מפגש השייטים - הצלחה

olahav

New member
"אנשי עסקים" - אנחנו זקוקים לכם

בואו נשים את הקלפים על השולחן. חסר לנו כסף והרבה כדי לקדם את השייט - מה לעשות זהו ספורט יקר. גיוס ספונסרים ו"אנשים עם כסף" לענף מצריך גם הוא כסף והכי הרבה - קשרים. בואו לא נשכח שאם אנחנו רוצים לנהל ענף שיש בו "הרבה" כסף כדאי שיעשו את זה אנשים שמיומנים בכך (אנשי עסקים). כל זאת בתנאי שאין להם דבק על הידים. בעניין הניהול - אני אומר, למה לא. אם זה יקדם את האינטרס של הכלל - ברור לי שאנשי עסקים מיומנים יוכלו לעשות את זה טוב יותר ממי שמקצועו שייט. יש להם מימנויות ניהול, יש להם קשרים איפה שנמצא הכסף הגדול ואולי יש להם פחות אינטרסים מאשר בעל סירה או קבוצה תחרותית. אורי

רוח שונה

נשבה הפעם באסיפה. רוח של פישור וגישור. כאילו שיש הבנה היא אנו עם מחולק לדיי חלקים ואין צורך להתחלק שוב. הפעם כשייטים וכבני אדם נהגנו במתינות,(למרות הטיזינג הסוער בתחילת הערב) אכן, הערכתי הגדולה למובילי\מארגני\ראשי\ המפגש.

Alex33

New member
אז מה היה לנו אתמול בערב..??

1.השתתפות "המונית", הגדולה ביותר שאני זוכר, של שייטים ללא סירותיהם.. 2.נמצאה הדרך המכובדת לניהול הערב כאשר בעצם "פורום השייטים" לקח החלטה נכונה, חוקית וענינית,לנסות לקבל את "אמון הציבור" על פי תנאי "איגוד השייטים", באספה ובבחירות שנקבעו על ידי האיגוד עצמו, תוך מתן זכות דיבור בלתי מופרעת לכ צד.( ולא פחות חשוב, רישום מסיבי בכניסה של מצטרפים חדשים לאיגוד..מי שלא מופיע לא משפיע..) 3. בגדול, אותם אנשים שכתבו כאן מה שכתבו,אמרו זאת גם באסיפה זו, ( ואותם אנשים "שהתפרצו" כאן , כמעט עשו זאת גם "שם", אבל רק כמעט..) 4.הרצאת מבוא כללית ומעניינת של גיורא קידר שפתחה את הערב ,על השייט הישראלי ,חידושיו ועתידו, גרמה שלא מדעת( ואולי כן..)לכך שהערב התארך לא מעט ולקראת סיומו, כשניתנה הזדמנות לקהל להביע דבריו,אנשים רבים החלו לעזוב תוך כדי..המארגנים הבינו ובצדק שהערב נגמר והכריזו על כך. 5. ומה לגבי התכנים והעקרונות?. "פורום השייטים" העלה גם כאן(תיקון, שם) את כוונותיו לניהול ופעילות אקטיבית ,מגוונת וסוחפת ציבור אם וכאשר אנשיו ינהלו את "איגוד השייטים" אולי אחרי הבחירות הקרובות..ובשוליים את כוונתם לא להתעסק בבעיותיו של השייט הבודד מול "גופי הממסד" שמציקים לו ,המרינה לדוגמא, אבל אני מנחש שגם מול גופים מסחריים אחרים.את זה הם משאירים לגופים אחרים שיתארגנו בעצמם,כל אחד לעצמו במרינה שלו..רעיון טוב עקרונית,שפותר כך בחלקו גם אפשרות של ניגוד אינטרסים מול בעלי עניין,אבל כזה שמשאיר בפועל את שייטי המרינות ה"קטנות/ריקות" ללא כוח עמידה של ממש.. בכל זאת הביעו רבים את רצונם לראות במסגרת התארגנות זו גם פעילות כזו למען השייט, כבסיס ובמקביל לפעילות ברוכה ורצוייה לקודום ענף השייט התחרויות וההשתלמויות, לא במקומו. אלה הביעו גם תקווה שתמצא לכך הדרך בהתארגנות זו לפעילות שתקח בחשבון ניגוד אינטרסים אפשרי בין בעלי עניין מסחרי לבין פעילותו המבורכת הארגון. 6. אז..ניפגש כולנו בבחירות הקרובות ל"איגוד השייטים". עד אז בוודאי יעשו האנשים המובילים חושבים בנושאים אלה ויגבשו-אולי גם יפרסמו כאן- איך בפועל , הם ואנשי ה"מחנה האחר" ,רואים את פתרונות הבעיות שקיימות ושהועלו בערב זה ודרכי היישום של עקרונותיהם .שהרי בבסיסו של הענין, ציבור נבון יבחר "דרך" לא פחות מ"אנשים" . 7. בהצלחה לכולנו בהמשך הדרך
.

