מפגש מעניין

sela v

New member
מפגש מעניין

בדיוק חזרתי לפני כחצי שעה הבייתה. הלכתי עם שותפתי לדירה הנוכחית לחפש בשבילה דירה חדשה עם שותפ/ה. הבחורה בדירה שהגענו אליה הציגה את עצמה כאוסטרלית. היינו שם מעל שעה, ובזמן שדיברנו היא שאלה אותי מאיפה אני במקור, ואמרתי לה שתנחש (היא חשבה שאני מזרח אירופאי). אמרתי לה שהיא טועה, ואז לא זוכר בדיוק איך היא המשיכה, אבל בקיצור היא פלסטינאית ממחנות הפליטים בלבנון. היא מיד התחילה לתקוף אותי, ואחרי 10 שניות נרגעה, ואמרה שהיא לא רוצה לדבר על פוליטיקה. זה היה אחרי שהיא סיפרה לה שהמשפחה שלה מעכו, ואמא שלה מחיפה. מה שכן, היא אמרה משהו על השואה, שכל היהודים שניצלו הם אלו בעלי הכסף בגלל שכל היהודים עשירים
לי שמזכירים את השואה כבן למשפחה יהודית שבאה ממזרח אירופה מפריע לי הדבר. מה שכן נראה לי שלה באותו האופן מפריעים דברים אחרים, כמו זה שהיהודים הגיעו וגירשו את משפחתה מהבית, ולא נתנו להם לחזור. השאלה שלי דווקא לצד הערבי. מה הדבר שהכי כואב לכם או שהכי פוגע כמו שליהודים השואה היא הדבר שהכי כואב עם ינסו לפתוח את הנושא. נראה לי שעדיין אם לי יגידו נכבה זה לא כזה מובן לי כמו שזה מובן לערבי פלסטינאי, וכנ"ל לגבי השואה.

אני לא יכולה להגיד נכבה, כי לא

חוויתי את זה על בשרי. הדבר הכי מקומם זה הזלזול והאפלייה בערבים. לא מסוגלת לסבול שמזלזלים בי או שמפלים אותי בגלל המוצא שלי או בגלל מי שאני.

sela v

New member
צריך להביא דוגמאות כדי

שאת אומרת זלזול למה את מתכוונת? כנ"ל לגבי אפלייה? דרך אגב יש עוד אזרחים במדינה שמרגישים מופלים? ראי אלה שמצביעים למפלגת ש"ס. אני מאמין שזו הדרך לשנות, למרות שאני כבר לא בטוח אם באמת בחירות משנות הרבה, ואני יודע שהמפלגות הערביות לא באמת משפיעות או ישפיעו בזמן הקרוב, אפילו אם הן יהיו 20%. מעניין אבל באמת היה לראות מה היה קורה אם היה משקל יותר גדול למפלגות הערביות בכנסת.

למעלה