מפגש פורום - קרב מגע

מפגש פורום - קרב מגע

היה מפגש ענק!!!
לא נעים לי לזרות מלח על הפצעים של מי שלא יכול היה להגיע, אבל היה אימון מעולה מאת שלושה מקצוענים ברמה גבוהה, מתואמים לעילא ולעילא.
השיעור הראשון של דני נצר עסק בהגנות נגד תוקפים מרובים. פתחנו ב"משחק הזומבי" שבו על המתגונן לחמוק מתוקף יחיד אשר אינו תוקף אותו, אלא רק הולך לכיוונו כמו זומבי. זהו אימון שמטרתו להרגיל את המתגונן לזוז ולא להיתקע במקום אחד. בהדרגה הוספנו לתרגול הזה הגנות, ואז עברנו לתרגול של אותו דבר מול שני תוקפים. אני חושבת שכל מי שלא תרגל אימון כזה קודם נוכח בעליל כי מדובר בקפיצת מדרגה משמעותית ביותר לעומת כל עבודה נגד תוקף יחיד.
השיעור הבא עסק בהגנות נגד איומי סכין, והועבר על ידי רון רותם.
תחילה הודגש כי הנושא הוא איום באמצעות סכין, ולא תקיפה בסכין, כלומר, מדובר בתוקף שאינו מעוניין מלכתחילה להרוג ולפגוע, אלא מעוניין לקבל מאיתנו משהו. תרגלנו יציאה ממצבים שונים שבהם הסכין מונחת על הצוואר, מילולית.
השיעור האחרון, שהועבר על ידי רן נקש, עסק באיומי אקדח. גם כאן, לא היה מדובר בהתחמקות מכדורים הטסים באוויר ושאר מטריקס, אלא ביציאה ממצב שבו אדם מאיים באקדח, כאשר המטרה שלו היא להשיג משהו אחר. אני התרשמתי שנעשה מחקר רציני ומעמיק על הנושא, והטכניקות שהוצעו, בהחלט נותנות סיכוי ליציאה בשלום ממצבים בלתי אפשריים לכאורה.

מילה על אירגון המפגש: המפגש הזה צמח בישיבה של ההנהלה על כוס קפה, כאשר אחת המנהלות (לא משנה באיזה צבע היא מתלבשת בדרך כלל) התלוננה על המצב המגוחך שבו אנשים בכל העולם מעריצים את אומני הלחימה הישראלים ואת ה- KRAV MAGA, ואילו בארץ "אין נביא בעירו", ואנחנו מעריכים רק את האקזוטיקה, ומה שיותר אקזוטי יותר טוב. אז עלה הרעיון לארגן מפגש על טהרת הקרב מגע. נכון שכל אחד מאיתנו ימשיך לעשות את מה שהוא אוהב, כי אומנות לחימה עושים באהבה או לא עושים בכלל, אבל חשוב מאד שנכיר את אומנות הלחימה הישראלית, נכיר את מה ששלנו, וניתן לו את הכבוד שמגיע לו. ואם לשפוט לפי שלושת המורים שהעבירו את מפגש הפורום היום - מגיע הרבה כבוד!

תיכף יבואו תמונות - אבל המסה הגדולה הועלתה לקבוצה שלנו בפייסבוק. כאן אשים רק את החביבות עלי ביותר.

השיעור של רון

רוב השיעור התאמנתי, ולכן התמונות יגיעו מבייבי. אבל תראו את התמונה הזאת!!!

מזל שלמדתי 2 דק' קודם איך מגיבים לכזה איום

ניסיתי להציע לו את הארנק שלי והשעון, אבל בגלל שהייתי בלי שעון מלכתחילה ובמכנסי האימון שלי לא היו כיסים, נאלצתי לעבור לתוכנית ב' שהיא פריקת האקדח מהתוקף המאיים כמו שלמדתי מרן (נקש). בסוף הסתבר שזה היה אקדח מגומי
.

למעלה