מפות 50000 או קנ"מ דומה...

מפות 50000 או קנ"מ דומה...

איך מוצאים מפות של מרכז/מזרח/דרום אפריקה בקנ"מ קטן? רוב המפות שניתן למצוא הינן בקנ"מ של אזור ה - 4 מיליון בד"כ, ומיותר לציין שאי אפשר לטייל עם מפות כאלו!!! המצב שנוצר בביקורי האחרון באתיופיה, הוא שישבתי עם מקומי והוא צייר (!) לי מפה של רכס הרים סכמטי. מכיוון ולא הייתה לי ברירה נאלצתי לשרטט סכמה תו"כ הליכה ולחזור ע"ב הציר 5 ימים אחורה (באפריקה לא בריא לקחת סיכונים מיותרים). אין לזה צורה ואי אפשר לטייל ככה (תייר בן 83 יכול, טייל לא יכול!). ידוע לי על "בנק" מפות בקנ"מ 50000 (UTM מן הסתם..) אשר שייך לצבא האמריקני. מישהו יודע, מכיר או יודע איך להשיג 50000 בדרך כלשהיא. תנקס' אגב- חשוב בעיקר אתיופיה, אריתריאה, אוגנדה, קונגו, מלאווי, זימבבואה, וזמביה. במדינות האחרות אפשר להסתדר גם עם קנ"מ גדול יותר..

taltaltal28

New member
תנסה להתגיס לצבא ארה"ב.

סתם את האמת ישנם אתרים עם צלומי לווין מפורטים ואני מניח שאפשר למצוא את מבוקשך ברחבי האינטרנט רק צריך מישהו מקצועי שיודע לחפש. אז חפש........

O K

איך מוצאים מישהו מקצועי שיודע למצוא מפות של מרכז/דרום/מזרח אפריקה בקנ"מ קטן? ...

חבר'ה זה לא עוזר!

מישהו יודע על אתר אינטרנט המפרט מפות כאלו? לא הצלחתי דרך מנועי החיפוש. מישהו יודע על דרך קונבנציונאלית אחרת להשיג כזה זהב? (...חוץ מלהתגייס שוב, חלילה, לאיזה צבא!!!)

ikd

New member
I don't know if it will help

But, if you are looking for a specific treks you can look for these maps specificly in the internet. (for me it, it works a few times). Again, if we are talking about treks, so you can look for books for example, the lonely planet have some editions for just trekking. (or similar guide books). In my case, when I needed maps for Bolivia, I went to the army there (that also doesn't have all the areas covered). , So try to contact the army department handling the mapping in the countries you are looking for). btw, for South Africa I am quite sure you will be able to find it there in the book stores.

לא יודע למה באנגלית, אבל...

לגבי דר' אפריקה וקניה יש לשער כי קל יחסית להשיג מפות. אלו הן מדינות מערביות שאינן מזכירות ברובן את אפריקה האמיתית (אולי לדימיון של גיל טיולי בר-מצווה). לגבי המדינות המפותחות פחות, הבעיה אמיתית והלונלי פלנטים למינהם אינם נותנים מענה הולם לטיול אמיתי (אי אפשר לטייל באמת ע"פ המפות המצורפות!!!) טרק, כמו שאוהבים לכנות אותו, הוא טיול "נכים" בו מאכילים אותך בכפית ברוב המקרים, ולכן אינו טיול של ממש (לעלות מקמפ' 1, ל-2, ל-3 וכן הלאה זה לא רציני). לכן שאלתי היא פשוטה. איך ניתן לשים יד על מפות בקנ"מ ריאלי (כזה שמבינים מה זו השלוחה שיורדת משם, או האם אפשר לרדת מהאוכף למעיין וכדו'- אה כן -ושיש שם בכלל מעיין). שוב, למיטב ידיעתי רק לצבא ארה"ב יש מפות 50000 בכיסוי של כל אפריקה. האם אני טועה? אם כן ואם לא- איך מגיעים אליהן? איך אפשר לטייל ב"בלה מאונט'" ולהבין איפה הייתי? וואלק' לא היה לי מושג איפה אני מסתובב. איזה אתר אינטרנט יודע לספר על נקודות ציון ב10 ספרות של אתרים ב-ה-יבשת? למי שיודע - תנקס'

