מפה

oreni6

New member
מפה

1:800,000 מפה מה הפרוש? מה היחס בין המפה למציאות? תודה

מקובל שמפות לניווט הן של 1:50,000

(ניווט רגלי...) ולא מנווטים עם מפות של יותר מ 1:250,000 (ניווטים של ח"א בעיקר...) כי מעבר לזה כבר המיפוי הטופוגרפי לא שווה כלום.

חי בר

New member
מקובל 1:50K במדינות קטנות כמו שלנו

תנסה פעם לקחת איתך מפות שמכסות מסלול הליכה של כמה מאות ק"מ עם מפות 1:50K פתאום מגלים שכמה פיסות נייר יכולות לשקול כמה ק"ג טובים
אפשר גם אפשר לטייל ברגל מרחקים עצומים עם מפות 1:250K ,1:100K ואפילו 1:500K. ברוב העולם יהיה קשה מאוד למצוא מפות טופוגרפיות ממילאה אז משתמשים במה שיש ונהנים מהטיול
. בסופו של דבר זה טיול, לא מבצע צבאי שצריך להגיע לאיזה נ"צ בדיוק של כמה מטרים. את הפרטים שחסרים במפה אפשר להשלים היטב בהסתכלות על השטח. בארץ התרגלנו לפינוק הזה של סימון שבילים (בשטח ובמפה) ברוב העולם אין את זה וצריך לפתוח קצת את העיניים אבל עדיין אפשר להגיע לכל מקום בלי להסתבך אפילו עם מפות שחסרות פרטים.

השאלה היתה איך זה ביחס למציאות...

ברור שלטרקים לוקחים מפה אחת שהכל יכנס בה (במידת האפשר...) ואם יש מסלול מסודר לא צריך יותר מקווים כללים... (שזה סוג המפות שבד"כ מקבלים...) אבל אז הקנה מידה הוא די חסר משמעות ולכן גם השאלה שפתחה את השירשור הזה

jeshu

New member
ומה עם GPS ? חשבתם לקחת איתכם אחד כזה.כל העולם מוקף לווינים בימינו.הדיוק מדהים (לפחות בתוך ישראל).

השאלה היא מה מהות הטיול...

כל עוד זה טיול תרמילאי רגיל ל GPS אין ממש משמעות... אם אתה מתכנן טיול בשטח נטוש... שלא ממופה כמו שצריך... או עם רכב בדרכים שאינך מכיר ואין לך מפות עדכניות... אז הוא מאוד שימושי... לטרמילאי הממוצא אין צורך בעוד חפץ יקר ובעל משקל... ובכלל כדי שהוא יהיה יעיל אתה חייב להכניס לו קואורדינטות של המקומות שרוצה למצוא... ורצוי תוואי דרך חלקי... ואלו לא נתונים שככ פשוט להשיג בכל מקום בגלובוס... וצריך לשנות לו את הקואורדינטות לפי קווי האורך... מה שהופך את המשימה להרבה יותר מסובכת
אז אם אתה לא הולך לחקור לתוך האמזונס... או לתור מדבריות באפריקה... אני לא ממש רואה למה צריך אותו

kogawa

New member
טיול עם גפס

סתם קוריוז: במדבר הקלאהרי נדרשנו להגיע בלילה לעץ באובב ענק במרחק 7 שעות נסיעה, הדרכים במדבר לא מפסיקות להתפצל, ושום מפה לא תועיל גם ביום. לגפס לא היו התלבטויות ולפנות בוקר הזדקר לפנינו במלוא תפארתו העץ המדובר, בדיוק של לויתן השולף אבר מינו באורך 2 מטר ותוך שחיה ובלי להחזיק בסנפיר מצליח ליצור דור חדש.. אחללה מכשיר לטיול רכוב..

