מפגש.

נעמי 1

New member
מפגש.

הכרתי אותם בחופשה שלי. היא והבת שלה. היא, אישה גבוהה. אישה עם נוכחות. פנים יפות. שיער קצוץ בלונדיני. לבושה בטוב טעם. אופטימית. מלווה את הבת שלה שנולדה לפני 31 שנים. ישבנו בבריכה, קלטנו אחת את השנייה ונוצרה שיחה. סיפרה את סיפור חייה בשקט. בלי מרירות. לפני 31 שנים נולדה ביתה הבכורה. "כשהייתי בחודש השביעי, יום אחד אמרתי לרופא, איך זה יכול להיות, החברות שלי מספרות לי שהן שומעות את העובר שלהם בועט, ואצלי, כלום" אז הרופא אמר: "בואי תשמעי, יש דפוק, הכול בסדר". היא נולדה בלידה רגילה, מעוותת לחלוטין, שיתוק מוחין. הצליחה לבנות לעצמה פינה. אחריה נולדו עוד שני ילדים. בת בגיל 28 ובן בגיל 24, סטודנט. ואז היא אומרת לי "יש לי עוד בת נכה" ומספרת את הסיפור הבא. הבת האמצעית, בחורה יפיפייה. מוכשרת. מחוננת. יום אחד חזרה מבית ספר עם כאבי ראש. הגיעה לבית חולים במצב קשה. היום היא משותקת בכל הגוף. למרות זאת היא סיימה את התיכון את תעודת בגרות בציונים הכל 10. רק מנהל בית ספר תיכון אחד במקום מגוריה הסכים לקבל אותה. הכין את כל בית ספר לקראת בואה. היום בגיל 28 היא חיה בדיור מוגן. נשואה. בין כל העומס הזה שנחת עליה היא מספרת "גם הספקתי לפרק את הנישואים שלי. בעלי לא עמד בזה". אני, יושבת המומה, מסתכלת עליה ואומרת "את מספרת לי סיפור חיים בחמישה משפטים, בכזה שקט...אבל איך מתמודדים עם הכול...איך נשארים שפויים?" והיא: "כן, אני חזקה מאוד. תמיד הייתי כזאת". ואני ממשיכה "את מסוג הנשים שכל מי שעובר ברחוב מסובב את הראש אחריך, לכי תספרי להם מה מסתתר מאחורי הנוכחות שלך". והיא: "תתפלאי, אבל גברים פוחדים ממני, לא אוהבים נשים חזקות". אישה מצליחנית. בנתה לעצמה קריירה. בנתה לעצמה פינה משלה. ועדין מחייכת. אישה, את גדולה מהחיים! נעמי

מצדיעה לה ../images/Emo45.gif

אכן אישה חזקה !! ולך נעמי יקרה - נהנית לקרוא את כתיבתך ! שבת שלום מדליקה

נשית~37

New member
מחשבות...

החיים מזמנים לנו נקודות מבחן, למי מאיתנו צמתים כואבים מאוד ולמי מאיתנו פחות כואב. בצמתים האלה, ורק שם, אנחנו מגלים כמה כח טמון בנו, כח שלא שיערנו בנפשנו שקיים. ואנחנו, "הפשוטים" שעוד לא חוו צומת כזאת משמעותית, עומדים מן הצד לנוכח הכח הנפשי שמתגלה לנו בבן אנוש אחר. יש לנו הרבה מה ללמוד האחד מן השני.

כואב ומחזק בו זמנית ../images/Emo140.gif

וכבר אמרתי שאבי ז"ל היה אומר: "עד שהאדם לא נזקק, הוא לא יודע כמה כוחות יש לו".

כל כך התחברתי......

למה שכתבת ... חוזק האישה הוא אין סופי.... זה בדוק , מוכח , וידוע.

פיראט*

New member
חוזקו של האדם......./images/Emo66.gif

הוא אינסופי... אין צורך להבדיל בין המינים... אנחנו שולטים בדברים הקטנים שבחיינו. הדברים הגדולים שולטים בנו. ולפעמים אנחנו זקוקים לכל המשאבים שבגופנו ובנפשנו כדי להתמודד.... משאבים שלא ידענו שהם קיימים... ולוואי שנזדקק להם רק כדי להיטיב, ולא כדי לשרוד.. אהבתי את כתיבתך נעמי.. שתמיד יהיה בך הכח לחייך.

אנשים כאלה אמורים לחזק נכון?