חי בר

New member
מפות טופו של אפריקה

דבר ראשון, צריך לזכור שישראל היא מדינה קטנה וכמה סטים של מפות מכסים את כולה. בקניה בלבד אתה יכול לצאת עם ארגז של 40 ק"ג מפות בקנ"מ 1:50K. תשקול שימוש במפות 1:100K וברוב האזורים יספיק לך גם 1:250K וגם יותר מזה. אני טיילתי באפריקה לפני עשר שנים, אז אני לא יודע מה המצב כיום מבחינת מפות טופוגרפיות, אבל בזמנו *לא* היה ניתן להשיג בשום חנות מפות בקנ"מ מתחת ל-1:500K. אין ביקוש. אין שם חנות של חברה להגנת הטבע כמו אצלנו
. אנחנו טיילנו בקניה עצמה 9 חודשים, רובם בטיולים רגליים ובחלק לא מבוטל מהזמן בהחלט נזקקנו למפות טופו. אני לא יודע אם זה רלוונטי גם כיום, אבל בזמנו הצלחנו להשיג מפות טופו של כל קניה (כמעט) ואחסנו אותן ב-3 ארגזי מתכת גדולים ששכבו אצל מאמא-רוש ובכל פעם לקחנו רק סטים של אזורים ספצייפיים שטיילנו בהם. איך השגנו את המפות- זה קצת ארוך, אנסה לקצר: ראשית, הצטיידנו מראש במכתבי המלצה מהארץ (אני עבדתי בחברה להגנת הטבע וחברה שלי הייתה מדריכה ברשה"ט). מכתבי ההמלצה היו עם הלוגו של החברה והיה כתוב משהו בסגנון שינסו לעזור לנו בכל דרך אפשרית. מכתבים אלו עשו נפלאות בהמון שמורות, וסידרו לנו דברים מדהימים באתיופיה!!! (סיפור אחר שעוד יבוא). אח"כ הלכנו לשגרירות ישראל וגם שם ביקשנו מכתבי המלצה. קיבלנו משהו לא מחייב, לדעתי זה היה העתק של מה שכתוב בדף הפנימי של עטיפת הדרכון, אבל היה לוגו של מדינת ישראל וזה מה שחשוב
שלב הבא- הלכנו למשרד הפנים בניירובי, ואחרי אינספור פעמים ששלחו אותנו מפקיד לפקיד, הגענו לאחד שנתן לנו טפסים לבקשת אישור למפות. הוא גם שימח אותנו ואמר "חבל על הזמן, אין לכם סיכוי". בכל זאת הקדשנו כמה דקות להסביר למה אנחנו צריכים מפות ומילאנו את הטפסים. הלכנו לטייל, חזרנו אחריי שבועיים. במשרד הפנים לא קיבלו את הטופס. "חבל על הזמן שלכם, אף אחד לא קיבל אישור כזה". הלכנו לטייל, חזרנו אחרי איזה שבוע. "חבל על הזמן...". עוד טיול, חזרנו אחרי שלושה שבועות. "חבל על הזמן...." ותוך כדי שהוא שולח יד עצלנית לערמת הניירת, העיניים שלו נפערו בתדהמה "יש לכם כנראה קשרים טובים שם למעלה". את האישור לקחנו ושלחו אותנו למטה הכללי של הצבא בניירובי. אני לא קיבלתי אישור כניסה "כי היית חייל בצבא הישראלי". חברתי נכנסה, הובילו אותה במבוך מסדרונות תת-קרקעיים לחבר מפות עצום ואמרו לה "קחי מה שאת רוצה". מאחר ולא היה לנו מושג מה אנחנו צריכים ויש כל כך הרבה מפות, היא פשוט הסתובבה ועברה בכל המדפים ואספה כל מה שיש. הביאו לה שני חיילים שיעזרו לה לסחוב את כל הערימות לש.ג. ואני רואה אותה באה עם טונה מפות
כיום אפשר להשיג חלק באינטרנט. אפשר למצוא בעיקר מפות צבאיות רוסיות של כמעט כל מקום בעולם. חיפוש באי-מיול ודומיו יכול להניב את הפירות. לדעתי אין בעיה של חוקיות כי גם ברשת הן מפתרסמות חופשי בכל מיני אתרים של אוניברסיטאות, למשל כאן: http://www.lib.berkeley.edu/EART/topo.html בקישור הנ"ל יש רק אינדקס של קניה (אבל יש מפות יפות של אזור ה-OMO RIVER באתיופיה, למשל...) אבל אם תעשה חיפושים דומים בגוגל לדעתי תוכל למצוא לא מעט חומר.

