מפה 1000 (מפת תרגול)

sailor1

New member
מפות אלקטרוניות בשימוש

לימור תודה על תשובתך המפורטת, לשאלתך לגבי סוגי המפות שבשימושנו (ואני כאן יכול לפרט רק את אלו בהן אני משתמש):
1. תוכנת ניווט אלקטרוני בשם SeaClear מציגה מפות נייר סרוקות (רסטר) בפורמט WCI וגם בפורמט תמונה PNG ואפשר גם בעזרת תוכנה נוספת ל"ייצר" מפות תמונה ממסך GOOGLE EARTH ולאחר כיול אפשר להציג אותן בתוכנה זו.
2. תוכנת ניווט אלקטרוני OpenCPN שמציגה מפות בפורמט KAP ואם אני לא טועה גם מפות CM93 ושוב אם אני לא טועה אלו מפות ווקטוריות.
3. ויש גם את אותה נוויוניקס שהוזכרה כאן שאצלי מותקנת רק בפלאפון לא לצרכי ניווט ממש.
מפות שיכולות לעניין (ואני מביע רק את משאלותי האישיות) הן מפות בפורמטים הנ"ל ו/או מפת נייר סרוקה בצורה מקצועית (ללא עיוותים) שניתן יהיה לכייל אותה לתוכנה הראשונה.
שוב תודה וסופ"ש נעים גם לך
יוני

מאיר ריבא

New member
סוגי קבלצים - תוכנת OpenCPN

נגזרת מקבצי העזרה של התוכנה, גרסה 4 (אחרונה, 2015)

sailor1

New member
ועוד דבר אחד קטן ששכחתי לבקש

והלואי שנלמד גם זאת מארה"ב, לאפשר הורדה חופשית של כל המפות הנ"ל בפורמט האלקטרוני.
שהרי גם אתם ממומנים מהתקציב הציבורי, הלא כך?
שבת שלום
יוני

LetsSeeTheSea

New member
יוני תודה על הפרוט

למדתי כמה דברים!
מפות סרוקות מעוגנות זה תמיד נשמע לי כבד מידי. עם זאת יש לנו מידי פעם לקוחות שרוכשים מפות כאלה. נכון להיום אנחנו עושים את זה על פי דרישה. בהמשך אני מתכננת כפי שאמרתי להגיע למצב שכל המפות תהיינה מעודכנות במערכות שלנו ואז במידת הצורך, להדפיס או לעגן את המפה (כקובץ).
לצערי, התקציב שמפי״י מקבל היום זה רק כי שנוכל לתת שכבות מידע יבשתיות למשרדי ממשלה בחינם. אנחנו מנסים לקדם את זה ששכבות המידע הימיות ייכנסו גם לפרוצדורה הזו. אבל שוב, זה רק למשרדי ממשלה. שווה לבדוק הסדר כזה עם קבצים וקטוריים למען בטיחות השיט לקהל הרחב. נשמע הזוי ככה כשאני אומרת את זה בקול רם... אבל לנסות לעשות הסדר שכזה, זה לא מזיק.

לא רואה שום סיבה למה בשנת 2015 לא להעביר הכל לוקטורי ולחסל
לגמרי את הראסטר. במיוחד כשאתם מכוונים על ENC וECDIS.

LetsSeeTheSea

New member
זו הכוונה רון

שיהיה מאגר מידע מוכן עדכני במערכות שלנו שמהם נפיק enc ומפות נייר.

