מפורסמים עם ADHD

pita21

New member
מפורסמים עם ADHD

אין לי מושג מה היו הקריטריונים , אבל נחמד.

אני העזור

לזיווה שבת שתום, במוצ"ש, אחרי שבני יישן אשמח לתרגם ולשלוח לך. בברכב, גיל מ

pita21

New member
התרגום....בבקשה!!!

35 תכונות טובות לבעלי ADHD אנשים עם ADHD .... 1. הם בעלי אנרגיה רבה 2.מוכנים לנסות דברים-לקחת סיכונים 3.מוכים לדבר, יכול לדבר המון 4.מסתדרים עם מבוגרים 5.יכולים לעשות כמה דברים בו זמנית 6.הם חכמים-הרבה מחוננים הם ADHD 7.זקוקים לפחות שינה 8.הם בעלי חוש הומור מצויין 9.טובים בשמירה על ילדים קטנים 10.ספונטניים 11.רואים את כל הפרטים הקטנטנים שאחרים מפספסים 12.מבינים מה זה כשמציקים לך או איך זה להיות בצרה ומבינים ילדים אחרים 13.חושבים על דרכים שונות ואחרות לעשות דברים 14.מתנדבים לעזור לאחרים 15.שמחים ומתלהבים 16.בעלי דמיון ויצירתיות 17.בעלי יכולת בטוי 18.רגישים 19.להוטים להכיר חברים חדשים 20.בעלי זכרון מצויין 21.בעלי אומץ 22.כיף להיות איתם 23.בעלי קסם אישי 24.חמים ואוהבים 25.דואגים למשפחה 26.סקרנים 27.סולחים מהר 28.אמיתיים וכנים 29.לעולם אינם משעממים 30.אמפטיים 31.בעלי הבחנה טובה בדברים 32.עליזים 33.כנים 34.אופטימיים 35.מתעניינים בדברים חדשים

לחלקינו יש זיכרון מדהים לדברים

מסויימים כגון לזכירת פרטי פרטים של עלילות, לצד חסימות זיכרון ספציפיות כמו לאיות וללוח הכפל. אני חושב שזיכרון מדהים לדברים מסויימים אצל חלק מהADHD נובע מקושי בסינון העיקר מהטפל. כשנדמה שיותר דברים חשובים, יותר דברים ממוינים כשווי זכירה. סיבה שינה לזיכרון טוב היא מנגנון פיצוי. כשלדיסלטק זה אסון לקרוא קטע קריאה בפעם השניה, הוא ישתדל לזכור ממנו הרבה.

דליה.ד

New member
יש כל מיני סוגי זיכרון

זיכרון עבודה (פעיל), זיכרון לטווח ארוך, זיכרון שמיעתי, חזותי, אסוציאטיבי, מרחבי וכו'. לבתי למשל יש פגיעה בזיכרון עבודה היא למשל לא תזכור מה שאמרתי לה לפני רגע, אבל חומר שנהיא שיננה היא תדקלם מילה במילה כי הזיכרון לטווח ארוך שלה - מעולה.

pita21

New member
לבן שלי יש איזה 500 ג'יגבייט במוח

הילד בן 5.5 עם זכרון מדהים למילים, ביטויים, ארועים, תמונות.אולי זהו סוג של פיצוי?

oranger

New member
משתמע שלADHD זכרון יוצא דופן

אולם לאנשים רבים יש זכרון מעולה בנושאים מסויימים, זכרון טוב יותר או פחות. לי יש חרא זכרון (גם זכרון עבודה ולדעתי זכרון בכלל לא משהו), אבל אני מדקלמת את כל הדיסקוגרפיה של שלום חנוך כולל שנים ושירים בתקליט. התיאורים שהם יותר "יוצאי דופן" שאתם מביאים כאן הם לטעמי אופייניים במידה זו או אחרת, באופן נדיר יותר או פחות, בכלל האוכלוסיה. כוונתי לומר שלADHD לא מתלווה זכרון נהדר, כמו שניתן להבין מהסעיף הנ"ל. אני חושבת שלפעמים הזכרון המצויין הוא *למרות* ADHD ולא *בזכות* ADHD. מהאבחון שעברתי עלה בין היתר שזכרון העבודה שלי הוא לא עילוי גדול, וזה כן מאפיין של ADHD וזה אחד הדברים שנבדקים. במקרה של זכרון טוב במיוחד כמו יתרונות או חסרונות נוספים - אני לא חושבת שצריך תמיד למהר ולזקוף זאת לזכות/גנות ADHD. יש בנו עוד דברים חוץ מADHD. יכול להיות, וסביר, שאנו מפתחים מנגנונים מפצים שונים - אולם אין מדובר ביתרונות ש"מגיעים" עם הבעיה והם חלק ממנה. מקווה שהסברתי את עצמי והלוואי על כולנו זיכרון נפלא מכל הסוגים הטווחים והצבעים. שבוע טוב רותם.

לכויות למידה וריכוז כן משפיעות על

הזיכרון. עד כאן אין ויכוח. לדעתך אצל כל לקויי למידה וריכוז כל ההשפעה הזו היא רק לרעה. אני לא בטוח בזה. הכרתי כמה ADHD שהיה להם 'ראש מחק'. לא חשוב מה הם שמעו או למדו או ראו - הם תמיד שכחו. ובכל זאת אני חש שהצדדים החזקים של הזיכרון שלי חוזקו בעזרת הADHD כשם שהצדדים החלשים של הזיכרון שלי הוחלשו על ידי הADHD.

zivadina

New member
מסכימה אתך בהחלט, רותם.

אנחנו לא רק ADHD, ולא כל התכונות שלנו באות בגלל או כפיצוי על הלקות הזאת. כמובן שככל שמתווספות ל-ADHD לקויות נוספות, כך התמונה מורכבת יותר.

למעלה