חי בר

New member
ועוד דבר-

בשנתיים וקצת באפריקה, ובעוד כמה מקומות טיילנו בדיוק בסגנון שאתה מתכוון אליו. ברוב המקרים לא היה לנו את הזמן ולא את היכולת להשיג מפות. שזה לא יפריע לך. מה שעשינו היה ללמוד כמה משפטים חיוניים בשפות המקומיות (פשוט היינו מגיעים לאזור חדש, תופסים איזה מסיונר או מקומי ולומדים ממנו איך אומרים "איפה זה XXX", כל מיני ברכות, כוונים וכו'. דברים שימושיים ביותר. ואז היינו מטיילים. כשאתה הולך חודש ברגל בשטח עצום, זה לא באמת משנה באיזה שלוחה תרד. אין שם סימוני שבילים, ולאף אחד לא ריכפת לאן תלך. לא היתה לנו בעיה למצוא ולהסתדר עם מים אפילו במדבריות של צפון קניה (למשל חצינו את מדבר הצ'לבי ממרסביט ועד להר קולל וירדנו משם לאגם טורקנה). אנשים גרים שם, תמיד יש מקורות מים ויעזרו לך למצוא את הדרך. רוב השבילים ממילא מובילים בין כפרים, או בין מסלולי נדידה עיקריים של המקומיים (יש הרבה שבטי נוודים), בין מקורות מים וכו'. מקסימום "פספסת את השלוחה הנכונה" (זה קרה לנו לא מעט פעמים) אז הערכת את הדרך שלך בעוד 30 או 40 או אפילו 50 ק"מ. עוד שלושה ימי הליכה, למי איכפת? ממילא הנוף מדהים, יש חיות, יש שבטים, יש מה לראות- לאן למהר? כן, לפעמים נגמרו לנו האוכל והיינו צריכים להסתפק בפירורים במשך איזה יום-יומיים עד שמצאנו איזה כפרון או מיסיון, לפעמים גם נתקענו יום שלם בלי מים. אבל את החוויה הזאת אסור לפספס, אז אל תיתן למפות (או לחוסר שלהן) למנוע ממך טיול מדהים!

חי בר

New member
ועוד דבר...

בקניה למשל, הלכנו גם למועדון האלפיני שלהם, ולהם יש הרבה מידע לעזור. היה להם איזה ספרון שמזכיר את הספרונים של החברה להגנת הטבע, מעין "סקר פסגות" של קניה. פשוט רשימה של כמה מאות פסגות וכל מיני מקומות לטיפוס. אין שם מפות, רק מידע לקוני ביותר- גובה, קושי, איך להגיע (איזה כפר הכי קרוב וכו'), אם יש רכב- איפה כדאי להשאיר וכו'. זה היה הבסיס בשבילנו לטיולים. פשוט חרשנו את רוב הפסגות בספר. ההנחיות מאוד עזרו לנו, וברוב המקרים הסתדרנו גם בלי מפות בכלל. אגב, לקחנו "מדריך מקומי" רק פעם אחת והוא די מהר עלה לנו על העצבים ואז, כפי שכתבתי, החלטנו ללמוד קצת סווהילית (אחרי כל הזמן הזה באפריקה דיברנו כבר שוטף) ואח"כ טיפ טיפה שפות מקומיות כמו סמבורו, טורקנית וכו' וכו' ופשוט הסתדרנו עם המקומיים. מברכים אותם יפה, חוקלים כוס תה או קצת סוכר והם תמיד שמחים לעזור, בעיקר אם אתה מגמגם כמה מילים בשפה שלהם.