sheyd

New member
לימור

התשובה לא ארוכה ומצויינת רוח טובה ומרעננת ראוייה לציון בהחלט.
ראשית.
לעניין מפות הנייר, הדפסה בטכנולוגייה של אופסט מחייבת הכנה והערכות תקציבית עם כל שאר התהליך הגיאודי והגרפי, אופסט מחייב מהדורות הדפסה גדולות, מקום אכסון מתאים וכדומה, היתרון הניכר ביותר בשיטה זו, מחיר ליחידה נמוך, וזה בערך הכל, מתוך הנחה שנמכרות אלפי מפות לשנה זה בהחלט מצדיק אופסט, עם כל הסרבול והטרחה.
אופציה של דפוס דיגיטלי טובה לכמויות קטנות, מחיר ליחידה הוא ניכר לעומת אופסט אולם החשבון הסופי קטן לאין ערוך, ניתן למצוא את נקודת התועלת בחישוב פשוט וקל, המפתח הוא כמויות.
איני מבין ממש את נבכי הבירוקרטיה הממשלתית, [לעניין דפוס באופסט] אבל אני מניח שחייבים לתקצב מראש את המוצר והלוגיסטיקה ולתמחר בהתאם עם הרבה משתנים ונעלמים, כסף ששוכב על מדף מצהיב מאבד מתקפו מיום ליום ממש והיתרה מגיעה לגריסה או כנייר עטיפה לדגים.
דפוס דיגיטלי אינו מחייב מלאים או תקציבים והוא עדכני ככל שיש עניין לעדכנו מהדפסה להדפסה בכל מרווח של זמן. אין צורך להשכיב כסף חי על מדפים, בעת ההזמנה ממש הלקוח מייצר את התקציב אד הוק ללא בירוקרטיה ובתהליך פשוט ובלתי תלוי, בשיטה זו ניתן להפיק מפות מנייר בריסטול והדפסת דיו בעלות ומחיר נמוך או על נייר טייבק וסולבנט עמיד למיים ושאר פגעי קפה ונוזלים, מגוון המחירים והגמישות יאפשרו את הגדלת המכירות שהם פונקציה של עלות זמינות וגם עדכניות.

gerson1

New member
הפליה לרעה-אצלי לא עודכנו הנוויוניקס...

בגדול, נהוג לשלוח H-NOTES לעידכונים גם למפות האדמירליות
וגם שם הופיעו איים שלא היו
נוויוניקס הינו כלי נוח וזמין לתכנון הפלגה
במחיר "שווה לכל נפש"
ומתאים למטרתו-תכנון הפלגה.
בכל מקרה
במפות שבידי
או בעצם בטבלט ובIPHONE
לא הופיעו העדכונים
כך שלצערי האיים, אותם אני מכיר ממפות התרגול
לא נכללו במכשולי השיט והתעלמתי מקיומם, עד כה.
האם בכלל נכון לייצר מפות "רשמיות" לתרגול?
האםן נכון להשתמש בבסיס אמיתי כרקע למפות אלו?
לדעתי התעלה הבריטית היתה טובה בעיני
הן כמדריך והן כחניך
ופרץ הלאומיות שאפף אותנו מוליד קווים וגבולות
שלא לנו להתעסק בהם
ואף עלולים, כנראה , לייצר תקלות גדולות יותר
האם נתונים אלו בכלל קריטיים ללימוד השיט?
אגב
ישנן בחופינו מספר איים אמיתיים, ומכשולי ניווט, מצופי עבודה ועוד
כך שמפת התרגול לא קריטית

LetsSeeTheSea

New member
רגע עצור!

באילו מפות של האדמירליות הופיעו האיים?!
חשוב לי מאד לדעת, אשמח לשמוע את הפרטים.

zina71955

New member
האדמירליות הבריטית לא מוציאה מפות חדשות יש מאין

לפנישמוציאים מפנ דשה יש אין ספור תיקונים ב Notices to mariners .גרשון, מה שכתבת נראה חמור מאוד מבחינת הפירסומים של האדמירליות. הטם אתה יכול לציין את מספר ההודעה ולאיזה מפות היא מתייחסת. ? תןדה.

zina71955

New member
גרשון, אני מחכה עדיין לתשובה ממך. להאשים את האדמירליות

הבריטית בהטעייה של עידכון מפה זה דבר חריג. וזו המשמעות (להבנתי) של מה שכתבת לעיל. אז. אנא הבא לכך סימוכין, או שתאמר, סליחה טעיתי או לא הובנתי.

LetsSeeTheSea

New member
משה אני חושבת שבאיזשהו

שלב נפגש לדבר בנושא. כמו בכל דבר שקשור למיפוי הימי, אין בכוונתנו להמציא את הגלגל. אלא להשתמש בניסיון (מוצלח יש לקוות) של אחרים. הקרואטים למיטב ידיעתי עובדים עם פלוטר ונייר מתאים ומדפיסים מפות על פי דרישה. אנחנו מעמיק את הבדיקה איתם. חשוב שהמפה לא תדהה אחרי חודש כמובן, כמו הדפסות של רוב הפלוטרים שאני מכירה את תוצרתם...
פעם הדפסנו את המפות בבית הדפוס שלנו. בשנים האחרונות לאט לאט המכונות התיישנו ומישו שם החליט לחסל ולהוציא את העבודות החוצה. פחות נוח, אבל מסתדרים. הנושא הזה של הכנה לדפוס ודפוס בפני עצמו מעניין!!

sheyd

New member
מפות נייר

הגישה שלך נבונה, שום משרד ממשלתי ש-בו ההצעה הנמוכה תזכה לא יוכל להבטיח לעצמו טכנולוגיה עכשווית ויעילה הכשל מובנה בתוך המערכת עצמה.

