסתם להגיע לעמק השווה ולקבל החלטות ששני הצדדים יהיו מרוצים ושלמים עם ההחלטה (זו או אחרת).

ליאל ד

New member
מגיבה

קודם כל המון תודה על ההתייחסות המעמיקה והמפורטת - זה עוזר המון! אז תודה שאתן כאן! בעלי מקסים ותומך בי המון ואני מודה לה' שיש מי שעומד לצידי ותומך בי בצורה כזאת.. אנחנו ביחד 11 וחצי שנים, וכבר נפלו בחלקנו כל כך הרבה דברים שליליים שאני לא מאמינה שאנחנו נאלצים להתמודד עוד פעם עם קשיים ובעיות.. הכאבים שלי מאז המחזור האחרון הם קבועים, כלומר מדובר במיחושים קבועים באזור הרקטום ובטן תחתונה. מדובר בכאב קל שלא מצריך שום משכך כאבים. פשוט אי נעימות קבועה.. עצם העובדה שקיים "כאב" גורם לי לחשוב עליו כל הזמן ואני כבר די לחוצה ממה שהולך לי שם בפנים.. מרגישה שאין לי שום שליטה.. אני מטבעי חולת שליטה ועכשיו פשוט מרגישה שעומד בפניי מחסום, עוד חלום אחד נחסם. לא יודעת אם להרים ידיים ולחזור לדיכוי, או שלהמשיך לנסות במחיר של פגיעה בבריאות (כמובן שאופציית הניתוח לא ממש מחממת את ליבי). הלוואי ומישהו היה מקבל החלטה במקומי ולא הייתי צריכה להתמודד עם הדילמה הזאת.. איך אפשר לקבל החלטה שלא אצטער עליה בעוד כמה שנים? ומה זה הכאב הזה ברקטום? מה עושים איתו?? הטוסיק שלי תמיד התנהג למופת וגם אליו הגיעה המכשפה?!

זואילי

New member
כמה דברים

אני מבינה את ה"אי נעימות קבועה"... וכשאני הייתי במקום הזה, כידוע כאן - לקחתי משככים בין אם כאב לי - לא כאב - סתם הציק וכו' וכו'...
רק שיהיה לי שקט שם ולא ארגיש חלק זה או אחר מהגוף... אבל שימי לב לכאב ורק את יכולה להגדירו או לבחון מה סוג הכאב ועוצמתו. כי ברוב המקרים - אנחנו לומדות לחיות עם כאבים ולומדות להסתגל וככה לאט לאט סף הכאב עולה ועולה (כמובן, כל אחת והמקרה שלה), ואותה "אי נעימות", בד"כ כשרופא מומחה לאנדו רואה את מקורה (בסוף זה קורה בניתוח...) אז הוא באמת לא מבין איך בכלל אפשרי לחיות ככה... אז תמשיכי להיות קשובה לגוף, וכשתהיי במרפאת האנדו תתייעצי שם עם הרופא, אם כדאי לך ללכת לייעוץ אצל בארגבל ואם כדאי לעשות אי אלו בדיקות כדי לנסות להבין מה קורה שם בישבנון. לגבי שליטה - גם מזדהה איתך. אבל קיבלתי ואני מקבלת כ"כ הרבה בומים לפרצוף שבינם לבין השליטה שלי אין שום קשר, ואני נאלצת בכל פעם מחדש לשחרר וללמוד סבלנות מהי. ובעניין הזה אני גם מקבלת עזרה עם המטפלות שלי ממרפאת חווה, והן עושות לי יפה יפה תרגילים בשינוי מחשבתי. אז ממליצה לך בחום - אנשי מקצוע בכל תחום בחיים
בבקשה, אל תגידי לעצמך את המשפט "להרים ידיים". חלומות מתגשמים. בדרך זו או אחרת. את כותבת ממקום מאוד מפוכח וממקום בו את מפעילה מחשבה ושיקול דעת. את יודעת שלכל החלטה יש מחיר משלה וזה מקום טוב! הרבה יותר טוב מאשר לטמון ראש בחול, או ללכת עם הראש בקיר (כמוני...
). ברור שבסופו של יום את זו שהולכת לישון עם הדילמות ובשורה תחתונה את זו שלוקחת החלטה ואחריות, אבל לעולם - נהיה חכמות בדיעבד... אף פעם לא תדעי היום, אם מחר תצטערי על החלטה זו או אחרת. דלתות מסתובבות זה רק סרט... שוב, כדאי לשפוך את הדילמות האלה בפני איש מקצוע. צריך לעבור דרך כדי לדעת לשחרר ואולי גם לוותר, אבל כל דרך שתביא אותך להיות הכי בריאה (עד כמה שניתן) ולהביא אותך בסופו של דבר לידיים מלאות - זה מה שיביא לך את המנוחה והנחלה.