חי בר

New member
בדרא"פ יש כיסוי מפות חלקי

בחנויות של ציוד טיולים וכו'- בעיקר של שמורות טבע. רובן "מסודרות" ביותר ויש שבילים מסומנים, אתה חייב ללון אך ורק בבקתות המוקצות לאורך המסלול וכו'. ככה שממילא לא חייבים מפות. בעיניינו האזורים המועדפים לטיול אמיתי היו מה שהאפריקנרים מכנים WILDERNESS AREA, שהם פשוט לא נוגעים, אין שם בקתות, אין שלטים ואין את כל החרטה הקיטשי שלהם. אפשר להשיג גם מפות של אזורים כאלה ולטייל שם בכיף. אמורים לתאם כניסה לשם אבל מעולם לא הצלחנו (וניסינו) לעשות את זה, אז פשוט הלכנו לאזורים האלה (למשל בדרקנסברג, סדרברג וכו') וטיילנו שם כמה שבועות
. היו שם גם חוויות לא סימפטיות (בעצם הדבר הכי מפחיד שקרה לנו באפריקה), אבל אני חשוב שכיום המצב בדרא"פ השתנה.

חי בר

New member
היו לי כל מיני חוויות לא סימפטיות

חלק לא קטן כבר חלקתי כאן בפורום לפני זמן מה. אחת הכי פחות נחמדות היתה בדרא"פ: הימים- ימי סוף האפרטהייד בדרא"פ- אבל עדיין אפרטהייד. הגענו לדרבן, משם רצינו להגיע לטיול די ארוך בדרקנסברג. בדרבן עצמה, בניגוד ליוהנסבורג, קיבלנו הרגשה שהיחסים לבנים/שחורים הרבה יותר טובים. פה ושם ראינו לבנים נוסעים במוניות שירות עם שחורים. טופ, לקחנו הציוד, שאלנו איפה התחנה המרכזית והתחלנו ללכת. מרחוק ראינו מבנה בטון גדול ומכוער שהזכיר את התחנה המרכזית בת"א (אפרופו השרשור "זכרונות מהבית"
) ושמנו פעמינו אליו. כשהתקרבנו, שמנו לב שחברה שלי ואני הלבנים היחידים בסביבה. טופ, אבל ממילא ראינו שבדרבן הם נוסעים יחד, אז אמרנו לא משנה ניסע באוטובוס של כושים. על ספסל ליד ישבו שתי זקנות וסרגו. ניגשנו ובאדיבות שאלנו איפה האוטובוס לכוון הדרקנסברג. זקנה אחת התעלמה מאתנו והמשיכה לסרוג, השניה התחילה להזיע קצת והלהסתכל בעצבנות לשני הצדדים ואמרה משהו בלחש. "סליחה", אמרתי, "אני לא שומע אותך" והתקרבתי אליה עוד קצת. שוב מסתכלת לצדדים, ושוב לוחשת משהו משתדלת לא להזיז את השפתיים. שוב מתנצל, מתקרב אליה עוד קצת ושואל שוב. עכשיו כבר שמעתי מה היא אומרת: GET OUT OF HERE. קצת המומים ולא מבינים מה קורה, האישה הפעם צועקת GET THE FUCK OUT OF HERE. NOWWWWW!!!! ואנחנו מסתכלים ורואים כבר כמה עשרות כושים מתחילים לבוא לכוון שלנו, כמה החזיקו מקלות בידיים. מיוצר לציין, טסנו משם החוצה, ומזל שלא היה אף אחד שחסם לנו את הדרך אז יצאנו לרחוב ואחרינו רצו רק איזה 3-4 כושים, לא זוכר בדיוק וגם לא עצרנו להסתכל אחורה יותר מדי. למזלנו עבר שם סיור של המשטרה והם לקחו אותנו לתחנה של הלבנים. מאוד לא נעים, ההרגשה של חוסר האונים ועוד עם תיקים עמוסים על הגב. תודה לגברת שהזהירה אותנו בזמן לפני שהספיקו להתקרב אלינו יותר מדי. יפה. הגענו לדרקנסבר בשלום, טיילנו שם, חווינו סופת שלגים עצומה (BLIZZARD), ומצאנו מחסה ממנה בתוך מעין מערה שנצמאת מאחורי מפל- משהו מהסרטים. בסוף הטיול, התחלנו ללכת לכוון אחד הכבישים הראשיים שמקשר את לסותו לדרום אפריקה. התחלנו לרדת לאורך שלוחה מאוד תלולה שהכביש מתפתל בגיא מתחתיה. לקראת החשיכה ראינו שאנחנו לא מספיקים להגיע לכפר עם תחנת אוטובוס, אז חיפשנו איזה מקום נוח ללינה ומצאנו מעין קרחת יער קטנה, מעין בולדר עצום מימדים בשטח של איזה 50X50 מטר שבולט מעל השטח. השביל איפושהו מתפתל מתחתיו בין העצים. מאחר והיה מזג אוויר ממש נעים אחרי כל כך הרבה זמן של גשמים ושלגים, והיינו סחוטים מעייפות ולא היה כוח לפתוח אוהל, החלטנו להנות מהכוכבים (אחח... חצי הכדור הדרומי
) ולישון רק עם שקי שינה. המשטח הגדול הזה היה רובו סלע חשוף עם אזורים קטנים של עשבים פה ושם, על אחד מהם התמקמנו.