יש שיפורים רבים והדיו ביניהם, 80 שנה לשחור ו-ארבעים לצבע, כך ניתן להעביר מסבא רבא כמתנת בר מצווה ל-נין.

העלויות בכלל במגמה של ירידה ואין צורך במומחים של ממש ההכשרה קצרה והתפוקה מצויינת, לפני שנים אחדות עשיתי נסיון לבדיקה טכנית של איכות דפוס ולצורך בדיקה של שיעור ההנחתה מקובץ לנייר - התוצאות היו משביעות רצון ואם אני לא טועה הן עדיין בשימוש.

בעידן הנוכחי, חנות וירטואלית 14 ימי עבודה לאחר קביעת מדיניות ונהלים באוטומציה מלאה ללא מגע יד אדם למעט חלק הנייר והמשלוח הפיזי שגם הוא אוטומטי.

מטש2

New member
מפ"י והשייטים

למען גילוי נאות, עם לימור נפגשתי אצלה במשרד בקשר למפות אלקטרוניות (אנחנו יצרנים של ECDIS). שלום לימור.

המפות האלקטרוניות שמפ"י ישחרר בעתיד - בהנחה שאלו יהיו ENC - לא יעזרו הרבה למשיטי היאכטות, היות והמפות צריכות תוכנה מתאימה שתקרא אותם. רוב המדינות גובות תמלוגים על השימוש במפות בצורה כזו או אחרת, והמפות נמכרות ע"י מספר ספקים מורשים בעולם כגון האדמירליות הבריטית או CMAP. השייט הבודד לא יכול לקנות מפה אלקטרונית של יוון מממשלת יוון (להבדיל ממפות נייר) אלא מספק מורשה. התוכנות המורשות למפות מאושרות כאלו הינן מערכות מאד יקרות - ECDIS - שהדרישות מהן הינן הרבה מעבר לצרכים של שייטי כלי שייט קטנים . גם מחיר המפות (ENC) הוא הרבה מעבר למפות הלא מאושרות שרוב השייטים משתמשים בהם. לכל מפת ENC יש רשיון ספציפי למערכת ECDIS ספציפית, גם כדי לאפשר למדינות השונות לגבות תמלוגים מספקי המפות.

נוויוניקס הינה מערכת טובה למי שיודע מה המגבלות שלה, ויש הרבה כאלו. לדוגמה, עם נוויוניקס אתה יכול לתכנן מסלול שיעבור בדיוק מעל שובר הגלים של חיפה, או מעל כל מכשול אחר, ואם לא תבדוק את כל המסלול בקנה מידה המתאים למידות המכשול - לא תדע עליו . כמובן שזה מתכון לאיבוד סירה. ECDIS בניגוד לכך צריך לוודא שהמסלול שנבחר נקי ממכשולים. כמובן שנוויוניקס הינה מאד זולה ולכן זמינה לשייטים, במיוחד לאלו שרוצים לנווט באיזור יחסית מוכר פעם אחת בשנה, ומוכנים לחיות עם המגבלות של איים דמיוניים. אף אחד עוד לא איבד סירה כשעלה על אי דימיוני.

zina71955

New member
אכן, וכבר הייתה כאן יאכטה אחת שתיכננה מסלול מהרצליה לקישון

ומשום מה
לא הצליחה ל"דלג" על קייפ כרמל ונעצרה בלילה על אחד הסלעים מול שיקמונה. רבותי, שום תוכנה, ותהיה הטובה ביותר אינה תחליף לעיניים ולתיכנון/ניווט נכון. אז, כאשר תוכנה גרועה ותיכנון/ניווט בלתי זהירים והתנהלות לא נכונה חוברים יחד זה מירשם לצרות. ומאחר ועל פי מראה עיני הרבה שייטים נעשים אדיקטים לתוכנות ניווט למיניהן כאשר ה basics נדחקים הצידה עקומת הצרות עולה. אני מכיר שני מקרים של אוניות ישראליות שבניווט על מפות אדמירליות תקינות ומעודכנות עלו על סלע תת מימי מסומן משום שהקורס שתוכנן במפה בעיפרון עבר על הסימון שבמפה והסתיר אותו . אז, תוכנה גרועה היא גורם מסייע לטעויות. אם האדם מתנהל נכון התוכנה לא תכריע אותו.

