מפגש פורום

Lagrangian

New member
זה לא גם משהו

זה משהו משהו
דיווח אימון בקרוב (כיוון שהמשימה הוטלה עלי), אחרי שאני אסיים את שיעורי הבית למינהם.

נו, אז בכל זאת אירגנתי לכם משהו../images/Emo8.gif

וכבר התנצלתי בצ´אט... כמובן שתיכננתי להגיע...אלא מה??? לא חשבתי שאני אהיה כ"כ תשושה... כן, החיים שלי לא משהו כרגע... אולי באמת בערב?

Lagrangian

New member
הנה, עכשיו

טוב.. אחרי שהבנתי שמפגש הפורום יכלול פחות מאיש וחצי, החלטתי לחזור הביתה, ואז יעל התקשרה וקבענו להפגש בפארק. כעברו שעה קלה, נפגשנו במקום האימונים הקבוע והתחלנו בחימום. מלבד התרגילים הרגילים, עשינו קצת תרגילי חימום שעושים בשיטת וונג שו ג´ין ותרגילי ידיים בסיסיים של בה גואה בסגנון גאו (או שלא הצלחנו להתמיד עד הסוף).. משם התפתחו כמה נושאי שיחה - עלויות השיעורים של יעל ( :) ) ובעיות הברכיים שלה.. וגילינו שהדבר נובע מכך ששרירי הירך שלה חלשים מדי, ולכן הגוף מעביר את העומס לברכיים. עבדנו קצת על השרירים ועל לשמור על הברכיים כשמסובבים את האגן, ואז התחלנו לעשות פושינג האנדס.. עשינו stick and raise, או איך שקוראים לזה, חופשי למדי, עבדתי על העמידה שלי, שגיליתי שעד כה הייתה נטויה ולכן תמיד היו דוחפים אותי בדיוק למקום החלש בעמידה, ותרגלנו ותרגלנו ותרגלנו.. עד שהתפתלנו.. ואלו עיקרי הדברים שאני זוכר, מלבד עוד כמה אנקדוטות. יעל, תוספות?

יעל :-)

New member
תיקונים, תוספות ושאר ירקות...

קודם כל, אני חייבת לציין שלא עברה שעה מאז שדיברנו ועד שנפגשנו (אנשים עוד יחשבו שאני נוסעת ממש לאט
). אני ארחיב מנקודת המבט שלי... החימום שעשינו שכלל תרגילים מ-2 שיטות היה בהחלט נחמד. תמיד מעניין אותי לראות (ואף לנסות) מה לומדים בשיטות אחרות. לאחר מכן תרגלנו פושינג הנדס בשתי ידיים (פרט די חשוב). זה בהחלט תרגיל שלא נקלט כל כך מהר, ושמחתי שיכולתי לתרגל אותו. לגבי התרגיל השני, לידיעתי הוא נקרא Sticking Hands (בגלל כפות הידיים הדבוקות כביכול). למרבה הפלא, היום בשיעור הטאי-צ´י תרגלנו גם את 2 התרגילים האלו בדיוק. קטעים!!
לגבי נושאי השיחה... הממ... נשמע שהתלוננתי יותר מדי, כך היה באמת? עלויות השיעורים שלי כרגע הם בסדר גמור (אלא אם כן חושבים על עתיד מסויים שמקושר לטאי-צ´י או במקרים חריגים) אבל אני נהנית, אז זה מה שחשוב. לגבי הברכיים, למדתי עוד כמה דברים שאולי עשויים לעזור, ואני אכן מנסה לעבוד על שרירי הירך גם בבית. בכל אופן, ממש נהניתי (למרות כל הפרצופים שבטח עשיתי שם
). אין לי הרבה הזדמנויות לתרגל עבודה בזוגות לזמן ממושך (הזמן המיועד לכך בשיעורים שלי הוא די מועט יחסית) , כך שזה באמת היה טוב. אשמח לעשות זאת שוב מתישהו. ולאור העובדה שאתה לא מתרגל עבודה בזוגות בשיעורים, אולי תרצה גם. נדמה לי שזה העיקר.

Lagrangian

New member
אמרתי

כעבור שעה קלה... ואפשר לעבוד לפני השיעור בפארק, רק אם את מתכננת להגיע, תודיעי לי, כי לפעמים אין לי כח ואני חוזר הביתה מוקדם..

Lagrangian

New member
ועוד דיווח אימון - יום שבת, 18/5

יום לאחר מפגש הפורום המיוחל נערכה לנו סדנת טאי צ´י בפארק. זו הייתה סדנא לקבוצה של המתקדמים, אבל המורה אמר שאני יכול גם לבוא כי יש לי רקע רחב יותר. הגענו ב 7:30 (!! בבוקר. בשבת. היה שקט ונחמד מאוד! ) לפארק, ובמקום חימום ביצענו צ´י קונג. בניגוד לאימונים רגילים, הפעם עשינו אותו בישיבה (קשה לגב...). בהתחלה נשמנו רגיל, ואחרי כמה דקות המורה הפסיק אותנו והסביר על נשימה הפוכה (נשימה רעה, נשימה טרום לידתית..) - כאשר מכניסים אוויר הבטן נכנסת, וכאשר נושפים, הבטן יוצאת והצ´י שוקע. בתחילת התרגול הייתה לי בחילה, אבל אחרי כן זה עבר, והתחלתי להרגיש דגדוגים מטפסים לאורך עמוד השדרה. אז עברנו לעמידה (עמידת עץ), עדיין עם הנשימה ההפוכה, והזזנו את הידיים קצת עם הנשימה. אחרי שתי נשימות הידיים שלי התחילו לזוז לבד וניסיתי להמשיך, אבל זה היה מפחיד מדי, אז נחתי. ואז המשכתי. לאחר מכן, חזרנו לנשימה רגילה, והתחלתי לרעוד.. בהמשך הסדנא, עבדנו על פושינג האנדס ועל An-Jing, וגם למדתי עוד כמה תנועות חדשות בתבנית שמכסות את הפער בין הקבוצה שלי לקבוצה של המתקדמים. זהו.. הנשימה ההפוכה הותירה עלי רושם עמוק! ניצן :)

למעלה