חי בר

New member
המשך...

שכבנו על הגב, מסתכלים על הנוף בשקט, וכשהחשיך הבטנו בכוכבים ופה ושם הדלקנו פנס בשביל לבשל וכו'. מדי פעם היה נדמה לנו שאנחנו שומעים קולות של אנשים, חשבנו בטח עוד מטיילים באותו המצב שלנו (למרות שהיה לנו חשוד כי בכל השבועיים שטיילנו פגשנו רק מטייל בודד אחד). לאט לאט הקולות התקרבו ולא הצלחנו להבין אם זה אפריקנס או שפה של כושים. אמרתי לחברה שלי שאם זה לא מטיילים, זה קצת חשוד. למה שכושים יילכו בלילה בשביל די קשה, תלול, בין העצים ומצוקים שבקושי רואים את הדרך, כש-500 מטר מתחתנו יש כביש רחב וסלול- שמגיע כמובן לנקודת גבול עם לסותו ממש לא הרחק מאיתנו. אמרתי לה שעדיף שלא נגיד שום דבר ונראה מה קורה. שכבנו בשקט בתוך שקי השינה. אחרי כמה דקות מגיעות שלוש דמויות, בקושי ראינו את הצלליות בחושך. הם מגיעים לאותו משטח עליו אנחנו ישנים ונעצרים. מדליקים סיגריות ומתחילים להתווכח בזולו. לא הבנו שום דבר, אבל היה ברור שהם מחפשים משהו. הם התפצלו, הדליקו פנסים והתחילו לסרוק את המשטח. לאור הפנס ראינו ששניים מהם חמושים עם רובים, ואחד כנראה עם מקל. הם סורקים את המשטח הלוך וחזור, צועקים פקודות- או לא יודע מה- אחד לשני. להזכיר- מדובר על 50X50 מטר ותו לא, ואנחנו שוכבים כמו מומיות בתוך שקי שינה (ולא השכלנו אפילו להלבש או לנעול נעליים לפני שהם הגיעו כי לא היינו בטוחים על מה ומי בכלל מדובר). לפני שהם הגיעו חשבנו אולי זה מטיילים שמחפשים משטח נוח לשינה- כמונו, עכשיו היינו בטוחים שזה כושים חמושים שמחפשים משהו או מישהו, ולפי טון הדיבור ביניהם לא נראה שכוונותיהם יותר מדי טובות. אנחנו כמובן שוכבים בלי לזוז, בלי לנשום, כמובן לא מדברים ולא מוציאים הגה, אני שומע רק את פעימות הלב שלי, מרגיש אץ הדופק באוזניים ואומר לעצמי "חרא, איך שהלב שלי דופק כל כך חזק הם בטח יכולים לשמוע אותו ולמצוא אותנו". שלישיית הכושים סורקת את השטח איזה 2-3 פעמים, כלפחות פעם אחת אחד מהם עבר כל כך קרוב אלינו שבמזל הוא לא דרך עלינו. פספס אותנו בפחות ממטר!!! הם שוב נפגשים בכניסה לקחת היער, מדליקים סיגריות אבל הפעם שמענו את אחד מהם משתיק את האחרים כאילו מנסים להקשיב אם שומעים קולות. אחרי הסיגריה הם עושים עוד סריקה, שוב מפספסים אותנו. הם ממשיכים ללכת בשביל. הקולות שלהם נעלמים די מהר ואני מסמן לחברה שלי לא לזוז. ואכן נראה שהכושים רק מחכים בצד. אחרי משהו שנראה כמו נצח- לא העזתי להזיז את היד אפילו בשביל להסתכל על השעה- הם מתחילים לדבר והפעם נראה שמתרחקים. חיכינו עד שהקולות נמוגו, יצאנו בשקט, התלבשנו וקיפלנו את השקי שינה (מזל שבגלל כל החיות היה לנו תמיד את ההרגל לשטוף את כלי