1L

New member
אשליית הGPS

לא ברור לי מה בדיוק אפשר לעשות עם GPS כשאין מפה. מילא אם הזנתם מסלול המורכב מרשימה של נ.צ. - במקרה כזה בקושי יש צורך לנווט אפילו (מן הסתם ככל שהרשימה מפורטת יותר). אבל איך GPS יכול לעזור עם 12 ספרות שהוא יציג כשאין מפה? אולי אני אתפס כנאיבי או כמיושן בעיני חלק מכם אבל אני לא רואה מצב של לצאת לטיול פשוט וקצר ככל שיהיה מבלי מפה (או לפחות ללא עיון מוקדם במפה). לדעתי, מפות בקנ"מ 1:400K הן אלה שתופסות מקום ומשקל יקרים - אין להן שום שימוש (אולי כמפת שולחן) בזמן טיול וה"נטל" שכרוך בסחיבת 2 מפות של 1:50K לעומת הסיכון הכרוך בויתור עליהן לטובת GPS (ששוקל יותר) או לחילופין אפילו עוד 2 חטיפי אנרגיה (שכנראה שוקלים אותו דבר) הוא מיותר. לעיונכם אני מביא מאמר מוצלח ודיון מאוד מעניין מהזמן האחרון בנושא מפה, תפיסת מרחב ו- GPS שנערך בפורום השכן, טיולים בארץ.

sela v

New member
GPS

אני קניתי לא מזמן GPS פשוט. אפשר לקנות GPS עם אפשרות לטעון עליו מפות, אבל אני לא מתמצא בעניין. אני יודע שבשביל נהיגה בכבישים ה-GPS הוא אופציה טובה למי שרוצה ניווט בקלות. מה שכן העסק של ה-GPS הזה יקר. אני קניתי GPS בכ-600 שקל, ואפשר לתכנן על מפה במחשב את המסלול ולטעון אותו ל-GPS. עוד לא השתמשתי בו הרבה, ובסוף השבוע הזה כנראה אקח אותו לטיול קצר שאני עושה בצפון אנגליה. בינתיים השתמשתי בו לרכיבה על אופניים, והוא בצורה די טובה (לאחר תכנון על המחשב בבית), אומר לי מתי ולאיזה כיוון לפנות בצומת.

sela v

New member
או

1 ס"מ = 800000 ס"מ במציאות. כלומר 1 ס"מ הם 8000 מטר, שהם 8 ק"מ.

shaishoo

New member
זה אחוזים נורא גרועים

אני בדרך כלל מהמר רק עד 1:10 אבל 1:800000 זה אחוזים גרועים כמעט כמו בטוטו

begk

New member
מפות ניווט /טיול

דווקא להרבה מקומות יש מפות סימון שבילים - לא הישראלים המציאו את זה. אני כרגע יושב בבית ועובר על מפות 1:25,000 של הדולומיטים - 4 כאלה ועוד 4 של 1:50,000 סוגרים לי חודש של הליכה. בשביל למצוא מפות סימון שבילים כאלה תנסו בחנות הזו :http://www.stanfords.co.uk/navigation/navig?loc_id=1599&action=sub_category&cat_id=576 הלינק הוא למפות איטליה אבל דרך דף הבית אפשר להגיע לכל מקום בעולם - אם יש לו מפה היא תיהיה בחנות הזו מתי נ.ב - לגבי ההבדל מהמפות בצבא - בארץ אפשר לעלות כמעט בכל וואדי ואם יש מיצוק זה יופיע - בחו"ל בקנ"מ גדול אפילו לא תדע שיש שם איזה קיר קרח או מדרון בלתי אפשרי... לא בכל מקום כל כך פשוט להשלים מידע חסר

חי בר

New member
עדיין חושב בקנ"מ קטן??

