מפוחית

shogile

New member
מפוחית ../images/Emo13.gif

שלום :) אני רוצה להתחיל ללמוד לנגן על מפוחית אמממ הבנתי שיש למפוחית סולם מסויים שעליו היא מכוונת. זה אומר שאני לא יכולה לנגן כל שיר שמתחשק לי עליה? הייתי רוצה גם המלצות איזה מפוחית לקנות כמפוחית ראשונה-דיאטונית, כרומטית? ואני מנגנת בעיקר בון ג'ובי כרגע (על גיטרה). אתם יכולים להגיד לי איזה סולם יתאים לי? ואם יש אתר או ספר ללימוד מפוחית שיעזור לי-אני אשמח לקבל המלצות:) תודה רבה רבה

assi211

New member
הסבר מפוחיות קצר

היי, יש בגדול 2 סוגי מפוחיות: דיאטוניות וכרומטיות. הדיאטוניות קטנות יותר פיסית, והחורים שלהן כבר מכוונות על סולם ספציפי. הנפוצות זה C מאזו'ר וG מינור. עליהן את לא יכולה לנגן כל תו, אבל הן מותאמות יופי לנגן שירים שיושבים על הסולם הספציפי שלהן. עוד דבר נהדר בהן, שיותר קל לכופף בהן צלילים, ולקבל את האפקט הבלוזי (אם פעם תרצי לעבור מבון ג'ובי לבלוז). יותר קל להפיק מהן צליל, ולא נורא אם השפתיים לא יושבות על חור אחד רק, כי כאמור החורים כבר מכוונים על סולם ואז יוצא לך פשוט אקורד. אלו המפוחיות שמנגנים בהן בד"כ עם גיטרה. כרומטיות מכילות את כל הסולם (הכרומטי :) = C), בין 3 ל4 אוקטבות, ולכן אפשר לנגן עליהן כל תו. יש להן ידית קטנה בצד שמורידה חצי טון לבמולים. בגדול כל מה שאפשר לעשות עם דיאטונית אפשר גם עם כרומטית, רק יותר קשה. עם כרומטיות מנגנים בד"כ סולואים, כלומר תווים ממש של שירים, ולא אקורדים לליווי. שורה תחתונה: לעניות דעתי כדאי לך להתחיל עם דיאטונית, סולם G הנפוץ. אגב - ככל שהיא יותר פושטית, ככה יותר קשה לנגן עליה. סתם טיפ. באשר לספרים - בכל חנות תמצאי בלי בעיה. בקשר לסולמות של בון ג'ובי - חפשי באינטרנט אתרים של מפוחיות (harmonica) ושמה יש התאמות של מפוחיות דיאטוניות לשירים מסויימים. אם כי אני הייתי הולך על זו שאני אוכל לנגן איתה הכי הרבה שירים, ולא לפי שיר ספציפי. בהצלחה!

למעלה