האוכל והבנזיניה ולהכניס את כל הציוד מסודר לתוך התרמילים). מרחוק ראינו את הפנסים שלהם סורקים משטח מרוחק יותר. בלחש, החלטנו להשאר ערים כל הלילה, התרחקנו בזהירות כמה צעדים ממשטח הסלע והתיישבנו שפופים ובשקט בין כמה שיחים. עם הזריחה החלטנו לא להמשיך בשביל, וחתכנו איכשהו בשלוחה התלולה וירדנו לכביש. ירידה מאוד לא נעימה אבל לא היה לנו מושג איפה הכושים הלכו ולא רצינו גם לבדוק את זה. אין לנו מושג מי הם היו ומה הם חיפשו. אבל הם חיפשו מישהו, לדעתי ראו אותנו מרחוק והחליטו לבוא אחרינו או לא יודע מה. הם היו חמושים (או לפחות שניים מהם), לעניות דעתי לאזרחים תמימים אין ממש מה לחפש בלילה במקום כזה קשה לתנועה, והם בטוח לא היו מטיילים שהלכו לאיבוד. המזל שיחק לנו כשהחלטנו לא להקים את האוהל, וכששכנו בשקט מוחלט בחושך והם סרקו וחיפשו במרחק של מטרים ספורים מאתנו, לפעמים אפילו פחות מזה. העשבים הסתירו אותנו, אלומת הפנסים שלהם כנראה גם כן- אחת הבעיות של פנס בלילה זה שרואים רק מה שבאלומה הממוקדת שלו וכל השאר חשוך לחלוטין. בכל מקרה, בחיים שלי לא פחדתי כל כך כמו במקום הזה. זאת הייתה החוויה הכי מפחידה שהייתה לי. ובדיעבד, רק אחרי שהגענו לדרבן הבנו כמה ברי מזל היינו: הגענו לעיר, והולכים ברחוב הראשי לכוון אכסניית הנוער ואני רואה זגגים מתקנים חלון ראווה של חנות. אחרי כמה מטרים- עוד זגגים מתקנים חלון ראווה. בהמשך הרחוב וגם ממול- עוד זגגים עובדים. אני אומר לחברה שלי איזה מזל יש לזגגים, בטח עושים את השנתית שלהם. עדיין לא הבנו את הסיבה. באחת החנויות החלון שבור בצורה עגולה עם שרידים של דם. נראה כאילו מישהו דפק את הראש בעוצמה על החלון. הגענו לאכסניית הנוער, שאלנו את האחראי מה הקטע של כל החלונות ראווה. הוא מסתכל עלינו בתמהון, אומר לנו "איפה אתם חיים? אתם אסטרונאוטים?". מסתבר שאיזה ימני קיצוני לבן (כזה כמו יגאל עמיר, אבל לבן) רצח את אחד המנהיגים הכי חשובים של הכושים כדי לטרפד את השיחות לסיום האפרטהייד, או משהו בסגנון. בעקבות זה פרצו מהומות בכל דרום אפריקה, כאלה שבדרבן כבר המון שנים לא ראו. אמרו לנו שהגיעו כושים באוטובוסים מכל האזור ורבבות השתוללו בדרבן, בזזו, הרסו, פרצו, נפצעו ונהרגו בעימותים עם הצבא והמשטרה. ממש בלגן. היו כמה ימים של עוצר וכו'. זהו. יצא קצת ארוך, אבל בשביל החוויה הכי מפחידה אני חושב שזה בסדר, לא? יש עוד חוויות מוזרות שגבר סיפרתי כמו ההתקלות עם מחלקת חיילים מורדים טיגריניים, שבזכות ספרון/תרגומון של משרד הפנים נגמרה בהפי-הנד ובשמחה רבה, הטיסה "הישירה" של קניה איירוייס מקהיר לניירובי "דרך חרטום", ועוד כמה שבטח אספר בהמשך. לילה טוב ותטיילו בזהירות