ליאל ד

New member
בומים לפרצוף

כמה שמוכר לי הנושא של בומים לפרצוף בכל דבר שאני מנסה לממש. אני מרגישה שכל התחלה שאני יוזמת נתקלת במחסום.. כל דבר אני צריכה להשיג בכוח... זה לא רק קשור למחלה, אלא לעוד כמה דברים שקרו לי בחיי... אם בהתחלה הרגשתי שכל המחסומים האלה מחשלים אותי, והתמודדתי איתם די בגבורה, עם רוח קרבית ועם המון כוחות, אז עכשיו אני מרגישה שהרזרבה שלי מבחינת הכוחות הולכת ונדלית... פשוט כל כך בא לי פעם אחת שמשהו יבוא לי בקלות!!! אני אקבע לי תור לתה"ש בהקדם, ומקווה ששם יעזרו לי לקבל החלטה או לפחות ייתנו כיוון של מה עושים הלאה : עם מקסימום תועלת ומינימום פגיעה...

galim29

New member
משהו על הבומים

כאחת שחטפה וחוטפת לא מעט כאלה בחיים, לא חייב להיות בקשר לאנדומטריוזיס, אחד השיעורים הכי גדולים שלי היו, להפסיק לסמוך רק על עצמי ולמצוא את מי שיכו לעזור לי, בין אם זה רק להקשיב ובין אם להראות לי זוויות מחשבה חדשות להסתכל על דברים ומתוכם לצמוח ולשנות את הדפוסים הישנים שתקעו אותי (לפעמים עדיין). מה שאני רוצה להגיד זה שאת לא צריכה לעבור לבד את ההרגשה כמו שאת מרגישה, את התסכולים והאכזבות. יש ממי לקבל עזרה (מרפאת חוה למשל של זואילי או כל מטפל טוב אחר שתמצאי). נכון שאנחנו פה ונכון שזה עוזר אבל לפעמים צריך יותר מזה. כולנו חוטפות מכות. לפעמים כדאי להריד את הראש עד יעבור זעם, לאסוף אנרגיות ולפעמים צריכות עזרה להוביל אותנו בתוך ים הכאב והתסכולים. זה לא עשוה אותנו פחות חזקות, רק יותר חכמות.

ליאל ד

New member
הפניה לתה"ש

טוב אז נקבע לי תור לביקור בתה"ש ב-14/2 - אחלה תאריך לביקור בכיסא גניקולוגי... רציתי לשאול איזו הפניה אני צריכה לבקש מהקופה? לייעוץ רפואי או לאולטרסאונד? האם אני צריכה להביא 2 התחייבויות : לייעוץ ולאולטרסאונד או שרק לאחד מהם?? תודה מראש!

זואילי

New member
ישלחו לך זימון

או שתבקשי מסאלי שתפקסס לך אותו ושם רשום בד"כ קוד לייעוץ רופא וקוד לאולט'. לשניהם תוציאי טופסי 17 ואם לא יעשו לך אולט' אז אפשר לקבל מהסניף שלך החזר על זה. (פעם הוצאתי ולא עשו לי אולט' אז זיכו אותי על הטופס). רופא המשפחה שלי הוא זה שהיה רושם לי את ההפניות/בקשות לטופסי 17 אותן הייתי מגישה בסניף.

גלילי83

New member
מוזר

הם אפילו לא ביקשו את הכתובת שלי... אדבר עם סאלי מחר ואבדוק איתה... תודה זואילי!

למעלה