zina71955

New member
התרשמתי מחד והתאכזבתי מאידך

מעולם לא הייתי חבר באיגוד השייטים ומטרת בואי היתה לראות ולשמוע. כמה תגובות ממראה עיני ומשמע אוזני: 1. הכינוס הוכיח מעל לכל ספק שרבים השייטים שאיכפת להם והרוח מנשבת בעצמותיהם, וזה אולי ההיבט החשוב ביותר. 2. נושא ערכי הניהול חשוב מאוד בעיני. מצד אחד לא מתקבל על הדעת שגורמים כלכליים/מסחריים יהיו מנותקים מאיגוד כזה, משום שהערך המוסף של תרומתם הוא גבוה. אבל מצד שני גם לא מתקבל על דעתי שהם יהיו הטון המוביל בניהולו. כל המנגנונים והאתיקות האישיות לא יעבדו כאן לדעתי, והדוגמאות השונות אינן רלבנטיות. הניהול חייב להיות נתון בידי אנשים שאין להם נגיעה לאינטרסים מסחריים. הגורמים שיש להם אינטרסים כאלה יכולים לתרום (ולקדם את האינטרסים שלהם) במסגרות מקצועיות בועדות מקצועיות שונות שאירגון כזה צריך להפעיל. אבל, לא מדיניות וניהול. 3. אירגון תחרויות ומשטים הוא דבר ססגוני ויפה וגם מביא כספים אם זה נעשה בצורה מיקצועית. אבל יש נושאים של יום יום בשוטף, ואם מתכוונים להזניחם זה יהיה לרעתם של השייטים. אני רואה באיגוד כזה גוף שצריך לטפל בבעיות של השייטים מול המרינות, מול המינהל האזרחי, מול נותני שירותים למיניהם, להתייחס באופן משמעותי ובולט לנושאים הנדונים בועדות כנסת, מספ"ן, רמות מקצועיות וכדומה. לא ראיתי שזה נעשה בעבר ואינני מרגיש שזה הולך להיות קו מנחה במדיניות בעתיד. מה שניכתב בכיתוביות לא מרשים אותי, זה צריך להיות מגובה בצורה ברורה. 4. ועדי מרינות זה יופי. מתאים לתל אביב והרצליה. לא מתאים ולא מעשי ב חמשת המעגנות האחרות. זה יהיה "לעג לרש" בקישון בודאי. 5. לפיכך, אני נשאר בינתיים ספון בפינתי הקטנה והשקטה. תודה על הכנס מכל מקום

איזי - טפול בבעיות מקומיות

אתמול העלתה בישיבה נקודה שצרמה לאוזני מאד. תפקידו של אגוד הוא בראש וראשונה אחד בשביל כולם, כולם בשביל אחד. נכון הדבר שבעתיים כאשר מדובר במרינות "חלשות" יחסית. דוגמא: במרינה אשדוד יש בעיית גנבות. לפי מה שהבנתי ממך אתמול זה בעיה של הועד המקומי. ולפי מה שאני הייתי רוצה לראות: הועד המקומי העלה את הנושא בפני גורמים מקומיים (נומר לשם הדוגמא בלבד ללא הצלחה). מן הראוי שהנציג של המרינה יעלה את הנושא בפני המועצה. אם המועצה תחליט כי הנושא חשובה היא תקח על עצמה לטפל בבעיה. ויושב ראש האגוד יצטרך להכנס לעובי הקורה ולהפעיל את כל כובד משקל האגוד לטובת החברים במרינה אשדוד. לא יכול להיות נושא שמטריד שייט (ולא חשוב באיזה מרינה) שלא יוכל להעלות במועצה ולקבל את מלוא תשומת הלב שלה.

