מפגש פורום 9

NomadSoul

New member
מגיעה, אולי + בערך 5 אנשים

אני אישית מביאה בוקן ומקל קצר כתחליף לבוקן.

../images/Emo41.gif בנוגע לציוד למפגש

כל מי שיכול להביא בוקן למפגש מתבקש לשלוח לי מסר, שנוכל לוודא מספר בוקנים מול מספר משתתפים. בנוסף, מיני כיבודים, תקרובות ומנחות לגוטמן לקראת המפגש: למשך השיעורים כל אחד יביא מה שבראש שלו (עד עכשיו עבד מצויין בלי ארגון), אבל הממשיכים ללילה - הקדימו להירשם שנוכל לתכנן מה להביא.
לא לשכוח! 1. שתייה והרבה - לפחות שני בקבוקים 1.5 ליטר לאדם 2. בגדים חמים\להחלפה למי שמגיע ללילה - אפילו אם יהיה לילה חם, חולצה ארוכה אחת מעבר לזו שמיועדת לרנדורי על הדשא - מומלצת

בוקנים - למי שאין ומי ששוקל לקנות !

אוהד, אני מביא שניים שיהיו פנויים להשאלה (כנגד חוזה חתום, שטר ערבות ודרכון בתוקף). תרשום במלאי. כמו כן - למי שמתלבט אם לקנות וכו' - בחנויות "אחוות לוחמים" יש בוקנים ממש זולים - 35 ש"ח לבוקן. אני לא ראיתי ולא נגעתי בהם, אז אני לא ערב לאיכותם. בכל מקרה, אם זה לא ללחימה אלא רק לקאטות, זה בכל מקרה מספיק בהחלט. למי שלא מכיר, יש סניף בקניון סירקין ואחד נוסף בי"ם (מלחה?). איל.

orii

New member
ויס, מה בקשר לתחליף לבוקן?

מקל באורך מסוים יתאים? אני משער שיהיו לא מעט כמוני חסרי בוקן, אז מה כן?

../images/Emo41.gif ציוד לאימון איידו (ותחליפים)

לגבי אימון איידו ומה צריך - כמובן שמי שמחזיק בחרב אימונים (לא מושחזת!!) זה המתאים ביותר. הדבר הבא בעדיפות הוא בוקן עם נדן, ואם אין, אז בוקן רגיל. לאימון איידו כל בוקן (גם הזול ביותר) יתאים, וכאמור אפשר להשיג ב-35 ש"ח. מי שאין לו ולא מוצא לנכון לקנות, ניתן לעבוד עם מקל מטאטא באורך מטר (לא יותר). זה קצת מפספס חלק מעצם העניין של כיווניות (כיוון הלהב או תנועת החרב), אבל עדיף מכלום. לא פחות חשוב - חגורת בד (כמו שיש בעצם כמעט לכולם), רצוי רחבה וארוכה ככל האפשר! החגורה עוזרת להחזיק את הנדן / בוקן בצמוד לגוף. כעיקרון עובדים באיידו עם הקמה (מכנס רחב מאד הנראה כחצאית), אז אם יש - תביאו. לא קריטי ולא מפריע אם אין. ** אין למישהו מפתחות לנשקייה יפנית?? איל.

bizhar

New member
מותר חרב ? יופי, נשארה רק החצאית.

גוטמן, תוכל להשאיל לי אחת?

orii

New member
תודה, תודה

וחרב שבידית האחיזה שלה יש מקום רק ליד אחת מתאימה? וויס, אם כבר אני מטריד אותך אז הנה שאלה שקשורה לשני נושאים שאתה אוהב: בחרבות ועברית. "חרב פפיות" - האם הכוונה במושג זה לחרב עם שני להבים, שכל אחד פונה לכיוון אחר ביחס לידית (A באיור המצורף), להבדיל מחרב שהלהב שלה מושחזת לשני כיונים (B באיור המצורף). ואיך קוראים לחרב כזו (B)? תודה. מצטער על האיור המחריד

כמה טוב שהטרדת אותי. באמת.

כי התשובה היא לא רק על חרבות, אלא גם, לא תאמין, על עברית... ראשית, שניים שלשה מושגי יסוד כדי למנוע טעויות. מה שאתה קורא לו "להב" ("חרב עם שני להבים") הוא שגיאת עברית. להב הוא blade, כלומר כל החלק שבולט מעבר לידית והניצב. אתה מתכוון ל-edge, שנקרא בעברית חורפה, וזה, אני יודע, שאלה ל'מי רוצה להיות מליונר'. מילה כמעט לא ידועה, אבל הנה לומדים. החורפה היא הקו המושחז ולכן החותך של הלהב. כך, חרב פיפיות מתייחסת לחרב עם להב שמושחז בשני צדדיו, כלומר כמו באיור A שלך. לגבי מה שמופיע באיור B, יש סכינים הודיות כאלו, שמבוססות על פגיון קאנג'ר כפול, אבל השם הספציפי ברח לי. כמו כן יש אינטרפרטציות מודרניות על המוטיב הזה, בד"כ בקטגורית סכיני פנטזיה (קטגוריה "רשמית", שמתייחסת לכלים בסגנון ספרות ואומנות הפנטזיה הפופולרית). לגבי חרב לאימון, שמתאימה לאחיזה רק ביד אחת - לא ברור לאיזו חרב אתה מתכוון, כעיקרון זה לא נשמע מתאים, אבל שמע - תביא, נראה, ניקח... איל.

דווקא אורי דייק. חוץ מזה שלהב הוא

כמובן זכר. אבל אם אנחנו כבר ברגע של עברית, תמיד רציתי לדעת איך אומרים two handed sword

כילף עד כמה שזכור לי הוא נשק מוט

לגבי bastard sword, כל מה שאני יודע שPHB בעברית זה תורגם ל"חרב ממזרית" האפור, שנזכר בהברקת התרגום הגדולה ביותר - פ"ז לפיסות זהב (GP)

למעלה