Yo-man

New member
איזה סיפורים...

לי די הוצאת את החשק לטייל באפריקה, רק שתדע. אני חוויתי שוד לא אלים מידי בפרו, ועד היום אני כועס על כל האירוע הזה (בהיעדר מילה טובה יותר שתעביר את התסכול) למרות שלא נהגנו בחוסר זהירות, ראוותנות או פזיזות. פשוט נפלנו קורבן לשוד במונית. אבל הסיפורים שלך ממש מצמררים... זה כמו לשלוח תיירים לטייל בעזה. Thanks, but no thanks.

חי בר

New member
../images/Emo12.gif לא היתה כוונה להפחיד

ובטח שלא להוציא חשק לטייל באפריקה. נהפוך הוא. קודם כל דרום אפריקה השתנתה- לטוב ולרע. חוצמזה, היו לי בסך הכל מעט מאוד תקריות ביותר משנתיים טיול. דברים נוראיים יכולים לקרות בכל מקום בעולם! בן דוד של אשתי טייל לפני כמה שנים בדרום אמריקה יחד עם חבר ישראלי. הם עשו איזה טרק בהרים והצטרפו אליהם זוג בחורות (לא זוכר מאיפה, נדמה לי היו גרמניות או דניות- לא משנה). בערב, כשהם היו באוהל, באו לשם כנופיית שודדים ושני הבחורים התעמתו איתם- לא ברור בדיוק מה קרה- אבל למחרת הם חיכו להם על המסלול (שהוא דווקא די פופולרי והיו באותה העת עוד הרבה מטיילים). הם שוב באו בויכוחים שהסתיימו בזה שהשודדים ירו והרגו את החבר שלו. וזה לא הסוף- הוא היה צריך להסחב עם הגופה כמה ימים עד שהגיע לטלפון כדי להתקשר לשגרירות ולבקש סיוע. הסיפור התפרסם בהרחבה בעיתונות בארץ. מדי שנה נהרגים/נפגעים מטיילים ברחבי העולם מכל מיני עיסוקים- טביעה, טריפה ע"י תנינים (אפילו ישראלי אחד או שניים), מפולות שלג, שוד-רצח, תאונות דרכים לסוגיהם, מחלות, שימוש בסמים מוזרים וכו'. אפריקה לא יוצאת מהכלל. אני מכיר אנשים שנרצחו, נהרגו בתאונות דרכים, חטפו מחלות קשות, נשדדו, בחורות שנאנסו וכו'. אבל אני לא חושב שיותר ממטיילים שהלכו להסתובב בארה"ב או במזרח. לדעתי נהפוך הוא- האוכלוסיה באפריקה היא מהעניות והסובלות ביותר בעולם, באזורים נידחים כמעט כל אחד מסתובב עם נשק- כולל ילדים בני 14- ואין להם בעיה לשדוד או לרצוח אותך ולעולם לא יידעו מה בכלל קרה. ובכל זאת מקרים כאלה די נדירים. אני לא נאיבי אבל מסתבר שרוב בני האדם בעולם הם בכל זאת לא פושעים ורוצחים בפוטנציה, ואנשים עניים לא קמים כל יום והולכים לשדוד תיירים אפילו שהם יודעים שיש עליהם הרבה כסף. עצתי- לך תטייל ותחשוב פחות על הדברים המפחידים שיכולים לקרות לך, ויותר על הדברים היפים והחוויות המדהימות שתראה, על המראות, הנופים, האנשים, הריחות, המאכלים, החיות וכל מה שהופך טיול טוב לחוויה. אל תשכח לצלם ולנהל יומן (כן!).
הרפתקת חייך מחכה לך אולי באפריקה, אל תפספס אותה.