easy swissa

New member
מסכים ב 100%

כפי שאמרתי בכנס, ובקרוב נציג באתר אינטרנט החדש של הפורום לקידום השייט, יש להקדיש מחשבה רבה לנושאי התקנון, יש להקים ועדה או צוות חשיבה שיבדקו את כל ההיבטים, ילמדו מהנעשה בעולם ובעמותות שונות בארץ, וינסחו את התקנון החדש לקראת אספה כללית רבת משתתפים מיוחדת לנושא. ללא ספק יש למצוא את הדרך שבה השייטים, כל השייטים ומכל הארץ ימצאו מכנה משותף והרגשה של שותפות עם האיגוד ומצד שני האיגוד חייב לעמוד לצידם ביום פקודה. אני הייתי יו"ר של איגוד השייטים במשך שש שנים, עמוסות בפעילות ובמאבקים על זכויות השייטים, אני מאמין גדול באיגוד השומר על זכויות השייטים בפני המרינה, אך היום בעידן של ריבוי מרינות, ראוי שנחשוב על מתכונת מתאימה ועדכנית ולדעתי המתכונת המוצעת על ידי תהיה יותר יעילה בשמירת האינטרסים של השייטים, משקלו של האיגוד יעלה והשפעתו על הנהלות המרינות יעלה. אנו מנסים לגבש צוות חשיבה - ועדה אשר תבחן את מהות התקנון וההתחייבות ההדדית המשתמעת ממנו. שייטים שיש להם מה לומר בנושא מוזמנים להצטרף. המעוניינים, אנא צרו קשר עם רוני אפשטיין או איזי סויסה (אני לא מתנדב להיות בועדה למרות שיש לי הרבה מה לומר)

hary_i

New member
איגוד השייטים - פורום השייטים

נוצרת כאן תחושה של שתי קבוצות נפרדות כאשר לשתי הקבוצות אותה מטרה קידום השייט. הכנס נפתח בצורה מבישה ביותר בניסיון לא חוק בעליל להציגו ככנס שנתי של עמותה בעוד הוא לא כזה. הפתיחה המבישה של אורי גרד ואחר כך בחירת יושב ראש לאסיפה, דבר המקביל לאסיפת דירקטוריון או אסיפה שנתית של עמותה. דבריו של איזי לאחר מכן היו הרבה יותר מפויסים ועניניים ואכן מעוררים הרבה נקודות למחשבה. לצערי הרושם המתקבל לפחות שלי הוא לא בדיוק כמו שאיזי הציג במצגת שלו. לדעתי כל הדברים שאמר איזי נכונים וחשובים וצריך ללבנם במסגרת איגוד השייטים ולא במסגרות אחרות. לגבי בחירות לאיגוד השייטים אשמח לראות כל מועמד ולשקול בחירה בו. יחד עם זאת ללא קשר למי יבחר להנהלת האיגוד לדעתי חשוב להעזר באיזי וכל החברים שהוא הציג על מנת לקדם את השייט. אני חושב שאוכל לעזור גם אני במתן במה לדברים האלו בפורום של איגוד השייטים או אפילו אם תרצו הקמת פורום מיוחד לעניין. ניתן לפנות אלי בכתובת: [email protected] הערה: דברים אלו כולל התדבותי לעזרה אין להם קשר רשמי לאיגוד השייטים.

גל קדר

New member
תמונות מאתמול

אכן היה כנס שאורגן היטב. נקווה שאכן הבעיות יפתרו.

