מפחדים מפיגועים?

מפחדים מפיגועים?

אתם נוסעים באוטובוס בתוך ירושלים. 2 ספסלים לפניכם, במרכז האוטובוס, יושב אדם שנראה ערבי. בין רגליו מונחת שקית בגודל בינוני, והוא עצמו מסתכל מידי פעם לצדדים. מה הייתם עושים?

שאלה מעניינת...

אתה יודע, יש לפעמים את הפחד, ולפעמים חושבים אולי זו שעת מבחן "ולגלות את המחבל"... בכל מקרה מה שגובר בסופו של דבר זה האמונה בה` יתברך שישמור עלינו, ואם לא נגזר עלינו חלילה, אז דבר לא יקרה, לפעמים חושבים, הנה יש כאן עוד כמה צדיקים שיושבים באוטובוס ולפחות בשבילם ישמרו משמים, וזו מעלתינו בכך שאנו יהודים מאמינים שיש עלינו השגחה "פרטית" משמים לטוב וחלילה להיפך. וה` יעזור שלא נגיע לשום פחד, גם כשהוא לשוא, אכי"ר. (זו לא מחשבה פרטית, אלא מחשבות כלליות שנמצאים בלבבות הציבור)

אתה צודק מאד

אם כי לפעמים יש הרגשה שצריך אולי לעשות `השתדלות` ולרדת מהאוטובוס. כי כבר ראינו הרבה צדיקים שנהרגו בפיגועים/תאונות ה` ירחם. בפרט אלו שאינם ירושלמים, מטבע הדברים מפחדים יותר.

בוודאי...

שצריך לעשות השתדלות, אבל יותר מלומר לנהג או למשטרה אתה יכול יותר מזה?? ולגבי מה שאמרת, הנה חתן שחזר מציונו הק` של הרה"ק רבי אלימלך מליז`ענסק. עבר תאונת דרכים קשה, ולפי מה ששמעתי קטעו את 2 רגליו ה` ירחם, אלא מה אין לנו לחשוב לעשות או להבין חשבונות שמים, ועל כל אחד מאיתנו באשר הוא יש יומן שמים מה יקרה לו לטוב ולרע, רק חז"ל לימדו אותנו שהדבר היחיד שיכול לשנות את היומן הם המעשים שלנו ביום-יום שעה-שעה. בשו"ט! אני מקוה שהובנתי.

מני 23

New member
הבנתי אותך בגלל..

שחזרת בדיוק על שיחת המשגיח... ועל הירושלמים אני רוצה להגיד שלא מגיע להם צל"ש שהם התרגלו לזה, לדעתי ההפך זה בעיה שהם התרגלו לזה ואם רק היה אפשרות הייתי מצמיד לכל אחד עובד סוציאלי,

קודם כל...

אני לא מתיימר להיות משגיח או להטיף מוסר, אני עצמי פוחד ממה שכתבתי. לגבי ההתרגלות חשבו בתחילה שככל שיתגברו הפיגועים רח"ל יתמעטו פגועי ההלם, כי יתרגלו, אלא שזה לא קרה, לאסונות לא מתרגלים, נקודה. ראית הורים ששיכלו חלילה 2 ילדים שיתרגלו לשכל ילד נוסף?! לדעתי לא!

אתה מקשקש

שטויות איומות, במחילה. מישהו מתגאה בזה שהוא התרגל? מישהו נהנה מזה לדעתך? אם אתה מקנא בירושלמים (ויש לך במה), אתה לא חייב להראות את זה...

מני 23

New member
אני חושב..

שהסברתי את עצמי מספיק.. וסליחה על האיחור בתגובה..

זה לא פשוט בכלל

יתכן שבנסיעה כזאת באוטובוס יש דין של "השטן מקטרג בשעת הסכנה" לפי זה יתכן שאם רואים ערבי במצב כמו שמיכוש תיאר אז באמת צריך לרדת מיד מהאוטובוס, כי כמו שכתוב "כיון שניתנה הרשות למשחית להשחית אינו מבדיל בין צדיק לרשע"....

אגב,

היו לי חברים שכשהיו נוסעים באוטובוס היו אומרים (כנראה גם היום) פרק תהילים.

מני 23

New member
אני לא נוסע..

בתחבורה ציבורית רק בגלל הסיבה הזו, ולפי דעתי במה שכתבת מתקיים הפסוק "ונסתם ואין רודף אתכם"

אתה קצת

סותר את דבריך, בתחילה כתבת שאינך נוסע באוטובוסים מסיבה זו, ואח"כ כתבת שאין מה לפחד-ונסתם ואין רודף?

סליחה

לא הבנתי אותך. אל תזעם על הבוקר. זה לא בריא לפורום.. אגב, איך למעשה אתה נוסע? במונית או שיש לך רכב?

לא מפחדים, יש אמונה

ובאותה הזדמנות אני יספר מקרה שקרה לי אתמול נסעתי ברכב ואיתי ילדה קטנה ,עמדנו ברמזור בלב מרכז העיר והילדה אמרה איזה מזל שאנחנו לא נוסעים באוטובוס (בפרט אתמול שירושלים נמצאת בכוננות גבוהה ) ואז אני אומרת לה תסתכלי סביבך מה את רואה ? ומה שהיא ראתה זה כך 2 אוטובוסים מלפנינו אוטובוס צמוד אלינו מצד ימין ועוד אחד בצד שמאל ו 2 אוטובוסים צמודים מאחורינו, ובעצם מה שרציתי להבהיר לה זה שאנחנו כרגע "בסכנה" פי 6 מכל אחד שנוסע באוטובוס (מעבר לסכנות הרגילות שיש בדרכים ) ובעצם המסכנה ברורה שרק האמונה תעזור לנו להתגבר על הפחד ולהמשיך לחיות כרגיל

כמובן שצריך זהירות

וערנות ובמקרה הנ`ל הייתי ניגשת לנהג המפנה את תשומת ליבו לאותו ערבי . אבל אי אפשר לעצור את החיים היא לנסוע באוטובוס או ללכת ברחוב . זאת דעתי וכך אני עושה כי אני מאמינה שעל מי שנגזר לעבור משהו כזה אז לא משנה איפה הוא יהיה

חנוך617

New member
שכחת לומר לביתך

שיש עוד סכנה, שאת הנהגת... היא היתה קשורה? אוי, שכחתי שאסור לי לענות לך, אגב, מסקנה כותבים עם ק.

למעלה