LetsSeeTheSea

New member
מיפוי זה העיסוק שלי

מפות ותוכנות ניווט זה ענין שבשגרה. ויחד עם זאת לגמרי מסכימה שההתמכרות הזו מסרסת. פעם כשהגענו לכתובת לא ידועה (ואני מדברת על כתובת ביבשה) פעם אחת, בפעמים הבאות זה יושב כבר בקופסא. היום הוויז מביא אותי כל פעם מחדש לאותו מקום ואני מופתעת שוב ושוב מאותה הדרך.
להרים את הראש, להסתכל סביב זה חשוב. תמיד.

LetsSeeTheSea

New member
לא יכולתי להסביר את זה טוב יותר

תודה עזריאל, מה שלומך?
כמו שאמרתי באחת התגובות הקודמות ולא נכנסתי לפרטים אז אולי זה המקום. אנחנו מפיקים ENC רשמי (לפי הספר) מתוקף תפקידנו. יש לנו קשר ל IC-ENC, מפיצה שמחוברת לאדמירליות הבריטית. הקבצים האלה הם למערכות ECDIS היקרות. לאחרונה אני מתחילה להכיר מערכות פשוטות יותר, שמסוגלות לפתוח את הקבצים, לחלקן יש את האפשרות להתחבר לג׳י פי אס אבל אני ממש לא יודעת, מודה ומתוודה, האם הן יכולות לתת פתרון לשימוש בקבצים האלה ללא חור עצום בכיס. אני לא סקיפרית (לבושתי הגדולה) לכן עד כה לא הכרתי את מגוון התוכנות / היכולות / המחירים / היתרונות / החסרונות וכד׳...
בחילופי דברים עם נוויוניקס בעניין שבגללו התחלנו פה את החגיגה, מעבר להתנצלות והבטחה שהטעות תתוקן, הם על הדרך ובאותה נשימה ביקשו להסדיר את העניין בינינו ואם יש באפשרותנו להעביר אליכם קבצי ENC .000. אני מסיקה מכך שיש להם יכולת להתמודד עם הקבצים האלה... האם אפשר לסמוך על זה?! לא יודעת (אחרי תקרית פתיחת היחסים בינינו...).

אמינות זה עניין של זמן. חלקנו זוכרים שבדקנו שמן ברכב בכל
בוקר! (לפתוח מכסה מנוע, להרים, לנגב מדיד בסמרטוט (כי גם מגבות נייר עוד לא המציאו אז) לטבול עוד פעם, לבדוק גובה, להחזיר מדיד ולסגור מכסה מנוע. ככה כל בוקר גם בגשם גם בקור.
היום לא זוכרים מתי בדקנו שמן בפעם האחרונה.

העולם מתקדם.

יש בעולם מערכות תיכנון וביצוע ניווטים מאוד אמינות בעיקר בשימושים צבאיים.
ויש גם בשימוש ימי, כמה מערכות מהמוכרות לנו, שמסוגלות לתכנן ולבצע נתיב שמתחיל בים הצפוני מול אמסטרדם ונגמר במקרה שלי בדיסלדורף.
נכון זה בחיתוליו מזה כ3 שנים אבל זה קיים. זה לא מחליף משמרות, עירנות או עיניים אבל זה עובד עם הגה אוטומטי. זה גם לא מקבל החלטות.

מאיר ריבא

New member
מפות אדמירליות הבריטית ניתן להדפיס ע"פ דרישה

ראו למשל בקישור הרצ"ב
http://www.toddchart.com/news/read/...troduces-print-on-demand-for-admiralty-charts
אלו סוכנים מורשים עם ציוד הדפסה מתאים.
מזמינים מפה, משלמים והסוכן מדפיס. כך מקבלים מפה איכותית ו"היצרן" לא חייב להדפיס סדרות ענק שאח"כ לא ברור האם תמכרנה.
גם NOAA אפשרת POD (הדפסה ע"פ דרישה).

LetsSeeTheSea

New member
נפלא!

האדמירליות ושלוחותיה הן מכונות משומנות היטב. אנחנו לומדים כל יום משהו חדש בעבודה מולם. הם מקבלים מאיתנו עדכונים משתמשים בהם ומהווים סוג של בקרה על המפות שלנו.

למעלה