מנסיון של כמה אלפי ק"מ טובים של טרקים ולא מעט זוגות נעליים בלויות: אין דבר כזה קיר או מדרון "בלתי אפשרי". כשאתה עושה טיול של 4 ימים במדבר יהודה ואח"כ צריך לחזור לצבא/בי"ס/עבודה/לא משנה מה- אז אתה הולך עם מפת סימון שבילים ובאמת לא רוצה להגיע למצב שבו תצטרך לעשות כל מיני עקיפות. כשתעשה טרק של 400-800 ק"מ שלוקח כמה שבועות, ואין שום שבילים מסומני מעבר לשבילי חיות ושבילים שבהם הולכים אנשים מדי פעם, זה באמת לא כל כך ישנה אם ייקח לך עוד חמישה ימים לעקוף "צוק בלתי אפשרי". אין משהו שלא ניתן לעקוף, ואפילו במפה עם קנ"מ ענקי אפשר לנווט לא רע לפי אגנים וקוי פרשות מים, ואין שום משמעות לעוד כמה ימי הליכה- ממילא אתה לא מכיר את המקום אז מה זה משנה אם הלכת מכאן או משם בסוף אתה מגיע לאן שאתה רוצה ונהנה מהנוף, האנשים והחיות בדרך (אם זה באפריקה
)? אבל אתה כן תקלל אם תחליט לקחת למסלול שכזה מפות בקנ"מ קטן. לנו היו מפות של כל קניה בקנ"מ 1:50K ו-1:100K, ודי מהר הבנו שעדיף להשאיר אותן בארגז באכסניה בניירובי מאשר להסתובב עם בוחטות של מפות בכל פעם. הסתדרנו לא רע עם מפות 1:500K ואפילו קנ"מ גדול יותר. דרך אגב- באתרים פופולריים של טרקים (למשל בנפאל מסלולים כמו האנפורנה ואוורסט) אפשר ללכת אפילו בלי מפה וצריך להתאמץ מאוד כדי ללכת לאיבוד.

jeshu

New member
יש סימון שבילים במקומות כאלה מטיילים ומקומיים מסמנים את השבילים בעזרת נייר טאולט,פחיות,גללי חמורים,סוסים ויאקים בריכוז מטריד ולא טבעי,נובלס שהביאו מהבית,בטריות וכו'. וגם אם חלילה השביל נקי אין יותר מידי לאן לסטות.ואם יש אז שואלים מקומי.אבל בהרים גבוהים זה באמת יותר קל כי ההרים הם גם מחסום שמנתב אותך ואתה בין כה וכה הולך לאורך הנחל.

begk

New member
נישמע לי קצת חסר אחריות...

"יהיה בסדר.." לא? - "זה באמת לא כל כך ישנה אם ייקח לך עוד חמישה ימים לעקוף "צוק בלתי אפשרי"" - עד שניגמר האוכל ומזון ועוד מיליון אפשרויות לבעיות ( אם את לא יכולה לחשוב עליהם לבד תגידי לי ) .. - יצא לך בסדר -אחלה! אבל לעודד אנשים אחרים לנווט עם מפות בכזה קנ"מ ??? מונגוליה - עם רכב ונהג מקומי,ואין שבילים - יאללה תעשי גם עם מפה מדינית מצידי - גם ככה מנווטים לפי gps מקומי (ger position sys) אבל באיטליה למשל בדולומיטים אפשר ככה להגיע לדרכי הברזל שלהם שבחלקם בלי ציוד טיפוס אתה תקוע... ואז מה עושים ? "אחורה פנה" בחושך ??? אני לכל טרק לוקח שק שינה , ערכת בישול ואוכל וגם = מפות! זה חלק מחישוב המשקל שלי - בדיוק כמו מים! בקיצור - הגיע הזמן ש"יהיה בסדר" ילך הביתה מתי

חי בר

New member
זה ממש לא בקטע של "יהיה בסדר"