כמה הגיגים ותגובות לכותבים

1. אכן כנס רב משתתפים ומכובד. 2. יהיו בחירות פתוחות חפשיות ואישיות לממלאי תפקידים באיגוד שלנו !! לא איגוד ישן ואיגוד חדש, אלא האיגוד היחידי שיש לנו בו תתחלף, או שלא תתחלף, הנהלה על פי החלטת החברים. 3. אף כי בעבר חשבתי אחרת, דברי החברים, והתגובות כאן , מובילים אותי למחשבה שאכן יש צורך שהנהלת האיגוד תטפל גם בבעיות מקומיות של השייטים ויש צורך לתת את הדעת לנושא, ולהקים מנגנון שיטפל בכך. 4. אף כי עדיין אינני רואה מדוע קיים חשש כה גדול מניגודי אינטרסים בין הנהלה בה חברים עוסקים בענף, לבין השייטים, (סביר יותר שיהיו ניגודי אינטרסים למשל בין יבואני בנטו ליבואני בוואריה). אין לי ספק שוועדת ביקורת חזקה ופעילה תדע למנוע ניגודים שכאלה. 5. כאב לי מאד לקרוא את תגובתו של אילן (ZINA) שאינני מכיר אישית אך אני מבין שהוא קפטן בדימוס. הגישה הזו של "תעזבו אותי בשקט בפינה שלי" עמדה תמיד בעוכריו של האיגוד והותירה אותו עם מספר חברים קטן. אני חושב שלאילן יש הרבה מה לתרום לציבור השייטים, מנסיונו והידע שלו, מקשריו במספ"ן וכו'. אם אכן תתקיים כוונת ההנהלה הרוצה להבחר ב- 23.3 שלא לגבות דמי חבר אין כל מניעה שכל השייטים יהיו חברים באיגוד, ובכך יעניקו לו סוף סוף את הגב הרחב ואת הכוח האמיתי להשפיע על המוסדות השילטוניים למיניהם. 6. ודבר אחרון המופנה להנהלת האיגוד הנוכחית. הצגתם בהנהלת האיגוד איש בשם צ'יפס אברמוביץ' וגם נתתם לו תפקיד של ראש לוועדת הבחירות. לפי הידוע לי האיש (שגם אותו אינני מכיר אישית, אבל ידוע לי שיש לו עסק בתחום הימי בנמל יפו) מעולם לא נבחר לכהן בהנהלת האיגוד על ידי האסיפה הכללית (ואני נכחתי בכולן כולל באחרונה שהיתה לפני שנה וחצי). למען טוהר הבחירות אני מציע שתוקם ועדת בחירות שתורכב מנציגי ההנהלה המכהנת ומנציגי הפורום לקידום השייט, אשר תדאג לכך שלא יהיו בבחירות תופעות שרבים חוששים מהן ושכלל אינני רוצה להעלות על הכתב. 7. ובכל זאת אחרון חביב, המקום בו כולנו הכי טובים הוא על המים אז רוחות טובות לכולנו והפלגות בטוחות!!

zina71955

New member
תגובה לארנון בן יצחק

א. נאה דרשת. ב. מנסיוני בניהול, האישי, ותוך הסתכלות על סביבותי דעתי לגבי ניהול האיגוד, כפי שהובעה לעיל, נחרצת. ודעה זו היא הקובעת את הימנעותי מלהצטרף. נושא הטיפול בבעיות מקומיות גם הוא חשוב מאוד בעיני. ג. אין לי התנגדות גם לדמי חבר, לא הם ימנעו ממני להצטרף. אני חושב גם שדמי חבר מועילים לשני הצדדים, המקבל והמשלם. תקציב שנתי של אחזקת סירה גבוה דיו, ותוספת של 100 או 200 שקלים לתקציב השנתי בטלה בשישים. ד. אני בורר במילותי, וכתבתי "נשאר בפינתי" ולא "תעזבו אותי" ההבדל הסמנטי הוא בכך שאם אראה אחרת, אצטרף, או אז אין לי בעיה להרתם ולתרום, אם זה יביא תועלת.

easy swissa

New member
התרשמתי מידיעותך וניסיונך

תודה שהגעת למפגש, ותודה על דעתך הכנה.