לא יודעת למה... אני שומעת על כל האנשים החזקים האלה שכל מכשול עוברים בכזאת גבורה, ואני כל כך מעריצה אותן, ומנגד זה מיאש אותי לראות את עצמי נשברת מכל שטות שעובר עלי..... נעמי, אף פעם לא אמרתי לך, אבל הדברים שאת כותבת, הנושאים שאת בוחרת, תמיד מהדהדים לי אחר כך עוד שעות בראש...... תודה לך

י פ ע ת

New member
עוד סיפור בנושא הכאוב

במסגרת עבודתי אני נחשפת להרבה סיפורים כאלו, על זוגות שלמרות הגזירה שנכפתה עליהם שומרים על זוגיות נפלאה ותומכים אחד בשני למרות הקשיים...וזהו נטל לכל החיים, מי יותר ומי פחות. אחד מהסיפורים הוא על זוג הורים לילדה בת 15 בערך, הילדה סובלת ממחלה די נדירה שנקראת "רעב קטלני"- הווה אומר היא צורכת כמויות מזון פי כמה מכל אדם בריא, פגם מסויים במוח מונע ממנה להגיע לתחושת שובע ואם לא תהיה ביקורת על כמויות המזון שתאכל היא פשוט תמות!!! הילדה שמנה מאד ביחס לנתונים שלה והמצב הולך ומחמיר.היא מוגבלת ל-600 קלוריות ליום, רק 600!!! מעבר לזה היא עלולה למצוא את מותה. היא תעשה הכל כדי להשיג אוכל , תפשפש בפחים בכיתות כדי למצוא שאריות מזון, תערים בחוכמתה על תלמידים כדי להשיג מזון. לא ייאמן עד כמה היא מתוחכמת בדרכיה להשגת המטרה.בנוסף המחלה גורמת לכל מיני תופעות לוואי של התפרצויות זעם , גרד בגוף עד זוב דם ועוד. בבית, ההורים נאלצו לשנות הרגלים על מנת לא לחשוף אותה לאוכל כשלא צריך. המקרר נעול המנעול ומפתח, כמו כן הארונות, לאירועים ההורים נמנעים ללכת איתה כיון שהיא מאבדת שליטה מול אוכל. בבית מותקנת מערכת אזעקה עם חיישנים ומצלמות לוודא שהיא לא נכנסת בלילה למטבח.אחיה יודעים שאחרי כל פתיחה של ארון או מקרר אבוי להם אם לא ינעלו שוב, היא במהירות קופצת על המציאה. ובכל זאת ולמרות הכל.....היא ילדה מטופחת ומושקעת, חכמה מאד ויש לה זוג הורים שמצליחים לשמור על שפיות ועל זוגיות נפלאה למרות הכל ומתמודדים עם בעיה שכזו באופן מרשים , בעיה שתלווה אותם כל החיים. אגב, אין מרפא למחלה הזו...ובארץ יש רק מקום אחד שאוסף אליו חולים כאלו ושם מאזנים להם את צריכת המזון בהתאם אבל אם אני לא טועה השהייה שם היא זמנית.

ועוד אחד קטן.............../images/Emo24.gif

יש לי חבר, שלשתי בנותיו התאומות יש שיתוק מוחין קשה ביותר. מדהים להיווכח כמה השקעה השקיעו הוא ואישתו בילדות שלהן. היום שתיהן סטודנטיות - אחת לומדת פיסיקה והשניה מתימטיקה. חברי ואישתו אנשים נפלאים - היום הם מסייעים להמון נכים בהתנדבות. יש אנשים יפים. עמוק עמוק בפנים. איש שיחה.

שיווה

New member
כוחות

אני ראיתי אותך...אותן. ושם במקום שהכי פחות מוכנה, הכי פחות מצפה, בזמן הכי פחות מתאים... שם מוצאים את הכוחות.

שיווה

New member
קפץ לי

לך רציתי לומר נעמי והתנהלותי המסורבלת בפורום שלחה את מילותי למחוזות אחרים... מנסה שוב לומר לך, כוחות...באים דווקא במקום והזמן המפתיעים ביותר אני יודעת...הייתי שם

קסומה

New member
שוב על כאב נסתר

ושוב על כוחות חבויים. אכן, החיים נוטים לגרום לנו להעלות מסכה ולהמשיך הלאה.... שנדע רק ימים טובים. ושלא נצטרך לבחון את גבולות הכאב. אמן

yafit75

New member
כואב...

כואב לשמוע,,, כואב להרגיש,,, במיוחד שזה כל כך קרוב אליך,,, אבל אפשר להתנחם בזה שהיא הצליחה, הצליחה לעמוד על רגליה,,, ולא לוותר,,, וככה צריך להיות,,, להמשיך להיות חזקים,,,ולא לוותר למרות הכאב!

למעלה