למי שהתרגל לטייל בארצנו הקטנטונת עם שבילים מסומנים+מפה (ואפשר להרחיב גם לארצות הסמוכות שיש בהן שבילים מסומנים לרוב עם רוג'ומים), אז מסתבר שקיים סימון שבילים רק באיזה 0.0001% מהעולם, אולי פחות מזה. אבל יש בשורה- אפשר לטייל בבטחה ברוב רובו של שאר ה-99.9999% שאין בהם שבילים מסומנים, ואם אתה ממש מתעקש- אז כן- בלי מפה טופוגרפית. אם גרים שם אנשים אז יש גם אוכל ומים ככה שלא צריך לסחוב מראש אוכל לשלושה חודשים... את החוסר במפה מחליפים השתלבות בשטח- התבוננות ברכסי הרים, אגני הניקוז שלהם, עקבות של בני אדם, קוליסים, רוג'ומים, או כל סימן אחר. במקרה הצורך אפשר לשאול מקומיים אפילו אם לא יודעים מילה בשפה שלהם- ציון של מקום שרוצים להגיע אליו וסימני ידיים בד"כ מביאים את התוצאה הרצויה (למרות שלדעתי כדאי ללמוד תמיד כמה מילים בשפות מקומיות- ברכות שלום, כוונים ודברים מהסוג הזה תמיד עוזרים). בשביל כאלה שחושבים שלא יסתדרו עם אוכל ומים, או יילכו לאיבוד כי אין להם סימון שבילים מול הפרצוף המציאו כבר לפני המון שנים (אולי אלפים) את הדבר הזה שנקרא "מדריך" שתמורת תשלום ייקח אותך ממקום א' ל-ב'. יש גם טיולים מאורגנים ויש גם כאלה שנשארים בבית כי יש להם פחדים. אני לא בא להמליץ לאף אחד לטייל עם/בלי מפה, רק מציין שזה אפשרי (מנסיון) ולא הייתי מוותר על אזורים מדהימים לטיולים רגליים רק בגלל שאין מפה או שאין שם בכלל טיולים מאורגנים או לא משנה מה הסיבה. אפשר תמיד להתסדר בלי "יהיה בסדר" רק צריך להפעיל קצת את ההגיון וכמובן Don't Panic!! (עם אותיות מהבהבות
). GPS וטלפון לוויני הם צעצועים נחמדים, אבל אפשר להסתדר היטב בלעדיהם. ודרך אגב, לא לכל מקום בעולם אפשר למצוא מפה טופוגרפית, אפילו לא במדינה עצמה שבה מטיילים (וגם לא באתרים כמו אוניברסיטת סטנפורד). אם יש לך מפות- סבבה לך על זה. אם אין- אפשר גם אפשר לטייל עם מפת דרכים פשוטה בקנ"מ גדול. הכל תלוי איפה ולאן. ואם יש קצת ציוד מתאים אז גם "צוק בלתי אפשרי" הוא בעצם אפשרי

begk

New member
נישמע לי קצת חסר אחריות...

"יהיה בסדר.." לא? - "זה באמת לא כל כך ישנה אם ייקח לך עוד חמישה ימים לעקוף "צוק בלתי אפשרי"" - עד שניגמר האוכל ומזון ועוד מיליון אפשרויות לבעיות ( אם את לא יכולה לחשוב עליהם לבד תגידי לי ) .. - יצא לך בסדר -אחלה! אבל לעודד אנשים אחרים לנווט עם מפות בכזה קנ"מ ??? במונגוליה - עם רכב ונהג מקומי,ואין שבילים - יאללה תעשי גם עם מפה מדינית מצידי - גם ככה מנווטים לפי gps מקומי (ger position sys) אבל באיטליה למשל בדולומיטים אפשר ככה להגיע לדרכי הברזל שלהם שבחלקם בלי ציוד טיפוס אתה תקוע... ואז מה עושים ? "אחורה פנה" בחושך ??? אני לכל טרק לוקח שק שינה , ערכת בישול ואוכל וגם ... מפות!!! זה חלק מחישוב המשקל שלי - בדיוק כמו מים! בקיצור - הגיע הזמן ש"יהיה בסדר" ילך הביתה מתי

למעלה