כדאי שתהיה בענינים-מציפס

ארנון אני ציפס בעל עסק ימי שבמשך השנה האחרונה שבה עזרתי לא שמעת על עיסוקי ועסקי,שמעת את זה מ"אנשים טובים" אני רק בועדת הביקורת של האיגוד אין לי שום רצון להתערב בנושא הפורום ובבחירות לאיגוד אבל אין ברירה, מיד ב 24/3/2004 אני כבר מחוץ לגדר. אבל היות ואתה יושב מחוץ לגדר ואינך מבין את הלך הרוחות הנושבות ומהיכן הן נושבות. אני הקמתי קול צעקה רק כשדברים לא נכונים נאמרו והוצגו כאיגוד השייטים. כששיטים מתיחסים בצורה לא חברית לנבחר שהם בחרו בו, כשהם מדברים בקול אחד בפורום ובקול אחר מעבר לקלעים. אני אשמח עם תתנדב לועדת הבחירות כדי לשמור על תואר המידות. אני חושב שאסור לבעל עסק או אינטרסנט אחר להיות היו"ר. אני פעלתי אך ורק כדי שהחוק וההגינות תשמר מפני שמתוך 200 משתתפים בפורום בהרצליה אף אחד לא אמר והגן על האנטרסים של השייטים והאיגוד.

hary_i

New member
מסכים ב 100%

בעל עסק או אינטרסנט יכול ורצוי שיהיה באיגוד ואפילו יהיה פעיל. אבל רצוי מאד שלא יהיה יו"ר או חלק מהועד המנהל.

גדי ה

New member
כאילו דה! גם יש שייטים ללא סירות !!

איזי, קודם כל תודה, על התנעת תהליך שיביא תועלת בהמשך לענף ולכולנו.
לא הייתי מעולם חבר באיגוד השייט וחשבתי שזו הזדמנות לבוא ולשמוע מה האירגון הזה יכול לטרום לכלל ולי כחלק ממנו. ולמרות חריקות הפתיחה עשה רושם של "עשן לבן" בסיומו וככל הניראה בחודש הבא נוכל לשפוט. קצת שכחו להתייחס לשייטים שאינם בעלי סירות אלא חברי מועדונים, כמוני, ויש קהל כזה גדול שרוצה להיות חלק בעשייה לקידום הענף.
איך אני יודע שאוכל להצביע בבחירות בחודש הבא? מלאתי טופס הצטרפות. איך יפורסמו שמות המועמדים?
איך נערך כל מעמד הבחירות הזה?

easy swissa

New member
סירות ללא שייטים

1. אין ספינות ללא שייטים, ככל שתהיה יותר פעילות יהיה צורך ביותר שייטים, יותר אנשי צוות , הגאים, או סתם פסנג'רים מי יודע אולי מתמצא את מקומך באחד המועדונים אן על אחת היאכטות הפרטיות עם חבורה מגובשת כמו שקורה לכולנו, תרומתו של האיגוד בקידום הענף תתרום אולי היום יותר לבעלי ספינות ומחר יותר לשייטים, אך מצד שני אולי מחר תהיה בעל ספינה?! חברותך באיגוד משקלה זהה לחברותו של בעל ספינה. 2. לגבי הבחירות, הנהלת איגוד השייטים קבעה מועד לאספה הכללית, ביקשנו להשתתף בישיבת ההנהלה הקרובה בכדי ללמוד את כל הפרטים והתנאים לקיום האספה, מבטיח שהכל יפורסם ואם נרשמת וודאי שתקבל על כך הודעה אישית. 3. הנהלת איגוד השייטים אמורה לפרסם את שמות המועמדים ולדעתי יעשו זאת בקרוב. להתראות על המיים איזי

הרשמה לאיגוד השייטים

הרשמה לאיגוד השייטים מתבצעת לאיגוד בדרכים מקובלות תוכל לקבל פרטים בעיתון "אתנחתא" או באתר איגוד השייטים. ההרשמה שהיתה ביום ג' בהרצליה היתה הרשמה פיקטיבית של הפורום לקידום השייט, שחלק מהם התחזו לאיגוד השייטים וזאת היתה הצרימה המיותרת. בברכה ציפס

eradochan

New member
חבל על הזמן...

בתור מי שהגיע מהצפון, בטוענה שהערב הוא מפגש שייטים, די הרגשתי מיותר בערב זה. אנחנו (אבי ואנוכי) הרגשנו מרומים בכך שנאמר שהערב יהיה מפגש שייטים, ויהיו בו תכנים מקצועיים, כשלמעשה נקלענו למלחמות היהודים של השייטים. כל התנהלות הערב היתה מתחת לכל ביקורת, וממש התביישתי בהתנהגותם של מספר לא מבוטל של מספר משתתפים. אני מקווה שפעם הבאה תפרסמו בדיוק מה יהיה בערבים שאתם מתכננים.

למעלה