sela v

New member
באמת מצמרר לקרא את

הסיפורים. אני זוכר שכבר סיפרת לנו על הטיסה לקהיר דרך חרטום.

sela v

New member
מפות

דבר ראשון שאלתי מישהי שעובדת איתי מדרום אפריקה אם היא יודעת לגבי מפות של דרום אפריקה, והיא הבטיחה להחזיר לי תשובה. קניה לא באמת מפותחת כמו שנראה לך מטיול בר המצווה, אמנם הספארים יותר מפותחים שם, אבל היום טנזניה כבר די סוגרת עליהם, ומבחינת רמת החיים, חוץ מהעשירים הלבנים שגרים בניירובי, הארץ עצמה מאד ענייה, לעומת כמה מיליונים שחיים בדרום אפריקה ברמת חיים טובה. יש כבישים כמו באירופה, ולא בורות לרוב כמו בקניה. תנסה גם בחנות Stanfords, יש שם כמה מפות של דרום אפריקה בקנה מידה, שביקשת.

עלעכיפאק...

תודה על המידע, אני בטוח שרבים יעשו בו לעזר. לצערי לא ממש סייעתם לי, כי לגבי המדינות המפותחות (לפחות לפי הלקסיקון שלי, וכן, גם טנזניה שייכת לקטגוריה), עברתי שם את שבעת מדורי הניג'וס, ואף הצלחתי למצוא מס' מפות 50000 (דרך צבא אנגליה דווקא, שעושה אימונים בכמה ארצות ביבשת). הבעיה היותר גדולה היא להשיג דווקא מפות לאזורים האטרקטיביים יותר, והם כמובן בארצות הפחות מפותחות) כמובן שקניה יפיפיה, וכמוה גם טנזניה ודר' אפריקה, אבל לטייל ללא מפות בקנ"מ קטן מפספס לא מעט מידע חשוב על השטח. גם אני נעזרתי במקומי שקישקש משהו על דף (עד כמה שאפשר היה לקרוא לזה דף לפעמים), גם אני נעשיתי אבשלום קור לכמה שפות מקומיות, גם אני חרשתי את קניה, ודר' אפריקה, רק שנמשכתי יותר, ולכן גם שהיתי יותר, במדינות המפגרות יותר (-ולגמרי לבד, מה שהביא אותי לכמה סיטואציות וחוויות שלא נדע- דרכתם פעם על תנין? ישבתם פעם בבית מעצר באתיופיה? שדדו אותכם פעם עם סכין?). בקיצור, פעם אחרונה- האם מישהו מכיר דרך כלשהי להשיג מפות? (אני נוטה לרדת מהאפשרות של השגת המפות מהמדינות עצמן. זה מייגע לחלוטין!!! ושוב תודה...

sela v

New member
קיבלתי את הקישור

לאתר דרום אפריקאי ממשלתי בו מוכרים את כל מפות דרום אפריקה.

למעלה