מפורים לפסח

הומינר

New member
מפורים לפסח

כל השנים אני מכניס לראשם של ילדי ושל נכדיי, כי אירוע מסויים אשר הקבל לתאריך מסוים, למעשה מתחיל ביום שבו חשבת עליו לראשונה, כל הזמן בין המחשבה ועד ליום האירוע הוא הוא למעשה האירוע, משום לדוגמא סדר פסח, בשעה שבע בערב אני חוזר מבית הכנסת, לוקח חצי שעה עד שמתארגנים לשבת לשולחן, וכמובן שהרעב חוגג, מספיק לקרוא את ההגדה, רוצים לאכול, ולמרות המאמצים לשמור על הסדר, הזמן רץ ותוך שעתיים הענין מסתיים, וחסל סדר פסח, על מנת להרגיש את הפסח הנך חייב לדרוש בהלכות החג שלושים יום לפני החג, ופורים בדיוק שלושים יום לפני פסח, ואין הכוונה להלכות החג, מהשולחן ערוך, כל נושא ההכנות לחג הם הם ההלכות, מה קונים, מה לא קונים, מי האורחים וכמה, לוגיסטיקה, שולחן מיוחד, כסאות, מלבושים, מצות וכו' וכו', אם אתה מצליח לשתף את הדור הצעיר בכל ההלכות של החג, הם ירגישו את השותפות וגם ירגישו את החג הרבה זמן, ולא רק את השעתיים של הסדר, אני זוכר כילד, ללכת עם הדוד להביא יין לפסח, לקחנו בקבוק ירוק מצופה בסלסלת נצרים, ארוגה על הבקבוק, עכשיו , למה ירוק, ולמה הסלסלה של הנצרים, זה כבר כמעט שבעים שנה מאז, ואני עדיין זוכר את זה כאילו זה קרה אתמול, את הדרך מהבית למקום, ואת הכובד של הבקבוק המלא בדרך חזרה, ואני סמוך ובטוח כי גם ילדנו ונכדנו סופגים בצעירותם תמונות ואירועים, לשנים הרבה אז פורים שמח לכולם, והכינו את עצמכם לפסח.

ממחר אני מתחילה להתכונן

נשבעת... זה רעיון יפה - "אירוע מסויים אשר הקבל לתאריך מסויים, למעשה מתחיל ביום שבו חשבת עליו לראשונה". תודה לך

כמה שאני מסכימה עימך, הומינר...

למשל כשמתוכננת לנו נסיעה, אצלי, ההתרגשות מתחילה כבר כשמסכמים העיניין. הקרובים לי לא מבינים על מה ולמה אני כה מתרגשת. נכון שהם מבזבזים חלק נכבד מהאירוע?
כמה כייף לעזוב את השגרה לכמה רגעים כשמתחשק ו"לברוח" אל מה שמצפה ואיזה כייף יהיה ולחשוב על ההכנות וכו'. חג פורים שמח לנו ולכל עם ישראל, טרום חג שמח,

הומינר, מעלה זכרונות, מבית אבא.

גם אני זוכרת היטב את הריחות והצבעים, את והטעמים ואת התכונה הרבה של ההכנות לכל חג. לפני פורים בשבועיים לפחות החלו ההכנות לאפיה הגדולה, קניות, טחינות של אגוזים שקדים ובוטנים. הכנת מרציפן למילוי ועוד. כמה ימים לפני החלו להכין את הבצקים, את המגשים הגדולים להכיל את התכולה . והריחות של האפיה ביומיים לפני פורים, איזה ריחות ניחוח , גן העדן בהתגלמותו, ואחרי זה חלוקת משלוחי המנות עם מלבס בשלל צבעים מעל {שקדים מצופים בסוכר} והלוקום עם שקדים בפנוכו. ובפורים כולם משחקים קלפים גדולים וקטנים. אחרי פורים בכמה ימים מתחילות ההכנות לפסח, הנקיונות, ההגעלה של הכלים. ועוד.. לא זוכרת הכל , אבל עד היום אני אוהבת לאפות בגלל אותם ריחות שממלאים את הבית. תודה הומינר על שהעלת זכרונות.

נמצק

New member
חשבתי להעלות סיפור

חשבתי לקראת פסח להעלות סיפור שכתבתי לפני כמה שנים על חגיגת פסח בבית סבא בימי המצור על ירושלים. אבל אז עלתה מלפני המחשבה שאתה הרי יודע יותר טוב ממני איך היה המצור, ומי יודע? אתה עשוי לטעות שאתה עוד הכרת את סבא שלי לפני , ובכלל אתה היית בירושלים קודם. אז אני מסתפק בזכרונות שהעלית והצלחת להסב אליהם את תומת לבם של אנשי הפורום. ומי אני , הקטן והנקלה, שאגנוב ממך תשומת לב זו? הניחני ואסתופף גם אני בצל זכרונותיך. אם אשכחך ירושלים תשכח ימיני.

יא נמצק../images/Emo150.gif

וואללאהי, לא מבינה אותך! הרי אתה יודע שכל אחד והסיפורים שלו ח'אלינא, יא שייח', נסמע מנכ כמאן אינשאללה במהרה ושושן שמח לכולם

דחילאק תתרגמו ש,,,

שגם ווזוזית שכמותי תוכל להבין,,תתחשבו.!? גם נלמד משהו חדש. לא ככה???

הומינר

New member
נמצק נמצק

מישהו אמר פעם למישהו, תשמע אתה אינך כזה צדיק שאתה יכול להיות כזה עניו. מעולם לא חשבתי כי אתה נקלה או בדומה לזה, אני יכול כן לקבל מה שאתה כותב או לא לקבל אולם מאחר ואינני מכיר אותך אישית אפילו עוד לא היתה לי האפשרות להרשות לעצמי להביע מילים כאלו, וגם כאשר אתה אומר זאת על עצמך אתה פוגע בי, וגם בחברים אחרים של הפורום. ומצא חן בעיני שמישהו או מישהי ענתה לך ושרבבה כמה מילים יפות בערבית, ומיד היתה תגובה של אחרת, על כי אין נותנים לה להבין את פירוש המילות, על זה נאמר קנאת סופרים תרבה חכמה.

לשרה ולכל החברים

מה שכתבתי לנמצק היה - הבה ונשמע גם ממך ובעזה"ש במהרה בימנו כי לכל אחד הסיפורים שלו ונמצק שלנו, כידוע לכם, שופע סיפורים. הערבית = נסיון קצת לפנות אל נמצק בנימה אישית בלי שום כוונה לשפת סתרים. עמכם הסליחה ושיהיה בוקר נפלא לכולם אמרו לי שביער שוויץ ליד טבריה יש המון כלניות - מי שגר קרוב צאו לראות ואני מקווה להגיע בשבת

למעלה