מפגש הפורום

RandomNick

New member
לדעתי יש המון אנשים שיצליחו להזדהות

אם נבוא בגישה שמשדרת נורמטיביות ושל "יכול להיות שגם את/ה חולק/ת איתנו משהו במשותף".

הרבה אנשים לא יודעים שהם פחות מיניים כי הם מאוד "מוטמעים" בקטע הזה. ולכן יש להם הרבה קונפליקטים פנימיים בינם לבין עצמם.

k500

Active member
מנהל
ברשותך אתקן מעט

הגישה של חברי הפורום ובייחוד אלה שהתראיינו לכלי התקשורת השונים היתה תמיד נורמטיבית.
מי שניסה למשוך לכיוון האחר היו בדרך כלל המראיינים (רובם גברים, מפתיע) שניסו לרמוז לעיתים על משהו חריג, שונה, לא מקובל חברתית וכו'.
דווקא מהמקום הזה שבו ניתנה לנו הבמה להסביר, כן הצהרנו שא-מיניות היא חלק נורמטיבי והיא נטייה ככל הנטיות ממש כמו שנטייה להט"בית כיום היא נורמטיבית ובעבר סבלה רבות מסנקציות חברתיות, בורות וחוסר מודעות.

אנשים רבים לא יודעים שהם פחות מיניים כי אין מספיק הסברה לנושא, אין מספיק ידע ציבורי או תפיסה ממסדית בעניין הזה, כלומר אנשי מקצוע (פסיכולוגים למשל), מטפלים ואחרים שלא יודעים א-מיניות מהי וחושבים שיש לאותם אנשים בעיה שצריך לטפל בה למרות שאין צורך כלל.
תאר לך כמה סבל מיותר היה נחסך מרבים באוכלוסיה אם היתה מודעות רבה יותר לא-מיניות, כמה אנשים היו מבינים ויודעים שאין להם בעיה וזה בסדר לא להמשך מינית לאחרים.

לשמחתנו זה מחלחל לאט לאט בשנים האחרונות, לא מספיק אבל משהו כן זז. אנחנו לא התחלנו אתמול ולא נסיים מחר. עבודה רבה עוד לפנינו ובין היתר, בשביל זה כולנו כאן.

יותר מזה

אני לפחות, כשיש זמן לזה... מנסה תמיד להסביר שהשיח הא-מיני הוא בעצם שיח מיני שחשוב לכולם!
שאם כולנו היינו נפתחים לשיח הזה ומדברים באמת על סקס, גם לאנשים מיניים ממוצעים ומכל כיוון של הממוצע, היה קל יותר.

ספר את זה לחבר שלי

לא רק שהוא מסרב להכיר בעובדה שהוא פחות מיני מהממוצע (אם כי עדיין בהחלט מיני...), ברגע שאני מדברת איתו על זה, הוא מרגיש צורך עז להוכיח לי שהוא מיני

אבל תמיד בסוף מתפלק לו איזו יציאה שמסגירה אותו, כמו באותו ערב אחרי המפגש שסיפרתי לו שצחקנו על ההכחשה שלו.
הוא שאל מה גיל האנשים בפורום וניסה לטעון שזה בגלל הגיל. שזה בגלל שהוא כבר בן 40 ולכן ירד לו החשק והצורך.
עניתי לו שהגילאים נעו מ-19 ל-40 ושאלתי אותו אם זה התירוץ שהוא נתן גם לחברות הקודמות שלו.
כאן הוא ענה: לא, הן פשוט היו אונסות אותי...

p019

New member
לדעתי 90% מהבעיה זה חוסר ידיעה

לרוב אנשים יש נטיה להגיב בצורה שלילית לדברים שהם אף פעם לא שמעו עליהם.
לכן הפירסום חשוב.
ברגע שזו תיהיה עוד (חוסר) נטיה מינית - זה יוריד בצורה דרמתית את ההתנגדות, את הצורך של אנשים בכהילה להיות בעלית הגג.
להרגיש חוסר נוחות לתאר את עצמם כא-מיניים (ואז להשקיע שעה להסביר מה זה אומר ובסוף לקבל תשובה "לא חושב שזה קיים").

אני מציעה שתפתחי שרשור חדש

לגבי "השאלה הגדולה" שלך. זה נושא שעולה הרבה פעמים, ולדעתי כדאי לחזור עליו בצורה מסודרת בשביל החברים החדשים.

למעלה